Gönderen Konu: 2015 Yaris 1.0 Life  (Okunma sayısı 7999 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2015 Yaris 1.0 Life
« : Nisan 26, 2015, 10:37:38 »
Merhaba Arkadaşlar ;

2015 Yaris 1.0 Life aracım ile ilgili izlenimlerimi paylaşmaya çaşılacağım. Aracı Bayiden aldım ve bir benzin istasyonuna zor attım kendimi. Servis yetkilileri en fazla 3 km gider yada gitmez deyince araç ile ilgili ilk stresli dakikalarım aracı çalıştırır çalıştırmaz başladı :) 170 liralık benzin aldım ve göstergedi 600 km'yi gördüm. Sonra İstanbul'un dik yokuşlarından olan Haramidere E-5 yoluna doğru yol almaya başladım. Aracın debriyajı pamuk gibi, dersin debriyaj yayı yok. Henüz alışamadım. Dışardan bakıldığı zaman ara gazı veriyorum zannediyor millet :). Daha önce Clio aracı kullandığım için henüz alışamadım. Ayrıca aracı çalıştırmak için debriyaja basılı tutmanız gerekiyor ayağınızı, başka türlü çalışmıyor araba. Haramidere yokuşuna geldiğimde 2-3 viteste araba resmen bağırıyor. Araçta yük olmadığı halde, araç sollarken zorlandım. Uzun yolda 1.000 motorla araç sollarken bir daha düşünün derim,çok ama çok riskli. Zor çıktım yokuşu, bağıra bağıra. Aracın devir göstergesi yok, onun yerine uygun devirde gitmen için gösterge panelinin sol tarafında yukarı ve aşağı oklarla vites değiştir ikaz ışıkları var. Buna bakıp vites değiştireceğim derseniz mutlaka kaza yaparsanız, bunun belkisi falan yok, mutlaka birisine vurursunuz. Zaten yıllardır araç kulanan için devir göstergesi bence fuzuli. Zaten insan buna ihtiyaç duymuyor, motorun sesine göre vites değiştiriyor. Arka koltuklar bana göre rahat diyebilirim. Eski kullandığım Clio aracımla kıyasladığımda diz mesafesi bence çok uygun. Araca dışardan baktığın zaman küçük gibi görünüyor fakat arka koltuklar gayet rahat. Bagaj kısmı evet küçük fakat bagajdaki o uyduruk tahta parçasını bir kademe aşağı düşürerek ( Yani tahtayı stepne lastiği ile sıfır yapmak ) o zaman biraz daha büyütebiliyorsun bagaj hacmini. Aracın lastikleri 14'', minik lastikler el arabası tekeri boyutunda, çelik jant yok ( İsteğe bağlı ). Sordum servisde 2.000 TL dediler işçilik dahil. Teybe gelince 90 yıllardan kalma bir havası var baktığınızda. CD çalar koymuşlar ama hiç bir albenisi yok Teybin, vasat. Vitesin hemen önünde bir çakmaklık ve yanında USB var. Burası teyp ile bağlantılı bir USB. hem de şarj edilebiliyor telefon ve ipad. Burda size sormak istediğim bir konu var, ben denedim olmadı. USB 3.0 32GB bir usb taktım, USB'i gördü reader deyip durdu teybin ön LCD ekranında bir türlü USB'den şarkı dinleyemedim, açmadı. Belkide 3.0 olduğundan belkide 32 GB olduğundan. Bunu çözemedim. Belki daha küçük kapasiteli bir USB takılmalı, belkide USB 2.0 tercih edilmedi. Şimdilik onu çözemedim. Araçta Elektrikli yan aynalar mevcut. Herşeyden kısılan araçta bunu yapmalarını hayretle karşılıyorum. Yalnız şöyle bir durum var Elektrikli yan aynalar aracı kapattığın zaman kulaklar kapanmıyor. Sen elinle kapatacaksın aynaları birisi çarpmasın diye. Buda gerçekten tuhaf. Arka kapılarda manuel cam açma kapama mevcut, önlerde otomatik yapmışlar. Fakat karanlıkta eğer el alışkanlığınız yok ise araçta bir el feneri bulundurun. Camı açma kapatma için ışığa ihtiyacınız var. Çünkü aç kapa düğmelerinde ışık yok. Benzin deposu kapağı sürücü koltuk altında bulunan mandalla açılıyor. Aracın hoparlörleri gerçekten iyi gördüm 4 hoparlör var ve gayet tatmin edici bir ses çıkıyor araçta. 9 Hava yastığı servis tarafından söyleniyor. Ben tam tespit edemedim. E tabii mutlaka olmalı 9 değil 19 hava yastığı olmalı. Bu kadar güven vermeyen bir araçta bu kadar hava yastığı olması gayet normal bence eksik bile. Torpida gözü ufak yapılmış, yetersiz. Henüz kullanma klavuzuna bakma fırsatım olmadı, fakat el freninin orda bir düğme var, o düğme ne işe yarıyor anlamadım. Yanıkmı kalması gerekiyor yoksa sönükmü. İşaret olarak araç slalom yaparya onun gibi bir işaret var. İşaret hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

Şimdi genel izlenimim gerçekten bu arabaya 40.000 TL verilirmi, kesinlikle hayır. Sıfır araç almak istedim param buna yetti. Diyeceksiniz ki keşke Auris alsaydın 5-6.000 TL çıksaydın. 1.000 TL çıkacak gücüm daha kalmadığı için buna karar verdim. Yapacak bir şey yok. Şimdi çalıştığım Holding'de yönetici departmanlarında çalışanlara araç kiralama şirketlerinden kiralanan araçlar var. Şirkette kullandığım BMW 4.20 Xdrive'ı bir ejderha olarak tanımlayabilirim, Clio aracımı bir Midilli olarak tanımlayabilirim, fakat Yaris'e bir tanımlama benzetme. bulamadım. Clio aracımı sattım. Şimdi gündüz BMW'ye binip akşam Yaris'e bindiğim zaman bütün dengem DNA'm değişiyor. Şöyle düşünürsek ayağımı yerden kesiyormu evet kesiyor, sıfır araç sahibimiyim evet. Benzin konusunda şu an göstergede 9 Litre yakıyor görünüyor fakat aracı denemek için yokuş çıkmak, 1-2 vitesdeki aracın ataklığını görmek gibi denemeler yapınca. e haliyle şu an İstanbul trafiğinde de kullanıyorum, zamanla 6'lara belkide 5-5,5'lara kadar düşer diye düşünüyorum. Agrasif kullanılmadığı sürece tabii. Şimdilik bu kadar, ilerleyen günlerde herhangi bir tecrübem olursa iyi yada kötü burda paylaşmaya devam edeceğim.

Saygılarımla.
Yaris 1.0 Life

Toyota Club Türkiye

2015 Yaris 1.0 Life
« : Nisan 26, 2015, 10:37:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 750
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Yaris 1.0 Life
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2015, 11:01:49 »
İç mekan kalitesi değil ama motor konusunda 1.33 motor olanı da pek farksız değil bu yüzden canınızı sıkmayın.
Güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2015, 11:33:55 »
Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2015, 12:45:19 »
Söylemiştik size ama çok karamsar olmayın, motor daha rodaj dönemindw rodaj sonrası otobanda biraz bağırtınca 20-30 dk motorun açıldığını, alt devir performansının iyileştiğini göreceksiniz.
Her zaman da söylerim hangi araca biniyodunuz diye, bmw sonrası böyle hissettirmesi çok normal. Bana göre gereksiz gelebilen şeyler (arka cam kolu, aydınlatmasız cam açma tuşu) başkalarına gerekli gelebiliyor. Sadece şehiriçinde kullanacağınız bir araç için de çok fazla şey aramamak lazım.
El freninin oradaki tuş Vsc tuşu. Vsc kaymayı önler, kapatmanızı önermem.
Flashın da okumamasının sebebi fat32 olarak biçimlendirmemenizden tutun müzik dosyası biçimine klasörlemenize kadar olabilir
İyi günlerde kullanın.

Ben 1.3 ile çoğu aracı sollarken gerek yokuşta gerek otobanda,  1.33 12 hp daha fazla nasıl çekmiyor, hayret. Cvt belki performansı törpülüyodur diyeceğim. Ama cvt yarisi olan arkadaşıma kalkışlarda yaklaşamıyorum
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2015, 12:58:01 »
aracınız pek hayırlı olmamış anlaşılan. bu paraya 1.25 fiesta daha mantıklı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2015, 12:58:57 »
@Alper Koçyiğit (29301) abi 1.33 ile 1.0 arasın da dağlar kadar fark var yapma etme. 1.33 lü corollalar aurisler var :) Yarisin hakkı bence 1.33.
@Cüneyt Arda (34752) bey Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın. Aracın al benisi güzel belki bu sizi bir nebze teselli edebilir. Ben de sizin daha önce kullandığınız clio ile zincirleme kazaya karıştım araba önden arkadan içeri girdi tıpkı içilip patlatılan meyve suyu kutusu gibi oldu lakin ne hava yastığı açtı ne bişey. 9 değil de 7 hava yastığı olması gerekiyor tabi perde hava yastıkları ön arka diye 2 ye ayırmazsak. Dirift yapan araba tuşuda yanlış olmassa Esp  tuşu. Araçın virajlarda kayma yapmasını engellemek için. Bu güvenlik donanımları bile Yaris almak için yeterli bir sebep bence. Sanırsam motorun güçsüz olması sizde güvensizlik hissi oluşmasına sebep olmuş. Bence bunu dert etmeyin piyasada ki turbo şarjlı olmayan bütün 1.0 1.2 atmosferik motorlardan alacağınız performans bu. :) Bu arada biraz daha ekleyip 1.33 auris alın diyenlerden biri bendim ancak inanın 1.33 auriste alsaydınız duyacağınız his aynı olacaktı buna emin olabilirsiniz :) jant konusuna gelince isterseniz 185 60 15 ebatlarında çelik jant lastik alabilirsiniz. Usb nin 3.0 olmasının bir etkişi olacağını sanmıyorum. Formatlanma biçimi ve kapasitesinden kaynaklı olabilir. Ben usb den müzik dinliyorum. Media tuşuna basınca usb ya geçiyor. Akabinde list tuşuna bastığınız da usb içindeki müzik listesi çıkıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2015, 13:01:34 »
Güle güle kullan. Hayırlı olsun Yaris'in. Sonuç da bu 1.0 motoru bilerek aldıysan eğer dert etmeye gerek yok. Kaldı ki 1.6 / 132 HP'lik Auris de alsaydın şirkette kullandığım BMW ile kıyaslayınca aynı hisse kapılacaktın. Şöyle 1000 km'yi geç, normale döner araban.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2015, 13:10:26 »
[quote author=Mutlu Tekir (30216)
Ben 1.3 ile çoğu aracı sollarken gerek yokuşta gerek otobanda,  1.33 12 hp daha fazla nasıl çekmiyor, hayret. Cvt belki performansı törpülüyodur diyeceğim. Ama cvt yarisi olan arkadaşıma kalkışlarda yaklaşamıyorum
[/quote]

1.33 candır mutlu :) Az kendimi gazlayayım :) corollacılar aurisciler için rampada çekmiyor etmiyor diyebilirler ( kaldıki onlar bile kabul etmiyor) lakin rampada beni sollamak isteyen 1.6 arabalara bile dip gaz yapıp hava aldırmış biriyim. Tabi bundan şanzımanın cvt olmasının faktörü büyük. Gaza basınca sağlam kasıyor kendisini. Mahallede ki 130 kiloluk 19 yaşında genç bir arkadaş abi deneyeyim mi dedi verdim dur kalk şeklinde dip gaz hızlanmalar yaptı o bile şaşırdı abi bu ne böyle diye. Tabi araba bağırıyormu bağırıyor genç ne anlasın arabanın bağırırkenki sesi hoşuna gidiyor zaten :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2015, 13:16:28 »
[quote author=Mutlu Tekir (30216)

1.33 candır mutlu :) Az kendimi gazlayayım :) corollacılar aurisciler için rampada çekmiyor etmiyor diyebilirler ( kaldıki onlar bile kabul etmiyor) lakin rampada beni sollamak isteyen 1.6 arabalara bile dip gaz yapıp hava aldırmış biriyim. Tabi bundan şanzımanın cvt olmasının faktörü büyük. Gaza basınca sağlam kasıyor kendisini. Mahallede ki 130 kiloluk 19 yaşında genç bir arkadaş abi deneyeyim mi dedi verdim dur kalk şeklinde dip gaz hızlanmalar yaptı o bile şaşırdı abi bu ne böyle diye. Tabi araba bağırıyormu bağırıyor genç ne anlasın arabanın bağırırkenki sesi hoşuna gidiyor zaten :)

manuel olsa bile yokuşta 4500-5000 devirde tutunca zaten çok güzel gidiyor ki abi :)

4000 devirde otoban yolculuğunda motor sesi azalıyor, 3000devirde çok fazla motor sesi alıyor. Hem motor sesinin azalması, hem de gideceğim yere daha hızlı gitmek avantaj oluyor. Yokuşlarda bayılmaması da cabası. İstanbul-Ankara istikametindeki Bolu Dağı Tüneli girişine gelmedenki yokuşu bilen bilir. Orada çoğu araç 50-60 ile giderken ben 90-100 ile gidiyordum, ve çoğu benim aracı görünce kapışmaya kalkıştı ama geçmiş olsun :)
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2015, 16:21:27 »
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız cezasız kullanmanız dileğimle.
Birşey sormak istiyorum arabaya almadan önce bir test sürüşü yaptınız veya içini detaylı inceledinizmi yoksa gözü kapalımı aldınız?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2015, 16:34:37 »
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız cezasız kullanmanız dileğimle.
Birşey sormak istiyorum arabaya almadan önce bir test sürüşü yaptınız veya içini detaylı inceledinizmi yoksa gözü kapalımı aldınız?

İlke abimiz zaten siparişi verdikten sonra bir konu açmıştı test sürüşü yapmadan sipariş verdim  diye :) Anlayacağın gözü kapalı almış oldu. Tıpkı benim gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2015, 16:43:53 »
İlke abimiz zaten siparişi verdikten sonra bir konu açmıştı test sürüşü yapmadan sipariş verdim  diye :) Anlayacağın gözü kapalı almış oldu. Tıpkı benim gibi :)
O zaman geçmiş olsun demekten başka diyeceğim yok abi. Bu hataları aslında yapmamız lazım. Sonuçta 5 tl lik birşey almıyoruz.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2015, 16:50:54 »
O zaman geçmiş olsun demekten başka diyeceğim yok abi. Bu hataları aslında yapmamız lazım. Sonuçta 5 tl lik birşey almıyoruz.

Doğru ama ben bi ara @Mutlu Tekir (30216) arkadaşımla yaptığım istişare sonucu neredeyse sıfır 1.33 Auris alacak duruma geldim ama ne hikmetse servise gittiğim de 1.33 Auris test aracı yok dediler hanımda içine binip ne bu böle arkası çok boğuk bagaj desen yarisle aynı alacaksan corolla al dedi deneme bile yapamadan yattı bizim iş. Abimize de kabahat bulmuyorum. Sattığı ürünün test aracını insanlara denettirmeyen zihniyette bütün kabahat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2015, 17:11:11 »
Doğru ama ben bi ara @Mutlu Tekir (30216) arkadaşımla yaptığım istişare sonucu neredeyse sıfır 1.33 Auris alacak duruma geldim ama ne hikmetse servise gittiğim de 1.33 Auris test aracı yok dediler hanımda içine binip ne bu böle arkası çok boğuk bagaj desen yarisle aynı alacaksan corolla al dedi deneme bile yapamadan yattı bizim iş. Abimize de kabahat bulmuyorum. Sattığı ürünün test aracını insanlara denettirmeyen zihniyette bütün kabahat.

Bir de yükselen ötv bunu gerektiriyor. Bakarsak bu durumlar tek Toyota'da yok. i20'de 80hp 1.2 motor, clioda 1.2  75hp motor, Poloda 1.0 75hp motor. Skodada 1.2mpi 75hp motor, ...... var yani :)

Nispeten düz yerlerde kullanım amaçlı üretilmiş sanki, devirli kullanımla yokuş da çıkar da, bağırmasına göz yumacaksınız napacaksınız mecbuuuur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2015, 09:46:26 »

@MEHMET AKIN (32918) Test edemediğiniz gibi, daha sonra test etmişsiniz gibi kağıt imzalatıyorlar veya merkezden ararlarsa test ettim dersiniz diyorlar. :o
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2015, 10:01:22 »
@MEHMET AKIN (32918) Test edemediğiniz gibi, daha sonra test etmişsiniz gibi kağıt imzalatıyorlar veya merkezden ararlarsa test ettim dersiniz diyorlar. :o

Bu nasıl iş abi  böle . İyice kıllandım şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2015, 10:02:50 »
Bu nasıl iş abi  böle . İyice kıllandım şimdi.

İsmi bende kalsın, bir bayi birine böyle bir şey yapmış.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 27, 2015, 10:20:49 »
Sn. Alper Koçyiğit İyi dileklerinizden ötürü teşekkür ederim.

Sn. Hakan KIROĞLU  İyi dileklerinizden ötürü teşekkür ederim.

Sn. Mutlu Tekir  İyi dileklerinizden ötürü teşekkür ederim. El freninin hemen altındaki tuşu açık tutacağımdan emin olabilirsiniz. Usb Flash Diskin içinde klasörsüz mp3'ler vardı, birde klasör yaratıp onun içine mp3 attım. Acaba dedim Teybin LCD ekranında klasör klasör gösteriyormu, yani klasör isimlerini gösteriyormu. Teybin hemen yanında FOLDER tuşu var. Folder klasör anlamına geldiği için acaba dedim USB içinmi konulmuş oraya o tuş. Ayrıca FAT32 olarak formatlandı, NTFS Değil. Buna rağmen görmedi. Bir tane 16GB USB 2.0 temin ettim. Bakalım bu sefer okuyacakmı içindekileri.

Sn. Hakan Aydın evet orda haklı olabilirsiniz, Sıfır araçları araştırırken Ford markasını atlamışım. Ama Yaris'e alışacağımı düşünüyorum. Mecburum alışmaya. En azından birkaç yıl.

Sn. MEHMET AKIN Evet Clio için karton kutudan imal etmiş dediklerini duymuştum :) Fakat 20 Yıllık şöförlüğüm var, henüz bir kazaya ne sebebiyet verdim, ne karıştım, nede yaptım. Ha şu anlaşılmasın 70 yaşındaki bir dedemizin kullandığı gibi 70 KM hızın üzerine çıkmadığın için olabilirmi acaba diyen olabilir, sakin ve usturuplu kullanıştan ötürüdür diyen olabilir. Fakat şöförlüğüm süresinden sürekli İstanbulda kullandım araba, öyle sakin falanda kullanmam arabayı, sadece dikkatli ve bilinçli kullanıyorum. Kaza yapmadım demek yapmayacağım anlamınada  gelmiyor elbette. Allah esirgesin diyelim. Clio'nun çarpışma esnasında nasıl bir hal aldığını inanın hiç görmedim. Gerçi şimdi ondan kurtulmuş oldum. Yaris'teki hava yastığı bolluğu Clio'da yok mesela. Bu güzel bir olay. Evet motorun 1.0 olması bende bir güvensizlik hissi doğurdu, bunun sebebi daha önce 1.0 kullanmayışımdan kaynaklı olsa gerek. Ama bu durumu atlatacağıma inanıyorum. Yarışlara katılcak değiliz :) Kızımın beğendi gerisine bakmıyorum açıkçası. Allah izin verir ilerleyen yıllarda daha başka bir araç alabilirim belkide. En azından şöyle bakıyorum olaya başkasının kullandığı aracı kullanmıyorum, sıfır bir araç kullanıyorum hemde 5 Yıl garantisi var aracın ( +2 Yılı ücretsiz hediye ettiler) Birde park sensörünüde hediye ettiler :) Dediğiniz gibi USB'de media tuşuna bastım Reader deyip durdu, fakat ben List tuşuna basmadım. Belkide bu yüzden göremedim içindekileri. Bunu deneyeceğim en kısa zamanda.

Sn. Burak Atılgan Teşekkür ederim iyi dileklerinizden ötürü. Toyota markasını bilerek seçtim. Fakat Yaris konusunda fiyatı uygun diye karar verdim.Dediğiniz gibi belkide 1.000 km'yi geçince araba kendini toparlayacaktır.

Sn. Ilke Arslan Teşekkür ederim iyi dileklerinizden dolayı. Allah herkese kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Arabayı almadan önce test etmedim açık söyleyeyim. İçini inceledim sadece. Dediğiniz gibi gözü kapalı aldım aracı :) Hayırlısı olur inşallah.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 27, 2015, 10:26:58 »
Cüneyt bey hayırlı olsun,
Tasarlanma amacına uygun kullanıldıgında bence çok başarılı bir araç (şehir içi ekonomi)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 04, 2015, 14:20:54 »
Herkese tekrardan merhaba ;

Aracı vakit buldukça kullanıyorum. İlk yakıt tüketimim 9 göstersede, İstanbul şehir içi trafiğinde kullana kullana 7,5'a kadar düşürdüm. Evet trafikte düşürdüm  :D Araca çelik jant taktıracağın en yakın zamanda 14'' çelik jant bakıyorum. Tavsiyeniz varmı bu konu hakkında, tavsiyenizi görsel olarakta sunarsanız çok sevinirim. Geçenlerde bir dükkana uğradım ( İstanbul'un en uğrak modifiye ve jant yeri İstanbul Karaoğlanoğlu Caddesi Bahçelievler ) 4 jant için 600 TL dediler 14''. Dediler Çin malı, Çoğunluğu böyleymiş üretim yeri yani.

İlk mesajımda belirttiğim USB'den Mp3 dinleme sorunumu çözdüm. 32 GB ile çözememiştim. Şimdi USB 2.0 Sandisk Cruzer Blade 16GB aldım ve şu an hiç bir problemim yok. Şarkıları dinleyebiliyorum. Ayrıca USB içinde klasör olarakta ayırdığımda Teyp'den klasörleri gösteriyor ona göre seçim yapabiliyorsun. Araç hoparlörleri gayet tatmin edici bu arada.

Bir konu hakkında sizden bilgi almak istiyorum. Mutlu Tekir merak ettiğim bir konuya açıklık getirmişti, konu : El freninin oradaki Vsc tuşu (( Vsc kaymayı önler, kapatmanızı önermem. )) şeklinde bir cevap vermişti.
Aşağıda (( TEMSİLİ )) resimde

El freninin altına konumlandırılan tuşa arabayı her çalıştırdığımızda basmamız mı gerekiyor. Göstergelerde ise '' TRC OFF '' lambası yanıyor ona batığımızda.  Ayrıca altta yer alan videoda Yaris için bu tuşun ne anmala geldiğini videoya çekerek anlatılmış. Fakat tuşa hem bir kez basıyorsun, hemde basılı tutuyorsun. Bir kez basma ve basılı tutma konusunda bilgisi olan varmı acaba.

https://www.youtube.com/watch?v=nIzWJQoYAuM

Saygılarımla.

Yaris 1.0 Life