0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SelamunaleykümSoğutma suyu bu araçlarda hangi sıklıkla değiştirilmeli-Tamamen antifiriz kullanılabilir mi?-Su + antifiriz kullanılacaksa su saf su mu olmalı?Antifiriz rengi önerileriniz?-Şimdiden teşekkürler
Antifiriz alıp saf su ile karıştırıp kullanmak gerek o zaman.Toplam 6 litre.Bunları bilmem gerekli aracı yeni aldığımız için bilmeden bir ustanın yanına gitmek istemiyorum,malum her usta vicdanlı olmuyor. Birkaç soru sormak istiyorum:-Buji ve buji kablolarını astrada periyodik değiştirirdik bunlardaki değişim zamanı nedir acaba? -Birde araç sabah soğukta 1.ve 2.viteste aşağı doğru gaza basmadan inerken kendiliğinden yavaşlıyor, hızlanıyor,sonra tekrar yavaşlıyor... sanki motor kendiliğinden fren yapıyor gibi bu durum nedir acaba?
Aracinizda buji kablosu yok Eger arac lpg li ise 20 bin kmde bir. Benzonli ise 40 bin kmde bir buji degisimi yapilmasi tavsiye ediliyor. Bende full antifriz kullaniyorum. Eneos pembe antifriz.
SLLC antifirizlere mumkun oldugunca su karistirilmamali, karisitirlacak ise mumkunse saf su kullanilmalidir.LLC ve SLLC antifirizler aracta yalin olarak kullanildiginda motorun daha cabuk isinirak yakit ekonomisine katkida bulunurken hararet esnasinda stabil bir soguma ile aluminyum bloklarin sekil degisikligini engellemektedir.Ek olarak yaglayici ozellikleri ile devrdaim ( motor su pompasi ) omrunu ciddi oranda uzatmaktadirlar.Sent from my Note 4 using Forum Fiend
Araç beni şaşırtmaya devam ediyor,araç benzinli,buji ne önerirsiniz?Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2015, 22:43:39Ufuk bey bu dediğiniz antifirizleri nerden bulabilirim.
Mehmet bey daha önce e12 kasanın kullanım klavuzunu incelerken antifirizli suyun değişmesi 100 bin km de bir yapılması gerektiğini hatırlıyordum şimdi kitapçığına tekrar baktım 251. sayfasında yazan bilgi aynen şöyle alıntıdır. '' Sadece "Toyota Super Long Life Coolant” kullanınız ve motor soğutma suyunu 160.000 km'de değiştiriniz. Sonrasında 80.000km'de bir değiştiriniz.'' Diye yazmış bilginize. 3 litre su 3 litre antifiriz soğutma suyu olarak koyabilirsiniz. Ama benim iş yerindeki bir abimiz Hondasına 6 litrenin tamamını kireçlenme olmasın diye antifiriz koymuş şuana kadar herhangi bir sıkıntı yok diyor.
Ben merzifondayım. Birgün gelin çayımızı içelim arabaya baktıralım ?
SLLC antifirizlere mumkun oldugunca su karistirilmamali, karisitirlacak ise mumkunse saf su kullanilmalidir.LLC ve SLLC antifirizler aracta yalin olarak kullanildiginda motorun daha cabuk isinirak yakit ekonomisine katkida bulunurken hararet esnasinda stabil bir soguma ile aluminyum bloklarin sekil degisikligini engellemektedir.Ek olarak yaglayici ozellikleri ile devrdaim ( motor su pompasi ) omrunu ciddi oranda uzatmaktadirlar.
Neden olmasın Anıl Bey,hangi usta anlar Merzifon sanayisinde bunlardan
Selam hayırlı isler Ufuk.Kendimizin degisimini tavsiye eder misin yoksa ustaya mı degiştirtmek gerek?
Abi şimdi sana yöntemi anlatıyorum bak.Bizde de e12 kasa var 2007 model. 2006 ekimde almıştık yanlış anlama yani diğer kasa değil Abi ufuk abiye bir mesaj atıyorsun eneos 3 litre antifiriz istiyorum diye o sana yolluyor.Sen de araban soğukken iniyorsun yanına.Açıyorsun kaputu.Radyatörün altında bir plastik tapa var onu açıyorsun.Dikkat et etraf antifiriz olacak.Hepsi boşalana kadara bekliyorsun abi.Varsa imkanın içine çok az saf su koy o da akıp gitsin. Tapayı da yenilersen daha iyi olur,onu da ufuk abiye sorabilirsin ama durumu iyiyse değiştirmeyedebilirsin.Tapayı sıkıca kapıyorsun sonra Eneos antifirizin kapağını aşağı bastırıp açıyorsun 3 litreyi döküyorsun.Olay bu kadar.Sonra fan açana kadar rölantide bekliyorsun eksiltirse o artan antifirizi ekliyorsun Olay budur.Ufuk Abi'yi çok rahatsız etmiştim zamanında Saygılar burdan ona da.Ek olarak yapamam diyorsan YouTube'da takip ettiğim fin'li bir toyota üstadı var.https://www.youtube.com/watch?v=rVxzKuyCg2Q 2.00 dan itibaren bakabilirsin Mesaj Birleştirildi: Mart 18, 2015, 14:19:28Sizin ustaları bilmem de ben servise gittiğimde biz antifiriz değiştirtmiyoruz toyotalara diyor usta Ne kadar güvenebilirim ki bunlara
sadece suyu mu değişecek ? burada benim ustam var , isterseniz temizler bakımlarını yaparız. 535 613 15 71