0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı olsun. güle güle kullan
Hayırlı olsun,Kasa değiştiğinde direksiyonlarda hem yazılım hemde fiziksel olarak çok farklılık var.
2007 E14 değil mi idi?
Sorunun çözüldüğüne sevindim Zeki, güle güle kullan. O kolonun uymamasında teknik ayrıntılar olabilir.
Geçmiş olsun sevindim sorunun düzeldiğine bu işlemin size maliyeti ne oldu .Birde benim aracımda da 2006 terra direksiyon bazen yarım sağ yapınca tık diye bir ses geliyor bazen tık sesi şiddetli bazen ise gayet az geliyor ama ama geliyor.Hafta sonu direksiyon alt tarafındaki pedalların arkasında mafsalın oradaki vidaları yokladım gayet sıkıydı takip eden noktada mafsala benzer bir parça daha var onunda vidaları hayli sıkı idi başka nerde ses yapıyor tıkırtı yapıyor bilmiyorum .Birde siz değiştirmişsiniz tecrübe sahibisiniz direksiyon ayarlama kolunu boşa çıkardığınız zaman direksiyonun arka tarafındaki sinyallerin felan bağlı olduğu yer baya oynuyor kolu yerine itince herhangi bir oynama yok acaba bu tık ses ondan dolayı mı geliyor
Hayırlı olsun, umarım verim alırsınız.
Hayırlı olsun, inşaallah bir daha problem çıkarmaz, darısı benimkine. Parçayı değiştirmeden de bir şeyler yapabiliyorlar sanırım değil mi?
Hayirli olsun abi inşallah bidaha sorun cikarmaz , kaza işini naptin abi en son jant yamuk duruyordu
Zeki kardeşim problemsiz bir şekilde güle güle kullan Allah bize de nasip eder İnşallah bu direksiyondaki tıkırtı problemini.Aslında ben kendim söküm kontrol etmek istedim bir keresinde ama direksiyon altına bakınca açıkcası gözüm korktu dokunmadım bende.Bu tıkırtının bir vidanın gevşekliğinden de olabilileceğini bahsetmişlerdi acaba bu vidayı resimde gösterebilecek arkadaş varmı en azından o vidanın gevşek olup olmadığını bakıcamda. gerçekten kötü yollarda takırdı tukurtu çok oluyor ama normal yollarda herhangi bir sıkıntı yok.
Serkan abi bende sordum aynı sorun bende de var arkadaş millet ya yeminli söylemeye yada bilmiyor .Kaç defa sorduysam cevap veren olmadı geçen haftalarda kafam attı pedalların arkasdındaki yeri söktüm hemen üstündeki palstik muahafazayı söktüm vidaları yokladım anahtarla ama gayet sıkıydı ama o günden sonra 1 hafta felan hiç tıklama sesi felan gelmedi ama sonrasında gene başladı ben şunu fark ettim araç ivmeli bir yere veya çukurlu bir yere girip çıktıktan sonra bu direksiyondaki tık sesi geliyor mesela düz yolda bir müddet gidin saga sola çevirin sorun yok ama kasisli yere girin çıkın akabinde sag doğru bir hamle tık diye sanki bir şey kurtuluyor gibi ses yapıyor bende bu sesten muzdarpim geçen arakadaşım yeni araba aldı pegout 208 2012 model eve giderken al kullan bakalım begenecekmisin dedi hani tarzım değil ama arkadaşı kırmayım dedim kullandım abi beğenmeyiz ama arabanın ön takımı bizim e12 lerden daha düzgün o kadar çukura kasise girdik takırdama tıkırdama hiçbirşey yok aracım herşeyinden memnunum ama bu öntakım tıkırtıları ben arabadan soğuttu ne yalan söyleyim 30 liralık arbaaya biniyoruz ama stabileze yola girince başlıyor tıkır tıkır etmeye birde direksiyon tıklıyor tam oluyor