Gönderen Konu: Toyota'ya Veda  (Okunma sayısı 9104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'ya Veda
« Yanıtla #40 : Nisan 24, 2015, 11:42:14 »
@MEHMET AKIN (32918)  Jetta daha ucuz çünkü jetta daha kalitesiz, net. Özellikle iç mekanda. Hatta jetta comfortline da hız sabitleyici standart. Jettanın ayrıca 8V tsi dezavantajı var.

Doğru söylüyorsunuz ben makyajlı kasa jetta da yeni nesil 1.2 tsı kullanırlar alırsam onu alırım diyordum bir ara kendime ancak halen 8V kullanıyorlar. Octiva bile 16V 1.2 tsı kullanıyor. Gerçekten de Golf diğer modellere göre malzeme kalitesi  ve donanımı farklı. Hatta şuan avrupada plus modelinin günceli var ama bu sefer Türkiye pazarına gelmedi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 24, 2015, 11:42:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 24, 2015, 12:09:44 »
aman allahım. :) toyotacılar vw binmez sanırdım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 24, 2015, 12:13:11 »
aman allahım. :) toyotacılar vw binmez sanırdım :D
Benim de zoruma gitmedi değil :) Keşke corolla ile devam edebilseydim. Ama sebeplerini açıkça yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 24, 2015, 13:19:58 »
toyota 2 bin masraf açtı diye 10 bin masraf açanı aldınız :) umarım hiç sorun yaşamadan binersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 24, 2015, 14:50:22 »
turbo arızaları başlayınca atmosferik toyotanın kıymeti anlaşılır. eksozcularda tamirhanelerde toyota göremezsiniz ama anlı şanlı almanlar fransızlar gırla gidiyor. geçen gün katalizörü söktürdüm içini boşalttıracaktım nasıl olsa tıkalıdır ne de olsa 98 model araba diye, eksozcu ve ben baktık tıkalı bir nokta bile yok tekrar aynen takıldı. toyotayı tenkit edenler yollarda kalmadıklarından hayatlarına heyecan getirmek isteyenler diye düşünüyorum, mesela gece vakti bir dağ başında yolda kalmış araba ne kadar romantik olur?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Nisan 24, 2015, 14:54:51 »
turbo arızaları başlayınca atmosferik toyotanın kıymeti anlaşılır. eksozcularda tamirhanelerde toyota göremezsiniz ama anlı şanlı almanlar fransızlar gırla gidiyor. geçen gün katalizörü söktürdüm içini boşalttıracaktım nasıl olsa tıkalıdır ne de olsa 98 model araba diye, eksozcu ve ben baktık tıkalı bir nokta bile yok tekrar aynen takıldı. toyotayı tenkit edenler yollarda kalmadıklarından hayatlarına heyecan getirmek isteyenler diye düşünüyorum, mesela gece vakti bir dağ başında yolda kalmış araba ne kadar romantik olur?

Haklısınız, fakat yolda kalmama garantisi olan bir araç yok sanırım. Olsa da binsek.
Bilakis hem ben (yaris ile 2 kez) hem de babam (corolla ile) yolda kalmışlığımız var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Nisan 24, 2015, 15:14:39 »
kaç tane turbo arızalı araca bindiniz  ?
turbo kötüyse toyotada d4d motorda eski kara düzen dizelle devam etseydi ?
devir teknoloji devri. bakın toyotada geçiş yapıyor. ben hiç turbodan kaynaklı sanayiye gitmedim. gittiysemde bakımını yaptırmaya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Nisan 24, 2015, 15:20:42 »
Bende hep hayret ederim  bu afrikada ki jepler neden hiç bozulmuyor. Nedeni ortada Kara düzen olduğundan olsa gerek. Teknoloji bir tek otomotiv sektöründe değil bütün sektörlerle alakalı. Misal babam halen bankadan fatura ödemesi yapıyor. Ben ise internet bankacılığından. Babam  hiç riske girmediği için problemde yaşamıyor. Ben ise acabalarla işlem yapıyorum :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Nisan 24, 2015, 15:50:07 »
Benim de zoruma gitmedi değil :) Keşke corolla ile devam edebilseydim. Ama sebeplerini açıkça yazdım.
Alper bey bence de çok güzel karar vermişsiniz. Sebep ve sonuç analizi mükemmel olmuş [emoji106]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 24, 2015, 15:59:07 »

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Tercihlerinizi ve taleplerinizi karşılayan bir araç bulmuşsunuz testler yapmışsınız bir karar vermişsiniz. İyi ve güzel günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 24, 2015, 17:36:13 »
@Hamza Bingöl (34347)  Honda indirim yapılmış hali 68 bin tl.

Alper Bey:

Bir an 68 bin liradan indirim yapıyorlar herhalde diye sevinmiştim :)  Yalnız sitesinde satış fiyatı olarak 69.880 lira gözüküyor. Eğer gözden kaçırdığım bir şey yok ise size 5 bin lira indirim falan yapmamışlar.  İki bin lira civarında bir indirim söz konusu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 24, 2015, 17:46:16 »
kaç tane turbo arızalı araca bindiniz  ?
turbo kötüyse toyotada d4d motorda eski kara düzen dizelle devam etseydi ?
devir teknoloji devri. bakın toyotada geçiş yapıyor. ben hiç turbodan kaynaklı sanayiye gitmedim. gittiysemde bakımını yaptırmaya...
turbolu arabayı kaç km kullandın? 70 bin km den itibaren turbo arızası markalara göre görülmeye başlar. turboların ne kadar çabuk bozulduğunu bilmek için kullanmaya gerek yok ama ben fiat coupe 2.0 turbo 250 ps, fiat fiorino, turbosuz bmw8.50 v12 5.3 320 ps gibi sayısını hatırlamakta zorlandığım arabalara sahip oldum, başka şeyde yazacaktım ama yer ARAÇ diye yazmışsın herhalde benim memleketim olan kastamonu araç
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Nisan 24, 2015, 17:53:08 »
Alper Bey:

Bir an 68 bin liradan indirim yapıyorlar herhalde diye sevinmiştim :)  Yalnız sitesinde satış fiyatı olarak 69.880 lira gözüküyor. Eğer gözden kaçırdığım bir şey yok ise size 5 bin lira indirim falan yapmamışlar.  İki bin lira civarında bir indirim söz konusu ?

3 - 4 hafta önce kampanya sebebiyle dram eco düz 54 bin otomatiği 56 bindi aradım kalmadı dediler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Nisan 24, 2015, 19:10:37 »
3 - 4 hafta önce kampanya sebebiyle dram eco düz 54 bin otomatiği 56 bindi aradım kalmadı dediler :)

Mehmet Bey: 

Böyle bir kampanya tekrar olur da haber verirseniz sevinirim. Çok iyi bir indirimmiş açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Nisan 24, 2015, 19:28:42 »
@Hamza Bingöl (34347) Hamza bey o liste fiyatlarına tüp dahil değil. Honda sağolsun 3 bin tl de tüp masrafı istiyor.  >:(
Bana verdikleri fiyat tüp dahil fiyatıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Nisan 24, 2015, 20:01:13 »
@Hamza Bingöl (34347) Hamza bey o liste fiyatlarına tüp dahil değil. Honda sağolsun 3 bin tl de tüp masrafı istiyor.  >:(
Bana verdikleri fiyat tüp dahil fiyatıydı.

Dahil değil mi? Bu nasıl satış mantığı yahu...Hem LPG farkı koy hemde LPG sistemini entegre etmeyip bunun için extra para iste !!

Honda benim için iyice alınır olmaktan çıkıyor. Corollanın  gözünü seveyim o zaman...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 24, 2015, 20:06:39 »
Honda sadece motordaki  piston ları lpg te dayanıklı olanı ile kullanıyor.Sonra araca bayiden çıkıp brc  servisinde lpg takılıyor.Siz taktirirsaniz brc  1800 bayi gönderir garantili ayağına 3.000 tl :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Nisan 24, 2015, 20:09:26 »
Mehmet Bey: 

Böyle bir kampanya tekrar olur da haber verirseniz sevinirim. Çok iyi bir indirimmiş açıkçası.

Valla ne diyeyim bende kaçırdığıma üzüldüm. :) Netten iletişim formunu doldurdum 30 dk içinde aradılar kampanyalı araç kalmadı diye  Satıcı biraz daha fazla veremezmisiniz dedi ben de 54 binlik arabaya neden daha fazla vereyim dedim cevap veremedi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Nisan 24, 2015, 20:10:24 »
Hondanın resmi sitesinde fiyat listesi bölümünde yazıyor   |-\
"- LPG'li araç için kit fiyatı araç fiyatına dahil değildir."

Ayrıca Sivas Honda da bir miktar araç vardı. Sorabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Nisan 24, 2015, 20:12:44 »
Honda sadece motordaki  piston ları lpg te dayanıklı olanı ile kullanıyor.Sonra araca bayiden çıkıp brc  servisinde lpg takılıyor.Siz taktirirsaniz brc  1800 bayi gönderir garantili ayağına 3.000 tl :)

Tuncay abi sadece piston değil. Lpg uyumlu Silindir bloğu emme manifoldu ve benzin dolumunun olduğu yerdeki gaz dolum girişi orjinal geliyor. Üzerine ilave 6 yıl garanti desteği.