0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yani aracı kompresöre bırakınca normal olması gereken düzenli bir şekilde silkeleme yapmadan yavaşlaması iken benim aracımda önce kompresöre biniyor bir saniyelik falan sanki aracı boşa almışım gibi ileri gidip tekrar hatırlıyor viteste olduğunu ve kompresöre devam ediyor. bu mu normal
Bence normal kendi aracımdan biliyorum. Ayağımı gazdan çektiğimde araç kendini bir silkeler ve motor kompresyona girer gazı kestiğinizden... LPG aldığınız istasyonu değiştirin bir de öyle deneyin Bir arkadaşımda Uno vardı. Onun da böyle bir sornu vardı. İstasyon değiştirdi bir sorun yok! Yine de karar sizin... Usta kısmı şurası der. Orayı değiştirsiniz. Sonra aynı sorun devam eder. Distribütör dü, bujilerdi, bıji kablolarıydı, en son Regülatörü değştirirsiniz....
Firat bey ayni gorduguz kurum bende de var. Sanirim bu kurum tek nokta enjeksiyonlularda oluyo. Arastirdim biraz diger konularda bahsi gecmis. Eger sizinde tek nokta ise kesin bu silkeleme bundan kaynaklaniyo. Aslinda burda yazilanlarin hepsi mantikli seyler dogru seyler ama tek nokta enjeksiyonda gecerli degil. Ben kelebek kismini temizlememe ragmen daha devam ediyor. Baska temizlenmesi gereken yerler varmidir? Bilen var mi?
Firat bey eger gecerse haberdar edin bende ona gore bir cozum bulayim. Insallah eski performansina kavuşur can sıkıcı bir olay. Bu arada balata sipreyi uçucu ise sorun yok kullanmadigim icin bilmiyorum. Contact spreyler var onlari kullansanirsaniz daha iyi olur.
İlk önce tevzi makarası distiribütörün içinde bulunur. Karbüratörlü ve enjeksiyonlu araçlarda da vardır. Yec marka tevzi makarası vr distiribütör kapağı kaliteli japon parçadır. Piyasadaki en iyi muadil japondur. 50 tl kapak 15 tl tevzi makarası servisten orjinalını şişkin fiyatlarla alabilrsiniz. barış bey enjektör arızası aşikar. Ölçtürdünüz mü basıncını. Yenisiyle mi değiştirdiniz. benim enjektörlerin bir tanesi çalışmadığı belli oluyor. Ustada gösterdi.
Barış bey, yenisini nerden temin ettiniz kaça mal ettiniz? ben epey araştırdım sadece çıkma ürünler var.
Barış bey bu ürünün yan sanayi muadil japonu yok olsa da 170 tlye temin edebileceğinizi sanmıyorum. ürünü yok çok araştırdım. Sadece çıkması var. Ustanızın sağlam çıkmacı tanıdığı varmış, siz hangi ürünü kullandığını ustaya sorup kutusunu filan sormadınız mı?
gazı kesince araba tekrar gaz mı veriyor ben bunu anlamadım ki ? gaz kesildiyse belki bir kaçak vardır yanmayan bir yakıtı yakar. ancak böyle silkeler.yok gazı bırakınca araba yığılıyorsa bu silkeleme değil yığılmaktır. bunca yıllık arabada elbet birşeyler gevşemiştir. motor takozları , süspansiyon parçaları olabilir. aks sorunluysa zor belli eder. ama eğer içi dağılmışsa veya gresi bitmişse tıkırtı yapabilir. bu bir silkeleme değil vuruntu şeklinde olurdu. ki içeride ayak kısmına cidden takır takır vurur. silkeleme denilen şey motorla ilgili. sizin sorununuzda motor değil. gaza basmıyorken motor silkeleyemez.