Gönderen Konu: stop etme sorunu  (Okunma sayısı 6450 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 corolla sol sedan otomatik vites Kayseri.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '03
  • 10 kere teşekkür etti
stop etme sorunu
« : Mart 28, 2015, 12:12:05 »
Aracım son zamanlarda stop etme sorunu yaşıyor. Normal seyir halindeyken birden araç gaz yememeye başlıyor, devir saati düşüyor ve stop ediyor.
Arıza lambası yanıyor. Bir süre bekledikten ve bir kaç denemeden sonra normal olarak çalışıyor. 2-3 binmeden sonra ise arıza lambası sönüyor. Ne zaman stop edeceği belli olmuyor. Bazen arka arkaya yaparken, bir hafta - 10gün sorunsuz kullandığım da oluyor. Araç Lpgli, ama benzinde kullandığım zaman da aynı sorun başıma geldi.
Sanayide arıza koduna baktıklarında -yanılmıyorsam P0130 idi, ama emin de değilim- ateşleme sorunu yazdı. Usta ateşleme bobininden olabileceğini, daha önce bu şekilde bir corollaya baktığını, bobin değiştikten sonra sorun kalmadığını söyledi.
Bobinlere baktığımızda ise 3 ünün orjinal birinin ise sonradan değiştiğini fark ettik.
Parçacılara orjinal bobin sorduk, bulamadık, sadece Tayvan malı bir bobin vardı onu da almadık. 110lira dediler  fiyatına. Bu konuda tavsiyelerinizi alabilir miyim? Sorunun bobinden kaynaklandığı da kesin değil. Bobinden olsa bile hangi bobinden olduğu bilinmiyor. Usta 4ünü birden değiştirmemi tavsiye etti, '80 binde değişmeli bence' dedi. Servisten 4 orjinal bobin siparişi versem heralde bin lirayı bulacak masrafım.
Aracım 130binde, otomatik vites.

Toyota Club Türkiye

stop etme sorunu
« : Mart 28, 2015, 12:12:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Ynt: stop etme sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2015, 22:59:46 »
İyi bir usta şart
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2015, 23:58:12 »
Arabanız ford olsaydı direk krank sensörünü değişin düzelir derdim :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2015, 00:00:15 »
Akü kaç yıllık? ölçüm yapıldı mı?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2015, 00:01:28 »
Ölçüm yapılmadı ama aküde bir sıkıntı yok.

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2015, 00:03:36
Arabanız ford olsaydı direk krank sensörünü değişin düzelir derdim :)
O da ihtimal dahilinde dendi. Corollada olmaz mı böyle bir sorun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2015, 10:13:32 »
Konuda aracın marka ve modeli belki değil, profilde de yazmıyor.
Biraz hayal kurmak zorunda kalıyoruz.  ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2015, 12:13:26 »

Passatlarda yani Vw'lerde böyle şeyler normaldir..!?  :D
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 29, 2015, 13:49:21 »
Forum başlığı 2002-2007 corolla olunca konuya yazmayı atlamışım.

Aracım 2003 corolla - sol - sedan,  otomatik vites, lpg li.

Profil düzenlendi.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2015, 14:37:54 »
Corolla'larda pek bobin arızasıyla karşılaşılmıyor.
Bence sorundan emin olun.

Parça değişimi gerekirse orijinal kullanmanızı tavsiye ederim. Forumdaki @Ufuk Sönmez (16363) abimiz orijinal-muadil parça konusunda yardımcı olur.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2015, 10:37:19 »
Erkan Problemin çözüldüğünde çözüm yolunu bizimle paylaşırsan memnun olurum. Zira benzer problem bende de var sanırım bende biraz bekledikten sonra araç çalışıyor bazen ilk seferinde almıyor 2. denemede alıyor. ama her zaman yapmıyor bekleyip çalıştırdıktan sonra pek sıkıntı olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 30, 2015, 10:38:19 »
bir yerde temassızlık vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2015, 11:40:14 »
Aracım son zamanlarda stop etme sorunu yaşıyor. Normal seyir halindeyken birden araç gaz yememeye başlıyor, devir saati düşüyor ve stop ediyor.
Arıza lambası yanıyor. Bir süre bekledikten ve bir kaç denemeden sonra normal olarak çalışıyor. 2-3 binmeden sonra ise arıza lambası sönüyor. Ne zaman stop edeceği belli olmuyor. Bazen arka arkaya yaparken, bir hafta - 10gün sorunsuz kullandığım da oluyor. Araç Lpgli, ama benzinde kullandığım zaman da aynı sorun başıma geldi.
Sanayide arıza koduna baktıklarında -yanılmıyorsam P0130 idi, ama emin de değilim- ateşleme sorunu yazdı. Usta ateşleme bobininden olabileceğini, daha önce bu şekilde bir corollaya baktığını, bobin değiştikten sonra sorun kalmadığını söyledi.
Bobinlere baktığımızda ise 3 ünün orjinal birinin ise sonradan değiştiğini fark ettik.
Parçacılara orjinal bobin sorduk, bulamadık, sadece Tayvan malı bir bobin vardı onu da almadık. 110lira dediler  fiyatına. Bu konuda tavsiyelerinizi alabilir miyim? Sorunun bobinden kaynaklandığı da kesin değil. Bobinden olsa bile hangi bobinden olduğu bilinmiyor. Usta 4ünü birden değiştirmemi tavsiye etti, '80 binde değişmeli bence' dedi. Servisten 4 orjinal bobin siparişi versem heralde bin lirayı bulacak masrafım.
Aracım 130binde, otomatik vites.

Aracınızda hava akış metresi ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Temizletip ya da yenisi ile denemenizi ve sonra bobine bakılmasını tavsiye ederim. Genellikle bu tip durumlarda ustalar öncelikle ateşleme bobini+bujiler+buji kabloları+hava filtresi ile durumu çözmeye çalışıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2015, 16:27:56 »
Aracınızda hava akış metresi ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Temizletip ya da yenisi ile denemenizi ve sonra bobine bakılmasını tavsiye ederim. Genellikle bu tip durumlarda ustalar öncelikle ateşleme bobini+bujiler+buji kabloları+hava filtresi ile durumu çözmeye çalışıyorlar.
Ama cihaza bağlandığında arıza olarak ateşleme sistemini gösteriyor. Sizce yine de hava akış metresinde olabilir mi sorun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2015, 16:37:01 »
Ama cihaza bağlandığında arıza olarak ateşleme sistemini gösteriyor. Sizce yine de hava akış metresinde olabilir mi sorun?

En azından bobin ve diğer ateşleme ekipmanlarını satın almadan önce hava akış metresini temizletmiş olursunuz, hem de denemiş olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2015, 16:37:38 »
Erkan Problemin çözüldüğünde çözüm yolunu bizimle paylaşırsan memnun . Zira benzer problem bende de var sanırım bende biraz bekledikten sonra araç çalışıyor bazen ilk seferinde almıyor 2. denemede alıyor. ama her zaman yapmıyor bekleyip çalıştırdıktan sonra pek sıkıntı olmuyor.

Sorun çözüldüğü zaman paylaşırım hocam..
Neredeyse benim sorunumun aynısını yaşamış birisiyle konuştum. Onun corollası da 3-4 bin devirde giderken birden stop ediyormuş. Biraz bekledikten sonra tekrar çalışıyormuş. bilgisayar aynı hatayı vermiş, ateşleme bobini. Bu vatandaş da 4 tane orijinal bobin alıp değiştirmiş. 3 ay sorun yaşamamış fakat sonra yine olmaya başlamış. Motorun lpg bağlantısını kesip denemişler. Araç stop etmemiş. En sonunda sorunun lpg beyninin arıza sinyali göndermesinden kaynaklandığını tespit etmişler. o arıza sinyalini gönderen kablo -her ne ise- sinyal iletmeyen başka bir kablo ile değiştirmişler. 20 liraya sorun çözülmüş.yoksa lpg beynini değiştirecektik diyor.
Ben benzinde sürerken de stop etti arabam. Ama sadece düğmeden kapatmıştım. Motorda bağlantı falan kesmemiştim. Aynı şey midir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2015, 17:03:40 »
Sorun çözüldüğü zaman paylaşırım hocam..
Neredeyse benim sorunumun aynısını yaşamış birisiyle konuştum. Onun corollası da 3-4 bin devirde giderken birden stop ediyormuş. Biraz bekledikten sonra tekrar çalışıyormuş. bilgisayar aynı hatayı vermiş, ateşleme bobini. Bu vatandaş da 4 tane orijinal bobin alıp değiştirmiş. 3 ay sorun yaşamamış fakat sonra yine olmaya başlamış. Motorun lpg bağlantısını kesip denemişler. Araç stop etmemiş. En sonunda sorunun lpg beyninin arıza sinyali göndermesinden kaynaklandığını tespit etmişler. o arıza sinyalini gönderen kablo -her ne ise- sinyal iletmeyen başka bir kablo ile değiştirmişler. 20 liraya sorun çözülmüş.yoksa lpg beynini değiştirecektik diyor.
Ben benzinde sürerken de stop etti arabam. Ama sadece düğmeden kapatmıştım. Motorda bağlantı falan kesmemiştim. Aynı şey midir acaba?

Sinyal iletmeyen başka bir kablo ile değiştirmişler. Peki bundan sonra lpg sisteminde meydana gelecek olan arızayı nasıl çözecekler.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 04, 2015, 19:10:46 »
Erkan Problemin çözüldüğünde çözüm yolunu bizimle paylaşırsan memnun olurum. Zira benzer problem bende de var sanırım bende biraz bekledikten sonra araç çalışıyor bazen ilk seferinde almıyor 2. denemede alıyor. ama her zaman yapmıyor bekleyip çalıştırdıktan sonra pek sıkıntı olmuyor.
Bugün orijinal Toyota arıza tespit cihazıyla bakıldı. 1.bobinden göründü sorun. Gerçekten de o bobin benden önceki sahibi tarafından orijinal olmayanla değiştirilmiş. Ben de internetten aldığım çıkma orijinal bobinle değiştirttim. İnşallah sorunu böylece çözmüş oluruz. 1 - 2 hafta kullandıktan sonra belli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 06, 2015, 08:07:12 »
inşallah sorunun çözülmüştür. 2 hafta sonra durumunu net olarak bildirirsen bu tip arızalar ile karşılaşan arkadaşlar için bi fikir edinme yolu açılmış olur. benim sorun bu aralar çıkmıyor ilk seferde almaya başladı ama ibre titriyor rölantide gaz kelebeğinden şüphelendim. boğaz temizleyici sprey aldım. haftasonu temizlemeyi düşünüyorum. bakalım nasıl olacak ilk defa böyle bi tamirat bakım işi yapıcam. youtubedan videosunu izledim basit geldi bana yaparım dedim. haftasonu artık deneyeceğim bakalım nasıl olacak.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 16, 2015, 17:21:56 »
Bugün orijinal Toyota arıza tespit cihazıyla bakıldı. 1.bobinden göründü sorun. Gerçekten de o bobin benden önceki sahibi tarafından orijinal olmayanla değiştirilmiş. Ben de internetten aldığım çıkma orijinal bobinle değiştirttim. İnşallah sorunu böylece çözmüş oluruz. 1 - 2 hafta kullandıktan sonra belli olur.

erkan merhaba;
sorun ne oldu herhangi bir sıkıntı var mı?
ben de yeni bişey öğrendim. aracı stop etmeden gaz veriyorum devir ibresi tam aşağı inmeden kontaktan stop edince sonraki çalıştırmada direk alıyor marş hiç tekrarlatmadı. 3 gündür bu taktikle çalıştırıyorum elektrikçiye götürene kadar bu şekilde devam edicez artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 16, 2015, 21:14:05 »
Cumartesi günü tam iki hafta dolmuş oluyor. Bu zamana kadar sorun yaşamadım, inşallah çözmüş olduk bobini değiştirerek.