0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kayseri Skoda Plazadan 31 Mart'da satın almış olduğum otomobil için satış temsilcisinin motorlu taşıtlar vergisini kendilerinin ödeyeceğini belirtmesine rağmen biraz önce Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yaptığım sorguda mtv nin yatırılmadığını gördüm ve az önce satış temsilcisi arkadaşı arayarak durumu sordum. Kendilerinin ilk 6 aylık mtv yi ödeyeceklerini söylemeleri üzerine ise itiraz ettim. Yarın konu netliğe kavuşacaktır, gerekirse durumu skoda genel merkeze aktaracağım ancak sizler aracınızı plazadan alırken mtv vergisi ödemesini nasıl yaptınız? Bildiğim kadarıyla bu vergi firma tarafından ödenir. Aksi halde ise temsilcinin müşteriyi uyarması gerekir?
Bir yıllık vergiyi ödeyen firma varmı? Ben görmedim henüz.İlk altı aylık vergiyi öderler gerisi onları niye ilgilendirsin ki ?
Gerisi onları ilgilendirmiyorsa ilk taksiti niye ödüyorlar, sonuçta vergi mükellefi firma değil? Ayrıca bu, firma ile yapılan ikili anlaşma çerçevesinde ödenebilir. Biz pazarlığımızda motorlu taşıtlar vergisini onların ödemesi üzerinde anlaşmıştık. Motorlu taşıtlar vergisi bir bütündür. Dolayısıyla iki taksit halinde veya peşin olarak ödenebilir. En azından ben böyle biliyorum.
Farklı bir sözleşme yoksa, ilk 6 ayda alınan araçların ilk yarı, 2. 6 ayda alınan araçların ikinci yarı MTV'si satıcı firma tarafından ödenir.
Sonuçta onlar da ödeseler sizin cebinizden her türlü çıkartırlar o parayı
Bence zorlanırsa "motorlu taşıtlar vergisini biz ödeyeceğiz" ifadesinden bundan sonraki yıllardaki mtvleri ödeyecekleri anlami bile çıkarmak mümkün.
...sıfır olsun arac alınırken satıcı hangı doneme denk gelıyorsa 1. donem veya 2. donem mtv vergısını odemek zorunda aksı taktırde vergı borcundan dolayı satıs ıslemı gerceklesmez..
...Ben bunu bilmek zorunda degilim demek ben sonraki yillarin mtvsini de firmanin ödeyeceğini zannetmiştim demekten çok farklı değil. Bir bütün olup bölünemeyen de mtv degildi sanki