Gönderen Konu: Avensis Elegant Ekstra Navigasyon  (Okunma sayısı 7689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Elegant Ekstra Navigasyon
« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2015, 13:15:54 »
Navigasyon dosyasına bu akşam bakacağım

İX35 test sürüşünde ve bayi kurcalamamda bende onu fark ettim
Kontak kapalı, ama düğme işlevseldi
Toyotada işlevini kapatıyor hemen
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2015, 13:15:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2015, 13:28:39 »
Herkese merhabalar. Multi media sistemine buletooth ile bağlandığımda direksiyondaki ses tuşuna bastığımda ve mesajlarda desteklenmiyor uyarısı alıyorum. Çözümü var mı..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 10:16:22
Diğer konu başlığında da yazdım .Dün Lastikçiye gittim iyi ki gitmişim hava basncı hepsinde 49 çıktı. Teslim ederken  kontrol edilmiyor mu 36 yaptırdım.Bu arada 1haftalık araç izlenimimi aktarmak istiyorum. Araç çok güzel. Motor sesi hiç yok gibi. Lastikler michelin çok iyi.sesi içeri çok almıyor led farlar ve jantlar estetik kazandırmış konfor ve sürüş zevkine diyecek yok koltuklar beli tamamen sarıyor ix 35 te sarmıyordu .hız sınırlayıcı özelliği çoğu araçta yok .premium gibi bir araç....yalnız 2 özelliği eksik geldi. Birincisi aracı park ettikten sonra ayna katlaması tuşuna bastığımızda aynalar kapanmıyor ix 35 te kapanıyordu bir de bagaj açıldıktan sonra araç kapılar kilitli olmasına rağmen bagaj kapısını kapattığımızda açık kalıyor

Sırf bu AYNA daki dandik sistem için gittim ayna kapama modülü taktım. Aracı kapatırken bastım basmadım şeyini artık yaşamıyuorum çok şükür.

Birde bu bagaj olayıda aslında sıkıcı, elinizde yada yanınızda anahtar olduğu için bagajı açabiliyorsunuz. Diğer türlü kilitli oluyor. Ama bagajı açtınız kapadınız bagaj kilidi açık kalıyor. Tekrardan kumandadan kapı kilitlemeye basmanız lazım. Bu olaydan da sıkılırsanız arabayı bilgisayara bağlatıp özelleştirebilirsiniz bu kısmı  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2015, 16:54:25 »
kontagı kapattıktan sonra enerji kalmadığı için aynalar kapanmaz motoru durdurmadan aynaları kapatın kontagı açınca açılmasını istiyorsanızda 2 dfa basın tuşa
bagj açık kalmaz elinizi uzun bagaj açma dügmesinin sag tarafına kaydırdığınız kauçugun içinde leblebi tanesi kadar ufak buton var basınca sinyaller yanar bagj ve kapılar kopmle tekrar kilitlenir

Bagaj kapağı dediğiniz işlemi yapınca kapanıyor...Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 16:55:40
Sırf bu AYNA daki dandik sistem için gittim ayna kapama modülü taktım. Aracı kapatırken bastım basmadım şeyini artık yaşamıyuorum çok şükür.

Birde bu bagaj olayıda aslında sıkıcı, elinizde yada yanınızda anahtar olduğu için bagajı açabiliyorsunuz. Diğer türlü kilitli oluyor. Ama bagajı açtınız kapadınız bagaj kilidi açık kalıyor. Tekrardan kumandadan kapı kilitlemeye basmanız lazım. Bu olaydan da sıkılırsanız arabayı bilgisayara bağlatıp özelleştirebilirsiniz bu kısmı  :tamam:
Ayna modülünün maliyeti nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2015, 17:07:26 »
10 dolara yakın bir fiyatı vardı 9.8 dolarmı neydi Aliexpressten almıştım. Forumda konusu var  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 17, 2015, 10:37:32 »
10 dolara yakın bir fiyatı vardı 9.8 dolarmı neydi Aliexpressten almıştım. Forumda konusu var  :tamam:
servislerde  ne kadara yapıyorlar bilginiz var mı

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2015, 10:38:44
Cihaz desteklemiyor uyarısı için bilgisi olan yok mu benim telefonla mı ilgili yoksa genel bir problem mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2015, 10:58:24 »

Cihaz desteklemiyor uyarısı için bilgisi olan yok mu benim telefonla mı ilgili yoksa genel bir problem mi

Hiç bir bilgim yok hocam, sanki konularda 150-250 TL arası bir fiyat okumuştum gibi ama onlar Corollaya takılmıştı herhalde. Ama size şunu söyliyeyim büyük rahatlık verdi bana bu kapama modülü. Eskiden arabayı kapatıyorum, ana bir bakıyorum ayna açık kalmış, sonra startstop düğmesine bas aynayı kapat sonra start stopa 2 kere daha bas deli ediyordu beni. Şimdi bana 2 faydası oldu. Hem bu yukarıdaki salaklıktan kurtuldum hemde uzaktan bakınca araba kilitlimi değilmi anlayabiliyorum :)

Diğer sorunuzun cevabını bilmiyorum bende normal cd çalar var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 20, 2015, 09:33:51 »
Herkese hayırlı sabahlar... Cihaz destekleme uyarısı için fikri olan yok mu ses tanıma tuşuna bastığımda da ses tanıma mevcut değil uyarısı alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 20, 2015, 17:09:19 »
telefonu araca tanıttınmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 20, 2015, 17:13:29 »
Gökhan Bey;
aracı biz tanıtamadık siz tanıttı iseniz bize de açıklamasını yaparsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 20, 2015, 18:55:21 »
Makyajlı kasada sesli komut bendede çalışmıyor maalesef.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 20, 2015, 20:28:08 »
sesli komut sistemini kullanmak için cihazda internet desteği olması lazım , eşleştirme ile halledilecek birşey değil.

test videolarındaki gibi "Kaan'ı ara" yada "navigasyonu aç" "klimayı kapat" komutları Toyotanın Türkiyedeki araçları için malesef geçersiz, şuan için.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Nisan 20, 2015, 20:37:24 »
Çok merak ettim bu aleti, ne işe yarıyor ne işe yaramıyor bir paylaşımı var mı? Kaç çeşit var?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 20, 2015, 21:16:26 »
hayret bir şey  mantıklı değil cihaz nasıl baglanacak internete ya wireless olacak onun üzerinden yada içine sim kart taıkılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 20, 2015, 22:04:15 »
Çok merak ettim bu aleti, ne işe yarıyor ne işe yaramıyor bir paylaşımı var mı? Kaç çeşit var?

Toyota Touch 2 , Toyota Touch 2 with Go ve Go Plus olmak üzere 3 çeşit var. son ikisi navigasyonlu modellerin ismi.

hayret bir şey  mantıklı değil cihaz nasıl baglanacak internete ya wireless olacak onun üzerinden yada içine sim kart taıkılır

Mantıksız hiçbir şey yoktur sadece açıklaması vardır:)

Ülkemizde bulunmayan sistem bu. Hotspot denilen bir sistem üzerinden araç içine internet sağlanıyor ,bu sayede zaten ekran internete bağlı oluyor

simkart vs gerekli olabiliyor, 3G destekleyebilen cihazlar bunlar ama işte sadece ülke şartları

cihazlarımıza telefonla internet paylaşımı yapabiliyoruz

ama bu sistemleri desteklemesi için paylaşım internet yetersiz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 20, 2015, 23:24:16 »
Toyota Touch 2 , Toyota Touch 2 with Go ve Go Plus olmak üzere 3 çeşit var. son ikisi navigasyonlu modellerin ismi.

Mantıksız hiçbir şey yoktur sadece açıklaması vardır:)

Ülkemizde bulunmayan sistem bu. Hotspot denilen bir sistem üzerinden araç içine internet sağlanıyor ,bu sayede zaten ekran internete bağlı oluyor

simkart vs gerekli olabiliyor, 3G destekleyebilen cihazlar bunlar ama işte sadece ülke şartları

cihazlarımıza telefonla internet paylaşımı yapabiliyoruz

ama bu sistemleri desteklemesi için paylaşım internet yetersiz
ben faklıımı dedim
Hotspot kamusal alanda kablosuz yerel ağdan internete erişim olanağı sağlayan bölgedir. WiFi teknolojisini kullanır.
bu sistemlerde lokaldir dag başına çıktınız sistem çalışmaz bunun için bence sim kart gereklidir mantık olarak araç takip sistemlerindeki gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Nisan 20, 2015, 23:37:10 »
http://blog.toyota.co.uk/toyota-hotspot-brings-wifi-to-your-car

Alete sim card modülü bağlanıyor herhalde ekstradan. Bizim memleket için zor şeyler, arabaya simcard takmak.

Bu arada tamam Türkçe ses tanıma yok peki ingilizce falan damı yok? Belki ben Türkiyede yaşayan ingiliz vatandaşıyım yada ingilizcem süper, neden bu komut olayı yada konuşma olayı konmuyor yada kapalı geliyor. Bunadamı ekstra para alıyorlar ki ?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 20, 2015, 23:53:25 »
Bugün biraz aracın Bluetooth sistemiyle uğraştım.
Elimdekiler iPhone telefon, 2009 Avensis ve kendi orjinal 6 Cd'li playerı.

Sesli komut tuşu daha önce hiç bir işe yaramazken, bugün Phonebook'tan sırasıyla Add Entry ve Manuel seçeneklerinden bir kaç tane numara kaydettim. Kayıt esnasında telefon numarasını manuel olarak girip sonrasında da sesli olarak bir isim kaydediyoruz.
Şimdi sesli komut tuşuna bastığımda, "Listening" diyor ve daha önce kaydettiğim ses etiketini telaffuz ettiğimde, sesi tekrar ediyor ve ekrana telefon numarasını çağırıyor.
Numara kaydetmek için iki seçenek daha vardı. Biri telefondan rehberden kartvizit transfer etmek ki bunu yapamadım. Belki iphone müsade etmedi. İkincisi ise dah önceki arama listelerinden bulup kaydetmek. Onu da uygulamadım.

Bu arada Toyota-tech.eu 'nun sayfasında araştırma yaparken, navigasyonlu modellerin telefonla eşleşme sonrasında interneti telefon üzerinden kullanma özelliği olduğunu okudum.
http://www.toyota-tech.eu/Bluetooth/search.aspx

Onun haricinde ingilizce farklı komutlar vermeyi denemedim. Yarın ingilizce bazı komutlar vermeyi deneyeceğim. Arama yaparken isimleri başarılı şekilde algılamakla birlikte, eğer ki bir aksaklık olursa ekranda "Pardon?" yazısı çıkıp tekrar edilmesini talep ediyor.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2015, 00:04:52

Alete sim card modülü bağlanıyor herhalde ekstradan. Bizim memleket için zor şeyler, arabaya simcard takmak.

Bu arada tamam Türkçe ses tanıma yok peki ingilizce falan damı yok? Belki ben Türkiyede yaşayan ingiliz vatandaşıyım yada ingilizcem süper, neden bu komut olayı yada konuşma olayı konmuyor yada kapalı geliyor. Bunadamı ekstra para alıyorlar ki ?

Bu özelliğin aktif olması için sanırım araçta bazı altyapıların olması gerekiyor. Mesela bluetooth sistemine ses etiketi kaydedince az da olsa bir işlevsellik kazandı. Diğer fonksiyonlar içinde ya arabanın teybinde yada farklı bir yerde sesleri tanıyacak tuşa işlevsellik kazandıracak bir modül olması gerekiyor diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2015, 00:09:54

Daha önce paylaştığım adreste, hangi telefonun hangi araçta hangi özellikleri desteklediği yazılmış. Telefonunuzun uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz.
http://www.toyota-tech.eu/Bluetooth/search.aspx
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 21, 2015, 00:37:52 »
ben faklıımı dedim
Hotspot kamusal alanda kablosuz yerel ağdan internete erişim olanağı sağlayan bölgedir. WiFi teknolojisini kullanır.
bu sistemlerde lokaldir dag başına çıktınız sistem çalışmaz bunun için bence sim kart gereklidir mantık olarak araç takip sistemlerindeki gibi

hayır tabiki farklı demediniz

ama işte bu cihazlarda bildiğimiz hotspot değil, mesela ben telefonla bluetooth la internet paylaşıyorum ve cihaz paylaşmadan önce müzik mi rehber mi internet mi diye seçim yaptırıyor
hot spot interneti ülke izin vermiyor diye biliyorum Toyota da, daha doğrusu desteklemiyor. doğru mu?

sadece sesli komut olsa basite indirgenmiş halde, çok iyi olurda işte "Burası Türkiye" :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 21, 2015, 09:14:23 »
telefonu araca tanıttınmı
evet eşleştirdim. Telefon aramalarında buletooth aracılığıyla müzik dinlemede sıkıntı yok. Sesli komutu çözemedim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2015, 09:16:56
sesli komut sistemini kullanmak için cihazda internet desteği olması lazım , eşleştirme ile halledilecek birşey değil.

test videolarındaki gibi "Kaan'ı ara" yada "navigasyonu aç" "klimayı kapat" komutları Toyotanın Türkiyedeki araçları için malesef geçersiz, şuan için.
Kaan bey ix35 aracımda İngilizce olarak sesli komut çalışıyordu. Normal Teypte...Dolayısıyla internet yoktu. Avensiste böyle bir şart varsa çok garip olmuş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 21, 2015, 12:39:47 »
evet eşleştirdim. Telefon aramalarında buletooth aracılığıyla müzik dinlemede sıkıntı yok. Sesli komutu çözemedim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2015, 09:16:56
Kaan bey ix35 aracımda İngilizce olarak sesli komut çalışıyordu. Normal Teypte...Dolayısıyla internet yoktu. Avensiste böyle bir şart varsa çok garip olmuş..
dostum benim araç 2011
bende sadece kayıtlı isimlerde ses tuşuna basınca arama yapmaya saglıyor örneğin ses tşuna basıp baba diyorum babamı arıyor bu kadar
benim teyp aşıdaki linkte zaten benim araba
https://www.youtube.com/watch?v=MMO6EB9QH44