Gönderen Konu: sonunda direksiyon mekanizması(kolonu) değişti  (Okunma sayısı 3797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
sonunda direksiyon mekanizması(kolonu) değişti
« : Mart 25, 2015, 21:28:12 »
Herkese hayırlı akşamlar
en büyük sorunum olan direksiyon kolonunu değiştirdim
direksiyon hakimiyetini sağlayamadığım, sürekli ses yapan, aracı dengesizleştiren kolon sonunda değişti
orjinal çıkma buldum iki tane sağdaki çok temiz 2007 corolla'dan söküldü sağdaki 2005 corolla'dan
eğer sol taraftaki aracıma uysaydı çok iyi olurdu ama olmadı neden olmadı orasını da bilmiyoruz dışarıdan görüldüğü üzere çok temiz evveliyatıda öyledir 53 bindeki bir aracın kolonu idi kısmet değilmiş sonuç olarak sağ tarafta bulunanı taktık araçta tık yok titreme yok ses yok yere oturuşu yol tutuşu her haliyle değişti eskiden 60-70 ile fren yaptığınızda  titrerdi  ve direksiyon elinizden çıkacakmış gibi oluyordu ama şuan çok iyi çok memnunum eski kolonuda paylaşıyorum onda hal kalmamış her yerde kaynak izi vs
maliyet konusunda 450 tl el emeğiyle beraber

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2015, 21:31:42

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2015, 21:35:26
2004 corolla sol

Toyota Club Türkiye

sonunda direksiyon mekanizması(kolonu) değişti
« : Mart 25, 2015, 21:28:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Ynt: sonunda direksiyon mekanizması(kolonu) değişti
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2015, 21:35:29 »
hayırlı olsun. güle güle kullan :)
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2015, 21:38:25 »
Hayırlı olsun,
Kasa değiştiğinde direksiyonlarda hem yazılım hemde fiziksel olarak çok farklılık var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2015, 21:40:10 »
buda bonus

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2015, 21:40:45
hayırlı olsun. güle güle kullan :)
teşekkürler abi

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2015, 21:42:56
Hayırlı olsun,
Kasa değiştiğinde direksiyonlarda hem yazılım hemde fiziksel olarak çok farklılık var.
kasa değişti derken bu makyajlı kasa yani 2005 sonrası kasadan mı bahsediyoruz
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2015, 21:44:29 »
2007 E14 değil mi idi?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2015, 09:44:54 »
2007 E14 değil mi idi?
2007 e12 kasalarda mevcut abi en son 2007 zaten
parçacı bu parçayı çok temiz bir sol kasadan söktüm dedi
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2015, 09:48:05 »
Sorunun çözüldüğüne sevindim Zeki, güle güle kullan. O kolonun uymamasında teknik ayrıntılar olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2015, 10:30:50 »
Geçmiş olsun sevindim sorunun düzeldiğine bu işlemin size maliyeti ne oldu .Birde benim aracımda da 2006 terra direksiyon bazen yarım sağ yapınca tık diye bir ses geliyor bazen tık sesi şiddetli bazen ise gayet az geliyor ama ama geliyor.Hafta sonu   direksiyon alt tarafındaki pedalların arkasında mafsalın oradaki vidaları yokladım gayet sıkıydı takip eden noktada mafsala benzer bir parça daha var onunda vidaları hayli sıkı idi başka nerde ses yapıyor tıkırtı yapıyor bilmiyorum .

Birde siz değiştirmişsiniz tecrübe sahibisiniz direksiyon ayarlama kolunu boşa çıkardığınız zaman direksiyonun arka tarafındaki sinyallerin felan bağlı olduğu yer baya oynuyor kolu yerine itince herhangi bir oynama yok acaba bu tık ses ondan dolayı mı geliyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2015, 10:42:03 »
Hayırlı olsun, umarım verim alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2015, 10:49:29 »
Sorunun çözüldüğüne sevindim Zeki, güle güle kullan. O kolonun uymamasında teknik ayrıntılar olabilir.
sağol abicim  :) O uysaydı çok iyi olurdu temizliği dışırdan bile görünüyor ama bu taktığımızda fena değil benim eski mekanizmadan çok çok iyi

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2015, 10:59:12
Geçmiş olsun sevindim sorunun düzeldiğine bu işlemin size maliyeti ne oldu .Birde benim aracımda da 2006 terra direksiyon bazen yarım sağ yapınca tık diye bir ses geliyor bazen tık sesi şiddetli bazen ise gayet az geliyor ama ama geliyor.Hafta sonu   direksiyon alt tarafındaki pedalların arkasında mafsalın oradaki vidaları yokladım gayet sıkıydı takip eden noktada mafsala benzer bir parça daha var onunda vidaları hayli sıkı idi başka nerde ses yapıyor tıkırtı yapıyor bilmiyorum .

Birde siz değiştirmişsiniz tecrübe sahibisiniz direksiyon ayarlama kolunu boşa çıkardığınız zaman direksiyonun arka tarafındaki sinyallerin felan bağlı olduğu yer baya oynuyor kolu yerine itince herhangi bir oynama yok acaba bu tık ses ondan dolayı mı geliyor
maliyet konusunda 450 tlye mal odu
evet abi direksiyonu çevirince tık sesi yapıyordu ve bir kaç kez yapıyordu şuan hiç ses yok sol tarafa çevirince sertlik vardı şuan hiç sorun yok
o ses dediğiniz direksiyon ayarından yapacağını sanmıyorum

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2015, 10:59:41
Hayırlı olsun, umarım verim alırsınız.
Şuan tam istediğim gibi bakalım sonrasında üzmez inş
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2015, 16:41:03 »
Hayırlı olsun, inşaallah bir daha problem çıkarmaz, darısı benimkine. Parçayı değiştirmeden de bir şeyler yapabiliyorlar sanırım değil mi?
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2015, 17:11:01 »
Hayırlı olsun, inşaallah bir daha problem çıkarmaz, darısı benimkine. Parçayı değiştirmeden de bir şeyler yapabiliyorlar sanırım değil mi?
saolun inş çıkarmaz
benim aracımın mekanizması çok kötü durumdaydı mekanizma adına bir şey kalmamıştı sizin problem büyük değilse çözülür diye düşünüyorum
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2015, 17:13:12 »
Hayirli olsun abi inşallah bidaha sorun cikarmaz , kaza işini naptin abi en son jant yamuk duruyordu
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 29, 2015, 18:17:47 »
Hayirli olsun abi inşallah bidaha sorun cikarmaz , kaza işini naptin abi en son jant yamuk duruyordu
:) okan dingili düzelttik vanda bir usta var terazi gibi yaptı valla :) balansa ikinci defa soktum şuan sorun yok
darbe yerini ise havaların ısınmasını bekliyorum boyanın akmaması için
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2015, 08:56:37 »
Zeki kardeşim problemsiz bir şekilde güle güle kullan Allah bize de nasip eder İnşallah bu direksiyondaki tıkırtı problemini.

Aslında ben kendim söküm kontrol etmek istedim bir keresinde ama direksiyon altına bakınca açıkcası gözüm korktu dokunmadım bende.

Bu tıkırtının bir vidanın gevşekliğinden de olabilileceğini bahsetmişlerdi acaba bu vidayı resimde gösterebilecek arkadaş varmı en azından  o vidanın gevşek olup olmadığını bakıcamda. gerçekten kötü yollarda takırdı tukurtu çok oluyor ama normal yollarda herhangi bir sıkıntı yok.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 30, 2015, 10:22:13 »
hayırlı olsun güzel paylaşım olmuş. bizde en azından parçanın nasıl bişey olduğunu görmüş olduk. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2015, 17:20:15 »
Zeki kardeşim problemsiz bir şekilde güle güle kullan Allah bize de nasip eder İnşallah bu direksiyondaki tıkırtı problemini.

Aslında ben kendim söküm kontrol etmek istedim bir keresinde ama direksiyon altına bakınca açıkcası gözüm korktu dokunmadım bende.

Bu tıkırtının bir vidanın gevşekliğinden de olabilileceğini bahsetmişlerdi acaba bu vidayı resimde gösterebilecek arkadaş varmı en azından  o vidanın gevşek olup olmadığını bakıcamda. gerçekten kötü yollarda takırdı tukurtu çok oluyor ama normal yollarda herhangi bir sıkıntı yok.

Sorularıma bir cevap yok mu arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2015, 18:16:58 »
Serkan abi bende sordum aynı sorun bende de var arkadaş millet ya yeminli söylemeye yada bilmiyor .Kaç defa sorduysam cevap veren olmadı geçen haftalarda kafam attı pedalların arkasdındaki yeri söktüm hemen üstündeki palstik muahafazayı söktüm vidaları yokladım anahtarla ama gayet sıkıydı ama o günden sonra 1 hafta felan hiç tıklama sesi felan gelmedi ama sonrasında gene başladı ben şunu fark ettim araç ivmeli bir yere veya çukurlu bir yere girip çıktıktan sonra bu direksiyondaki tık sesi geliyor mesela düz yolda bir müddet gidin saga sola çevirin sorun yok ama kasisli yere girin çıkın akabinde sag doğru bir hamle  tık diye sanki bir şey kurtuluyor gibi ses yapıyor bende bu sesten muzdarpim geçen arakadaşım yeni araba aldı pegout 208 2012 model eve giderken al kullan  bakalım begenecekmisin dedi hani tarzım değil ama arkadaşı kırmayım dedim kullandım abi beğenmeyiz ama arabanın ön takımı bizim e12 lerden daha düzgün o kadar çukura kasise girdik takırdama tıkırdama hiçbirşey yok aracım herşeyinden memnunum ama bu öntakım tıkırtıları ben arabadan soğuttu ne yalan söyleyim 30 liralık arbaaya biniyoruz ama stabileze yola girince başlıyor tıkır tıkır etmeye birde direksiyon tıklıyor tam oluyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2015, 18:58:46 »
Yücel ne yapıcaz bilmiyorum valla kardeşim. Bazı firmalar bu tür sıkıntıları yapıyorlarmış ama forumda olmadı diyende var o yüzden püf noktasını anlasam bende söküp kendim yapıcam az para istemiyolar en az 300 - 400 tl para istiyolar açıkcası bu tık sesi için bana yüksen geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2015, 12:37:51 »

Abi kusura bakma foruma giremedim
abi sizin dediğiniz vida sıkma meselesi direksiyon kutusundan yapılıyor onu sıkmak demek direksiyonun kendini toplayamaması demek
ben yaptım olmuyor öyle insan alışamıyor birde sürüş için güvenli değil ayırca öyle bizim yapacağımız birşey değil bence alet edebat ayrıca bir kanal şart heleki kolon çok karıştırılacak bir parça değil o işte usta olmanız gerekiyor hatta bunu yapan tamirciler bazen öyle bir duruma geliyor ki kolonunu yaptığımız adam benim aracımı eski haline getirinde başka bir şey istemiyorum diyenler oluyor yani demek istediğim çok karıştırılacak bir mekanizma değil

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2015, 13:18:23
Serkan abi bende sordum aynı sorun bende de var arkadaş millet ya yeminli söylemeye yada bilmiyor .Kaç defa sorduysam cevap veren olmadı geçen haftalarda kafam attı pedalların arkasdındaki yeri söktüm hemen üstündeki palstik muahafazayı söktüm vidaları yokladım anahtarla ama gayet sıkıydı ama o günden sonra 1 hafta felan hiç tıklama sesi felan gelmedi ama sonrasında gene başladı ben şunu fark ettim araç ivmeli bir yere veya çukurlu bir yere girip çıktıktan sonra bu direksiyondaki tık sesi geliyor mesela düz yolda bir müddet gidin saga sola çevirin sorun yok ama kasisli yere girin çıkın akabinde sag doğru bir hamle  tık diye sanki bir şey kurtuluyor gibi ses yapıyor bende bu sesten muzdarpim geçen arakadaşım yeni araba aldı pegout 208 2012 model eve giderken al kullan  bakalım begenecekmisin dedi hani tarzım değil ama arkadaşı kırmayım dedim kullandım abi beğenmeyiz ama arabanın ön takımı bizim e12 lerden daha düzgün o kadar çukura kasise girdik takırdama tıkırdama hiçbirşey yok aracım herşeyinden memnunum ama bu öntakım tıkırtıları ben arabadan soğuttu ne yalan söyleyim 30 liralık arbaaya biniyoruz ama stabileze yola girince başlıyor tıkır tıkır etmeye birde direksiyon tıklıyor tam oluyor
abi tıkırtıyı kolon yapabilir çevirince tık diye ses yapıyorsa ki benimde o sorunda vardı ve geçti şükür
doğrudur ön düzen konusunda sesin içeri girmesi konusunda eksikliği var bizim araçların.
abi bu direksiyon meselesi e12'lerde çok sıkıntılı hem elektronik beyin hem kolon hem kutu ayrı ayrı problem ve yaşları ilerledikçe daha da sorun olacağa benziyor
2004 corolla sol