0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kapı fitilleri yalıtıldı, kapı içine emniyet kemeri bloğuna sökülüp bakıldı bi halt bulamadı servis ustası arkadaşlar offff yaMesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2016, 22:57:06Böyle poşet çıtırtısı gibi gıcık bi ses
Toyota tarafından izolasyon yapılıp çözüm oluyor.300 tl gibi bir maliyeti var.Bütün konsol sökülüp bağlantı yerlerine izolasyon malzemesi konuluyor.Bilirsinin şuanki kasanın bir önceki kasasının göğüs bölümün plastikleri esneme yapardı.Şuan öyle birşey kalmadı bende.Cam ile göğüs arası dahi malzeme ile kaplı
İyi günler. 2014 kasa Toyota Corolla sahibiyim. Son zamanlarda kalkış ve frenlerde arkadan metalik bir vurma sesi gelmeye başladı. Sadece harekete geçerken yada hareketi sonlandırırken geliyor gibi bu ses. Sanki iç içe iki kasa var da birbirine geçiyor yada eski model arabalarda vites geçişlerinde bir metalik ses gelir ya, ona benzer bir ses. Araştırdım forumu ama bu konu ile ilgili bir ileti bulamadım. Var mı böyle bir sorunu olan, varsa çözümü nasıl buldu acaba? Teşekkürler şimdiden.
Benzer gıcırtı sesinin emniyet kemerinin takıldığı bölümden geldiğini tespit ettim. Bu bölüme "braket" deniyor sanırım. Braketin alt kısmında yer alan hareketli bölüme wd 40 sıkarak gıcırtı sorununu çözdüm.
Bakın arkadaşlar servislerden korkmayın,maliyet yüzünden bazen dışarıda astarı yüzünü geçer konumuzla alakası şu,gidin yetkili servise aracınıza baksınlar bazen basit bir şey olabilir hemen çözerler ücretde almazlar garanti veririm.Parça değişimi gerekirse o zaman size maliyet çıkarırlar ,yaptırıp yaptırmamak ya da güvendiğiniz bir yere baktırmak size kalır.
Bu şikayetin geldiğiniz bana yetkili servisin Müdürü söylemişti, frenlerden geliyor. Muhtemelen geri viteste frenlemede de geliyordur. Yetkili servise durumu belirtin çözüm üretsinler.
Malasef Ali bey biz aracı Haziranda aldık o günden beri belli yerlerden ses geliyolarben sorunu müziğin sesini biraz yükselterek çözüyorumalışıyosunuz zamanla