Gönderen Konu: hızlı / yavaş gitmek  (Okunma sayısı 3775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
hızlı / yavaş gitmek
« : Aralık 15, 2008, 15:45:35 »

"hızlı" arkadaşlarımıza notlar :
H1 : 90 olan yerde 120 km hızla giderseniz 1 saat yolcukta 15 dk kazanırsınız.
H2 : babanız veya şahsınızın para problemi yoksa extra yaktığınız %30 yakıt sizi asla üzmez ama bu hızla karışılan kazalardan sağ salim çıkma şansınız en az %30 düşer ki bu sevenlerinizi fazlasıyla üzmeye yeter de artar bile.
H3 : 90 hız ihtiyar işidir derseniz en azından kemer takınız ki rahmetli Aziz Nesin'in %60'lık malum dilimine girmeyesiniz.
[Görelim dahiyane fikirlerinizi...]

"yavaş=yolun hakkını vererek giden" arkadaşlarımıza notlar :
-Helal olsun sizlere, madde madde yazmaya gerek bile yok. :alkis:

Toyota Club Türkiye

hızlı / yavaş gitmek
« : Aralık 15, 2008, 15:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: hızlı / yavaş gitmek
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2008, 16:05:15 »
Ben her yolculuğa çıktığımda 90'ı geçmeyecem diye bilenirim ama yarım saat sürer 90 ile gitmem. Nedense 90'la gitme bana sabır işi gibi geliyor. Hele bi de yeni corolla ile 25 devirde gitseniz zaten 110 ları buluyorsunuz.
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2008, 16:09:17 »
 Engin bey güzel ve değerli notlar.Öncelikle teşekkür ediyorum.Dediğiniz gibi ise Ankara-Bingöl arası 3,5 saat kısalıyor.yani 14 saat yerine 10,5 saatte Bingöl'e girmiş olacagız.Bu hesapla yola çıkarsak 12,5 saatte varmıs olmam gayet normal...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2008, 16:18:53 »
Merhaba.

Engin Bey yazdıklarınıza katılıyorum. Benim birçok ark ım var hepsi de hızlı gitmeyi sever ben ise tam tersine yavaş kullanmayı tercih edenlerdenim. Şimdiye kadar sürmediğim araç da kalmadı bu yaşımda. Gitceğim yere 1 saat geç gitmeyi tercih ederim.
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2008, 17:28:04 »
Ben her yolculuğa çıktığımda 90'ı geçmeyecem diye bilenirim ama yarım saat sürer 90 ile gitmem. Nedense 90'la gitme bana sabır işi gibi geliyor. Hele bi de yeni corolla ile 25 devirde gitseniz zaten 110 ları buluyorsunuz.

Ali Rıza Bey,
İzmir - Aydın otobanının her km'sinde bir adımım vardır, yaklaşık 5 yıl otobanda çalıştım. Bu nedenle 90 la gidecekseniz otoban uyku makinesi, benim gibi çevresinden dolaşın nasıl olsa pinti bir araca sahibiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2008, 17:30:43 »
Merhaba.

Engin Bey yazdıklarınıza katılıyorum. Benim birçok ark ım var hepsi de hızlı gitmeyi sever ben ise tam tersine yavaş kullanmayı tercih edenlerdenim. Şimdiye kadar sürmediğim araç da kalmadı bu yaşımda. Gitceğim yere 1 saat geç gitmeyi tercih ederim.

90'la gitmenin zevkini hızlı giden bilmez, stres yok, ceza yeme riskin yok, yok yok yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2008, 18:01:05 »
Ben de sizin gibi şehirlerarası yollarda 90 km/h ile gitmenin tadına varanlardanım Engin Bey. İnsan alışınca hızlı gitmek bile istemiyor. Hele bir de yol bilgisayarında komik tüketim değerlerini görünce insanın şevki daha da artıyor :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2008, 18:07:55 »
   Şehirler arsı yolda heleki birde manzara varsa 90 gayet iyi.Ama şu otoban denen yakıt düşmanı yol.Geniş ve düz yol git git ilerde duran nesneye var vara bilirsen....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2008, 18:43:45 »
Ali Rıza Bey,
İzmir - Aydın otobanının her km'sinde bir adımım vardır, yaklaşık 5 yıl otobanda çalıştım. Bu nedenle 90 la gidecekseniz otoban uyku makinesi, benim gibi çevresinden dolaşın nasıl olsa pinti bir araca sahibiz.

Valla haklısınız aslında Engin Bey. Otoyola çıktın mı basıyorsun zaten. Olay biraz da psikolojik. Duble yolda ya da otoyolda bilinçaltından mı geliyor yoksa hırstan mı nedir süratli gidiyorum. Mesela Didim'e giderken Söke Kavşağına kadar otoyoldan gidiyorum. 110-120 hızla. Ondan sonra Didim'e kadar 100'ün üzerine çıkmıyorum. Zaten bu otoyol yüzünden Ortaklar'ın çöp şişini özledim be!! Eskiden çöp şişçilerin önünden geçerdik, durur afiyetle yerdik. Eee şimdi de kıvrılıver otoyoldan gene ye çöp şişini ama gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor..
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2008, 19:38:08 »
Her bayram olduğu gibi bu bayram da yine 179 kişi trafik terörüne kurban gitti.Bunlardan kaç tanesi hızı düşüktü olduğu için kaza yaptı bilemiyorum ama büyük çoğunluğunun kaza nedeninin aşırı hız olduğunu hepimiz tahmin edebiliriz.Bindiğimiz araçlar ne kadar güvenliği yüksek olursa olsun düşük hızlarda kazaya sebebiyet verme yüzdesi düşer ve kaza belki de ucuz atlatılabilir ama yüksek hızda seyrediyorsak herzaman çok şanslı olmayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2008, 21:03:35 »
90'la gitmenin zevkini hızlı giden bilmez, stres yok, ceza yeme riskin yok, yok yok yok...

Ben de sizin gibi şehirlerarası yollarda 90 km/h ile gitmenin tadına varanlardanım Engin Bey. İnsan alışınca hızlı gitmek bile istemiyor. Hele bir de yol bilgisayarında komik tüketim değerlerini görünce insanın şevki daha da artıyor :)

Bu hız limitleri, uzun araştırma ve deneyimler sonunda günün şartlarına göre teknik olarak ayarlanmıştır.
90 km.hız limitini aştığınız takdirde araç yönetimi belli oranda sizin hakimiyetinizden
çıkar,aracın eline geçer.Aynı şekilde 120 km.hız için de geçerlidir.
   Bence de en güzel hız 90 km./h ile gidilen hızdır.İnsan beyni ve iradesi her türlü hızı engelleyecek güçtedir.Biraz sabırlı olalım ve gideceğimiz yere 10 dakika veya 1 saat sonra gidelim.Ailelerimizi ve başkalarının ailelerini sonsuz acılar içinde bırakmayalım.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #11 : Aralık 15, 2008, 21:09:06 »
arkadaşlar herkeze katılıyorum. hız felaketdir. ama 90 la giderken yanımızdan geçen doğan görünümlü şahinlerin şöförleri küfür eder gibi bakmıyomu işte huzuru bozan onlar. engin beye hak vermemeek elde değil. çevreden dolaşmak daha mantıklıda o asvaltlarda bakımsızlıktan ağlıyor ne çizgi ne kedi gözü karambole gidiyosun. buarada bende aydınlıyım her aydına gidişde ortaklara dönüyorum. (yol biraz problemli olsada) oradaki lezzetin tarifi başka yerde yok. damak çatlatan cinsten...
hayat yüreğin kadar, yaşamak nekadar gülebiliyorsan o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2008, 23:36:47 »
arkadaşlar herkeze katılıyorum. hız felaketdir. ama 90 la giderken yanımızdan geçen doğan görünümlü şahinlerin şöförleri küfür eder gibi bakmıyomu işte huzuru bozan onlar.

:alkis: :alkis: :alkis:
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2008, 23:46:30 »
arkadaşlar herkeze katılıyorum. hız felaketdir. ama 90 la giderken yanımızdan geçen doğan görünümlü şahinlerin şöförleri küfür eder gibi bakmıyomu işte huzuru bozan onlar. engin beye hak vermemeek elde değil. çevreden dolaşmak daha mantıklıda o asvaltlarda bakımsızlıktan ağlıyor ne çizgi ne kedi gözü karambole gidiyosun. buarada bende aydınlıyım her aydına gidişde ortaklara dönüyorum. (yol biraz problemli olsada) oradaki lezzetin tarifi başka yerde yok. damak çatlatan cinsten...

O zaman Egeli Toyotacılarla bir Ortaklar çöp şiş buluşması yapalım:)
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2008, 09:45:20 »
arkadaşlar herkeze katılıyorum. hız felaketdir. ama 90 la giderken yanımızdan geçen doğan görünümlü şahinlerin şöförleri küfür eder gibi bakmıyomu işte huzuru bozan onlar. engin beye hak vermemeek elde değil. çevreden dolaşmak daha mantıklıda o asvaltlarda bakımsızlıktan ağlıyor ne çizgi ne kedi gözü karambole gidiyosun.

Sevgili Serkan,
Bırak solda isteyen istediği gibi baksın geçsin, bu seni gaza getirmesin. Sonuçta trafik birbirine üstünlük sağlama yeri değil, o da biliyor kendi sınırlarını, sen de... sen 90'la sabit hızda rampayı çıkarsın ama o kaptırıp gelse bile çıkamaz, bunu biliyoruz. benim oğlan böyle birisini gördüğünde rampada bayılırsın nasıl olsa, geç bakalım diyor. tabii rampanın sonunda uçan şahinlerle baş etmek imkansız, o mutlu biz mutlu (yakınlarda rampa yoksa o daha mutlu, söylemeye bile gerek yok)...
Söylemeyi unuttum, 20 yılda iş olsun özel olsun dünyayı en az 6 kez turladım fakat zorunluluk olmadıktan sonra asla gece yola çıkmadım. gece çıkacaksam da otoban ve ana arterler harici yolları asla tercih etmem çünkü önce can güvenliği, sonra yakıt, zevk-sefa... otoban can sıkıyor diye yolların kara delikleri traktörlere toslamak istemem, bir dananın camdan içeri girmesini ise hiiç istemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Aralık 16, 2008, 09:53:37 »
O zaman Egeli Toyotacılarla bir Ortaklar çöp şiş buluşması yapalım:)

Ali Rıza Bey,

Tebrik ediyorum, güzel bir fikir. Müsadenizle bunu ayrı bir topik olarak bu bölümde ya siz açın ya da ben açayım ki katılım biraz daha fazla olsun. Hatta fikri şöyle de geliştirebiliriz : Ortaklarda çöp şiş yedikten sonra izmir veya aydın yönüne devam edecekler nizami bir şekilde mesela otoyoldan devam ederken 90 la giderlerse ortaya enfes bir görüntü çıkar, bunu zamanında kartallar ile yapmıştık bu kez sevdiğimiz arabalarımızla yapalım, ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Aralık 16, 2008, 10:03:57 »
Her bayram olduğu gibi bu bayram da yine 179 kişi trafik terörüne kurban gitti.Bunlardan kaç tanesi hızı düşüktü olduğu için kaza yaptı bilemiyorum ama büyük çoğunluğunun kaza nedeninin aşırı hız olduğunu hepimiz tahmin edebiliriz.

Geçtiğimiz cuma Aksihar yakınlarındaki meydana gelen kaza... sanırım 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, ama kendisi hariç bu 7 cana kıyan, deli gibi gaza basıp karşı şeride uçan kişidir. 8 kişinin yok olması en az 150 kişiyi etkilemiştir, ne gerek var yağışlı havada gaza yüklenmeye, değer mi? yarım saat erken varmak için gaza basıldıkça sonsuza kadar ulaşılamayacak menziller...

İçimizde hala hız hızzz diyen varsa sakin kafa ile bu yazılanları bir daha okusunlar, belki sadece bir tanesini bile bu sevdadan vazgeçirebilirsek ne mutlu bize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 16, 2008, 10:04:53 »
Ali Rıza Bey,

Tebrik ediyorum, güzel bir fikir. Müsadenizle bunu ayrı bir topik olarak bu bölümde ya siz açın ya da ben açayım ki katılım biraz daha fazla olsun. Hatta fikri şöyle de geliştirebiliriz : Ortaklarda çöp şiş yedikten sonra izmir veya aydın yönüne devam edecekler nizami bir şekilde mesela otoyoldan devam ederken 90 la giderlerse ortaya enfes bir görüntü çıkar, bunu zamanında kartallar ile yapmıştık bu kez sevdiğimiz arabalarımızla yapalım, ne dersiniz?

ah ahh, çok uzağım çok.. :(
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 16, 2008, 10:30:59 »
Çok güzel bir konuya değindiniz, 

Yol duruma göre 90 +/- 20 km/h diye bi aralık oluştursam herhalde uzun yolda bu hız limitlerini aştığım % 5 bile değildir.Anlık sollamar dışında bu hızlarda gitmek heleki zihniniz ve vücudunuz dinginse çok zevkl, hale geliyor. Ama unutmadan değinmek istediğim bir nokta var ki sabit hızda uzun süre gitmek dikkatinizi dağıtıp rehavete kapılmanıza sebebiyet verecektir. heleki sabah erken saatler ve ikindi vakitleri. O yüzdendirki arada bir hızlanıp adrenalin seviyenizi tekrardan düzenleyip zihninizi dinç tutmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Aralık 16, 2008, 11:06:34 »
.... arada bir hızlanıp adrenalin seviyenizi tekrardan düzenleyip zihninizi dinç tutmanızı öneririm.

Haklısınız, bunun hem bilince hem de motor ömrüne yararı var sanıyorum. bu dediğiniz gidiş-geliş yollarda zaten otomatik olarak yapılmak zorunda kalınıyor, ağır vasıtalar veya ağır sürücülere şükürler olsun. eskiden tek yönlü yollarda adrenalin tavan yapardı, yollar bozuk altımızdaki arabalar çekmezdi. şimdi yollar çift şerit, arabalar güzel... iyi mi desek kötü mü desek bilemiyorum.