Gönderen Konu: Yeni Corolla motor sesi ..  (Okunma sayısı 5341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla motor sesi ..
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2015, 22:25:45 »

Dizelde bence iyi ses beklemek yanlış gibi? Hepsinde bir " tır tır tır tır tır" ses var

Benzinli gibi sesi yok malesef, bence kullanıcılara "berbat" gelen bu

Maalesef. Ama ben Toyota'nın 1.4 dizelinden rahatsız olduğumu hatırlamıyorum, bilakis en sessiz dizellerden birisiydi. Hatta dünyanın en sessiz dizel motoru idi sanırım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2015, 22:25:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2015, 00:07:58 »
Babam bir savcının efsanesini çalıştırıp, çalışmadı galiba diye tekrar marşa basalıdan beri; ben de yine savcı bir arkadaşının e12 dizeline bineliden beri Toyotanın hastasıyım :D Arabasına daha önce hiç binmemiştim ama annem derdi hiç ses yok çok güzel diye. Annem arabadan anlamıyo dizel sonuçta nasıl ses olmaz derdim. Mahallemizde 2 tane fiat vardı dizel tabi onları görüyoruz sadece ufkumuz geniş değil o zamanlar. Birgün yürüyerek eve gidiyorum yolda denk geldi.  Hadi seni eve bırakayım bu sıcakta yürüme dedi. Aman tanrım didim :rofl: Araba dizel ve dışarıdan bile motor sesi dizele göre yok denecek kadar az. Bir de içine bindim. İçeride adeta bir benzinli havası var ama torkun verdiği güçle vitesi ellemeden gayet yokuşta olan bizim malikanenin önüne kadar geldik. Arabadan indim ve dedim ki: Bizim peder bey arabadan anlıyomuş. Boşuna Toyota alıcam ilerde param olunca demiyomuş.

Saygılar sevgiler  :saygi:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 23, 2015, 01:03:53 »

Babam bir savcının efsanesini çalıştırıp, çalışmadı galiba diye tekrar marşa basalıdan beri; ben de yine savcı bir arkadaşının e12 dizeline bineliden beri Toyotanın hastasıyım :D
Ayni şeyi rölanti de çalisirken bizim Auris e babamda yapmisti,ben on cam a dayanip onun la konusurken arabanin calistigini unutup tekrar basti.Gercekten motor olarak sessiz bi arac.[emoji4]

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 26, 2015, 19:20:48 »
Dizeli bilmem ama benim benzinli 1.6 tık ses yok kalkışlarda istop ettiriyorum alışamadım benzinliye dizelden sonra görende acemi bu daha diyordur kesin :) :)
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır