Gönderen Konu: TR çapında elektrik kesintileri ?  (Okunma sayısı 12748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: TR çapında elektrik kesintileri ?
« Yanıtla #140 : Mayıs 04, 2015, 08:21:13 »
 Hala tespit edilmemiş olması ilginç. Sonuçta tespit edilmeli ki önlem de alınabilsin.
 Geçende bir yazı vardı, kurulması düşünülen nükleer santralin ilk versiyon olduğu. Anladığım kadarı ile kendini kanıtlamış bir sistem değil, yeni bir versiyon. Tabi ki de olası istenmeyen durumda tüm çevre etkileniyor böyle şeylerde ama en fazla yakın çevre etkileniyor. Çernobil'i gösteriyordu, bom boş etraf. Büyük eksikler ile yeni çatı yapmaya çalışıyorlardı. Ömrü 100 sene diye bir haber vardı.

Evet, hem alıp, hem satıyoruz bildiğim kadarı ile elektriği. Sonuçta üretimi esnek değil, fazla elektrik bir şekilde kullanılmalı. Diğer yandan şehirlerimizin ve önemli yollarımızın yeterince ve kaliteli aydınlandığını düşünmüyorum. Tüketim açısından ise, konutlar düşünüldüğünde A ve üstü sınıfı sistemlerin önemli faydası vardır geçmişe göre.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mayıs 04, 2015, 08:21:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mayıs 04, 2015, 13:55:28 »

''Burada kayak kuleleri kayar, inşaatlar yıkılır, LPG’li araçlar patlar, madenler çöker…

Burada TÜBİTAK filan kalmamıştır. Devletin bilim ve teknoloji şahikası olması gereken kuruma sahte diplomayla eleman alındıysa, ben mi nükleer konusunda paranoyağım?

10 saat ülke çapında elektrik kesiliyor ve sebep olarak “Şeyin şeyi şey oldu” tarzında bir açıklama yapılıyorsa, ben manyak olduğumdan mı nükleere karşıyım?

Tırsıyoruz efendim!

Bizimki de can.''

Kaynak: http://www.diken.com.tr/gulse-birsel-nukleere-karsi-degilim-tirsiyorum/