0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mart 18, 2015, 14:55:24[/b][/size]Bu numara ustanın senin mi Anıl Bey.
numara benim , ben merzifonda oturuyorum. veterinerim. genelde öğleden sonraları işim olmuyor. yağı suyu bahanesi olur muhabbet ederiz. gelmeseniz bile telefon edebilirsiniz. ben de yardımcı olmaya çalışırım. sonuçta eski bir araba kullanıyoruz, bakımsız yürümüyor. bende öyle böyle öğrendim. nasıl isterseniz , hangi antifirizden kullanırsanız konuşur beraberce yaptırabiliriz. başka eksik varsa veya kontrol edilecek bir yer varsa onlara da bakıtırız. triger kayışı , boğaz ve hava akış sensör temizliği fren veya şanzıman yağı değişimi gerekebilir. sadece radyatör suyu tam bakım sayılmaz. gelirseniz ben sizin aracınız için bakım çizelgesini çıkartırım. ne kontrol edelecekse ustayla dövüşüp yaptırırız.
Litresi Ufuk Bey-de 10 lira imiş,siparişi verdim ben Baris Bey,120 çok değilim ya
ama 160 bin kilometrede bir değiştirmek var birde. yani işçiliği ve malzeme fiyatını üç kez ödemek ve üç kez uğraşmak demek bence. birde ürün 5 litre sanırım ben fazla fazla ( % 60 falan ) doldurmama rağmen yarısı duruyor elimde.
Arkadaşlar sadece soğutma suyuna okadar para vermeye gerek var mı sizce ? Tamam hazır karışımdır , orjinaldir ama 3 kat pahalı. Buna değer mi ?
Ayrıca uzak mesafe alışverişini tek bir ürün için tercih etmek bana göre yalnış. Hem beklenecek hem kargolama ücreti binecek. Ha bulunmayan bir şey olsa tamam derim.
Şuan en küçük yerlerde bile kaliteli antifirizler var. Zaten antifiriz koyarak ve değiştirerek çoğu insanın yapmadığı bir bakımı yapıyorsunuz. Bu bakımı atlamamak zaten bir araba için yeterli. Kullanım klavuzunda etilen glikol kullanın denilmiş. Piyasada birçok antifiriz var. belki pembe renkli olandan almak isterseniz biraz nadir bulunabiliyor. Ömrü fazla olabilir ama bizim gibi arabayı sıfır alamayanlar zaten çok geçmeden bu değişimi yapmalılar.
Anıl hocam (bildiğim kadarıyla hekimsiniz, bu yüzden hocam tabirini kullandım) antifiriz yada soğutma suyu olarak hor gördüğümüz sıvı, aracın motorunda bulunan iki sıvıdan biri. Motor yağı için arama motorlarını alt üst edip, dünyaları yakıp yıkarken soğutma sıvısını önemsememek bir araca yapılan en büyük haksızlık olmaz mı?
İlginize teşekkürler. arabada kullanılan hiçbir sıvının önemsiz olduğunu söylemedim. bu kadar eski bir aracım olmasına rağmen soğutma suyundan motor yağına hidrolik yağlardan filtrelere kadar özenle arayıp bulduğum malzemeleri kullanıyorum. zamanı gelmeden değiştirir , aracıma önem veririm.ben 30 tl yerine 120 tl vermenin mantığını sorguluyorum. yeni araçlarında organik asit teknolojili yine etilen glikol esaslı sıvılar kullanılmalı denilmiş. yani piyasada 30 liraya satılanı servisten yüksek fiyata almaya gerek var mı ? elbette standartlar tutuyorsa...bu servis bakımı için dışarıdan yağ alıp götürmek gibi.
Anıl bey fiyat 120 değil ki,Ufuk Bey 120 'ye göre baya bi uygun,sizin aracın bakım kılavuzunda ne yazıyo soğutma suyu hakkında.30 lira dediğiniz ile servisin tavsiye ettiğinin özellikleri aynı mı acaba?
Ufuk beye bir sözüm zaten yok. siz normal fiyata almışsınız. uzaktan alımlarda kargo sorunu olduğu için yazma gereği duydum. ama beklemeyi göze alıyorsanız ve kargo ücreti yoksa neden işi bilen birisinden almayım ? dün bir z rot değiştirdim. 35 liraya aldım. sırf kargo ile uğraşmamak için verdim bu parayı. daha sonra aracımın yürür aksamı ve ufak birçok parça için kendisiyle görüşeceğim. yani kaliteli malzemeye asla karşı değilim. motor yağına gösterdiğim önemi fren yağına , direksiyon yağınada gösteriyorum. ama kusura bakmayın servise fazladan para vermek hiç işime gelmiyor. az buçuk okuyorum. kullanım klavuzlarını hatim ettim. bu forumda okuyorum ve daha öncede tecrübe ettim. ayrıca sanayide çalıştığımda oldu. kullandığımız arabalar yüzünden fazlaca ustalarla yüzgöz oldum. bunların neticesinde bakımları özenle kendim yapıyorum. ustaya kalsa sorun yoksa hiçbir parça değişmez. yada fren şanzıman yağı asla değişmez. ama bilinçli olursanız aracın bakımlarını bilirsiniz. benim aracım için ufukk beyin söylediği gibi antifiriz farklarından fazla etkilenecek yapısı yok. elbette benim hurdanın bile klavuzunda etilen glikol bazlı kullanın alkol bazlı kullanmayın yazılmış. bende buna göre değiştirdim. ve hepsinin üstüne ilk aracım olduğu için ve eski olduğu için özenli kullanmak , itinalı bakmak gerekiyor.benim aracın bir önemi yok. sizinkine değinelim.sizin aracınızda 160 bin km sonra değişim denilmiş. sonra her 80 binde değişim önermiş. eğer toyotanın soğutma sıvısı yoksa etilen glikol esaslı yüksek kaliteli sıvı kullanın denilmiş. piyasada her markanın soğutucusu var. bende toyotanın önerdiği gibi etilen glikol içeren ve bazılarından daha pahalı olan antifirizleri kullanıyorum. ama nitrat ve bor içermeyen bir antifiriz olup olmadığını bilemem. çünkü üzerinde yazmıyor. bu herhangi bir opetten alabileceğiniz antifiriz :http://www.opetoil.com.tr/cms/content/documents/84-20150226105411.pdfbence sartları karşılıyor. toyotanın servisten vereceği antifirizin bundan iyi olacağını hiç sanmam. 45 tl gibi bir fiyatı var. yeni motor alaşımlarına uygun olduğu yazılmış . siz şimdi bu kalitede antifirizi neden servisten 120 tl ye alacaksınız ? bunlar aşırı aşırı ayrıntı. bir arabanın motor yağını değiştirildiğini bilmeyen insanlar var. ki babam sağolsun bizde geç öğrendik.bölgemizdeki ustalarda buna göre ustalar. yani internette öğrenilenler usta dediğimiz adamları kat kat aşıyor. bu yüzden usta yanına gitmeden sormanız çok faydalı. sanayide size asla yağ değişimi önermezler. paranızla rezil olursunuz. işin aslı budur.
değiştirdiniz mi Mehmet bey ?