0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabanız ford olsaydı direk krank sensörünü değişin düzelir derdim
Konuda aracın marka ve modeli belki değil, profilde de yazmıyor.Biraz hayal kurmak zorunda kalıyoruz.
Aracım son zamanlarda stop etme sorunu yaşıyor. Normal seyir halindeyken birden araç gaz yememeye başlıyor, devir saati düşüyor ve stop ediyor. Arıza lambası yanıyor. Bir süre bekledikten ve bir kaç denemeden sonra normal olarak çalışıyor. 2-3 binmeden sonra ise arıza lambası sönüyor. Ne zaman stop edeceği belli olmuyor. Bazen arka arkaya yaparken, bir hafta - 10gün sorunsuz kullandığım da oluyor. Araç Lpgli, ama benzinde kullandığım zaman da aynı sorun başıma geldi.Sanayide arıza koduna baktıklarında -yanılmıyorsam P0130 idi, ama emin de değilim- ateşleme sorunu yazdı. Usta ateşleme bobininden olabileceğini, daha önce bu şekilde bir corollaya baktığını, bobin değiştikten sonra sorun kalmadığını söyledi. Bobinlere baktığımızda ise 3 ünün orjinal birinin ise sonradan değiştiğini fark ettik. Parçacılara orjinal bobin sorduk, bulamadık, sadece Tayvan malı bir bobin vardı onu da almadık. 110lira dediler fiyatına. Bu konuda tavsiyelerinizi alabilir miyim? Sorunun bobinden kaynaklandığı da kesin değil. Bobinden olsa bile hangi bobinden olduğu bilinmiyor. Usta 4ünü birden değiştirmemi tavsiye etti, '80 binde değişmeli bence' dedi. Servisten 4 orjinal bobin siparişi versem heralde bin lirayı bulacak masrafım.Aracım 130binde, otomatik vites.
Aracınızda hava akış metresi ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Temizletip ya da yenisi ile denemenizi ve sonra bobine bakılmasını tavsiye ederim. Genellikle bu tip durumlarda ustalar öncelikle ateşleme bobini+bujiler+buji kabloları+hava filtresi ile durumu çözmeye çalışıyorlar.
Ama cihaza bağlandığında arıza olarak ateşleme sistemini gösteriyor. Sizce yine de hava akış metresinde olabilir mi sorun?
Erkan Problemin çözüldüğünde çözüm yolunu bizimle paylaşırsan memnun . Zira benzer problem bende de var sanırım bende biraz bekledikten sonra araç çalışıyor bazen ilk seferinde almıyor 2. denemede alıyor. ama her zaman yapmıyor bekleyip çalıştırdıktan sonra pek sıkıntı olmuyor.
Sorun çözüldüğü zaman paylaşırım hocam.. Neredeyse benim sorunumun aynısını yaşamış birisiyle konuştum. Onun corollası da 3-4 bin devirde giderken birden stop ediyormuş. Biraz bekledikten sonra tekrar çalışıyormuş. bilgisayar aynı hatayı vermiş, ateşleme bobini. Bu vatandaş da 4 tane orijinal bobin alıp değiştirmiş. 3 ay sorun yaşamamış fakat sonra yine olmaya başlamış. Motorun lpg bağlantısını kesip denemişler. Araç stop etmemiş. En sonunda sorunun lpg beyninin arıza sinyali göndermesinden kaynaklandığını tespit etmişler. o arıza sinyalini gönderen kablo -her ne ise- sinyal iletmeyen başka bir kablo ile değiştirmişler. 20 liraya sorun çözülmüş.yoksa lpg beynini değiştirecektik diyor.Ben benzinde sürerken de stop etti arabam. Ama sadece düğmeden kapatmıştım. Motorda bağlantı falan kesmemiştim. Aynı şey midir acaba?
Erkan Problemin çözüldüğünde çözüm yolunu bizimle paylaşırsan memnun olurum. Zira benzer problem bende de var sanırım bende biraz bekledikten sonra araç çalışıyor bazen ilk seferinde almıyor 2. denemede alıyor. ama her zaman yapmıyor bekleyip çalıştırdıktan sonra pek sıkıntı olmuyor.
Bugün orijinal Toyota arıza tespit cihazıyla bakıldı. 1.bobinden göründü sorun. Gerçekten de o bobin benden önceki sahibi tarafından orijinal olmayanla değiştirilmiş. Ben de internetten aldığım çıkma orijinal bobinle değiştirttim. İnşallah sorunu böylece çözmüş oluruz. 1 - 2 hafta kullandıktan sonra belli olur.