Gönderen Konu: Yeni Corolla motor sesi ..  (Okunma sayısı 5343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GFB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
Yeni Corolla motor sesi ..
« : Nisan 21, 2015, 00:28:36 »
Şuana kadar bindiğim dizel araçlarda duyduğum en berbat ses.
Gaza bastığında traktör gibi ses veriyor içeriye boğuk titremeli bir ses , sizde nasıl ? Rahatsızmısınız bu sesten dolayı.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 21, 2015, 00:28:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla motor sesi ..
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2015, 00:32:01 »
Eniştemin dizel Seat Cordobasının motor sesini duyduktan sonra bütün dizellerin sesi ninni gibi gelmişti bana. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2015, 00:39:51 »
ben geçen 5.25 D ye bindim , tınısı bile güzel arabanın, ben hayvanat bahçesiyim diyor ,dizel olsa bile :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2015, 00:51:58 »
auris ile corolla farklı mı acaba ? ben hiç ses almadım içeride. hatta en sessiz dizellerden birisi toyotada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2015, 03:01:25 »
Sessizliği tescillenmiş d4d ye bunu diyosunuz ya başka söze gerek yok  :D

Bence arkadaş düşük devirde arabanın çekmeyince çıkardığı sesten bahsediyor. Traktör gibi diye de tabir etmiş ama hayatında hiç başka dizel arabaya da binmemiş sanırım. Symbol olsun linea albea seat grubu vs. İki blok ötede symbol çalışıyo ben evden sesini duyuyorum :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2015, 07:07:25 »
auris ile corolla farklı mı acaba ? ben hiç ses almadım içeride. hatta en sessiz dizellerden birisi toyotada.
Dizelde farklı mı değil mi bilmiyorum ama 1.6 benzinlide Auris'in sesi çok daha sportif.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2015, 07:33:29 »
Öldürdünüz yani Toyota Corollayı sonunda. Bu kadar mı kötü bu araba? Dizeli baz alırsak emsalleri olan Fluence, Jetta, Focus, Octavia vb. çok mu sessiz?

Renault için memlekette üretim yapmasına rağmen Fransız der soykırımcı deyip tü kaka deriz ve halen daha arabalarına Renault 12  gözüyle bakarız.
Fiat için memlekette üretim yapmasına rağmen İtalyan deyip KOÇ ile ortak deyip ona da tü kaka deriz. Ve yine arabalarına 131 gözüyle bakarız.

Bu arada Renault 12, Murat 124 üretime başladığı 70'li yılların başında ve 70'lerin sonunda dahil olan 131 serisi ve üretimlerinin devam ettiği 80'li yıllar da yüce Türk milleti arabayı zor buluyordu. Araba almak bu derece kolay değildi. 124 veya Renault 12 arabası olan parmak ile gösterilirdi. Ama şimdi evel Allah, krediler manavdan elma alınır gibi alınıp, yıllar önce kredi kartını verirken 40 dereden 40 su getiren bankalar şimdi krediyi ekmek dağıtır gibi verip o 124'e muhtaç olan Türk milleti alıp krediyi en kral arabayı alıp kendini bir halt sanmaya başladı. Hele ki ömrü hayatında hiç arabası olmayıp VW alan adam VW arabalarını gözünde büyütüp "VW bu, arabanın kralı, üzerine araba tanımam" diyebilecek kadar gözü bile dönebiliyor.

Toyotaya gelirsek, bu memlekette 90'ların başında efsane kasalar ile üretime adım attı. Yıllarca bildiğim kadarı ile Türkiye'ye bir düşmanlık, bir çıkar göz etmeyen Japon'ların arabası olup Almanlar gibi, Fransızlar gibi, İtalyanlar gibi bilmem kimler gibi Türkiye üzerinde menfaati olan, çıkarları olan, arkadan vuran ülkelerden olmadı Japonya.

Ama bizler ne hikmetse Türkleri o kadar çok seven Kore'li arkadaşların arabalarına da burun kıvırırız. Dostluk ilişkilerimizin iyi olduğu Japon arabalarını da yere serip evel Allah memlekette üretim yapan Honda'ya da laf edip varsa yoksa Alaman deriz.

Alman arabası BMW ve Mercedes olup bu iki arasında ise tercihim her daim MERCEDES olur.

Forum Toyota forumu mu yoksa Toyota'yı yerin dibine geçirme forumu mu anlamadım gitti. Adam 70 bin lira para veriyor ve sıfır hata olsun diyor. Çıt sesi bile gelmesin diyor. Oldu canım başka..! Sanki Astra alsa sorunsuzluk abidesi olacak veya Jetta olsa yine sorunsuzluk abidesi olacak. Yahu sen yemek yerken midenden de ses geliyor, hadi buna da bir çözüm bul. Dünyaya gözlerini açtığın günden itibaren yaşamaya başladığın şu topraklar üzerinde hayatını sürdürürken seninde sağlık sorunların oluyor, orandan burandan ağrılar, sesler geliyıor bir arabanın dizel motorunun sesi çok olsa ne yazar, konsolundan tıkırtı gelse ne yazar. Ölüp gidince kefene sarıp mezara inmeyeceğim onunla. Dünya malı dünya da kalır, SABANCI öldü ikiz kuleler 4. Leventte duruyor. Onu bunu eleştirirken demezler mi ki adama "sen ne ürettin" diye..!

Saygılar hepinize.. Yediğiniz yemeğin içinde sinek aramaya devam.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2015, 08:52:20 »
Gaza bastığında traktör gibi ses veriyor içeriye boğuk titremeli bir ses , sizde nasıl ? Rahatsızmısınız bu sesten dolayı.
motor sesi seni rahatsız ediyorsa sat kurtul bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2015, 09:35:46 »
Yasin bey Toyota nın dizel motoruna sesli çalışıyor diyen ilk kişi olarak bence gines rekorlar kitabına adınızı altın harflerle yazdırdınız .Bir abimin 2006 Corolla sol d4d aracına bindim ışıklarda felan durdu abi dedim senin bu arabanın dizel olduğuna sen emin misin dedim benim araba benzinli inan bundan daha çok ses çıkartıyor dedim .Oda dedi valla aşırı memnunum hem yakıtından hem sessizliğinden dedi daha öncede dizel araba kullandım kamyon gibiydi bu ara çok başka bir şey dedi .

Bence sizin sorun araç devirsiz kullanıp düşük devir büyük vites kullanmaya çalıştığınızdan kaynaklı olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 6700
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2015, 09:57:48 »
bu yorumları dikkate almanızı istemem arkadaşlar. Adam kendi fikrini düşüncesini söylemiş. Bunu neye göre kıyaslayıp söylüyor bilemeyiz. Adam yıllarca mercedes bmw binmiştir belki:)

Ama ne olursa olsun arabanın klasmanına göre yorum yapmak gerekir. Aksi takdirde antipati oluşturmaktan başka bir işe yaramaz yazdıkların.

Bende örnek vereyim :)

Aracım 1.4 dizel 2014 auris benim arabam hiç ses çıkarmıyor :) Sebebi bundan önce babamın arabası Ford Connect Tourneo kullanmam bilmem anlatabildim mi :)
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2015, 10:49:15 »

Renault için memlekette üretim yapmasına rağmen Fransız der soykırımcı deyip tü kaka deriz ve halen daha arabalarına Renault 12  gözüyle bakarız.
Fiat için memlekette üretim yapmasına rağmen İtalyan deyip KOÇ ile ortak deyip ona da tü kaka deriz. Ve yine arabalarına 131 gözüyle bakarız.

Burak abi , sen daha iyi bilirsin tabiki, bu araçların sesleri kendilerine hastı ama

Mesela bizde 93 ten 2002 ye kadar kırmızı Doğan SL vardı, sesini kaç yüz metre öteden duysam "Aha işte bizim araba" derim. Hala daha diyebiliyorum, geçen sene buna benzer bir olay oldu :)

Aynı şekilde Renault 19 da öyle , uzaktan duyunca bütün arabalardan farklı kendini ayırt eden Renault sesi vardı, park ederken yine "bizim araba geldi" diyebiliyordum :)
Ama bunda standart , tabiki teknolojik gelişmelere göre değişiklik olması gerekir ama düz araba gibi geliyor sessiz, fark edilmiyor

Efsane kasalar. Ben o araçların egzoz sesini hala çözebilmiş değilim. Kendilerine has bir sesleri var

Aynı şeilde VTİ Civiclerin , yani o kasaların marş sesi, mükemmel seviyede çekici gelir bana hala :)

Eskiden araçlar seslerinden ayırt ediliyordu, şimdi sade e Renault ve Fiat dizel sesleriyle anca ayırt ediliyor (diğer markalara göre)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2015, 11:10:47 »

Evet çok rahatsızım. 1500-2000 devirde benim benzinli motor da aynı sesi çıkarıyor. Sadece hangi devirde kullanacağınızı bilmeniz lazım. Dizel bir motor için de 2250 devirden aşağı değildir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2015, 11:21:12 »
 Kullanmakta olduğum 5. Corolla. E12 Kasa Dizel ve berbat diye şikayet edilen MMT şanzımana sahip 155 bin km'de  araç. Önceki araçlarım benzinliydi. En son 2012 Corolla Elegant AT kullandım. Maddi nedenlerden dolayı satıp elime geçen paranın yarısıyla şimdiki aracı aldım. 2 yıldır kullanıyorum. Corolla'nın dizel motoru ve MMT şanzıman hakkında çok olumsuz yorumlar okudum/okuyorum.  Çok deneyimli bir sürücü değilim. Özellikle seyahat sırasında motor sesi duymuyorum. Ama herhangi bir nedenle bekleme sırasında eğer kulak verirseniz motor sesini duyabilirsiniz.  Rahatsız edici ses sadece kışın -10 derecelerde sabah ilk çalıştırmada geliyor bu doğru. Birkaç dakikadan sonra ses kayboluyor. Bu sesin normal olduğunu düşünüyorum.
  Bunları neden mi yazıyorum: İnanın hep korktum, vay enjektör, vay şanzıman, vay turbo, vakum pompası vb. her an arıza çıkacak... Arkadaşlar usülüne uygun kullanıp bakımlarını yaptırdıktan sonra korkularımın yersiz olduğu sonucuna vardım. Kimi zaman günde 20 km. gibi "dur-kalklı" trafikte araç kullanıyorum. Ne şanzımanda ne motorda sorun var. Motoru ilk çalıştırmada 1-2 dk; stop etmede 1-2 dk. beklemenin , MMT şanzımanda yokuşta el freni ile kalkmanın, ışıkta "N" ye almanın iyi olacağını belirtiyorlar. Sokağı bırakın, bir araba pazarına gidin alıcı ve satıcılara sorun anket yapın 100 bin km'deki bir motora "BİTİK" deniliyor. Tamamen ön yargı veya bakımsız motorlar için geçerli olabilecek bir düşünce. Mersinde 2-3 TL'ye satılan EuroDiesel(!) gördüm. Bunun da satıcısı olduğuna göre alıcısı da oluyor. Bu yakıtı kullanan motorun sorun çıkarması olası değil mi? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2015, 12:27:35 »
Turbo devreye girene kadar ya da motor soğukken biraz sesli çalıştığı doğru. ancak rahatsız edici bir ses değil. normal kullanımda benzinli bir motordan çok daha fazla bir ses çıkarmıyor. corollanın ses çıkarması gereken ama çıkarmayan tek yeri.  :rofl: sessiz bir motor ama 3000 d/d geçtikten sonra çıkardığı ses çok keyifli. arada sırf bu sesi dinlemek için ES moduna alıp gaza sonuna kadar bastığım oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2015, 12:40:12 »
Yanlız, ilk mesajda motor çok sesli denmemiş, çıkardığı ses berbat denmiş. Ne değişecek bilmiyorum ama ikisinin farklı şeyler olduğunu herkes biliyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2015, 14:04:18 »
Ya kızmayın sesi sevmek zorunda değil.Belki arabayı seviyordur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2015, 20:29:48 »
Benim arkadasta 2013 dizel Fokus var benim ceylani gorunce Toyota'nın dizeli benzinli araba gibi diyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2015, 21:17:30 »

Yanlız, ilk mesajda motor çok sesli denmemiş, çıkardığı ses berbat denmiş. Ne değişecek bilmiyorum ama ikisinin farklı şeyler olduğunu herkes biliyor sanırım.

Dizelde bence iyi ses beklemek yanlış gibi? Hepsinde bir " tır tır tır tır tır" ses var

Benzinli gibi sesi yok malesef, bence kullanıcılara "berbat" gelen bu
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2015, 22:15:39 »
En sessiz D4D dizel aslında... Ama size çok traktör gibi geliyorsa ya bir yerde sorun var ya da denemeden aldınız?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2015, 22:24:28 »
Araç boşta iken gaza basıp d4d nin motor sesini dinlemek bilakis hoşuma gidiyor.6 yıldır bu araç(dizel)bende çok memnunum.Zevk meselesi.