0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim 2011 araçta da aynı durum. ancak benim yok 5kmlik kısa ve rampalı bir yol. rampa çıkarken sürekli dur kalk yaptığım bir yol. motor ısınana kadar zaten yolu yarılamış oluyorum . senin yolun da böyleyse sorun yok demektir. uzun yola çıkınca 6,2lt/100km'ye düşüyor. normal sakin yolda da 7-8lt civarı ama benim ev iş arasında 13lt. o nedenle demem o ki yapılan yol şartları çok önemli öğrendiğim ve tecrübe ettiğim üzere. sağolsun buradaki arkadaşlar güzel akıl vermişleridi bana, özellikle de Mehmet Akın'a teşekkür ediyorum.
Bencede 19km ortalama hızda 9lt tüketim gayet iyi.
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Cruise range 0 olduktan sonra araç kaç km daha gider yaklaşık olarak ya da depoda kaç lt yakıt vardır?
Yakıt az uyarısı yandığında 5-7litre civarı bir şey kalıyordu galiba.
uyarı yandığında cruise range bazen 15km bazen 40-45km gösteriyor. bazen 12km gösterirken daha sonra arabayı çalıştırınca 0 a düşüyor direkt. çok güven vermiyor açıkçası. o nedenle 0 olduktan sonra ne kadar daha gider bilmek istiyorum. 1 keresinde benzinliğe kadar 3-4km kadar gitmişti ama tam olarak net bir bilgi istiyorum.
havaların ısınması mı, bakımın etkisi ile mi bilmiyorum ama 13 olan yakıt tüketimim 11,6'ya düştü. bundan daha aşağı çekemiyorum ama. rampalı yollar canımı çok sıkıyor. bu gidişle istemeye istemeye lpg taktıracağım sanırım. arabayı alalı 3 ay oldu ve yaptığım yol 1240km aylık ortalama 400km yol yapmışım yıllık ortalama yaklaşık 5000km civarına gelir. bu km için taktırmaya gerek yok ama taktırırsam daha çok gezerim ama bu tabi ki 2 katı yol yapacağım anlamına da gelmez.
Bujileri ve genel bakımını yaptırırsanız daha da düşebilri.
80000 bakımı daha yeni yapıldı zaten. 500km ya oldu ya olmadı yapılalı. Bujilerin değişimi ne kadara patlar?
Bujiler değişmemişti. Sıvılar değişti , gaz kelebeği temizlendi vs ama bujiler değişmedi.