Gönderen Konu: 2017 Corolla Avrupa'ya Makyaj Geldi  (Okunma sayısı 77110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 2017 Corolla Avrupa'ya Makyaj Geldi
« Yanıtla #460 : Temmuz 01, 2016, 01:09:55 »
Fiyat bencede yüksek.hatta 2010-2012 model ikinci el alıp binerim dedim. İkinci el araçlarda da fiyatlar çok yükselmiş.başka markalarıda araştırdım fiyatlar bu seviyelerde

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Temmuz 01, 2016, 01:09:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1071
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Temmuz 05, 2016, 02:07:14 »
bende bir kaç şey söylemek istiyorum.. 2016 makyajlı 1.33 life aldım. Bundan önce 2005 hb corolla terra vardı.. 1.33 life 2015 ve eski arabam ile yeni aldığım arabayı kıyaslamaya çalıştım. Bazı konular kafamı kurcalıyor. İlla ki burada konuşulmuştur. Sizlere soruyorum nereye yazalım nereye bildirelim bilemedim. 2015 1.33 life larda direksiyonda disp tuşu var malum yol bilgisayarı diyebilirsek o aleti yönlendiriyor. Yeni corollaya onu koymamışlar.. Anlık tüketimi bulamadım zaten benim arabamda o tuş olmadığı için sanki çok eski bir yol bilgisayarı gibi hız göstergelerinin oradaki çubuğa basıyorum. Hiç güvenli değil. Benim hatam arabaya hiç bakmadan almak oldu. İnanın bana makyajlı kasanın bir espirisi yok bluetooth dan başka. o da çok önemli değildi benim için.. 2005 terra da sis farı anlık tüketimi gösteren bir yol bilgisayarı ki cd çalar ekranından görebilirsiniz gibi bir sistem vardı. Debriyaj daki ses de muşirden dedi servis.. Tam basmadığınızda arabayı çalıştıramayabilirsiniz.  Arabayı inceledikçe elleştikce kokar gibi şeyler cıktığından artık sağına soluna bakmayı bıraktım. Zaten hız sabitleyici olayı tam bir facia.. Onuda söyleyim toyotanın şu müşteri destek hattını aradım. Neden sistemi koyup da dandik bir çubuğu takmıyorsunuz ya da opsiyon vermiyorsunuz diye bilimsel olmayan saçma sapan açıklamalarda bulundular. Çok sevdiğim bu markadan bunlar soğumama belki sebep olmayacak çünkü param kadar bu arabayı alabildim. Yinede bu dünyada boş paket arabaları sadece şirketler kullanmıyor.. Bu şekilde sesimizi duyurmak için ne yapmalıyız.. ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Temmuz 05, 2016, 05:42:52 »
Kardeşim keşke makyajsız 2013-2014 ikinci el 1.6 aktif paket temiz bir corolla alsaydın bence çok daha iyi olur du.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 1071
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #463 : Temmuz 05, 2016, 09:29:11 »
Aynen size katılıyorum ama ben hiç düşünemedim Toyota model yükselttikçe özellikleri arttırır keseceğini bilemedim 2.el piyasası çok yüksekti.bayram üstü acele de ettim yapcak birşey yok en azından yeni alacak olanlar olursa bunları değerlendirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #464 : Temmuz 06, 2016, 13:14:58 »
Arkadaşlar bir şey soracağım bu makyajlı kasa Corolla'nın kasa kodu kaç
E170 olabilir mi

Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır. 

Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: 2017 Corolla Avrupa\'ya Makyaj Geldi
« Yanıtla #465 : Temmuz 06, 2016, 13:20:14 »
Arife günü Antalya Bakırcılar'da ben de çıplak gözle inceledim aracı. Bizim güncel kasaların önü daha hoş sanki. Bir de kapılar daha hafif geldi bana makyajlı kasada. Ağırlıkta bir değişiklik var mı acaba aracın?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 06, 2016, 13:22:27
Direksiyon üstünde bulunan parlak şeyi de küçültmüşler. Kapı içi kollarında da o parlak alimünyum vari şeyi de kaldırmışlar. Servisteki bir çalışan, hocam bu makyaj için senin araban asla satılmaz dedi. Bundan sonraki kasada motoru da revize ederler dedi.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Temmuz 06, 2016, 15:09:58 »
CVT vites çift kavramaya göre daha modern bir vites çeşididir.Çift kavrama dediğiniz şey bildiğimiz normal kavramalı sistemin robotize halidir.O yüzden ilkel demek bence yanlış.

CVT yeni bir teknoloji değil ki.

Yüksek torklu motorlarda daha dayanıklı olması ve genel olarak çift kavrama şanzımanlardan biraz daha dayanıklı olduğundan kullanılıyor hala. Japonlar da dayanıklı bir çift kavrama ürettikleri vakit CVT'yi kullanmayacaklar. Hatta Audi'de yeni nesil DSG'ler ile birlikte CVT şanzımanı tedavülden kaldırdı diye biliyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #467 : Temmuz 06, 2016, 15:27:27 »
CVT yeni bir teknoloji değil ki.

Yüksek torklu motorlarda daha dayanıklı olması ve genel olarak çift kavrama şanzımanlardan biraz daha dayanıklı olduğundan kullanılıyor hala. Japonlar da dayanıklı bir çift kavrama ürettikleri vakit CVT'yi kullanmayacaklar. Hatta Audi'de yeni nesil DSG'ler ile birlikte CVT şanzımanı tedavülden kaldırdı diye biliyorum.

Yeni demedim ki :) Modern dedim. Yoksa elektrikli arabaların temeli İçten yanmalılardan daha eskidir ama Tesla S modern bir arabadır.

CVT'nin kullanılıp kullanılmayacağını bilmiyorum ama Auid yanlış referans VAG grubunun bir markası olarak DGS üzerinde senelerdir çalışıyorlar ve grubun diğer şirketleri DGS kullanıyor.Dolayısı ile iyi oldukları bir konuda devam etmeleri normal.

CVT-DGS karşılaşmasında ise kimin baskın çıkacağı kesin değil bence.CVT'nin kayıp oranı ses seviyesi gibi dezavantajları varken  DGS'nin arıza bakım oranı yüksek.Kaldi ki şirketler en iyisi diye bakmıyor artık olaya.DGS takar adam onun üzerinden de balata satar aktuatör satar kalibreye para alır ve bu şekilde para kazanmak işine geldiği için bile tercih edebilir ama bu DGS'yi mükemmel vites sistemi yapmaz.

Zaten sektör böyle giderse vites kutuları ya kalkacak yada kullanılmak gerekirse elektrik motorlarının yüksek tork ve BG uygun hale gelmek zorunda kalacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #468 : Temmuz 06, 2016, 15:34:40 »
Yeni demedim ki :) Modern dedim. Yoksa elektrikli arabaların temeli İçten yanmalılardan daha eskidir ama Tesla S modern bir arabadır.

CVT'nin kullanılıp kullanılmayacağını bilmiyorum ama Auid yanlış referans VAG grubunun bir markası olarak DGS üzerinde senelerdir çalışıyorlar ve grubun diğer şirketleri DGS kullanıyor.Dolayısı ile iyi oldukları bir konuda devam etmeleri normal.

CVT-DGS karşılaşmasında ise kimin baskın çıkacağı kesin değil bence.CVT'nin kayıp oranı ses seviyesi gibi dezavantajları varken  DGS'nin arıza bakım oranı yüksek.Kaldi ki şirketler en iyisi diye bakmıyor artık olaya.DGS takar adam onun üzerinden de balata satar aktuatör satar kalibreye para alır ve bu şekilde para kazanmak işine geldiği için bile tercih edebilir ama bu DGS'yi mükemmel vites sistemi yapmaz.

Zaten sektör böyle giderse vites kutuları ya kalkacak yada kullanılmak gerekirse elektrik motorlarının yüksek tork ve BG uygun hale gelmek zorunda kalacaklar.

Ben şahsi fikrimi söyleyeyim; CVT eski bir teknolojinin başarılı bir şekilde modernize edilmiş hali. Ama DSG tamamen yeni bir teknoloji CVT'ye kıyasla. Sanırım ben olsam olası bir arıza durumunda yaşayacaklarımı göz önüne alıp DSG'li bir araç alırdım bu ikilemde.

Aslında hem sorusunsuzluk hem de performans anlamında en iyisi yeni nesil tork konvertörlü şanzımanlar. Ama onlar da sadece belli başlı markalarda satışa sunuluyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #469 : Temmuz 06, 2016, 16:14:24 »
Ben şahsi fikrimi söyleyeyim; CVT eski bir teknolojinin başarılı bir şekilde modernize edilmiş hali. Ama DSG tamamen yeni bir teknoloji CVT'ye kıyasla. Sanırım ben olsam olası bir arıza durumunda yaşayacaklarımı göz önüne alıp DSG'li bir araç alırdım bu ikilemde.

Aslında hem sorusunsuzluk hem de performans anlamında en iyisi yeni nesil tork konvertörlü şanzımanlar. Ama onlar da sadece belli başlı markalarda satışa sunuluyorlar.

Olası arıza durumunu konuşmak gerekirse benim bildiğim kadarı ile CVT arıza oranları DGS'den daha az. İstatistikler bir yana DGS sistemlerinde parça sayısı +haraketli parça sayısı CVT viteslerden daha fazla olması lazım.Bu oranlar yüzünden genel olarak DGS'lerin arıza çıkarma ihtimalinin daha fazla olması lazım.

Tork konvertörlü klasik otomatik vites kutularında ise hem fikiriz.İşin ilginci bu tip vites kutularındaki karmaşaya  DGS ile CVT yi toplasan  yine yetişemez. Sırf Valve Body kısmını bile tasarlayıp imal edip senelerce problemsiz çalışmasını sağlamak büyük başarı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #470 : Temmuz 06, 2016, 18:22:36 »
Olası arıza durumunu konuşmak gerekirse benim bildiğim kadarı ile CVT arıza oranları DGS'den daha az. İstatistikler bir yana DGS sistemlerinde parça sayısı +haraketli parça sayısı CVT viteslerden daha fazla olması lazım.Bu oranlar yüzünden genel olarak DGS'lerin arıza çıkarma ihtimalinin daha fazla olması lazım.

Tork konvertörlü klasik otomatik vites kutularında ise hem fikiriz.İşin ilginci bu tip vites kutularındaki karmaşaya  DGS ile CVT yi toplasan  yine yetişemez. Sırf Valve Body kısmını bile tasarlayıp imal edip senelerce problemsiz çalışmasını sağlamak büyük başarı bence.

İşte ben de olası arıza durumundan ötürü güvenemiyorum DSG'ye. O yüzden göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum, bunun dışında çok iyi bir şanzıman.

Kesinlikle, özellikle Mercedes gibi firmalar yıllarca bu tür şanzımanları minimum sorun ile sattılar. Büyük başarı cidden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: 2017 Corolla Avrupa\'ya Makyaj Geldi
« Yanıtla #471 : Temmuz 10, 2016, 09:50:19 »
Arkadaşlar, size bir sorum olacak. Bu bizim yeni çıkan makyajlı kasa corollanın ön tamponunda bulunan sis lamları var ya, onların arkasındaki boşluklar çok derin ve dik duruyor. Yolda o yapısı yakıt tüketimini arttırmaz mı sizce? Araba hızlandıkça o kısımdan havanın akması, kaçması zorlaşır bence. Yoksa çok saçma mı düşünüyorum ? :D

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2016, 10:01:39
Aerodinamik açıdan havanın akışı çok iyi olmuyordur bence.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #472 : Temmuz 10, 2016, 13:12:40 »
Arkadaşlar, size bir sorum olacak. Bu bizim yeni çıkan makyajlı kasa corollanın ön tamponunda bulunan sis lamları var ya, onların arkasındaki boşluklar çok derin ve dik duruyor. Yolda o yapısı yakıt tüketimini arttırmaz mı sizce? Araba hızlandıkça o kısımdan havanın akması, kaçması zorlaşır bence. Yoksa çok saçma mı düşünüyorum ? :D

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2016, 10:01:39
Aerodinamik açıdan havanın akışı çok iyi olmuyordur bence.
Makyajlı kasayıiinceleme şansım olmadı ama diğer marka araçların ön davulunbazlarinda hava geçiş kanalı var belki bu araçlara da konulmuş olabilir.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #473 : Temmuz 12, 2016, 13:55:30 »
bugün servise gittim ve 1.33 olanına bindim ilk binişte gösterge moralimi epey bir bozdu resmen renault kangoo gibi göstergesi var basit ve dandik.
ve 1.33 life paketine yapılan ayrımcılık hiç olmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #474 : Temmuz 12, 2016, 14:50:29 »
bugün servise gittim ve 1.33 olanına bindim ilk binişte gösterge moralimi epey bir bozdu resmen renault kangoo gibi göstergesi var basit ve dandik.
90 model sahin gostergesinden farki yok. Benim de begenmedigim tek nokta 1.33 life gostergesi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #475 : Temmuz 12, 2016, 15:07:05 »
90 model sahin gostergesinden farki yok. Benim de begenmedigim tek nokta 1.33 life gostergesi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynen öyle bindiğimde direk gözümü bir aldı şok oldum. birde tek beğendiğim nokta el freni yamuktu  düz yapmışlar o kadar yani.
yeni kasada hiç birşeyi beğenmedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #476 : Temmuz 21, 2016, 15:27:50 »
Yeni corollaya makyaj gelmiş fakat bircok özellikden çalmışlar,tabi sanayiye gitmez😬

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #477 : Temmuz 21, 2016, 16:24:34 »

Gösterge tam yaris, premiuma kadar hepsinin... Premium donanımlısının da gösterge paneli cezbedici değil,yine basit. Markayı bilmesem, baksam ne olabilir bu gösterge sahibi araç markası diye düşünsem; GELLY zannetmek gayet olası diye düşünüyorum. Yazık bu kadar paraya, bu göstergelere. Premium gösterge aşağıdaki linkte var.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-yeni-cool-yeni-corolla-makyajli-kasa-yeni-corolla-full-premium-318395710/detay
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #478 : Temmuz 21, 2016, 17:03:33 »
Gösterge tam yaris, premiuma kadar hepsinin... Premium donanımlısının da gösterge paneli cezbedici değil,yine basit. Markayı bilmesem, baksam ne olabilir bu gösterge sahibi araç markası diye düşünsem; GELLY zannetmek gayet olası diye düşünüyorum. Yazık bu kadar paraya, bu göstergelere. Premium gösterge aşağıdaki linkte var.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-yeni-cool-yeni-corolla-makyajli-kasa-yeni-corolla-full-premium-318395710/detay
Toyotadaki şuanki hiçbi gösterge paneli zamanında e12'lerde kullanılan optitron kader güzel değil bence kapkaranlıkken birden parlaması falan beni hala çok etkiliyo
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #479 : Temmuz 21, 2016, 20:57:55 »
E12 de, e140 da çok daha kaliteliydi kesinlikle. Hatta efsanenin göstergeler bile daha sempatik...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)