0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar O/D tuşunun açık yada kapalı olduğunu nasıl anlarım O/D tuşuna bastığımda ekranda ışık yanıyor bu ışık yandığında açıkmı kapalımı olayı çözemedim
Tekin Bey herzamanki gibi gerekli açıklamayı yapmışsınız
Benim tecrübe ettiğim kadarıyla O/D, o anda bulunulan vitesi değiştirmeden aynı viteste sadece devri yükseltiyor. Bu yüzden de devir zaten 3500 civarındaysa herhangi bir eylemde bulunmuyor. Doğru mu bu tespitim?
Araç 4. viteste ise O/D'yi kapattığınızda 3. vitese atar ve dişli oranlarını değiştirir.Rampa çıkmadan önce, eğer kick down yapacak kadar gaza basmadıysanız, O/D'yi kapatarak aracı 3. vitese alabilirsiniz, rampayı devirli olarak rahatça çıkarsınız.Aynı şekilde, rampa aşağı inişlerde araç 4. vitesteyken, O/D yardımıyla 3. vitese alıp, motor freni yaptırarak frene basmadan inebilirsiniz.Ben O/D sayesinde, son 3 seferdir MANİSA yönünden İZMİR'e giderken SABUNCUBELİ RAMPALARI'nı inerken her seferinde sadece 2 defa hafif frene basıyorum. Önümdeki tüm araçlar stop lambası yakarken motor freniyle, maliyetsiz inmek insana zevk veriyor.
Ben sadece yokuş çıkarken devir yükseltmeyi kafamda kurduğum için inişte kullanılabilecek bu özelliğin olabileceği hiç aklıma gelmemişti, gayet makul ve iş görecek bir özellik, teşekkürler. Sanırım 3 ile inerken 2ye, 2 ile inerken L'ye almak da aynı etkiyi yapacaktır. Otomatik viteste yeniyim, hareket halinde bu geçişler yapılabiliyor değil mi?
Teşekkürler. Başka bir konuyla alakalı sorum var aslında yeni başlık açacaktım arabayı çalıştırırken çıkan sesle ilgili. Ama yeni üye olduğumdan sanırım ses eki gönderemiyorum, bulamadım. Araba sadece çalıştırırken kuvvetli bir "cızlama" diyebileceğim bir ses çıkarıyor. Bunun otomatik vites olmasının bir etkisi olduğunu düşündüm ama emin değilim tabi. Otomatik vites, düz vitesli arabadan farklı bir sesle mi çalışıyor?
benim çalıştırma sesi kesinlikle normal değil. Yarın bir göstereyim. Burda da paylaşabilsem keşke sesini.Tamam yükledim sesi: http://vocaroo.com/i/s1qz4P1nlJwo
Mesaj üstte kalmış, dinleyemediniz sanırım.