0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınız dizel mi ?Benzinli mi?Benim araçta öyle bir şey farketmedim ki kesin fark ederdim.
Oksijen, sıcaklık, yakıt vs durumuna göre rölanti ayarı sırasında oluşuyor olabilir bu dalgalanma. Dediğin gibi böyle bir olayı duyuyorum bende genelde. Yakıtı nereden alıyorsun Seydi, farklı yerden almayı denedin mi hiç?
Bu durum bütün Toyotalarda mevcut ve sorun oluşturduğunu düşünmüyorum. Araç klima açıkken, motor soğukken veya güce ihtiyaç duyduğu zaman rölanti oynuyor.
hakan bey aracı ilk aldığımda 2 yı lboyunca total kullandım sabit istasyonlardan alırdım,sonra shele geçtim aynı istasyonlardan almaya başladım ama bahsettiğim durum aracın kontağını ilk çevirdiğim günden beri var fakat ben bunu arıza olarak hiç nitelendirmedim,hiç anormal bir durum olarka görmedim...taki dostum beni uyarana kadar...halen arızamıdır değilmidir bilmiyorum...bahsettiğm dalgalanma abartı değil ama ibrenin hareket ettiğini görüyorsun..
Kim bilir, belki başka araçlarda da oluyordur(marka, model) ancak göstergede görünmüyordur. Sonuçta yeni araçlar bir çok farklı parametreyi, sensörler yadımı ile ölçüp, Ecu yardımı ile işleyip, gerekli, uygun hava yakıt karışımını ve enjeksiyon basınç-sayısını(common rail) ayarlıyor. Bu sırada küçük düzeltmeler oluyordur. Önemli olan, motorda bunun hissedilip, hissedilmediği. Yani olması gerekenden düşük rölanti devri sakıncalıdır, yüksek olursa da gereksiz yakıt tüketimine yol açar.
Bütün corollalar da oynak değil. 6 yıldır dizel corolla gayet stabil.Olursa maf sensörüne bakarız.
Okan Bey olsa söylerim. 6 yıldır durum bu.
Okan Bey olsa söylerim. 6 yıldır durum bu.[/quotehakan bey aracınız kaç model?