Gönderen Konu: YENİ COROLLA SES PROBLEMLERİ  (Okunma sayısı 84659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ COROLLA SES PROBLEMLERİ
« Yanıtla #100 : Ocak 12, 2016, 22:16:13 »
Hocam tabiki yanlız değilsiniz benim araçta da emniyet kemeri ses yapıyor (surucu tarafi)
Toyota dan sesler korosu ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ocak 12, 2016, 22:16:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ocak 12, 2016, 22:56:16 »
Kapı fitilleri yalıtıldı, kapı içine emniyet kemeri bloğuna sökülüp bakıldı bi halt bulamadı servis ustası arkadaşlar offff ya

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2016, 22:57:06
Böyle poşet çıtırtısı gibi gıcık bi ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ocak 12, 2016, 22:59:22 »
Kapı fitilleri yalıtıldı, kapı içine emniyet kemeri bloğuna sökülüp bakıldı bi halt bulamadı servis ustası arkadaşlar offff ya

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2016, 22:57:06
Böyle poşet çıtırtısı gibi gıcık bi ses
Hocam, ses koltuğu çevreleyen plastik kapaktan geliyor olmasın ?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ocak 13, 2016, 08:39:50 »
Toyota tarafından izolasyon yapılıp çözüm oluyor.300 tl gibi bir maliyeti var.Bütün konsol sökülüp bağlantı yerlerine izolasyon malzemesi konuluyor.Bilirsinin şuanki kasanın bir önceki kasasının göğüs bölümün plastikleri esneme yapardı.Şuan öyle birşey kalmadı bende.Cam ile göğüs arası dahi malzeme ile kaplı
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ocak 13, 2016, 08:47:36 »
Toyota tarafından izolasyon yapılıp çözüm oluyor.300 tl gibi bir maliyeti var.Bütün konsol sökülüp bağlantı yerlerine izolasyon malzemesi konuluyor.Bilirsinin şuanki kasanın bir önceki kasasının göğüs bölümün plastikleri esneme yapardı.Şuan öyle birşey kalmadı bende.Cam ile göğüs arası dahi malzeme ile kaplı

Peki hocam biz bunu garanti kapsamında yaptırabilir miyiz? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyiz. Sonuçta sıfır araba alıyoruz ve ilk günden bu sesler var. 20.000 km. binerim sonra sesler çıkar anlarım ama ilk günden olması üretimdeki özensizlikten kaynaklıdır ve firma sorumludur bence. 2007 getz aracıma 8 yıl 70.000 km. bindim ve bir tane trim sesi duymamıştım. Toyota beni gerçekten çok şaşırttı bu konuda.
2015 Corolla Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ocak 13, 2016, 10:29:58 »
Araç sağa doğru esnediğinde geliyorsa kapı fitillerinden kaynaklı olabilir .Birde emniye t kemeri yükseklik ayarını en yukarı veya en aşağı inidirp yani sona dayayıp öyle kullanın ortalardayken bezen ses yapabiliyor .Torpido kapağı araç esnediği sırada ses yapıyor olabilir .Bunlar hepsi ayrındı .Bu arada ben kendim bir ses bulmuştum emniyet kemeri takılan yer yolcu tarafına malum yük koyunca bile ötüyor toka taktım ötmesin diye stabilze veya parke taşlı yollarda alenen tıkırtı gıcırtı gibi sesler var rasgele birgün elim kemer tokasına gitti baktım ses kesildi tekrar bozuk yola girdim baktım ses geliyor tokayı tuttum ses kesildi o şekilde tespit yapmıştım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 23450
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 13, 2016, 11:17:57 »
İyi günler. 2014 kasa Toyota Corolla sahibiyim. Son zamanlarda kalkış ve frenlerde arkadan metalik bir vurma sesi gelmeye başladı. Sadece harekete geçerken yada hareketi sonlandırırken geliyor gibi bu ses. Sanki iç içe iki kasa var da birbirine geçiyor yada eski model arabalarda vites geçişlerinde bir metalik ses gelir ya, ona benzer bir ses. Araştırdım forumu ama bu konu ile ilgili bir ileti bulamadım. Var mı böyle bir sorunu olan, varsa çözümü nasıl buldu acaba? Teşekkürler şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ocak 13, 2016, 11:22:54 »
İyi günler. 2014 kasa Toyota Corolla sahibiyim. Son zamanlarda kalkış ve frenlerde arkadan metalik bir vurma sesi gelmeye başladı. Sadece harekete geçerken yada hareketi sonlandırırken geliyor gibi bu ses. Sanki iç içe iki kasa var da birbirine geçiyor yada eski model arabalarda vites geçişlerinde bir metalik ses gelir ya, ona benzer bir ses. Araştırdım forumu ama bu konu ile ilgili bir ileti bulamadım. Var mı böyle bir sorunu olan, varsa çözümü nasıl buldu acaba? Teşekkürler şimdiden.
Tavsiyem bir egzozcuya gidip kanalda bakın bazan egzozu tutan takozlardan olabilir diye düşünüyorum afaki birşey söylemek yanlış olur aracın altına bakılsa iyi olur belkide bişey takılmıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ocak 13, 2016, 11:26:04 »
Olağandışı bir ses olduğundan emin olamadım. Arabayı aldığımdan beri çeşitli sorunlar yaşamaktayım. Ve çok azına çözüm bulabildim. Tavsiyenizi göze alacağım. Teşekkür ederim Emin bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ocak 13, 2016, 12:19:04 »
Bakın arkadaşlar servislerden korkmayın,maliyet yüzünden bazen dışarıda astarı yüzünü geçer konumuzla alakası şu,gidin yetkili servise aracınıza baksınlar bazen basit bir şey olabilir hemen çözerler ücretde almazlar garanti veririm.Parça değişimi gerekirse o zaman size maliyet çıkarırlar ,yaptırıp yaptırmamak ya da güvendiğiniz bir yere baktırmak size kalır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ocak 13, 2016, 13:14:43 »

Bu şikayetin geldiğiniz bana yetkili servisin Müdürü söylemişti, frenlerden geliyor. Muhtemelen geri viteste frenlemede de geliyordur. Yetkili servise durumu belirtin çözüm üretsinler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 21000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ocak 13, 2016, 16:43:49 »
Benzer gıcırtı sesinin emniyet kemerinin takıldığı bölümden geldiğini tespit ettim. Bu bölüme "braket" deniyor sanırım. Braketin alt kısmında yer alan hareketli bölüme wd 40 sıkarak gıcırtı sorununu çözdüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Ocak 13, 2016, 16:47:04 »
Benzer gıcırtı sesinin emniyet kemerinin takıldığı bölümden geldiğini tespit ettim. Bu bölüme "braket" deniyor sanırım. Braketin alt kısmında yer alan hareketli bölüme wd 40 sıkarak gıcırtı sorununu çözdüm.

WD 40'ı sıktıktan sonra bir süre bekleyin, ben sıkıp yola çıktım, arıza ışığı yandı, sıvı buharlaştıktan sonra söndü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ocak 15, 2016, 00:25:20 »
Bakın arkadaşlar servislerden korkmayın,maliyet yüzünden bazen dışarıda astarı yüzünü geçer konumuzla alakası şu,gidin yetkili servise aracınıza baksınlar bazen basit bir şey olabilir hemen çözerler ücretde almazlar garanti veririm.Parça değişimi gerekirse o zaman size maliyet çıkarırlar ,yaptırıp yaptırmamak ya da güvendiğiniz bir yere baktırmak size kalır.

Kesinlikle servise ile ilgili bir korkum yok. Sadece anlattığım gibi birkaç sorun yaşadım araba ile ilgili ve servis bana normal sorunlar olduğunu lanse etti. "Bir bakalım olağandışı bir şey var mı?" demedikleri zaman oldu. Daha önce Lancer'ım vardı; servisi ile yakın olduğum için miydi, yoksa Toyota'nın servisi mi cidden ilgisiz bilmiyorum, servise pek kanım ısınmadı. O yüzden ki ilk olağandışı bir ses mi onu anlamaya çalıştığım için yazdım. Bir de belki kendi başıma çözebileceğim bir sorundur diye ummuştum. Zaten araba hala garanti kapsamında, servise götüreceğim anlaşılan. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2016, 00:25:58
Bu şikayetin geldiğiniz bana yetkili servisin Müdürü söylemişti, frenlerden geliyor. Muhtemelen geri viteste frenlemede de geliyordur. Yetkili servise durumu belirtin çözüm üretsinler.

Teşekkür ederim, anlaşılan bana servis yolu gözüktü. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ocak 15, 2016, 01:21:03 »
Malasef Ali bey biz aracı Haziranda aldık o günden beri belli yerlerden ses geliyolar
ben sorunu müziğin sesini biraz yükselterek çözüyorum
alışıyosunuz zamanla :)

Sanırım yeni Corolla sahiplerinin ortak çözümü bu. Çok ilginç sesler bile duyduğum oldu, serviste de çözüm bulamayınca bu çözümü kullanmak zorunda kaldım.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
  • 17 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Ocak 15, 2016, 12:08:31 »
corollan varsa bu  seslere alışacaksın:) yol sesi konusunda kesinlikle lastik değişimi öneririm. kışlık goodyear ultragrip 8 aldım araba rahatladı. trim sesleri bile azaldı. araba yumuşadı. kullanımı daha zevkli hale geldi. bridgestone dan kurtulsam iyi olcak yazlıkta da. isteyen varsa satabilirim:) 1 sene kullandım lastikleri 9 bin km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ocak 17, 2016, 21:52:01 »

Toyota dan Muheteşem eserler

"toyotodan sesler korosu " :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Ocak 22, 2016, 23:52:49 »
Arkadaşlar selamlar, servise 3. Gidişim oldu bugün, sağ kemer direğimi sağ kapımı nedir, ıkı usta 5 kez teste çıktık duymuyoruz diyorlar deli oldum, kapı döşemesini söktüler, direğin döşemesini söktüler silikondur çift taraflı banttır koydular, olmuyo yani ses var, tırtıklı yolda, sağa dönerken, fren yaparken hep o cızırtı sesi sağ bölgeden anlamadım gitti

Mesaj Birleştirildi: Ocak 22, 2016, 23:56:17
İnce den bir zırıltı cızırtı çıtırtı gibi bi ses var, koltuk altı yayına, ön konsola heryere bakıp silikon sprey vs yaptılar, kesilmedi lanet ses kafayı yicem

Mesaj Birleştirildi: Ocak 22, 2016, 23:58:04
Birde sesi sadece ben duyuyorum ıkı usta duymuyor, deli gibi hissettim artık bugün, ne olur fikri olan paylaşsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ocak 23, 2016, 00:08:08 »
camı sonuna kadar aşağı indirin, seste kesilme olacak mı bakın. benim aracımda da bazen tam kapalı konumda cızırtı geliyor, anlık açma yapıyorum mm lik bir bırakıyor kendisini ses kesiliyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Ocak 23, 2016, 10:30:11 »
Mutlu bey sağolun denerim elden bişey gelmiyor