Gönderen Konu: ae101 silkeleme sorunu!!!!  (Okunma sayısı 20189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 silkeleme sorunu!!!!
« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2015, 00:04:37 »
yani aracı kompresöre bırakınca normal olması gereken düzenli bir şekilde silkeleme yapmadan yavaşlaması iken benim aracımda önce kompresöre biniyor bir saniyelik falan sanki aracı boşa almışım gibi ileri gidip tekrar hatırlıyor viteste olduğunu ve kompresöre devam ediyor. bu mu normal :)

Bence normal kendi aracımdan biliyorum. Ayağımı gazdan çektiğimde araç kendini bir silkeler ve motor kompresyona girer gazı kestiğinizden... LPG aldığınız istasyonu değiştirin bir de öyle deneyin ;) Bir arkadaşımda Uno vardı. Onun da böyle bir sornu vardı. İstasyon değiştirdi bir sorun yok! Yine de karar sizin... Usta kısmı şurası der. Orayı değiştirsiniz. Sonra aynı sorun devam eder. Distribütör dü, bujilerdi, bıji kablolarıydı, en son Regülatörü değştirirsiniz.... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2015, 00:04:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '95
  • 21 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 02, 2015, 10:54:25 »
Bence normal kendi aracımdan biliyorum. Ayağımı gazdan çektiğimde araç kendini bir silkeler ve motor kompresyona girer gazı kestiğinizden... LPG aldığınız istasyonu değiştirin bir de öyle deneyin ;) Bir arkadaşımda Uno vardı. Onun da böyle bir sornu vardı. İstasyon değiştirdi bir sorun yok! Yine de karar sizin... Usta kısmı şurası der. Orayı değiştirsiniz. Sonra aynı sorun devam eder. Distribütör dü, bujilerdi, bıji kablolarıydı, en son Regülatörü değştirirsiniz.... ;)

Araç benzinde de aynı sorunu yapıyor. Geçen hafta gaz kelebeği temizliği yaptım ve gördüm ki araca uzun zamandır ince bakım yapılmamış. Sorunu çözmek için acele etmiyorum ama elbet bir yerde bir sıkıntı var bunuda bulduğumda sizlerle paylaşacağım.
corolla(ae101) aşktır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2015, 12:22:15 »
Firat bey ayni gorduguz kurum bende de var. Sanirim bu kurum tek nokta enjeksiyonlularda oluyo. Arastirdim biraz diger konularda bahsi gecmis. Eger sizinde tek nokta ise kesin bu silkeleme bundan kaynaklaniyo. Aslinda burda yazilanlarin hepsi mantikli seyler dogru seyler ama tek nokta enjeksiyonda gecerli degil. Ben kelebek kismini temizlememe ragmen daha devam ediyor. Baska temizlenmesi gereken yerler varmidir? Bilen var mi?
DeSaNTe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 04, 2015, 17:13:29 »
Firat bey ayni gorduguz kurum bende de var. Sanirim bu kurum tek nokta enjeksiyonlularda oluyo. Arastirdim biraz diger konularda bahsi gecmis. Eger sizinde tek nokta ise kesin bu silkeleme bundan kaynaklaniyo. Aslinda burda yazilanlarin hepsi mantikli seyler dogru seyler ama tek nokta enjeksiyonda gecerli degil. Ben kelebek kismini temizlememe ragmen daha devam ediyor. Baska temizlenmesi gereken yerler varmidir? Bilen var mi?

Evet bende sorun devam ediyor hala. Bugün distribütör kapağını açtım ve değişmesi gerektiğini gördüm kapağın içindeki kutuplar beyazlaşmış ve tevzi makarasının ucu kabuk bağlamış gibi zımpara ve balata spreyi ile biraz temizledim ama içime sinmedi değiştirmek için toyota servise gittim bugün parça merkezleri kapalıymış hafta içine kaldı.

Bilgisi olan arkadaşlar distribütörün içine balata spreyi sıkmam da sakınca var mı? bobinin olduğu bölüme yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 04, 2015, 17:45:13 »
Firat bey eger gecerse haberdar edin bende ona gore bir cozum bulayim. Insallah eski performansina kavuşur :) can sıkıcı bir olay. Bu arada balata sipreyi uçucu ise sorun yok kullanmadigim icin bilmiyorum. Contact spreyler var onlari kullansanirsaniz daha iyi olur.
DeSaNTe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 04, 2015, 19:08:38 »
Firat bey eger gecerse haberdar edin bende ona gore bir cozum bulayim. Insallah eski performansina kavuşur :) can sıkıcı bir olay. Bu arada balata sipreyi uçucu ise sorun yok kullanmadigim icin bilmiyorum. Contact spreyler var onlari kullansanirsaniz daha iyi olur.

Kesinlikle haberdar edeceğim ama bu silkeleme sorununa etki eden bir çok sebep olabilir diyorlar. Bende klasik olarak en düşük masraflardan başladım. Ama bugün fark ettimki benim aracımdaki tevzi makarası karbüratörlü araçlar içinmiş bundan dolayı olabilir diye düşünüyorum. Balata spreyi uçucu ama distribütörün içinde elektronik parçalar olduğu için çekindim teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 04, 2015, 19:52:36 »
Bende tesekkur ederim yarin aklimda bir yer daha var orayi acip temizlicem. Bence bu sorun sensorlerle alakali size haber veririm eger degisme olursa.
DeSaNTe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 04, 2015, 21:43:59 »
Kardeşim, aynı derdi yaşayıp da çözenlerden biriyim.

Öncelikle; Sorun tamamiyle benzin enjektöründe. Bu icat çatlak yada herhangi bir ufak sorunda araçta tekleme, silkeleme tarzında değişik bir tepki veriyor.
2. plandaysa buji ve kabloları kalıyor. Bu 3 olayı hallettiğinde en ufak bir problem kalmadığını göreceksin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 04, 2015, 22:23:01 »
İlk önce  tevzi makarası distiribütörün içinde bulunur. Karbüratörlü ve enjeksiyonlu araçlarda da vardır. Yec marka tevzi makarası vr distiribütör kapağı kaliteli japon parçadır. Piyasadaki en iyi muadil japondur. 50 tl kapak 15 tl tevzi makarası servisten orjinalını şişkin fiyatlarla alabilrsiniz. barış bey enjektör arızası aşikar. Ölçtürdünüz mü basıncını. Yenisiyle mi değiştirdiniz. benim enjektörlerin bir tanesi çalışmadığı belli oluyor. Ustada gösterdi.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 04, 2015, 22:31:04 »
İlk önce  tevzi makarası distiribütörün içinde bulunur. Karbüratörlü ve enjeksiyonlu araçlarda da vardır. Yec marka tevzi makarası vr distiribütör kapağı kaliteli japon parçadır. Piyasadaki en iyi muadil japondur. 50 tl kapak 15 tl tevzi makarası servisten orjinalını şişkin fiyatlarla alabilrsiniz. barış bey enjektör arızası aşikar. Ölçtürdünüz mü basıncını. Yenisiyle mi değiştirdiniz. benim enjektörlerin bir tanesi çalışmadığı belli oluyor. Ustada gösterdi.

Ben direk yenisiyle değiştirdim ve şuan da 2 ay olmak üzere herhangi bir silkeleme tarzında bir problem yaşatmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 04, 2015, 22:38:36 »
Barış bey, yenisini nerden temin ettiniz kaça mal ettiniz? ben epey araştırdım sadece çıkma ürünler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 04, 2015, 22:41:32 »
Barış bey, yenisini nerden temin ettiniz kaça mal ettiniz? ben epey araştırdım sadece çıkma ürünler var.

Şahsen aradım ancak bulamadım. Otogaz uygulama yeri var bulunduğum ilde. Kendileri sipariş ettiler. Çıkma ürün olmamak kaydıyla demiştim, olduğunu zannetmiyorum. 170 TL ürün ücreti, 120 TL de işçilik ücreti ile çözebildik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 04, 2015, 22:47:08 »
Barış bey bu ürünün yan sanayi muadil japonu yok olsa da 170 tlye temin edebileceğinizi sanmıyorum. ürünü yok çok araştırdım. Sadece çıkması var. Ustanızın sağlam çıkmacı tanıdığı varmış, siz hangi ürünü kullandığını ustaya sorup kutusunu filan sormadınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 04, 2015, 22:57:29 »
Barış bey bu ürünün yan sanayi muadil japonu yok olsa da 170 tlye temin edebileceğinizi sanmıyorum. ürünü yok çok araştırdım. Sadece çıkması var. Ustanızın sağlam çıkmacı tanıdığı varmış, siz hangi ürünü kullandığını ustaya sorup kutusunu filan sormadınız mı?
Gerek duymadım çünkü her işimi halletme gibi bir özelliği vardı. Şimdi farkettim artık sorgulamam lazım sanırım. Bende çok araştırdım fakat hiçbir yerde bulamadım ancak şöyle bir durumda söz konusu. Arıza yapan kısım hortum kısmı değil. Baş tarafındaki kare gibi duran bağlantı kısmı. Orayı oynattığımızda arabanın hem silkeleme hemde devir yükseltmesini engelleme gibi şeylerle karşılaştık. Bilidiğim kadarıyla sadece o kısım değişti ve bu ücret çıktı. Tabi o hortum da kontrol edildi bu yüzden de işçilik yükseldi. Dediğiniz gibi ürün bulunmadığı için pahalı. İlk başta işçilik hariç 250-300 tl gibi bir ücretten bahsediliyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 04, 2015, 23:40:27 »
Barış bey siz siZ olun arabadaki bütün işlemleri gözünüzle görüp işin değip değmedini muhakeme edebilirsiniz.başlığı değiştirdi mi değiştirmedi mi parçayı direk mi taktı.benim üzerime düşmez tavsiye ederim. Sanayiye yolum çok düştü acı tecrübemde cok oldu o yüzden işi yerinde görün. Darısı bize artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota corolla 1.6 xei
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 280000
  • Model Yılı: '97
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 25, 2015, 21:42:20 »
bende de aynı sorun var şuan motoruna baktırdım gaz kelebeğini temizledik aracın çekişi arttı kapışı falan iyileşti ama hala 1. 2. viteste gazdan ayağımı çektiğimde silkeliyor bugün baktım iç aks larda boşluk olduğunu farkettim bilmiyorum motorda bi sıkıntı göremedik zaten benzin lpg farketmiyor..acaba aks mili boşluğundan olabilir mi sorun.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 25, 2015, 21:54:55 »
gazı kesince araba tekrar gaz mı veriyor ben bunu anlamadım ki ?

gaz kesildiyse belki bir kaçak vardır yanmayan bir yakıtı yakar. ancak böyle silkeler.

yok gazı bırakınca araba yığılıyorsa bu silkeleme değil yığılmaktır. bunca yıllık arabada elbet birşeyler gevşemiştir. motor takozları , süspansiyon parçaları olabilir.

aks sorunluysa zor belli eder. ama eğer içi dağılmışsa veya gresi bitmişse tıkırtı yapabilir. bu bir silkeleme değil vuruntu şeklinde olurdu. ki içeride ayak kısmına cidden takır takır vurur.

silkeleme denilen şey motorla ilgili. sizin sorununuzda motor değil. gaza basmıyorken motor silkeleyemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 06, 2015, 18:14:20 »
merhaba
arabamı gecenlerde bakıma verdim ve boğaz temizliği yapıldı ve ateşleme sistemi kontrol edildi. sorun kesinlikle bu ikisinde. özellikle boğaz temizliği yaptırın arkadaşlar. resmen kurum bağlamıştı. şuan cok iyi durumda silkeleme yok. bu arada benim araba tek nokta enjeksiyon gaz kelebeğinden önce lpg giriş yaptığı için kurum bağlamış olabilir diye düşünüyorum. yani sıralı sisitem lpg sahibi olanlar bu sorunu yaşamıyo olabilir. inşallah birilerine yardımcı olabilmişizdir.
saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2015, 18:19:49
gazı kesince araba tekrar gaz mı veriyor ben bunu anlamadım ki ?

gaz kesildiyse belki bir kaçak vardır yanmayan bir yakıtı yakar. ancak böyle silkeler.

yok gazı bırakınca araba yığılıyorsa bu silkeleme değil yığılmaktır. bunca yıllık arabada elbet birşeyler gevşemiştir. motor takozları , süspansiyon parçaları olabilir.

aks sorunluysa zor belli eder. ama eğer içi dağılmışsa veya gresi bitmişse tıkırtı yapabilir. bu bir silkeleme değil vuruntu şeklinde olurdu. ki içeride ayak kısmına cidden takır takır vurur.

silkeleme denilen şey motorla ilgili. sizin sorununuzda motor değil. gaza basmıyorken motor silkeleyemez.
bobin kapağını kontrol ettirin. sorun sanırım ayağınızı gazdan çekince ateşlemeyi kesmesinden kaynaklanıyor.
DeSaNTe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '98
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 30, 2015, 15:30:42 »
Aynı silkeleme sorunu bende de vardı! Servis bana distribütör değişecek demişti ama ben İlk önce hava filtresini değiştirdim son yağ filtresini sonra bujileri ve buji kablolarını değiştirdim en son külbütör kapağını değiştirdim! 2 kerede wurth koydum depoya şu an sıkıntı yok ELHAMDÜLİLLAH!
1998 model 1.6 XEİ sonradan klimalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 30, 2015, 16:16:42 »
Yahu başlığı a101 diye okumuşum. Marketle silkelemek arasında bağlantı kurmaya çalışırken jetonum düştü.
Neyse siz devam edin arkadaşlar.