Gönderen Konu: rulman sesimi ??!!!  (Okunma sayısı 3720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
rulman sesimi ??!!!
« : Aralık 16, 2008, 11:21:12 »
motoru baya zorladım yüksek devirde vites attım tabi stop etti ışıkta gazla alakalı olarak sonra çok az bir koku geldi soğutma suyunun kokusuydu sanki bende uygun bi yere çekip kaputu açıp kontrol ettim ok işaretiyle gösterdiğim kısımda vızz vızzz gibi bir ses var birde çamurluğun hemen üstündeki kıvrımlı boru çok sıcaktı.(resim temsilidir) http://img218.imageshack.us/img218/8180/32766058yj32fu6.th.jpg
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Toyota Club Türkiye

rulman sesimi ??!!!
« : Aralık 16, 2008, 11:21:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: rulman sesimi ??
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2008, 18:12:14 »
anaa şaştım kaldım bişey söyleyin. (şaşkınlığımı sonra söylerim)
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: rulman sesimi ??!!!
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2008, 21:28:04 »
Bence "motoru bayağı zorlamanız" sebebi ile biyerlerden fışkıran soğutma suyu kayış gergi rulmanını ıslatıp "vızzz vızzz" sesi yapmış...Motoru bayağı zorlamaya devam edersiniz ileride bu sese ek olarak bloktan çıkan piston kolu sesi ile de tanışabilirsiniz, motora eziyet etmeyiniz :) :)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2008, 23:43:24 »
motorun yağ kapağını açınca acayip üflüyor ve yağ damlacıkları atıyor normalmi. inşAllah normaldir :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2008, 23:46:21 »
Yağ damlacıkları atması normal ama o sandığınız damlacıklar su/yağ karışımı ise o kötü... Yağda köpürme var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2008, 23:51:25 »
ona bakamadım ama hararet sürekli sabitti şimdi birazcık yükseliyor. sabah servisten ayrılma ustama gösterdim bişey yok dedi ama sonradan olma bir ses var arabada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2008, 00:00:23 »
Valla usta gördüyse doğrudur...Ama bir müddet gözlemleyin motoru sıkıştırmadan bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2008, 00:04:42 »
yok abi arabada birşey var eskiden çok kısa bir marşla çalışıyordu şimdi uzadı marş süresi. birde o çıt çıt çıt ses biraz önce dinledim geldim.dediğim bölgede ama sanki subapların ordan geliyor gibi?????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2008, 00:44:32 »
ne yapacağım ben bişey var ama kötü değildir inşAllah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2008, 08:27:56 »
motorun yağ kapağını açınca acayip üflüyor ve yağ damlacıkları atıyor normalmi. inşAllah normaldir :(
O basıncı Yağ kapağını açınca hissetmen normal. Sonuçta araç üstten eksantrikli. (bence bunun etkisi var ama normal bir durum)
 Bence bu durumda ilk kontrol etmen gereken aparat Su Devirdaim Pompası. Sonuçta senin araçta gaz kesici (bildiğim kadarı ile elektronik olarak kesiliyor) mevcut değil mi Harun?
 Ses hangi durumda ve tam olarak nereden geliyor daha detaylı açıklayabilirmisin? Motor sıcakken mi, ilk çalıştırmada mı, giderken mi, vs.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2008, 12:20:38 »
O basıncı Yağ kapağını açınca hissetmen normal. Sonuçta araç üstten eksantrikli. (bence bunun etkisi var ama normal bir durum)
 Bence bu durumda ilk kontrol etmen gereken aparat Su Devirdaim Pompası. Sonuçta senin araçta gaz kesici (bildiğim kadarı ile elektronik olarak kesiliyor) mevcut değil mi Harun?
 Ses hangi durumda ve tam olarak nereden geliyor daha detaylı açıklayabilirmisin? Motor sıcakken mi, ilk çalıştırmada mı, giderken mi, vs.?

lpg de iken gaz kesmiyor araba. ses kayışların olduğu kısımdan geliyor rölantide vız vızzzz gibi bir ses hafif gaza basınca çıtır çıtır çıtır yapıyor sonra üst devirlerde zaten duyulmuyor varsada. birde hararet yarıyı hayatta geçmezdi ama şimdi milimle geçiyor yarıyı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2008, 22:39:05 »
Devir daim pompasının kanatları veya rulamanı dağılmış ta olabilir.Radyatör suyunda eksileme var mı ? Harun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2008, 00:17:23 »
bizim ustada şu doktorlardaki zımbırtıdan var devirdaim ı dinledim normal gibi. suda eksilme yok ama yedekten alıyor olabilirmi acaba? yarın tekrar dinleyeceğim devirdaim ı çünkü araç çalışırken radyatör kapağını açıp suya baktım köpürme yok conta da sorun yok haliyle.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2008, 00:38:16 »
Harun bey sıralı sistem lpg selenoidlerinden gelen sesler olabilir. Benim aracımda lpg'li, ilk günlerinde ses yoktu sonradan başladı. Aracı devirli kullanınca selenoidler sorun çıkartabilir. bir konu daha var eğer bujileriniz eski ise seramik ile nikel (metal) gövde arasından sızıntı yapıyor, bu da buji ve kablonun fazla ısınmasına ve izolasyon sorunu oluşturuyor çok ince tiz bir ses geliyorsa bujiden başka bir yerden atlama var diyebilirim. Umarım ciddi birşey yoktur.
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2008, 00:40:05 »
lpg düz sistem. bujileri temmuzda değiştirdim orijinal denso. sanıyorum rulman sesi ama anlamadığım hararet neden etkilendi???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2008, 17:40:45 »
yağdamlacıkları için bi şey diyemicem ama üfleme normal bi şey değil harun bey
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2008, 17:43:00 »
Harun bey sıralı sistem lpg selenoidlerinden gelen sesler olabilir. Benim aracımda lpg'li, ilk günlerinde ses yoktu sonradan başladı. Aracı devirli kullanınca selenoidler sorun çıkartabilir. bir konu daha var eğer bujileriniz eski ise seramik ile nikel (metal) gövde arasından sızıntı yapıyor, bu da buji ve kablonun fazla ısınmasına ve izolasyon sorunu oluşturuyor çok ince tiz bir ses geliyorsa bujiden başka bir yerden atlama var diyebilirim. Umarım ciddi birşey yoktur.
arakadaşlar bu sıralı sistemdeki şakırtı sesi genelde voltran marka lpg sistemlerde oluyor aracınıza lpg bağlattıracağınız zaman kesinlikle voltran bağlatmayın
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 21, 2008, 00:57:03 »
hararet fan müşürünü değiştiriyim diyorum bugün hararet 90 ın altına düştü arada sırada böyle oluyor müşür değişecekmi dersiniz. birde yan sanayimi taksam orijinalmi? sonuçta aracın en önemli parçalarından birisi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 21, 2008, 11:26:30 »
 orijinali 60 lira civarında, yan sanayisi 15-20 lira. olması gereken tabi ki orjinalidir ama tercih senin.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 23, 2008, 00:29:38 »
2 günde kahve fincanı kadar su eksilmiş. birde termostat radyatör arasındaki boruyu kontrol ettik  bugün ustamla hararet 90 oluyor ama termostat açmıyor. yani geç açıyor????

düzeltme: eksilen suyu ben eksiltmiştim; radyatör kapağını açıp kontrol ederken biraz ben üfledim birazda kendi aktı.