Gönderen Konu: rulman sesimi ??!!!  (Okunma sayısı 3719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: rulman sesimi ??!!!
« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2008, 01:28:04 »
sizden bişey rica etsem yaparsanız süper olur. arabanın hararetini takip ederek termostat açışını ve fan açışını takip edebilirmisiniz?  hararet göstergesi nerdeyken ne oluyor termostat ? fan ? benim ikisinden birinde bi problem var. ustam normal diyor ama inanmıyorum. yardımcı olursanız bu işi çözelim. (termostat galiba)
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2008, 01:28:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 24, 2008, 18:06:34 »
 Motor çalışırken hararet tam ortaya geldiği anda aç motor kaputunu ve radyatör üst hortumunu tut. Zaten bi miktar sıcaktır ama eğer termostat açarsa bi müddet sonra elle tutamayacağın kadar ısınır. Eğer bu şekilde olursa termostat sağlamdır.
 2. olarak da termostat açtıktan bi müddet sonra fan açılacaktır.(en fazla 5 dk. sonra) eğer bu olay da gerçekleşirse ikisinde de sorun yok demektir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 10, 2009, 18:16:20 »
Başımdan geçen olay sonucu tespit ettiklerime göre yağ çubuğunu çekince üfleme yağ buharı gibi birşey yok yağ kapağını açınca duman atmıyor üfleme var ama duman atmıyor,su eksiltiyor onuda tespit ettik radyatörün ağzı bozulmuş kapaktan kaçırıyor arada sırada devirdaim danda kaçırıyor. ama araba catırtılı çalışıyor subaplar yapıyor olabilirmi?
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 11, 2009, 02:46:29 »
Bişey söyleyin yardımcı olun ne yapmam gerekiyor birde yetkili servise kontrol ettirsem aracın geçmişine kaydedilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 11, 2009, 15:44:20 »
  O çatırtı Devirdaimdende geliyor olabilir. Eğer devirdaim su damlatıyorsa dikkat etmek lazım çünkü triger vasıtası ile güç alıyor ve devirdaim dağılırsa (su damlatması bu yolda olduğunu gösterir) triger boşalabilir. Ama sesin ondan geldiğinden emin olmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 12, 2009, 12:05:39 »
Bilgileriniz için teşekkür ederim o zaman ben bu aşamada devirdaim değiştireyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 12, 2009, 14:10:25 »
Harun, devirdaimi degsitireceksen triger kayisini de degistirt bence. (degismediyse)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 12, 2009, 17:43:16 »
Harun, devirdaimi degsitireceksen triger kayisini de degistirt bence. (degismediyse)
Evet aklımda değiştiricem trigeride nasıl olsa sökecek. Benim esas korkum motorda başka birşey çıkmasın egsozda duman yok yağ çubuğunu çekince anormal bişey yok birde yaklaşık 2 ay önce anormallik başladı eğer conta falan olsaydı bu zamana kadar kendini belli ederdi diye düşünüyorum ne dersiniz??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 12, 2009, 21:43:36 »
Corolla'larda contanin degismesini gerektirecek cok nadir vaka vardir herhalde.Zannetmiyorum conta oldugunu.Yag cubugunda kopurme, beyazimsi sut gibi bir durum yoksa korkmaya gerek yok. (Ama contada problem olsa da arac bir sure kullanilabilir.) Antifriz karisimini surekli kontrol et, seviyesinde azalma var mi yok mu diye...  Yag durumunu surekli kontrol et, azalma var mi yok mu diye, yagin durumuna bak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 13, 2009, 20:08:59 »
Bugün ustama sesi dinlettim emme manifoltundan geliyor dedi yarın söküp bakacağız sesin sebebi hakkında yorum yapmadı o sesi çıkartacak ne varki orda???  çıt çıt çıt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 14, 2009, 19:02:05 »
Bugün itibariyle sorun tespit edildi 2000 senesinde yetkili servisten ayrılma ustam subap ayarları sıkı dedi. Yarın bi gidicem servise kaça yapıyorlar bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 14, 2009, 20:04:40 »
  Şimdiden geçmiş olsun Harun. Sorunun bulunmasına sevindim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 14, 2009, 20:10:43 »
Teşekkür ederim Hakan abi usta sesi dinlemişti motorunda sarsıntılı çalıştığını görünce sübap ayarı dedi ayarmı yapılacak yoksa iticilermi değişecek ayar oluyormu bu tip sübap sistemlerinde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 14, 2009, 23:40:12 »
Ayar yapilir diye biliyorum, 100bin km.de bir subap araligi ayari oneriliyor 93-97 Corolla'lar icin, digerlerinden emin degilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 16, 2009, 00:41:14 »
Yetkili servisteki usta sesi dinledi test sürüşü yaptı. Sorun yok ses zararsız keyfi yaptırmak istiyorsan yapalım dedi. Sübap ayarı çok sıkıntılı iş,hem hiçbir zararıda yok cevabını aldım içim rahatladı. Bu seferde arabanın içinden gelen seslere taktım kafayı onları halledicem artık. :)