Gönderen Konu: Toyota'ya Veda  (Okunma sayısı 9102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'ya Veda
« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2015, 22:46:00 »
@Alper Koçyiğit (29301) Arkadaş gece gece ne diye aklımı bulandırıyorsun Bu saatte açık bayiyi nerden bulayım :) Benim de 1.33 cvt yarisim var. Sadece rampada 80 ni geçmiyor ve şehir dışı şehir içinden çok yakıyor kısmına katılmıyorum neden mi çünkü ben şehir içi 10 şehir dışı 5.5 tüketim le dolaşıyorum.  :islik: Neyse Gelelim adıl mevzuya. Bence de golf tam bir aşk evliliği :) kasa değişecek kısmına gelince jetta bile kasa değişti nerdeyse 2. Senede geldi türkiyeye. :)
Komple kasadan bahsediyorum,acayip bir değişiklik olmuş golf8de :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2015, 22:46:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2015, 22:47:44 »
Golf 6 ve 7'nin sorunsuzluğu nasıl? Sanayiye ne zaman gitsem ya Opel ya VW görüyorum, bu korkutuyor. Lütfen marka ya da Japon-Alman savaşına dönmesin.

Golf 6 zaten Golf 5'in ısıtılıp müşterinin önüne konulan versiyonu olduğundan çok büyük bir problemi yok. MQB ise yeni bir platform olduğu için en başlarda sorun yaşanmış olabilir ama yine de büyük bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Direkt Schalt Getriebe denen über süper, multi, ultra, maksi teknoloji ürünü şanzıman bunlardan muaftır ama. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 23, 2015, 22:53:13 »
Kazasız belasız İnşaallah.
Ben de 1.2TSI DSG Ibiza kullanıyorum. Açık trafikte 3-4 kilometreliğine de olsa 4,7lt/100km ortalama yazdı. Dur-kalklı ve ağır ilerleyen (5-10km/s gibi hızlarla) trafikte de 6,1lt/100km yazdı. Kaldı ki 6,1 yazdığında yolun açılmasıyla birlikte 140km/s' lere kadar çıkıp sonrasında 110km/s gibi hızlarda seyrettim. Kaldı ki Golf' teki 1.2TSI biraz revizyon gördü ve tüketimi biraz daha aşağıya çekildi.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2015, 23:01:16 »
Aracınız hayırlı olsun, mantıklı bir tercih yapmışsınız.
Araç ne zaman teslim ediliyor ?

İlk 1.2 TSI'lar 8V, şu an güncellenen 1.2 TSI'lar 16V değil miydi ?
Değiştirildi diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2015, 23:18:05 »

Yüksel yeni kasa Jetta hariç 16 V :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2015, 23:37:57 »
Araciniz hayirli olsun guzel bir secim olmus DSG haric ama insallah problem yasamazsiniz.
1.2 motor yuksek suratlere cikmadikca yakitta sizi uzmez ama gaza yuklendikce cok fazka yakiyor bilginiz olsun
Performans olarakta toyotanin 1.6 dindan bile iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2015, 23:39:10 »
Yüksel yeni kasa Jetta hariç 16 V :)
Aa pardon.

Ben Golf diye Jetta'nın özelliklerini okumuşum ilk sayfada.  :)

Teşekkürler abi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2015, 23:39:54 »

Jetta'daki 8V, Golf'teki 16V. Aynı grubun diğer modelleri hakkında bir bilgim yok ama onlar da 16V olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 24, 2015, 01:11:23 »

Civic 1.6 Premium Eco Otomatik (68 bin Tüp dahil)
.......
......
+ Direk 5 bin tl indirim yaptılar

Alper Bey: 5 bin lira indirimi 68 bin lira üzerinden mi yaptılar? Yani "premium Eco otomatik " model 63 bin liraya mı geliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 24, 2015, 03:00:14 »
Yeni golf audi gibi iyice.Hayırlı olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 750
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 24, 2015, 09:02:11 »
@Hamza Bingöl (34347)  Honda indirim yapılmuış hali 68 bin tl.
@Yüksel IŞIK (26882) Araç temmuz başında teslim ediliyor.
@bulent gulsahın (6280) Dsg konusunu da çok araştırdım. Sevgili Yaris'imin daha 60 bin km önce değişen MMT ünitesi beni yolda bırakıp 3 bin tl'me el koyduğu için hassasım bu konuda. Keşke sorunsuz bir Vites motor ikilisi olsa da binsek. CVT TSİ gibi. 2013 sonrası modellerde DSG sorunu çözüldü diyorlar.
Her ihtimale karşı aracı 0 km alarak da riskleri garanti içerisinde tutmaya çalıştım.
@MEHMET AKIN (32918)  valla ben de bir ay içinde 7-8 bayi gezdim beynim sulandı :) İnsan 70 bin vermeden önce kılı kırk yarıyor. Yaris 80 i geçmiyor demedim. 110 ile giderken rampa görünce 80 e düşüyor. Şehir içi 60 a sabitleyip sakince kullanan biriyim. Ama şehir dışında 110 a sabitlerim. Bu yüzden yaris şehir içi daha az yakıyordu. TSİ ın basınca çok yakması konusuna katılıyorum. Varsın yaksın gitsin de, artık atmosferikten sıkıldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 24, 2015, 09:28:50 »
@Alper Koçyiğit (29301) Evet 110 dan 80 ne düşüyor. Eee o zaman ne yapacaz Allah ne verdiyse pedala basacağız. Gerçi ben cc taktım kendi çoşkuyu veriyor. Cvt şehir içi dur kalkı sevmiyor gibi yada rampa çıkışlarını. Ne yakıyorsa dur kalkta yakıyor. Ortalama tüketimin aracı park ederken ( 2 - 3 ) manevra ortalama tüketim anın da 0,1- 0,2 birim artıyor. Heleki ilk çalışma akabinde rampa çıkmak gerekiyorsa ortalama anında 0,3 birim  rahat artıyor. :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 24, 2015, 09:32:19 »
@MEHMET AKIN (32918)  Aslında bu dur kalk olayındaki sarfiyatı hybrid ortadan kaldırıyor. Ama ona da yapacağımız tasarrufu peşinen anahtar tesliminde ödüyoruz  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 24, 2015, 10:06:35 »
@MEHMET AKIN (32918)  Aslında bu dur kalk olayındaki sarfiyatı hybrid ortadan kaldırıyor. Ama ona da yapacağımız tasarrufu peşinen anahtar tesliminde ödüyoruz  :-[
20.000 km'de farkını ödüyor diye hesaplamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 24, 2015, 10:18:57 »
Hayırlı uğurlu olsun aracınız. Güzel bir tercih golf... Bu kasa da en iyi tercihtir her zaman ne kadar Toyota yı sevsem de hatchback olarak golf tek geçerim. Kasa 2018 de Değişiyor.ha çok Mu değişir? Kesinlikle sanmam çünkü vw tutulan sevilen çizgilerin dışına çıkmıyor ne zamandır stop far değişir Kanımca başka da bişey olmaz 2018 golf olur adı:)))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 24, 2015, 10:24:39 »
@Alper Koçyiğit (29301) Peki tam otomatik dizel yeni getiren pug 308 ya da cit c4 test şansınız oldu mu, olduysa izlenimleriniz nedir? Çünkü reklamlarda vs yeni kasa 308 için çok iddialı görünüyor nu segmentte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 24, 2015, 10:54:38 »

Evet hybirit aslında tam istanbulluk bir araba ama parayı dediğin gibi peşin alıyorlar. Ama uzun yolda açık trafiğe sahip iller için bir cazibesi yok. Birde ileriyi düşünmek lazım. İkinci elde nasıl olur. Ömrümüz yeterde buralarda olursak azda olsa uzun vadedeki arıza vs durumlarını gözlemleriz. Malum herşeyin ilkinde bir sürü eksik vs çıkıp sonra makyaj altında gideriyorlar. Beni de vw den çok aradılar gelin test edin 1.2 tsı dsg için ama fırsat bulup da gidemedim. Tabi fiyatta ayrı bir konu. Sedan daha pahalı olması gerekirken golf jetta aynı para. Auris nasıl corolladan ucuzsa golfte bir nebze jettadan ucuz olsa hiç fena olmaz. Birde sipariş verip beklemek var ama iyi tarafı piyasası hemen düşmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 24, 2015, 11:08:29 »
Evet hybirit aslında tam istanbulluk bir araba ama parayı dediğin gibi peşin alıyorlar. Ama uzun yolda açık trafiğe sahip iller için bir cazibesi yok. Birde ileriyi düşünmek lazım. İkinci elde nasıl olur. Ömrümüz yeterde buralarda olursak azda olsa uzun vadedeki arıza vs durumlarını gözlemleriz. Malum herşeyin ilkinde bir sürü eksik vs çıkıp sonra makyaj altında gideriyorlar. Beni de vw den çok aradılar gelin test edin 1.2 tsı dsg için ama fırsat bulup da gidemedim. Tabi fiyatta ayrı bir konu. Sedan daha pahalı olması gerekirken golf jetta aynı para. Auris nasıl corolladan ucuzsa golfte bir nebze jettadan ucuz olsa hiç fena olmaz. Birde sipariş verip beklemek var ama iyi tarafı piyasası hemen düşmüyor.

Ancak VW'nin ülkemizde ve dünyada amiral modeli golf. Bu yüzden en azından ülkemizde golf'ün fiyatını yüksek tuttuklarını düşünüyorum ve normal karşılıyorum. Golf VW'nin nev-i şahsına münhasırlaştırdığı bir model.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 24, 2015, 11:10:52 »
@MEHMET AKIN (32918)  Jetta daha ucuz çünkü jetta daha kalitesiz, net. Özellikle iç mekanda. Hatta jetta comfortline da hız sabitleyici standart. Jettanın ayrıca 8V tsi dezavantajı var.

@Kenan Denk (29226) Citroen C4 picassoyu (5 koltuklu) test ettim. Dizel tam otomatik. Araç çok ferah, teknolojisi etkileyici. İçeride malzeme kalitesi yeterli. Birçok pratik çözüm sunuyor. Göstergeler etkileyici, kişiselleştirilebilir. Her tarafı cam olmasına rağmen ses yalıtımını başarılı buldum. Gel gelelim Citroene güvenemedim. Araç tamamen elektronik sistemlerle dolu ve burada güven meselesi önemli. Belkide yıllarca sorunsuzca binilecektir fakat ben okadar para verip o markaya binmem. Bu aracın logosu Toyota yada VW olsa direk alınır. Bana fiyat olarak 91 bin tl verdiler  :o  O paraya da değmez ama Verso'nun otomatiği de 100 binden başlıyor  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 24, 2015, 11:23:54 »
@MEHMET AKIN (32918)  Jetta daha ucuz çünkü jetta daha kalitesiz, net. Özellikle iç mekanda. Hatta jetta comfortline da hız sabitleyici standart. Jettanın ayrıca 8V tsi dezavantajı var.

@Kenan Denk (29226) Citroen C4 picassoyu (5 koltuklu) test ettim. Dizel tam otomatik. Araç çok ferah, teknolojisi etkileyici. İçeride malzeme kalitesi yeterli. Birçok pratik çözüm sunuyor. Göstergeler etkileyici, kişiselleştirilebilir. Her tarafı cam olmasına rağmen ses yalıtımını başarılı buldum. Gel gelelim Citroene güvenemedim. Araç tamamen elektronik sistemlerle dolu ve burada güven meselesi önemli. Belkide yıllarca sorunsuzca binilecektir fakat ben okadar para verip o markaya binmem. Bu aracın logosu Toyota yada VW olsa direk alınır. Bana fiyat olarak 91 bin tl verdiler  :o  O paraya da değmez ama Verso'nun otomatiği de 100 binden başlıyor  :(

hadi ya denk geldi :D ben de 2.el olarak aldığım 2013 verso dan sonra, 2014 c4 Picasso(5 koltuklu) sıfır olarak aldım. 4 aydır kullanıyorum, bana göre Mercedes konforunu(malzeme kalitesi, ses yalıtımı ve + yakıt ekonomisi ile) aratmaz desem yeridir. Bu arada benim bildiğim tam otomatiği daha Türkiye'ye gelmedi, test ettiğiniz yarı otomatik olması gerek. Hafif sarsıntılı vites geçişlerinden anlamışsınızdır zaten.
Fiyat olarak 91bin çok, 85bin e alan arkadaşlar vardı pazarlıkla...