Gönderen Konu: sonunda direksiyon mekanizması(kolonu) değişti  (Okunma sayısı 3798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: sonunda direksiyon mekanizması(kolonu) değişti
« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2015, 14:13:32 »
7 yıl kullandım direksiyon kolonu sesi kroniktir, garantidende değiştim yine aynı, zaten çokta önemli değil, boşuna uğraşmayın, başka bir problem açmaz, araçlarınız çok kalitelidir, ben çamurluk içlerine pütür denen bir malzeme attırmıştım % 20 ses azalmıştı. tabiki yumuşak desibeli en düşük lastik gerekli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2015, 14:13:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 02, 2015, 08:18:49 »
Abi kusura bakma foruma giremedim
abi sizin dediğiniz vida sıkma meselesi direksiyon kutusundan yapılıyor onu sıkmak demek direksiyonun kendini toplayamaması demek
ben yaptım olmuyor öyle insan alışamıyor birde sürüş için güvenli değil ayırca öyle bizim yapacağımız birşey değil bence alet edebat ayrıca bir kanal şart heleki kolon çok karıştırılacak bir parça değil o işte usta olmanız gerekiyor hatta bunu yapan tamirciler bazen öyle bir duruma geliyor ki kolonunu yaptığımız adam benim aracımı eski haline getirinde başka bir şey istemiyorum diyenler oluyor yani demek istediğim çok karıştırılacak bir mekanizma değil

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2015, 13:18:23
abi tıkırtıyı kolon yapabilir çevirince tık diye ses yapıyorsa ki benimde o sorunda vardı ve geçti şükür
doğrudur ön düzen konusunda sesin içeri girmesi konusunda eksikliği var bizim araçların.
abi bu direksiyon meselesi e12'lerde çok sıkıntılı hem elektronik beyin hem kolon hem kutu ayrı ayrı problem ve yaşları ilerledikçe daha da sorun olacağa benziyor

Zeki kardeşim benim sıkıntı sadece bozuk yola girince yada taşlı yollara girince tıkırtı yapıyor onun dışında direksiyonu çevirirken herhangi bir sıkıntı yok.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 02, 2015, 10:54:58 »
Zeki kardeşim benim sıkıntı sadece bozuk yola girince yada taşlı yollara girince tıkırtı yapıyor onun dışında direksiyonu çevirirken herhangi bir sıkıntı yok.
Anladım abi dediğim gibi hem kolon kontrol edilmeli hem de kutu
ama muhakkak bilen birinin açması uğraşması gereken parçalar servisten sıfır parça bile isterseniz yine aynı sorunu yaşarsınız
benim müdahalemdeki sebep hiçbir sürüş güvenliğinin olmaması gidilmesi gereken hızlarda bile gidemiyordum fren yaptığımda direksiyon yerinden çıkacak gibi oluyordu uzun yollarda kol kalmıyordu yorgunluktan. Abi birde sizin yollarda da yapıyorsa bizim bu yollarda yapması gayet normal geliyor artık :) bizim buralarda kupadan dahi ses geliyor yol bozukluklarından dolayı o açıdan biliyorum en çok bir yıl sonra kutudan ses gelmeye devam eder.Ama benim amacım aracın yola hakim olması idi şükür şuan öyle bir sorunum yok kutudaki tıkırtı vidanın sıkıştırılması ile giderilebilir ama direksiyon çok sert oluyor ayrıca kendini toplamıyor ve o kesilen ses siz yol yaptıkça yine eski haline gelecektir hem ses gelecek hemde sertlik geçecek yani geçici bir çözüm olur abi kutu işini yapanların çoğu mekanizmayla uğraşmıyor kutuyu açıp basıyorlar belki yaparlar ama yaparlarsa tekrar gitmessiniz diye yapmıyorlar yoksa onunda çözümü de var yaptırmayı düşünürseniz de bir kez daha düşünün gerçekten o ilk tıkırtılı halini arayabilirsiniz onu da söyleyeyim ben bu konuda çok araştırdım çözüm için çok uğraştım yani demem o ki sizin araçlarla benim aracım arasında dağlar kadar fark var benim en büyük amacım aracımın yorulan parçalarının hepsini değiştirmek yenilemek onu da söyleyeyim
2004 corolla sol