Gönderen Konu: toyotanın kronik hastalığmıdır benmi evham yaptım?  (Okunma sayısı 6690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
değerli dostlar aracı aldığım günden beri dikkatimi çeken ama hiç uursamadığım daha doğrusu arzıaq olabileceği ihtimalini düşünmeidğim biri durum var,aracı çalıştırdığımda veri saati sanki gaza bas çek yapılıyoruş gibi ufak ufak yerinde oynamak yapıyor,bunu motorun titremesinden falan diye düşünyordum ve normal olduğunu düşünüyordum,dün akşam bir dostum geçen sene aldığı 0 aracını kavga döğüş neden geri iade ettiğini anlatırken benim aracımdada sorun olabilceğni ama haberimin olmaıdğını söyledi ve aracı çalıştırmamı istedi,devir saatini gösterdiğinde  ibrenin hareketinin TOYOTANIN KRONİK ARIZASI olduğunu ve buna çözüm bulamadıklaını ifade etti...bu konu ile alakalı olarak bildisi olan varmı aramızda?yoksa benmi yanlış bilgi ile evham yaptım?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotanın kronik hastalığmıdır benmi evham yaptım?
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2015, 01:38:10 »
Aracınız dizel mi ?Benzinli mi?Benim araçta öyle bir şey farketmedim ki kesin fark ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2015, 08:44:45 »
Aracınız dizel mi ?Benzinli mi?Benim araçta öyle bir şey farketmedim ki kesin fark ederdim.

2011 dizel corolla....aracı çalıştırın ve devir ibresine dikkat edin hafif hafif hareket ettiğini göreceksiniz......:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2015, 09:02:40 »
 Oksijen, sıcaklık, yakıt vs durumuna göre rölanti ayarı sırasında oluşuyor olabilir bu dalgalanma. Dediğin gibi böyle bir olayı duyuyorum bende genelde. Yakıtı nereden alıyorsun Seydi, farklı yerden almayı denedin mi hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2015, 09:57:16 »
Oksijen, sıcaklık, yakıt vs durumuna göre rölanti ayarı sırasında oluşuyor olabilir bu dalgalanma. Dediğin gibi böyle bir olayı duyuyorum bende genelde. Yakıtı nereden alıyorsun Seydi, farklı yerden almayı denedin mi hiç?

hakan bey aracı ilk aldığımda 2 yı lboyunca total kullandım sabit istasyonlardan alırdım,sonra shele geçtim aynı istasyonlardan almaya başladım ama bahsettiğim durum aracın kontağını ilk çevirdiğim günden beri var fakat ben bunu arıza olarak hiç nitelendirmedim,hiç anormal bir durum olarka görmedim...taki dostum beni uyarana kadar...halen arızamıdır değilmidir bilmiyorum...bahsettiğm dalgalanma abartı değil ama ibrenin hareket ettiğini görüyorsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2015, 10:04:42 »
Bu durum bütün Toyotalarda mevcut ve sorun oluşturduğunu düşünmüyorum. Araç klima açıkken, motor soğukken veya güce ihtiyaç duyduğu zaman rölanti oynuyor.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2015, 10:12:18 »
Bu durum bütün Toyotalarda mevcut ve sorun oluşturduğunu düşünmüyorum. Araç klima açıkken, motor soğukken veya güce ihtiyaç duyduğu zaman rölanti oynuyor.

cafer bey bende öyle düşünüyordum yada öyle olduğunu sanıyordum ama bana bunu söyleyen kişi özellikle o ibrei nsabit kalması gerektiğini ve servisten bunun kronik bir arıza olduğunu söylediklerini söylemesi kafamda soru işaret oluşturdu...şu ana kadar hehangi bir olumsuzluğunu görmedim ama arızamı değilmi onu bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2015, 10:24:34 »

hakan bey aracı ilk aldığımda 2 yı lboyunca total kullandım sabit istasyonlardan alırdım,sonra shele geçtim aynı istasyonlardan almaya başladım ama bahsettiğim durum aracın kontağını ilk çevirdiğim günden beri var fakat ben bunu arıza olarak hiç nitelendirmedim,hiç anormal bir durum olarka görmedim...taki dostum beni uyarana kadar...halen arızamıdır değilmidir bilmiyorum...bahsettiğm dalgalanma abartı değil ama ibrenin hareket ettiğini görüyorsun..
Kim bilir, belki başka araçlarda da oluyordur(marka, model) ancak göstergede görünmüyordur. Sonuçta yeni araçlar bir çok farklı parametreyi, sensörler yadımı ile ölçüp, Ecu yardımı ile işleyip, gerekli, uygun hava yakıt karışımını ve enjeksiyon basınç-sayısını(common rail) ayarlıyor. Bu sırada küçük düzeltmeler oluyordur. Önemli olan, motorda bunun hissedilip, hissedilmediği. Yani olması gerekenden düşük rölanti devri sakıncalıdır, yüksek olursa da gereksiz yakıt tüketimine yol açar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2015, 10:32:35 »
Kim bilir, belki başka araçlarda da oluyordur(marka, model) ancak göstergede görünmüyordur. Sonuçta yeni araçlar bir çok farklı parametreyi, sensörler yadımı ile ölçüp, Ecu yardımı ile işleyip, gerekli, uygun hava yakıt karışımını ve enjeksiyon basınç-sayısını(common rail) ayarlıyor. Bu sırada küçük düzeltmeler oluyordur. Önemli olan, motorda bunun hissedilip, hissedilmediği. Yani olması gerekenden düşük rölanti devri sakıncalıdır, yüksek olursa da gereksiz yakıt tüketimine yol açar.

hakan bey küçük değişmleri algılamak ve duymak elbet çok zor yada imkansız ...benim algıladığım bir anormallik görünmüyor yada rölantideki ses değdişimi falan duymuyorum sadece ibrenin devamlı hareket ettiğini görüyoum.sadece bizim modellerdemi var yoksa denildiği gibi krnoik olup tüm modellerdemi var bunu öğrenmek için bu konuyu açtım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2015, 20:41:56 »
Rölanti ibresinin motor eskidikçe dalgalanmasının artması normaldir, arıza belirtisi değildir.

MAF sensörü temizliğinin her 10.000km'de yapılmasına, orjinal hava filtresi kullanımına özen göstermek faydalı olur.

Sıfır bir araç dijital göstergeye bağlandığında dahi rölantinin sabit devirde olmadığı görülebilir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2015, 21:08:46 »
Maf sensörü temizliği dizeller mi?Nasıl bir işlem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2015, 21:12:35 »
tekin ağabey başka bir konuda da benim anlatmak istediğim şey sorulmuş:)) benim bakımlar yetkili seerviste orjinal parçalarla yapılıyor ama maf sensörü temizliği yapılıyormu bilmiyorum:))en son sizin tavsiyenizle ve tarifinizle yapmıştım:) henüz üzerinen 5000km geçmedi bile:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2015, 01:03:24 »
Konuyu google sağolsun.Öğrenmiş oldum. (Maf sensörü )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2015, 01:10:32 »
 o devir göstergesi belki cogu marka araclarda sabit durabilir ama butun toyotalarda en azindan corollalarda  oynaktir , bizde 2005 corolla var devir tablosu yerinde durmuyor frene basinca titriyor dusuyor direksiyonu cevirince gene titriyor dusuyor yerinde dururken  kronik bir sorundur veya degildir ama buyutulcek arac iade edilcek bir sorun degil
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2015, 01:31:28 »
Şu maf sensörü yokmu...  Aracım 10 lt yakmaya başlamıştı aniden. Tekin abi, Ahmet abi, Ufuk abiye (hepsine tekrar teşekkür ediyorum)  sordum tek yanıt gelince işe giriştim. Maf sensörü baya kirliydi. Kontak spreyiyle temizledim taktım. Şuan araç şehir içi hafif trafikte 6.5 lt. Yoğun trafikte max 7.5- 8 litrelere çıkıyor ( öncedende böyle yakıyordu zaten).  Devir gezmesini yapmaya devam ediyor vvti motorlarda sanırım normal bu durum. Aracımda lpg yok. 90.000 km de. Bakımları yeni yapıldı. Dizelde ne durumdadır ondan pek emin değilim ama en ucuz yöntem maf sensörü temizliği bununla başlanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2015, 07:53:06 »
Bütün corollalar da oynak değil. 6 yıldır dizel corolla gayet stabil.Olursa maf sensörüne bakarız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 13, 2015, 08:04:07 »
Bütün corollalar da oynak değil. 6 yıldır dizel corolla gayet stabil.Olursa maf sensörüne bakarız.
belki sizin aracinizda olmayabilir,   bizim araç bakimdan ciktigi zaman hava filitresi yeni takilmiş bogaz kelebegi temizlenmişti araba bin devirde ok gibiydi aradan 2 bin km geçti şimdi  yerinde durmuyor , sizin araçta olmadigina eminmisiniz trafikte dur kalk yaparken farkli zamanlarda isinmadan veya isindiktan sonra kesinlikle olmuyor yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 13, 2015, 15:11:14 »
Okan Bey olsa söylerim. 6 yıldır durum bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 13, 2015, 16:03:47 »
açikcasi konu başligini okurken bende dizelde olmasina saşirmiştim cunku bu sorun benzinlilerde var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 13, 2015, 16:34:07 »
[/quote

hakan bey aracınız kaç model?