0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seydi kardeş 2008 model.2007 kasım çıkışlı.80.000 kmde.
Seydi Bey,araç made ın japan üretimi.2 yıl Erzurum'da sonraki yıllar Konya Seydişehir'de yazları da Antalya'da dolaşıyor.
Burak Bey, siz kaloriferi açınca oluyor diyorsunuz.Konu başlığı farklı orada normal çalıştırınca deniyor.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2015, 18:18:24Dörtlü sinyaller ve motor devri konusu sizin duruma benziyor.
Toyota auris 7000 km de 1.6 benzinli. Yeri geldimi Debriyaja bastigimda bile devri 1000 devrin uzerine otomatik geçiriyor
Seydi hocamın bahsettiği durum benim araçta da var, 2012 dizel 47000 km.de hatta bir eski aracım olan 2011 corolla da da vardı, hatta bir ara kafaya takıp rahatsız olup videosunuda çekmiştim atarım buraya.
Ben de aracı ilk aldığımda rampalarda dur kalk yaparken ,ben az gaz verdiğim halde aracın kendi kendine devirlenip bir neyi stop etmeyi engellediğini fark etmiştim. Bu devir dalgalanmalasi sayılır mı bilmiyorum ama akıllı toyota deyip sevinmistim bu duruma [emoji4]
değerli dostlar aracı aldığım günden beri dikkatimi çeken ama hiç uursamadığım daha doğrusu arzıaq olabileceği ihtimalini düşünmeidğim biri durum var,aracı çalıştırdığımda veri saati sanki gaza bas çek yapılıyoruş gibi ufak ufak yerinde oynamak yapıyor,bunu motorun titremesinden falan diye düşünyordum ve normal olduğunu düşünüyordum,dün akşam bir dostum geçen sene aldığı 0 aracını kavga döğüş neden geri iade ettiğini anlatırken benim aracımdada sorun olabilceğni ama haberimin olmaıdğını söyledi ve aracı çalıştırmamı istedi,devir saatini gösterdiğinde ibrenin hareketinin TOYOTANIN KRONİK ARIZASI olduğunu ve buna çözüm bulamadıklaını ifade etti...bu konu ile alakalı olarak bildisi olan varmı aramızda?yoksa benmi yanlış bilgi ile evham yaptım?
Seydi bey aynı yıl üretim dizel motor benim araçta, ama bahsettiğiniz sıkıntı ile hiç karşılaşmadım. Şirket araçlarımda ara sıra olur ama, devir saati rölanti devrinin çok az üzerine çıkıp tekrar aşağıya iner sanki stop edecekmiş gibi. Bahsettiğiniz durum buysa yakıt yakış yada akış sisteminde sıkıntı var. Ya yakıtı uygun karışım oranında yakamıyor yada uygun karışım oranında motora pompalamıyor.