Gönderen Konu: Avensis Elegant Ekstra Navigasyon  (Okunma sayısı 7692 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Avensis Elegant Ekstra Navigasyon
« : Nisan 13, 2015, 14:17:07 »
Herkese merhaba araca navigasyon yazılımım yüklenebiliyor mu Eğer yüklenebiliyorsa maliyeti nedir ayrıca  bel desteği düğmesine bastığında titreşim hissediyorum ama durmuyor diğer tuşa bastığımda da titreşim yok bu şekilde mi çalışıyor bel desteği

Toyota Club Türkiye

Avensis Elegant Ekstra Navigasyon
« : Nisan 13, 2015, 14:17:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Elegant Ekstra Navigasyon
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2015, 14:50:09 »
Herkese merhaba araca navigasyon yazılımım yüklenebiliyor mu Eğer yüklenebiliyorsa maliyeti nedir ayrıca  bel desteği düğmesine bastığında titreşim hissediyorum ama durmuyor diğer tuşa bastığımda da titreşim yok bu şekilde mi çalışıyor bel desteği

hüseyin bey bel destek ayarı sadece sol taraftaki şöför koltuğunda var diye biliyorum.

o titreşim dediğiniz hareket ile bel bölgesi öne doğru şişme yapıyor.

navigasyon ise aldığınız bayiye touch 2 için navigasyon ünitesi fiyatı isteyerek sorabilirsiniz.

fiyatı ben taktırdığım sırada (temmuz 2014) aracıda aynı bayiden aldığım için 1700 tl ye bırakılmıştı.fiyatı normalde 1800 tl idi.

ama şu anki güncel fiyatı nedir bilemiyorum!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2015, 14:58:01 »
Bekir bey demek istedlgim titresim durmuyor sonu yok mu navigasyon için de fiyat yüksekmiş satış müdürü  cep telefonundan bluetoth yoluyla harita aktarımı üzerinde çalışıldığını söyledi. Umarım kısa sürede.  tamamlanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2015, 15:34:53 »

Sanki biraz sallamasyon bir cevap gibi geldi.zaten onun dediği size Touch 2 ile cihazların güncellemesiyle alakalı bir durum olabilir.

navigasyon ünitesi başka bir şey.isterseniz birazdan fiyat öğrenebilirim aracı aldığım yeri arayabilirim sorun olmaz yani.

titreşim olayının sonu varmı yokmu bilmiyorum çünkü son aşamaları deneme gibi bir şey yapmadım yani durma noktası varmı yokmu bakmadım.

Güncelleme;

Sizin için arayıp fiyat sordum-->1790 tl.işçilik ve kdv dahil.hatta bu sabah tüm toyota bayilerine Mail geçilmiş.Cihaz artık türkiye stoklarına girdi diye.
çünkü epeydir bir süredir yoktu türkiye toyota stoklarında.bilginize.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2015, 16:34:05 »
Arkadaşlar;
Aynı sıkıntılar bende de var
cep telefonu üzerinden etkinleştirmek için telefonu filan rotlayıp drive link olayı çok karmaşık bir durum o işin hakından gelmek zor
acaba servislerdeki eklenen parçayı biraz aşağıya çekseler herkes yaptırır diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2015, 21:39:49 »
arkadaşlar bu kadar ücret ödemeye degermi
ben hobby olarak naviagsyonla ugraşıyorum
eger naviagsyonu etkin kullanacaksanız türkiye için başarsoft haritalı olmalıdır(ozaman başarsoft haritalı igo primolu 150-200 tl.lik cihaz işiniiz görür)
yok etkin kullanmam derseniz cep telefonu yazılımları yazda bir gps özellikli tablete yazılım atarak işinizi görebilirsiniz
daha az ihtiyacım var derseniz akıllı cep telefonunuza yazılım atarak da işinizi görebilirsiniz
örnek verecek olursam arabada orjinal cihaz sizi izmite getirir ama behram sokak no 5'e götüremez
forumda  yazılım konusunda yardımcı olacak arkadaşlar mevcut ama toyotanın orj sistemi çok farkllı onunla çok oynanamıyor
bu konuda yardım isteyen elimde geldince yardımcı olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2015, 22:40:00 »
eger naviagsyonu etkin kullanacaksanız türkiye için başarsoft haritalı olmalıdır(ozaman başarsoft haritalı igo primolu 150-200 tl.lik cihaz işiniiz görür)
yok etkin kullanmam derseniz cep telefonu yazılımları yazda bir gps özellikli tablete yazılım atarak işinizi görebilirsiniz
daha az ihtiyacım var derseniz akıllı cep telefonunuza yazılım atarak da işinizi görebilirsiniz
örnek verecek olursam arabada orjinal cihaz sizi izmite getirir ama behram sokak no 5'e götüremez
forumda  yazılım konusunda yardımcı olacak arkadaşlar mevcut ama toyotanın orj sistemi çok farkllı onunla çok oynanamıyor

aslında savunmak değilde bi kaç noktaya değinmek ve soru sormak istiyorum

aracı alırken herşey olsun mantığıyla gidip navigasyonunda olmasını istedim. babam kullanmıyor, ben olduğum zaman ona anlattığımda kullanıyor (şuraya bas şuna tıkla şunu yaz gibi)
şimdi ben kullanan biri olarak navigasyon modülünü yanında uygulamaları var , ki çoğu sistemde yoktur. eklenebilir ona lafım olmaz,ama OEM sistemde bunlar güzel şeyler. navigasyona güncellemeyi veriyorlar,boş bırakmıyorlar takip ediyorlar bizi

haritasıda iyi bence İzmit Behram sokak no 5 e götürür diye düşünüyorum

sorum ise, yazılımı nasıl farklı? neler değişmiyor, yada ne değişiyor? müdahale imkanı sıfır mı??
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2015, 23:14:45 »
işletim sistemi farklı
o zaman arat bakalım izmit behram sokak yada bodrum onura otek yaz bakalım bulacakmı
toyotanın harita saglayıcına bakmak gerekir birde yazılım işi bir sıkıntı yaşasanız serviste anlayan eleman olmaz hatta türkiyede bile yoktur
amaç burda tatile giderken ve ziyarete giderken  gideceğin yerin iline kadar gitmekmi kapısına kadar gitmekmi
birde toyotanın işi araba yapmak navigasyon yapmak değil amaç burada satılabilirliği arttırmak ön yargılı olmak istemem bazı araba firmaları harita saglayıcılar ile çalşıyorlar örneği fıat tomtom tabanlı harita kullanıyor toyotayı incelemek gerekir
türkiyedeki haritaların en iyisi başarsofttur milli şirkettir çogu haritadan daha detaylıdır yabancı harita saglayıcılar için türkiye 3.dünya ülkesi malesef
navigasyonun sadece bir yarden biyere gitmek olarak düşünmeyin son güncellemeler ile cihazlar yolları okumaya başladı örneğin tehlikeyi noktaya yaklaştığınızda sizi uyarıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2015, 00:18:42 »
işletim sisteminin bir adı var mı??

evde olsaydım denerdim büyük ihtimal
ama bursada bilinmeyen yerleri bulabiliyor, poi leri çok gelişmiş
kapısına kadar gitmeyi denemedim malesef ama bizim ev adresini denemiştim evime kadar götürdü orayıda ev olarak kaydetmiştim
Toyota servisleri problem olduğu zaman anlamıyor,çok doğru bir tespit. hatta ve hatta, güncelleme yaparken ufak bir hata yaptım, Flashdisk e klasör halinde yükledim güncelleştirmeyi görmedi,servisi aradım adımları doğru yaptım dedim, getirin bakalım garantisi var gönderelim dediler, trajikomik :)
ben can sıkıntısına haritayı açarak yolculuk yaparım, bir önceki güncellemede hatalı şehirler vardı (şanlıurfa mesela) yola girdim beni yoldan çıktım gösterdi araziye girdim sanki , ama şuanki hali ile sıkıntısı yok , mesire ve piknik alanlarına giderken her sürümle denedim son sürümde oraları isimiyle gösteriyordu
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2015, 00:52:25 »
Eğer ki bu sitede doğru yerleri ve cihazı seçtiysem 2011 Q4 haritası satıyorlar :) NAVTEQ görünüyor  :P

http://www.toyota-mapupdates.eu/Coverage/Index
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2015, 02:14:01 »
navteq ise kırılabilir en azından türkiyede dilinden anlayanlar olur bir arkadaş upload etsin dosyalara bakalım murat sen daha iyisin bu konuda
birşeyler yapalım ki arkadaşlar zevkle araba kullansınlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2015, 08:42:53 »
Estağfurullah abi, benden geçti artık. Navigasyon her arabada olmalı,arabada yoksa cepte olmalı. Görsellik güzel oluyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2015, 09:17:16 »

Gökhan bey öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.
Cihazı kullanan birisi olarak sadece bir navigasyon için dediğiniz gibi 1800 tl para vermeye bencede gerek yok.en kral navi cihazı 250 tl ye alırsınız araç için.
ancak her navigasyon konusunda yazdığım bir şey var.hep atlanıyor bu.

Toyota Navigasyon dediğiniz size sadece küçük bir navi ünitesi dışında Touch 2 ile birleştirilğinde (zaten öyle oluyor) cihaza 3g internet,mail girişi,toyota-europa sitesinde ücretiz erişim ve bilgisayara gerek duymadan direkt 3g ile tüm yeni bilgileri download etme,twitter,facebook,ücretsiz otopark aratma,toyota eurocare (ihtiyaç anında en yakın toyota servislerini gösteren uygulama) v.b uygulamalar kazanılmış oluyor.

Bunlarıda geçtim navi ünitesinde verilen şey sadece TÜRKİYE haritası değil TÜM AVRUPA HARİTASI VE LİSANS hakkı tabiki birde.
Yani ben şu anda Bulgaristan-Yunanistan-İtalya-Almanya ya araç ile gitsem tüm POİ'ler yada sokak bilgileri mevcut aracımda şu anda.

Diğer bir konu Toyotanın navigasyonunu türkiyede kullanılan diğer navi cihazlarından farkı adres arama genelde sokak yada cadde üzerinden değil
avrupadaki gibi POSTA KODU üzerinden yapılması.Cadde ve Sokak bilgileri ilede girebilirsiniz ancak o zaman sizi uğraştırıyor.

Bir örnek vermişsiniz İzmit-Behram Sk No:5 demissiniz ancak buranın posta kodunu söylerseniz bunları bile girmeden direkt sizi kapının önüne götürür merak etmeyin.ben bursa ilindeki çok ücra saçma sapan yerleri sadece googledan posta kodunu sorgulayıp sonrada cihaza girdiğimde hepsini buluyorum.
önemli olan cihazı nasıl kullanıcağını bilmek.

Kullanılan harita NAVTEQ haritasıdır ve avrupada çok sık kullanılan bir türdür.

Başarsoft bencede türkiye koşullarında gerçekten çok iyi bir harita.Ancak 10 ay önce kullanıdğım aracımda sıfır km olarak aldığım Xetec DTM 700 cihazımda nerdeyse 6 yıl kullandım ve güncellemeyide yapıyordum 10 ay öncesine kadar Bursanın en büyük çocuk hastanesi olan Bursa Dört Çelik Çocuk Hastanesi önünden geçen yol tamamen boş arazı gözüküyordu.Belki şimdi düzelttilerse bilemiyorum.Yani her sistemin kendine göre bazı eksiklikleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2015, 12:07:01 »
Gökhan bey navigasyon güncelleme dosyaları işinize yarar mı?
Biraz kurcalarsanız çok iyi olur, mesela araç hızını göstermiyor ekran, yada farklı programlar yüklemeyi denemek iyi olabilir
Yada video oynatıcısı yüklemek :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2015, 12:41:25 »
Biraz kurcalarsanız çok iyi olur, mesela araç hızını göstermiyor ekran, yada farklı programlar yüklemeyi denemek iyi olabilir
riskli bir anda cihaz çöp olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 15, 2015, 12:57:32 »
aynen katılıyorum. Yüksek ücret ödemeye değmez bence de..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2015, 12:57:44
Arkadaşlar lastik basıncı ile ilgili de sorum olacak. Kılavuzda A B C tipleri var.. Örneğin B ye eco basınç ön 38 arka 35 diyor C ye ön 41 arka 35 demiş. Aydınlatırsanız sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 15, 2015, 13:24:05 »

Yolla gelsin :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2015, 13:25:12
aynen katılıyorum. Yüksek ücret ödemeye değmez bence de..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2015, 12:57:44
Arkadaşlar lastik basıncı ile ilgili de sorum olacak. Kılavuzda A B C tipleri var.. Örneğin B ye eco basınç ön 38 arka 35 diyor C ye ön 41 arka 35 demiş. Aydınlatırsanız sevinirim..

2 tip vardı zamanında, 160 km/h dan fazla ve az için....35 ön 34 arkaydı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2015, 17:26:04 »

cihaza bilgisayar baglayınca map klaörünün içinde ülke isimlerin yazılı olduğu dosyalar görceksin bak bakalım dosy türleri yani uzantıları fbl.mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 16, 2015, 10:13:07 »
Herkese merhabalar. Multi media sistemine buletooth ile bağlandığımda direksiyondaki ses tuşuna bastığımda ve mesajlarda desteklenmiyor uyarısı alıyorum. Çözümü var mı..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 10:16:22
Diğer konu başlığında da yazdım .Dün Lastikçiye gittim iyi ki gitmişim hava basncı hepsinde 49 çıktı. Teslim ederken  kontrol edilmiyor mu 36 yaptırdım.Bu arada 1haftalık araç izlenimimi aktarmak istiyorum. Araç çok güzel. Motor sesi hiç yok gibi. Lastikler michelin çok iyi.sesi içeri çok almıyor led farlar ve jantlar estetik kazandırmış konfor ve sürüş zevkine diyecek yok koltuklar beli tamamen sarıyor ix 35 te sarmıyordu .hız sınırlayıcı özelliği çoğu araçta yok .premium gibi bir araç....yalnız 2 özelliği eksik geldi. Birincisi aracı park ettikten sonra ayna katlaması tuşuna bastığımızda aynalar kapanmıyor ix 35 te kapanıyordu bir de bagaj açıldıktan sonra araç kapılar kilitli olmasına rağmen bagaj kapısını kapattığımızda açık kalıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 16, 2015, 12:54:40 »
Herkese merhabalar. Multi media sistemine buletooth ile bağlandığımda direksiyondaki ses tuşuna bastığımda ve mesajlarda desteklenmiyor uyarısı alıyorum. Çözümü var mı..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 10:16:22
Diğer konu başlığında da yazdım .Dün Lastikçiye gittim iyi ki gitmişim hava basncı hepsinde 49 çıktı. Teslim ederken  kontrol edilmiyor mu 36 yaptırdım.Bu arada 1haftalık araç izlenimimi aktarmak istiyorum. Araç çok güzel. Motor sesi hiç yok gibi. Lastikler michelin çok iyi.sesi içeri çok almıyor led farlar ve jantlar estetik kazandırmış konfor ve sürüş zevkine diyecek yok koltuklar beli tamamen sarıyor ix 35 te sarmıyordu .hız sınırlayıcı özelliği çoğu araçta yok .premium gibi bir araç....yalnız 2 özelliği eksik geldi. Birincisi aracı park ettikten sonra ayna katlaması tuşuna bastığımızda aynalar kapanmıyor ix 35 te kapanıyordu bir de bagaj açıldıktan sonra araç kapılar kilitli olmasına rağmen bagaj kapısını kapattığımızda açık kalıyor
kontagı kapattıktan sonra enerji kalmadığı için aynalar kapanmaz motoru durdurmadan aynaları kapatın kontagı açınca açılmasını istiyorsanızda 2 dfa basın tuşa
bagj açık kalmaz elinizi uzun bagaj açma dügmesinin sag tarafına kaydırdığınız kauçugun içinde leblebi tanesi kadar ufak buton var basınca sinyaller yanar bagj ve kapılar kopmle tekrar kilitlenir