0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CVT vites çift kavramaya göre daha modern bir vites çeşididir.Çift kavrama dediğiniz şey bildiğimiz normal kavramalı sistemin robotize halidir.O yüzden ilkel demek bence yanlış.
CVT yeni bir teknoloji değil ki. Yüksek torklu motorlarda daha dayanıklı olması ve genel olarak çift kavrama şanzımanlardan biraz daha dayanıklı olduğundan kullanılıyor hala. Japonlar da dayanıklı bir çift kavrama ürettikleri vakit CVT'yi kullanmayacaklar. Hatta Audi'de yeni nesil DSG'ler ile birlikte CVT şanzımanı tedavülden kaldırdı diye biliyorum.Sent from my iPhone using Tapatalk
Yeni demedim ki Modern dedim. Yoksa elektrikli arabaların temeli İçten yanmalılardan daha eskidir ama Tesla S modern bir arabadır.CVT'nin kullanılıp kullanılmayacağını bilmiyorum ama Auid yanlış referans VAG grubunun bir markası olarak DGS üzerinde senelerdir çalışıyorlar ve grubun diğer şirketleri DGS kullanıyor.Dolayısı ile iyi oldukları bir konuda devam etmeleri normal.CVT-DGS karşılaşmasında ise kimin baskın çıkacağı kesin değil bence.CVT'nin kayıp oranı ses seviyesi gibi dezavantajları varken DGS'nin arıza bakım oranı yüksek.Kaldi ki şirketler en iyisi diye bakmıyor artık olaya.DGS takar adam onun üzerinden de balata satar aktuatör satar kalibreye para alır ve bu şekilde para kazanmak işine geldiği için bile tercih edebilir ama bu DGS'yi mükemmel vites sistemi yapmaz.Zaten sektör böyle giderse vites kutuları ya kalkacak yada kullanılmak gerekirse elektrik motorlarının yüksek tork ve BG uygun hale gelmek zorunda kalacaklar.
Ben şahsi fikrimi söyleyeyim; CVT eski bir teknolojinin başarılı bir şekilde modernize edilmiş hali. Ama DSG tamamen yeni bir teknoloji CVT'ye kıyasla. Sanırım ben olsam olası bir arıza durumunda yaşayacaklarımı göz önüne alıp DSG'li bir araç alırdım bu ikilemde. Aslında hem sorusunsuzluk hem de performans anlamında en iyisi yeni nesil tork konvertörlü şanzımanlar. Ama onlar da sadece belli başlı markalarda satışa sunuluyorlar.Sent from my iPhone using Tapatalk
Olası arıza durumunu konuşmak gerekirse benim bildiğim kadarı ile CVT arıza oranları DGS'den daha az. İstatistikler bir yana DGS sistemlerinde parça sayısı +haraketli parça sayısı CVT viteslerden daha fazla olması lazım.Bu oranlar yüzünden genel olarak DGS'lerin arıza çıkarma ihtimalinin daha fazla olması lazım.Tork konvertörlü klasik otomatik vites kutularında ise hem fikiriz.İşin ilginci bu tip vites kutularındaki karmaşaya DGS ile CVT yi toplasan yine yetişemez. Sırf Valve Body kısmını bile tasarlayıp imal edip senelerce problemsiz çalışmasını sağlamak büyük başarı bence.
Arkadaşlar, size bir sorum olacak. Bu bizim yeni çıkan makyajlı kasa corollanın ön tamponunda bulunan sis lamları var ya, onların arkasındaki boşluklar çok derin ve dik duruyor. Yolda o yapısı yakıt tüketimini arttırmaz mı sizce? Araba hızlandıkça o kısımdan havanın akması, kaçması zorlaşır bence. Yoksa çok saçma mı düşünüyorum ? Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2016, 10:01:39Aerodinamik açıdan havanın akışı çok iyi olmuyordur bence.
bugün servise gittim ve 1.33 olanına bindim ilk binişte gösterge moralimi epey bir bozdu resmen renault kangoo gibi göstergesi var basit ve dandik.ve 1.33 life paketine yapılan ayrımcılık hiç olmamış.
90 model sahin gostergesinden farki yok. Benim de begenmedigim tek nokta 1.33 life gostergesi.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gösterge tam yaris, premiuma kadar hepsinin... Premium donanımlısının da gösterge paneli cezbedici değil,yine basit. Markayı bilmesem, baksam ne olabilir bu gösterge sahibi araç markası diye düşünsem; GELLY zannetmek gayet olası diye düşünüyorum. Yazık bu kadar paraya, bu göstergelere. Premium gösterge aşağıdaki linkte var.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-yeni-cool-yeni-corolla-makyajli-kasa-yeni-corolla-full-premium-318395710/detay