0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3 aylık 2014 Corolla 1.6' advance arabama 4000 Km.de Bugün Lavota OBD lpg kiti taktırdım. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. 3 aylık ortalama yakıt tüketimim benzinle 100 km'de şehir içi ortalama 8.2 lt idi. Ocak ayında 8.7-9 lt gibi değerleri gördüm. Havaların biraz ısınması ve arabamında rodajını tamamlaması ile birlikte 8 lt civarında gezinmeye başladı. Bugün Lovatonun 2 yıl önce çıkan OBD kitini 1700 Tl'ye taktırdım. Depoyu Stepnenin yerine, simit tercih ettim. Sabah aynı araçtan montaj yapmışlardı, onda depo bagajda idi. 50Lt simit tank takıldı. Zemine tam oturdu. Az önce depoyu full doldurttum. 38 lt aldı. 2 lt'de içerisinde tahmini gaz olduğunu varsayarsak depo 40 lt alıyor. Ne yaktığını önümüzdeki günlerde buradan yazacağım. Stepneyi eve çıkardım, Llastik basınç uyarı ışığı yanmadı, buna çok sevindim. Forumda uyarı ışığının yandığını okumuştum. Ya Toyota stepneden sensörü iptal etti, ya da başka bir sebepte olabilir. Ama iki duruma da çok sevindim. LPG arıza ışığı falan yakmadı. Enjektör sesini de içeriden duyamadım. Tüketim değerlerini çok merak ediyorum, önceki aracımda 1.6 Corolla idi. LPG 2.50-2.60 iken 2.40 yakıyordu şehir içinde. Bu modelde 2.20 elde ederim diye düşünüyorum. Shift ışığı ilk anda çalışmadı fakat 1-2 km gidince normal olarak çalıştığını gördüm. 1800 d/d civarı vites istemeye devam ediyor. Ayda 1200 km civarı yapıyorum ilerleyen günlerde deponun bitmesini beklemeden gaz alıp yakıtı hesaplıycam. Fotoğraf çekemedim, eve gelmem geceye kaldığından, yarın montaj fotoğraflarını eklerim. Şimdilik bu kadar.
......ve arabamında rodajını tamamlaması ile birlikte 8 lt civarında gezinmeye başladı. ....
Bildiğim kadarıyla ilk 1000-2000 km. Rodaj denilince sadece motoru düşünmemek gerekir. Örneğin frenlerden ilk 1500 km ye kadar ses geliyordu. 1000 km kontrolüne gittiğimde servise belirtmiştim balata sesinin hala geldiğini. 1500 civarında kesildi. Yakıt tüketimi de ilk 1500-2000 km dolana kadar yüksek seyretti. Daha sonra düştü. Bu konuda teknik bir bilgim yok. Fakat bende oluşan kanı ilk 2000 km.
3 aylık 2014 Corolla 1.6' advance arabama 4000 Km.de Bugün Lavota OBD II lpg kiti taktırdım.
Selcuk bey hayirli olsun gule gule sorunsuz kullanin. Benim merak ettigim bu durumda araciniz garanti kapsami disina cikmis oldu mu?