0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk önce fırat bey hoş geldiniz siteye. Profil bilgilerinizi, ikametinizi yazarsanız sizin faydanıza olur. 1. 2. Vites şeklinde sirkelenme patlatma şeklinde değilse enjektörlerin tıkalı olmasından olabilr. Aynı problem bende de mevcuttu 30 litre benzine 1 kutu würth enjektör temizleyici atın. Yüksek devirde sıkıştırın arabayı faydasını gören biri olarak sirkelenme çok nadir oluyor. Bunu 2-3kere yapın yada bu masraflı olur diyorsanız enjektörlerin basıncını ölçtürün. 100-150liraya çıkma enjektör alabilrsiniz o da şans meselesi gerçide.
Önce sadece benzinde(olması gereken yakıt) deneyin. Hava emiş sistemi, filtre dahil kontrol edin. Bujiler araca uygun mu, buji kabloları(her biri) sağlam mı kontrol edin. Distribütör kapak içini kontrol edin(kapağın montajında balansa özen gösterin). Yakıt, hava vb filtreler kaliteli tercih edilmelidir. Kısacası işe en olası ve ekonomik adımlar ile başlayın,bunlar ile sorun benzinde düzelirse, Lpg'de devam ederse Lpg sistemini de ayrıca kontrol ettirirsiniz.
gazdan çekince tekleme mi var ?
Neyin zararını verecek bu würth. Würthe olan karşı tutumu anlam veremiyorum. 1 tane enjektör açtığına würthün şahidim. 30 litreye atılan 330ccnin ne zararı olabilr ki. Bence Akaryakıt istasyonlarımız Allaha emanet en masumu würth. Ustam da benden memnunuz würthden..
Silkeleme ile tekleme farkını sizce paylaşırsanız daha faydalı yaklaşımlar oluşacaktır. Bu arada egzoz sistemi hiç müdahale gördü mü?
çalıştırmadan önce gaza sonuna kadar bir defa basın bırakın. tekleme sorunu elekrik sorunu olabileceği gibi vakum sorunu da olabilir. bu sorun öyle forum sayfasından doğrudan budur denilecek sorun değil.
@Fırat Alkış (34365) bu olayların ana nedeni lpg sizinde dediğiniz gibi. Lpgnin kurum bağlaması ayrıca kaçak ve pis benzinin tıkanan enjektörler için kullanıyoruz. Hangimiz efsaneyi benzinde kullanıyoruz. Fırat bey benzini geçtik tek nokta (mikserli sistem) kullanıyoruz neymiş kaldırıyormus fiyatı fazla diye enjeksiyonlu arabayı sıralı sistemin ilk başlarken benzinle çalışmasından mahrum ediyoruz. Neymiş efsanenin motoru ölümsüzmüş. Vur gözüne kuru lpgyi yine çok dayanıyor bu motor. Würthün doğuş nedeni lpg. Gelişmelerden haberdar edin.
Anıl bey; bu vakum neyle ilgili dikkatimi çekti, biraz açarmısın.
selamın aleyküm. corolla 97 var bende. son bir kaç aydır aynı sorun bende de var. özellikle 1. ve 2. viteste iken denedim 2000-3000 devir civarında gazı hafif kesip birden tekrar veriyor ve araba acayip sallanıyor. aynı şekilde gazdan ayağımı çekince de sallıyor. sanki devrin çok yükseldiğini fark ediyor gazı kesiyor devir düşüyor bu seferde çok kestiğini zannedip birden veriyor.arada bir boşluk varmış gibi oluyor gaz verince. sürüş iyice konforsuz olmaya başladı. gaz kelebeğinin olduğu bölümü açıp temizledim. benzinle yıkadım kuruttum ama nafile. bilen varsa yardım etsin çok dua ederim.
@Fırat Alkış (34365) Zaten kelebek temizlenmeden başka bir işleme başlanılmaz fırat bey. Benim silkeleme benzinde fazlaydı lpgde de az miktarda ara sıra yapıyor. Kelebeği subab ayarını yaptırdıktan sonra enjektörde takıldık kaldıkEn iyisi basıncı ölçürmekte lpgde sorun yok gibi Ugrasmayı bıraktım:-) kelebek temizliğini Hava tabancasına tiner doldurup tinerin temizleyici özelliği var motorun başka sakına bölümünü sürmeyin. Ustam toyota ustası 2 dkda temzliyor. Balata spreyini de önermiyorlar. Zarar veriyor diye. Diagnostic bağlanan makine sorun filan ölçmüyor paranızı kaptırmayın kendimdem biliyorum. Bobin bozuktu okumadı makine
merhabalar 3-4 hafta önce 95 model xei aldım ilk arabam aracımda ufak tefek sorunlar var malum ikinci el nede olsa. benim ilk önce çözmek istediğim sorun özellikle 1. ve 2. viteste düşük devirde silkeleme sorunu. yani araç rölantide devam ederken gaza bastıımda silkeleme yapması ve gazdan çektiğimde aynı şekilde tepki vermesi. hem benzinde hem gazda aynı sorunu yaşıyorum. geçmişini bilmediğim bir ustaya sordum 2-3 tane parça ismi verdi onları değiştirip denememiz gerekli dedi. bende sizlerin tecübelerinden yararlanmak istediğim için sormak istedim. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Bence aracınızın hiç bir sorunu yok! Aracınızın gaz pedalından ayağınızı çekince kompresyon devreye girer. Düşük devirlerde de araç sizin tepkinizi bekliyor ne yapoacağını bilmiyor. Boşuna aracınızı ustalara götürüp heba etmeyin. Bir sorun yok aracınızda