Gönderen Konu: akü ve yakıt filtresi ışığı acil yardım  (Okunma sayısı 16230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
akü ve yakıt filtresi ışığı acil yardım
« : Nisan 17, 2015, 01:01:22 »
Az önce aracımla yolda kaldım çok şükür müsait bir yere çekebildik :( İzmir'den İstanbul'a gelmeden önce aracın yağı, hava filtresi, yağ filtresi değişti. dün akşam mazot almadan önce würth dizel enjektör temizleyici koydum depoya ve tam depo yakıt aldım. bugün yaklaşık 50 km gittikten sonra akü ışığı ve yakıt filtresi uyarı ışığı araba çalışır durumdayken sürekli yanmaya başladı. 20-25 km gittikten sonra seyir halinde iken aracın direksiyonu aniden sertleşti (araç çalışmaz durumdayken direksiyon sertliğinin aynısı) arabayı stop ettim ve tekrar çalıştırmaya çalıştım ancak bu sefer de marş basmadı ve çalıştıramadım :/ farlar yanıyor, radyo çalışıyor, akü üzerindeki gösterge şarja gerek yok anlamındaki yeşil durumda. ne yapacağımı bilemedim İstanbul'da misafirim ve yarın yola çıkacaktım servisi mi çağırayım aküyü mü şarj edeyim bir akıl verin arkadaşlar  :(
2011(e140) corolla d4d 87.000 km

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 17, 2015, 01:01:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '14
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: akü ve yakıt filtresi ışığı acil yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2015, 01:38:44 »
Sinan Bey öncelikle geçmiş olsun. Akünüz sanırım eski akü kontrol yeri size yeşil olarak gözükse de akü içinde bunan plakalar arası bağlantılar zamanla koptuğu için akü dolu dahi olsa yeterli güç çıkışı veremez hale gelebilir bu yüzden akünüz bitmiş olabilir. Yalnız seyir halinde iken akü ışığı yanması ve direksiyonun ağırlaşması şarj dinamosunun kömürlerinde sorun olma ihtimalini artırıyor. Çünkü motor çalıştıktan sonra akü yerinden çıkartsanız dahi araç çalışmaya devam eder akü sadece ilk start için gerekli. Aracın farlarının ve radyosun çalışması sizi yanıltmasın far açıkken marşa basınca güç yetersizliğinden dolayı far ışıkları sönecektir akünün durumunu o şekilde anlayabilirsiniz. Yağ ışığının sebebi elektriksel olabilir yetersiz elektrik gücü arıza vermesine neden olabilir. Ya da filitreniz de kaçak olabilir yağ sızıntısı varmı diye gözle kontrol etmenizi öneririm. Uygun zaman da akü durumunu, şarj dinamosunun durumunu ve yakıt filitresini kontrol etirmenizi tavsiye ederim. Daha tecrübeli arkadaşlar da sizi bilgilendirecektir eminim. Tekrar geçmiş olsun.
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2015, 08:07:37 »
 Cihan tam kapsamlı olarak açıklamış bence de. Akü ne zaman değişmişti? Marş hiç mi çalışmadı, çalışıp araç motoru mu çalışmadı?
 Şarj dinamosunda kömürlerin olduğu bölgeye, tornavidanın plastik sapı ile(araç çalışmaz iken ve gerekli güvenlik önlemlerini alarak) bir kaç kere, orta şiddette vurmayı deneyin.
 Aracın yağ seviyesini ve motor soğutma sıvı seviyesini de kontrol edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2015, 09:03:10 »
Sinan Bey öncelikle geçmiş olsun:
Yakıt filtrenizde su olabilir aldığınız yakıttan dolayı yetkili veya özel bir serviste yakıt filtrenizi değiştirmenizde fayda var akü lambasıyla ilgili birden fazla ihtimal var akü, şarj dinamosunun kömürleri, konjektör, vs, ama bunların hepsinin aynı anda olması çok garip.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2015, 09:12:45 »
Yeni Yakıt Filtresi takılırken contası eğilmişse, hava alacaktır, bu durumda motor stop eder, çalışmaya devam etseydi 10.000km içinde motor yanardı.

Yakıt Filtrenizi yetkili serviste değiştirin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2015, 19:19:24 »
Geç oldu kusura bakmayın mesajlarınızı okudum ancak cevap yazacak fırsatım olmadı, hepinize çok teşekkür ederim. Başkasının da başına gelebilir diye sorunun ne olduğunu ve çözümü anlatmak istedim. Tüm cevap veren abilerimin bahsettiklerinde ortak nokta akü ve şarj dinamosu kaynaklı sorunlardı. Bu noktadan yola çıkarak akü takviyesi ile aracı çalıştırdım. Ancak hala akü ışığı ve yakıt filtresi ışığı yanmaya devam ediyordu, yaklaşık 400 metre gittikten sonra direksiyon tekrar ağırlaştı (hidrolik kesildi sanki) aracı durdurmadan zor da olsa akü değişim yerine götürüp akünün 7 yıllık olduğunu öğrendim ve 60 amper energizer akü taktırdım (140tl). Aracı çalıştırdığımda hala akü ışığı ve yakıt filtresi ışığı yanıyordu, akü ölçümü yapıldı ve şarj dinamosunda sorun olduğu söylendi. Küçükköy Sanko'da şarj dinamosu açılarak konjektör ve adını hatırlayamadığım bir parçanın daha değişimi yapıldı (140tl). Aracı çalıştırdığımda herhangi bir arıza ışığı yanmadı sorun halledilmiş oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2015, 19:32:09 »
Gecmis olsun. Sarj dinamosunda adini unuttugunuz sey motor komuru olabilirmi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2015, 21:00:52 »
teşekkürler. büyük ihtimal kömürdü evet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '21
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2015, 22:16:45 »
Geç oldu kusura bakmayın mesajlarınızı okudum ancak cevap yazacak fırsatım olmadı, hepinize çok teşekkür ederim. Başkasının da başına gelebilir diye sorunun ne olduğunu ve çözümü anlatmak istedim. Tüm cevap veren abilerimin bahsettiklerinde ortak nokta akü ve şarj dinamosu kaynaklı sorunlardı. Bu noktadan yola çıkarak akü takviyesi ile aracı çalıştırdım. Ancak hala akü ışığı ve yakıt filtresi ışığı yanmaya devam ediyordu, yaklaşık 400 metre gittikten sonra direksiyon tekrar ağırlaştı (hidrolik kesildi sanki) aracı durdurmadan zor da olsa akü değişim yerine götürüp akünün 7 yıllık olduğunu öğrendim ve 60 amper energizer akü taktırdım (140tl). Aracı çalıştırdığımda hala akü ışığı ve yakıt filtresi ışığı yanıyordu, akü ölçümü yapıldı ve şarj dinamosunda sorun olduğu söylendi. Küçükköy Sanko'da şarj dinamosu açılarak konjektör ve adını hatırlayamadığım bir parçanın daha değişimi yapıldı (140tl). Aracı çalıştırdığımda herhangi bir arıza ışığı yanmadı sorun halledilmiş oldu.

Aracım 90.000 km'de 2011 Auris ancak bugün öğlen aynen yakıt filtresi ve akünün ikaz lambalari bende de yandı. Yarın yakit filtresi için öncelikle götürecektim. Ama akşamüstü çalıştırıp 100 metre sonra kendi sokagimdan çıkarken direksiyon ağırlaştı ve kilit işareti çıktı. Yavas yavas ana caddeye indim ve parkettim.

Yarın ilk işim aküye ve şarj dinamosuna baktırmak olacak.

Yakıt filtresindeki problem de bu sefer Mahmutbeyde bir Total'den 150 TL doldurmuştum elimde fişi vs var. Yakittan kaynaklı ise zararımın karsilanmasina yönelik birşey yapabilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2015, 00:44:32 »
geçen benimde başima geldi araba geç marş aliyordu,çalışsada direksiyon 5 saniye sonra çözülüyordu sertligi  bişey olmaz diyip gece ortaköye gittim trafikte dur kalk yapiyorum,aku isigi,abs isigi yaniyordu,direksiyon sertleşiyordu,tablolar sönüyordu park edicem edemiyorum,dönemiyorum  zar zor gittim döndüm sonra evin önünde kabutu kaldirdim bir baktim aküden duman çikiyor ve islak  aküde markasi iyi degil ama 1.5 senelik bir aküydü veya 2 senelik  mutlu akü aldim sorunum çözüldü
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 16, 2015, 08:15:34 »
direksiyon neden sertleşiyor elektrikli olduğu için mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2015, 08:16:55 »
direksiyon neden sertleşiyor elektrikli olduğu için mi?
Evet
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2015, 11:04:30 »
Öncelikle geçmiş olsun. Yaklaşık 2 ay önce benimde başıma bu olaya benzer bir olay geldi. İlk önce nereden geldiğini anlayamadığım, hızlandıkça azalan, rolantide çoğalan bir uğultu sesi gelmeye başladı. Bakımlarımı yapan ustaya götürdüm oda anlayamadı hatta 'abi ses yok bu arabada, bu ses turbonun kendi sesi, normal' dedi ve bende başka bir ustaya götürdüm. Bu ustamız da ilk önce anlayamadı sesin yerini ve daha sonra doktorların kullandığı steteskopun ucuna bağlamış olduğu tornavida ucunu birkaç yere dokundurup sesi dinledi, nihayet sesin şarj dinamosundan geldiğini söyledi  :) ve hatta bana da dinletti, gelen uğultu sesi yüksek bir şekilde geliyordu. Şarj dinamosunun rulmanlarının değişmesi gerektiğini söyleyip beni elektrikçiye yolladı. Şarj dinamosunun rulmanları değişti ses azaldı fakat tamamen gitmedi. Birkaç gün sonra Tekirdağ'dan Çorluya giderken Çorlu kavşağında ışıklarda beklerken ses birden çoğaldı ve akü lambasıyla filtre lambası yanmaya başladı. Kavşaktan döndükten sonra hemen sağa çektim arabayı stop edip tekrar çalıştırdım değişen bir şey yoktu. Babamı aradım babamda akü lambası yanıyorsa akünün şarj olmadığını ve Çorluya kadar gelebilirsem hemen bir oto elektrikçiye gitmemi söyledi. Allah'a şükür Çorluya kadar geldim ve gördüğüm ilk elektrikçiye girdim. Usta baktı şarj dinamosunu söktü ve diyot tablasının yandığı söyledi. Tablayı ve kömürleri değiştirdi ve araç eski sesine ben de huzuruma kavuştum  :D  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2015, 13:32:42 »
Sabah aracı çalıştırdım. Atm de durdum sonra çalışmadı. Arkadaşın arabayi yanastirip aküleri bağlarken gördüm ki V kayışı yerinden çıkmış. Geçen yaz temmuzda değişmişti kayış. 22.000 km sonra yerinden atmış.

Sanko'ya girdim Bosch servise çektim kayışı yerine taktılar 20 TL'ye.

Umarım akü biraz kendine gelir. Gelmezse de artık geçen bakımda ustanın dediği gibi aküyü yakında değiştirmekte fayda var deyip degistirecez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2016, 20:09:51 »
Merhabalar,

Esimin 2007 model dizel Aurisi aksam aku ve yakit filtresi uyarisi vermeye baslamis. Aracin calismasinda, mars almasinda vs herhangi bir problem olmadigini soyledi.
Uzerindeki aku 3.5 senelik ve gecen ay periyodik bakimi yapildi, filtreler degisti. Arastirirken tam da ayni durumu yazdiginiz bu konuyu buldum, Konu hakkinda yukarida yazilanlar disinda yorumu/yeni bilgisi olan varsa yardiminizi bekliyorum, arac Cumartesi'den once servise gidemeyecek, yarin kullanirsa yolda kalir mi endisesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2016, 20:41:00 »
V kayışına bir bakın kaputu kaldırıp. Eğer çıkmışsa şarj dinamosu da şarj etmediği için akü komple bitip de direksiyon kilitlenmesi yaşamanız kesin.

Benim akü de 4 yıllık kendi aküsü ve geçen bakımda çok iyi değil demişlerdi. Suyu vs değişmisti. Sonra komple bitince yine şarj tuttu sonraki ölçümlerde normal çıktı. İlk çalıştırmada ekran yanıp sönüyor bu normal mi bilmiyorum ama marşta sorun olmadi karda kışta bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2016, 22:30:49 »
Merhabalar,

Esimin 2007 model dizel Aurisi aksam aku ve yakit filtresi uyarisi vermeye baslamis. Aracin calismasinda, mars almasinda vs herhangi bir problem olmadigini soyledi.
Uzerindeki aku 3.5 senelik ve gecen ay periyodik bakimi yapildi, filtreler degisti. Arastirirken tam da ayni durumu yazdiginiz bu konuyu buldum, Konu hakkinda yukarida yazilanlar disinda yorumu/yeni bilgisi olan varsa yardiminizi bekliyorum, arac Cumartesi'den once servise gidemeyecek, yarin kullanirsa yolda kalir mi endisesindeyim.
Sarz dinoması arızalanmış olabilir akü dolu olduğu için sorun çıkmaz akü boşaldıkca direksiyon sertleşecek ve stop edecektir araç çalışırken elektrikciye gitmanizde fayda var
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2016, 09:23:20 »
Sarz dinoması arızalanmış olabilir akü dolu olduğu için sorun çıkmaz akü boşaldıkca direksiyon sertleşecek ve stop edecektir araç çalışırken elektrikciye gitmanizde fayda var
Geçmiş olsun

Cevabiniz icin tesekkurler, Toyota servisle gorustum, onlarda alternator arizasidir dedi, yenisi icin 2.500 TL, yapilabiliyorsa revizyon icin de 800 TL gibi ucuk fiyatlardan bahsediyorlar, Maslak sanayi sart oldu, yer tavsiye eden olursa cok sevinirim, yarin goturmem lazim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 09:27:16
V kayışına bir bakın kaputu kaldırıp. Eğer çıkmışsa şarj dinamosu da şarj etmediği için akü komple bitip de direksiyon kilitlenmesi yaşamanız kesin.

Benim akü de 4 yıllık kendi aküsü ve geçen bakımda çok iyi değil demişlerdi. Suyu vs değişmisti. Sonra komple bitince yine şarj tuttu sonraki ölçümlerde normal çıktı. İlk çalıştırmada ekran yanıp sönüyor bu normal mi bilmiyorum ama marşta sorun olmadi karda kışta bile.

Cevap icin tesekkurler, aksam kontrol ettim, kayista problem yoktu, dinamodan anormal bir ses ve kokuda yoktu. Daha once eski akude yasadigim aku bitme durumlarinda bu uyariyi almamistim zaten, servis de telefonda bakalim ama dinamodandir dedi. Maslak sanayide onerebileceginiz bir yer varsa seivinirim, zira servisin verdigi fiyatlar yuksek, yenisi icin 2.500 tamir icin o da oluyorsa 800 civari dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2016, 09:27:56 »
Cevabiniz icin tesekkurler, Toyota servisle gorustum, onlarda alternator arizasidir dedi, yenisi icin 2.500 TL, yapilabiliyorsa revizyon icin de 800 TL gibi ucuk fiyatlardan bahsediyorlar, Maslak sanayi sart oldu, yer tavsiye eden olursa cok sevinirim, yarin goturmem lazim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 09:27:16
Cevap icin tesekkurler, aksam kontrol ettim, kayista problem yoktu, dinamodan anormal bir ses ve kokuda yoktu ama daha once eski akude yasadigim aku bitme durumlarinda bu uyariyi almamistim zaten, servis de telefonda bakalim ama dinamodandir dedi. Maslak sanayide onerebileceginiz bir yer varsa seivinirim, zira servisin verdigi fiyatlar yuksek, yenisi icin 2.500 tamir icin o da oluyorsa 800 civari dediler.
TEM OTOMOTİV- Ufuk SÖNMEZ'i tavsiye ederim.

@Ufuk Sönmez (16363) z (16363)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 08, 2016, 11:05:27 »
çalışırken aynı anda yanan yakıt filtresi ve akü ışığı alternatör arızası demek.

sakın yetkili servise gidip komple değişim yapmayın.

genelde diyot tablası arızası oluyor, normal oto elektrikçi( dinamocu) yapar, diyot tablası 90/100 tl civarı,işçilik ile birlikte max 200tl olur.