Gönderen Konu: Yeni corollama Bugün Lpg Montajı yaptırdım.  (Okunma sayısı 4580 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Yeni corollama Bugün Lpg Montajı yaptırdım.
« : Mart 16, 2015, 22:37:28 »
3 aylık 2014 Corolla 1.6' advance arabama 4000 Km.de Bugün Lavota OBD II lpg kiti taktırdım. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
  3 aylık ortalama yakıt tüketimim benzinle 100 km'de şehir içi ortalama 8.2 lt idi. Ocak ayında 8.7-9 lt gibi değerleri gördüm. Havaların biraz ısınması ve arabamında rodajını tamamlaması ile birlikte 8 lt civarında gezinmeye başladı.
   Bugün Lovatonun 2 yıl önce çıkan OBD kitini 1700 Tl'ye taktırdım. Sistem akıllı kendi ayarını kendi yapıyor.Depoyu Stepnenin yerine, simit tercih ettim. Sabah aynı araçtan montaj yapmışlardı, onda depo bagajda idi. 47Lt simit tank takıldı. Zemine tam oturdu. Az önce depoyu full doldurttum. 38 lt aldı. 2 lt'de içerisinde tahmini gaz olduğunu varsayarsak depo 40 lt alıyor. Ne yaktığını önümüzdeki günlerde buradan yazacağım.
   Stepneyi eve çıkardım, Llastik basınç uyarı ışığı yanmadı, buna çok sevindim. Forumda uyarı ışığının yandığını okumuştum. Ya Toyota stepneden sensörü iptal etti, ya da başka bir sebepte olabilir. Ama iki duruma da çok sevindim. LPG arıza ışığı falan yakmadı. Enjektör sesini de içeriden duyamadım. Tüketim değerlerini çok merak ediyorum, önceki aracımda 1.6 Corolla idi. LPG 2.50-2.60 iken 2.40 yakıyordu şehir içinde. Bu modelde 2.20 elde ederim diye düşünüyorum.
   Shift ışığı ilk anda çalışmadı fakat 1-2 km gidince normal olarak çalıştığını gördüm. 1800 d/d civarı vites istemeye devam ediyor. Ayda 1200 km civarı yapıyorum ilerleyen günlerde deponun bitmesini beklemeden gaz alıp yakıtı hesaplıycam. Fotoğraf çekemedim, eve gelmem geceye kaldığından, yarın montaj fotoğraflarını eklerim. Şimdilik bu kadar.

Toyota Club Türkiye

Yeni corollama Bugün Lpg Montajı yaptırdım.
« : Mart 16, 2015, 22:37:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corollama Bugün Lpg Montajı yaptırdım.
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2015, 23:29:00 »
3 aylık 2014 Corolla 1.6' advance arabama 4000 Km.de Bugün Lavota OBD lpg kiti taktırdım. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
  3 aylık ortalama yakıt tüketimim benzinle 100 km'de şehir içi ortalama 8.2 lt idi. Ocak ayında 8.7-9 lt gibi değerleri gördüm. Havaların biraz ısınması ve arabamında rodajını tamamlaması ile birlikte 8 lt civarında gezinmeye başladı.
   Bugün Lovatonun 2 yıl önce çıkan OBD kitini 1700 Tl'ye taktırdım. Depoyu Stepnenin yerine, simit tercih ettim. Sabah aynı araçtan montaj yapmışlardı, onda depo bagajda idi. 50Lt simit tank takıldı. Zemine tam oturdu. Az önce depoyu full doldurttum. 38 lt aldı. 2 lt'de içerisinde tahmini gaz olduğunu varsayarsak depo 40 lt alıyor. Ne yaktığını önümüzdeki günlerde buradan yazacağım.
   Stepneyi eve çıkardım, Llastik basınç uyarı ışığı yanmadı, buna çok sevindim. Forumda uyarı ışığının yandığını okumuştum. Ya Toyota stepneden sensörü iptal etti, ya da başka bir sebepte olabilir. Ama iki duruma da çok sevindim. LPG arıza ışığı falan yakmadı. Enjektör sesini de içeriden duyamadım. Tüketim değerlerini çok merak ediyorum, önceki aracımda 1.6 Corolla idi. LPG 2.50-2.60 iken 2.40 yakıyordu şehir içinde. Bu modelde 2.20 elde ederim diye düşünüyorum.
   Shift ışığı ilk anda çalışmadı fakat 1-2 km gidince normal olarak çalıştığını gördüm. 1800 d/d civarı vites istemeye devam ediyor. Ayda 1200 km civarı yapıyorum ilerleyen günlerde deponun bitmesini beklemeden gaz alıp yakıtı hesaplıycam. Fotoğraf çekemedim, eve gelmem geceye kaldığından, yarın montaj fotoğraflarını eklerim. Şimdilik bu kadar.

Hayırlı Uğurlu olsun. Güle güle kullanın.İnşallah Sorunsuz uzun yıllar ve km gidersiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2015, 23:41:17 »
Sağolun Mehmet Bey, teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2015, 23:46:43 »
LPG taktirmakla iyi ettiniz. Ama acaba 10 000 km yapip taksaydiniz daha mi iyi olurdu.  Genelde 10 000 km yi bekleyin derler.  Aracın performansını ve kac krs yakacagini merakla bekliyoruz. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2015, 00:19:05 »
 Sağolun Osman bey, teşekkür ederim, aslında ben de 10 bini doldurup öyle montajı düşünüyordum, 1 haftadır fiyat araştırıyordum, fiyat almak için gittim bayiye benim aracın aynısını görünce, fikrim değişti, en azından ilk benim araçta uygulanmayacağı kanısı güven verdi, aynı firmaya 4 yıl önce e12 kasa aracıma da montaj yaptırmıştım. 4 yılda 80 bin yaptım lpg ile hiç bir sorun olmadı. Sonrasında keşke daha önce taktırsaydım diye düşündüm. Yüksek devirlerde sürekli kullanılmazsa 100-130 bin km sorun olmaz sanırım. Bu araçta uzun yolda ara sıra benzine geçip 50km-100km benzinle gitmeyi düşünüyorum. Sanki yorumlardan sübapları önceki modellere göre daha hassas kanısı oluştu bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2015, 00:23:14 »
İnş sorunsuz kullanırsınız.  Bana kalırsa da arada bir benzinde kullanın.  Ben 2 depo lpg kullandıktan sonra en az 3o km benzinle kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2015, 14:36:55 »
Hayırlı olsun güle  güle kullanın bende bu kasadan alıp lpg yi hemen taktırmayı düşünüyorum yorumlarınızın devamı bekleriz.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2015, 15:52:03 »
Hayırlı olsun Selçuk bey.
Bende 2 gün önce taktırdım inşallah kusursuz çalışır.
Şu anda benimkindede bir sorun görükmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2015, 23:51:19 »
 İlk yakıt tüketimi verisini bugün aldım. LPG tankını 2.43 TL'den doldurmuştum(şamandıra sesi gelinceye kadar) 3. gün sonunda toplam 112km yapmışken aynı benzinliğe girip depoyu tekrar  2.43 TL' den doldurttum. Şamandıradan ses gelince pompacıya dolumu durdurttum. 25 TL LPG aldı bu da 10.28 Lt' ye denk geliyor.  25/112= 0,223 Kuruş   kilometreye yakıt yakmış.
  Yol bilgisayarını sıfırlamıştım. 112 km için ortalama tüketimim ekranda 8,8 gözüküyordu. Şunu belirtmek isterim 112 km'nin son 25-30 km'sini araçta 5 kişi akşam saatlerinde yoğun trafikte yaptım. Bu yüzden daha önce 8 lt benzinle olan tüketim ortalamam 8,8' e çıktı diye düşünüyorum. Tüketimi ölçücem diye çok da dikkatli kullanmadım. Daha sakin kullanımda rahatlıkla 200 kuruş yakalanabilir.
  3-4 gün sonra bir daha depoyu doldurup yine değerleri siz değerli Toyotaclub üyeleriyle paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2015, 00:03:13 »
......ve arabamında rodajını tamamlaması ile birlikte 8 lt civarında gezinmeye başladı.

....

Selçuk Bey;

Yeni arabalarda Rodaj süresi var mı? Kataloglarda bunun için bir değer veriliyor mu yoksa Rodajdan kastınız (sizin açınızdan)  motorun alışma süresi midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2015, 00:16:30 »
 Bildiğim kadarıyla ilk 1000-2000 km. Rodaj denilince sadece motoru düşünmemek gerekir. Örneğin frenlerden ilk 1500 km ye kadar ses geliyordu. 1000 km kontrolüne gittiğimde servise belirtmiştim balata sesinin hala geldiğini. 1500 civarında kesildi. Yakıt tüketimi de ilk 1500-2000 km dolana kadar yüksek seyretti. Daha sonra düştü. Bu konuda teknik bir bilgim yok. Fakat bende oluşan kanı ilk 2000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2015, 00:44:51 »
Bildiğim kadarıyla ilk 1000-2000 km. Rodaj denilince sadece motoru düşünmemek gerekir. Örneğin frenlerden ilk 1500 km ye kadar ses geliyordu. 1000 km kontrolüne gittiğimde servise belirtmiştim balata sesinin hala geldiğini. 1500 civarında kesildi. Yakıt tüketimi de ilk 1500-2000 km dolana kadar yüksek seyretti. Daha sonra düştü. Bu konuda teknik bir bilgim yok. Fakat bende oluşan kanı ilk 2000 km.

Teşekkür ederim.

Rodaj teknik anlamda motorla ilgili olduğu için sormuştum.Yeni motorlarda üretim hassasiyeti epey ilerlediği için kataloglarda Rodaj süresi verilmiyor diye biliyorum.Bunun yanında genel olarak birbiri ile ortak çalışan parçaların mutlaka bir alışma süresi geçireceği aşikar.

Lakin frenler için 1500 km alışma süresi için fazla sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2015, 01:53:34 »
Selcuk bey hayirli olsun gule gule sorunsuz kullanin. Benim merak ettigim bu durumda araciniz garanti kapsami disina cikmis oldu mu?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2015, 08:59:28 »
@Selçuk Kendirlioğlu (33297) Ben olsam biraz daha beklerdim, güle güle kullanın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 37000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2015, 20:04:24 »
3 aylık 2014 Corolla 1.6' advance arabama 4000 Km.de Bugün Lavota OBD II lpg kiti taktırdım.

Selcuk bey neden lavota tercih ettiniz onceki aracınızda da kullandıgınız icin mi?

Selcuk bey hayirli olsun gule gule sorunsuz kullanin. Benim merak ettigim bu durumda araciniz garanti kapsami disina cikmis oldu mu?

bende ankarada gezen biri olarak taktırayım diyip sonra ne yapacagımı bilemeyenlerdenim...

bayiye ben sormustum emre bey bayinin dedigi (ALJ) tüp sistemi motora ve araca herhangi bir zarar vermedigi surece garantiniz devam eder ama lpg sisteminden kaynaklanan arızalarda garanti kapsamında degerlendirmiyoruz olmustu

2014 Corolla Touch (navisiz :( ) 1,6 Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2015, 20:14:24 »
Ben de aynı kiti aynı fiyata taktırdım.daha ilk depo bitmedi.brc bayisi,garantili parça değişimi vb.konularda merkezle sorun yaşanıyor deyip zavoli veya atiker önerdi.lovatoyu arkadaşın memnuniyeti üzerine tercih ettim.
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2015, 22:09:26 »
 Emre bey: Servise garanti durumunu sordum. LPG'yi ilgilendiren parçalar sadece garanti dışı kalır dediler. Bence hiç beklemeyin. 220 kuruş ile şehir içinde gezinmenin tadını çıkarın.

Hüseyin Bey: Evet daha önceki Corolla modelime de Lovato kit uygulatmıştım, aslında bu sefer BRC 'yi düşünüyordum kararsızdım. Lovatonun OBD II kitinin kendi ayarını kendinin yaptığını öğrenince, ağır bastı. Bir de önceki ustayı tercih diyebiliriz.

Aytaç Bey : Sizin tavsiyeniz( beklemek deki) kaç km'dir, sebebini yazarsanız sevinirim, sonuçta LPG'yi iptal etmek bir tuşa bakıyor. Benzinle kullanıma devam edebilirim. Beklemekte ki kastınız diğer parçaların arıza verme ihtimali midir?

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2015, 22:14:05
Ahmet bey hayırlı olsun, depoyu doldurduğunuzda değerleri paylaşırsanız sevinirim. Uzun yolda 160 kuruş yakmasını umut ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 21, 2015, 22:36:08 »
@Selçuk Kendirlioğlu (33297) Aracı kaç sene kullanacaksınız? lpg dönüşüm maliyetini ne zaman amorti edersinizdi kastım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 21, 2015, 22:58:35 »
Lpg nin 2.40 olduğu ülkede .1.6 bir motor 160 kuruş nasıl  yakacak bilemiyorum.imkansız gibi birşey.Mümkün değil 1.6 için.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2015, 00:40:09 »
 Bbu modelin fabrika verisinin uzun yolda 4.9 lt (benzin) olduğuna bakarsak, 4.9'u yakalamak gerçekte zor olduğunu düşünürsek, 5,5 lt benzin yaksın uzun yolda (90 km sabit hızda)
  Lpg'ninde benzine oranla %10-15 lt olarak fazla yaktığı hesabından (5,5 * 15/100)+5,5= 6,32 lt LPG ye denk geliyor.
                                                                                                                             6,32 * 2.40= 150 kuruş çıkıyor. Ben bu ince hesabı yapmadan 160 kuruş tahmin etmişim ki daha gerçekçi bir değer.