Gönderen Konu: akü ve yakıt filtresi ışığı acil yardım  (Okunma sayısı 16231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: akü ve yakıt filtresi ışığı acil yardım
« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2016, 11:59:14 »
çalışırken aynı anda yanan yakıt filtresi ve akü ışığı alternatör arızası demek.

sakın yetkili servise gidip komple değişim yapmayın.

genelde diyot tablası arızası oluyor, normal oto elektrikçi( dinamocu) yapar, diyot tablası 90/100 tl civarı,işçilik ile birlikte max 200tl olur.

Tesekkurler, Maslak oto sanayide onerebileceginiz elektrikci var mi?
Yuksel Bey'in onerdigi ozel servisle gorustum, acmadan revizyon tutari veremedi dogal olarak ama 150-600 arasi tutabilecegini soyledi durumuna gore, yan sanayi yeni alternator icin de 800 TL + iscilik gibi fiyatlardan bahsetti..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2016, 11:59:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
akü ve yakıt filtresi ışığı acil yardım
« Yanıtla #21 : Ocak 08, 2016, 12:27:19 »
Ufuk bey benimde parça ve bakım malzemeleri aldığım ve sitedeki çoğu kişinin tanıdığı ve güvendiği bir servis.ona yaptırabilirsiniz.benim Maslakta tanıdık elektrikçi yok.
tanıdık bulsanız bile açıp bakmadan fiyatı oda söyleyemez.Ufuk beyin dediği gibi 150/200tl civarı tutar.alternatörün komple bozulma şansı az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2016, 14:54:08 »
Cevabiniz icin tesekkurler, Toyota servisle gorustum, onlarda alternator arizasidir dedi, yenisi icin 2.500 TL, yapilabiliyorsa revizyon icin de 800 TL gibi ucuk fiyatlardan bahsediyorlar, Maslak sanayi sart oldu, yer tavsiye eden olursa cok sevinirim, yarin goturmem lazim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 09:27:16
Cevap icin tesekkurler, aksam kontrol ettim, kayista problem yoktu, dinamodan anormal bir ses ve kokuda yoktu. Daha once eski akude yasadigim aku bitme durumlarinda bu uyariyi almamistim zaten, servis de telefonda bakalim ama dinamodandir dedi. Maslak sanayide onerebileceginiz bir yer varsa seivinirim, zira servisin verdigi fiyatlar yuksek, yenisi icin 2.500 tamir icin o da oluyorsa 800 civari dediler.
İkitelli sanayide bu işin profösörü var direk oraya git

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2016, 17:26:54 »
Tahminler dogru cikti, diyot tablasi bozulmus Toyota Temde yarim gunde halletiler, yardimlariniz icin tesekkurler