0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ortalama hızım 13km/h görünüyor. 1 haftadır 12km/h idi dün akşam eve dönüşte bulduğum ilk ve tek boşlukta biraz bastım 13km/h e çıktı Mehmet hocam tek tesellim sensin şu forumda
Bugün bahçelievlerden silivriye çoluk çocuk arabaya tıkışıp kahvaltıya gittik. Giderken 13.8 lt olan gösterge vardığumızda 11 e düşmüştü. Dönüşte göstergeyi sıfırladım ve yolda takip etmeye başladım. 6.3 e kadar düştü. Yoldaki rampa ve trafik durumuna göre 7 ye kadar çıktı geri düştü. Eve geldiğimde 6.8lt/100km olarak sonuçlandı. Yol biraz daha uzun olsaydı şehir içine biraz daha mesafe olsaydı 6 nın altına da düşerdi diye tahmin ediyorum. Sorun iş yolu ve trafiğindeymiş demek ki. Arabama daha çok ısındım ve lpg düşüncesinden kesin olarak vazgeçtim.
Aynen kerem bey bütün sorun yol güzargahının yokuş olması ve sabah soğuk olan motorun aşırı tüketimi. Bende bugün Seyrantepeden E-6 (otoban) güzargahını kullanarak hadimköye gittim 30 dk 35 km tüketimim ortalama 4.8 lt. Aynı güzargahı kullanarak geri döndüm 1 saat 30 dakikada tüketimim 5.2 ye çıktı.
ben en fazla 6.3ü görebildim. İnşallah daha da iyilerini görürüm senin gibi 4 leri 5 leri sanmıyorum ama galiba motor ve şanzıman farkı var senin araçla benimki arasında
5 küsürleri görür müyüm acaba uzun yolda? İstanbul yozgat arası mesela?
Teyzeme tam otomatik auris aldık atiker lpg taktırdık. Corollayla motoru aynı zaten. O kullandığında 35 kuruşa kadar çıkıyor yakıtı ama bendeyken şehiriçi 22 şehirlerarası 16 kuruş yaktı en az.
Geçen pazar aydın dan alanya ya 100 110 gibi hızla 5,3 litre yaktı
bende 2000 model 1.6 tam otomatik corolla var; yol bilgisayarı vs.. yok; 100 liralık benzin aldım;yaklaşık 20-30 lira kaldı 70 liraya ş.içinde ancak 105 km yol gidebildim sanıyorum...Şanzıma 4 ileri vites eski nesil;bende ilk defa otomatik kullanıyorum bi kaç kez gaza yüklendim denem yapmak için;valla acayip yakıyor ş.içinde 100 liraya 200 km yi görürsem sevinicem...ama lpg ye de bulaşmak istemiyorum.. bakalım...