merhabalar,
bende de forever kartın cazibesine kapılıp bp mazot aldıktan sonra, ilk çalıştırmada, araba ısınsa bile her ışığa gelişimde olmaya başlamıştı. bende bu durumu Toyota müşteri hizmetlerine yazarak mazot tan olduğunu tahmin ettiğim bu durumdan ilerde sıkıntı çıkabileceğini, çıkabilecek arızalardan kendilerinin sorumlu olacağını onarımlarıda ücretsiz yapmaları konusunda yazı yazdım. onlarda birde akaryakıt firmasını değiştirin deneyin gibi bir şeyler yazdılar. ben tekrar Shell e dönünce araba herşeyi ile normale döndü. yakıt sarfiyatı, rölantisi düzeldi. sadece klima açıkken ışıkta durduğumda düzenli kesinlikle dalgalı değil hafif yükselme görebiliyorum onun haricinde hiç oynamaz. tabiki bu durum bence hava filitresini(hatta süresinden daha önce), mazot filitresini düzenli değiştirmem, orijinal mazot ve enjektör katkılarını düzenli kullanmam sonucu böyle diye düşünüyorum. iyi akşamlar dilerim.
aracın bakımını düzenli ve yetkili servise yaptırdığım için onunla alakalı bir sorun olacağını düşnmüyorum...yakıtı ise ilk 2 yıl totalden aldım sonra shell den almaya başladım ve shell in kendi istasyonlarındna alıyorum....