0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geç oldu kusura bakmayın mesajlarınızı okudum ancak cevap yazacak fırsatım olmadı, hepinize çok teşekkür ederim. Başkasının da başına gelebilir diye sorunun ne olduğunu ve çözümü anlatmak istedim. Tüm cevap veren abilerimin bahsettiklerinde ortak nokta akü ve şarj dinamosu kaynaklı sorunlardı. Bu noktadan yola çıkarak akü takviyesi ile aracı çalıştırdım. Ancak hala akü ışığı ve yakıt filtresi ışığı yanmaya devam ediyordu, yaklaşık 400 metre gittikten sonra direksiyon tekrar ağırlaştı (hidrolik kesildi sanki) aracı durdurmadan zor da olsa akü değişim yerine götürüp akünün 7 yıllık olduğunu öğrendim ve 60 amper energizer akü taktırdım (140tl). Aracı çalıştırdığımda hala akü ışığı ve yakıt filtresi ışığı yanıyordu, akü ölçümü yapıldı ve şarj dinamosunda sorun olduğu söylendi. Küçükköy Sanko'da şarj dinamosu açılarak konjektör ve adını hatırlayamadığım bir parçanın daha değişimi yapıldı (140tl). Aracı çalıştırdığımda herhangi bir arıza ışığı yanmadı sorun halledilmiş oldu.
direksiyon neden sertleşiyor elektrikli olduğu için mi?
Merhabalar, Esimin 2007 model dizel Aurisi aksam aku ve yakit filtresi uyarisi vermeye baslamis. Aracin calismasinda, mars almasinda vs herhangi bir problem olmadigini soyledi. Uzerindeki aku 3.5 senelik ve gecen ay periyodik bakimi yapildi, filtreler degisti. Arastirirken tam da ayni durumu yazdiginiz bu konuyu buldum, Konu hakkinda yukarida yazilanlar disinda yorumu/yeni bilgisi olan varsa yardiminizi bekliyorum, arac Cumartesi'den once servise gidemeyecek, yarin kullanirsa yolda kalir mi endisesindeyim.
Sarz dinoması arızalanmış olabilir akü dolu olduğu için sorun çıkmaz akü boşaldıkca direksiyon sertleşecek ve stop edecektir araç çalışırken elektrikciye gitmanizde fayda var Geçmiş olsun
V kayışına bir bakın kaputu kaldırıp. Eğer çıkmışsa şarj dinamosu da şarj etmediği için akü komple bitip de direksiyon kilitlenmesi yaşamanız kesin.Benim akü de 4 yıllık kendi aküsü ve geçen bakımda çok iyi değil demişlerdi. Suyu vs değişmisti. Sonra komple bitince yine şarj tuttu sonraki ölçümlerde normal çıktı. İlk çalıştırmada ekran yanıp sönüyor bu normal mi bilmiyorum ama marşta sorun olmadi karda kışta bile.
Cevabiniz icin tesekkurler, Toyota servisle gorustum, onlarda alternator arizasidir dedi, yenisi icin 2.500 TL, yapilabiliyorsa revizyon icin de 800 TL gibi ucuk fiyatlardan bahsediyorlar, Maslak sanayi sart oldu, yer tavsiye eden olursa cok sevinirim, yarin goturmem lazim.Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 09:27:16Cevap icin tesekkurler, aksam kontrol ettim, kayista problem yoktu, dinamodan anormal bir ses ve kokuda yoktu ama daha once eski akude yasadigim aku bitme durumlarinda bu uyariyi almamistim zaten, servis de telefonda bakalim ama dinamodandir dedi. Maslak sanayide onerebileceginiz bir yer varsa seivinirim, zira servisin verdigi fiyatlar yuksek, yenisi icin 2.500 tamir icin o da oluyorsa 800 civari dediler.