0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bbu modelin fabrika verisinin uzun yolda 4.9 lt (benzin) olduğuna bakarsak, 4.9'u yakalamak gerçekte zor olduğunu düşünürsek, 5,5 lt benzin yaksın uzun yolda (90 km sabit hızda) Lpg'ninde benzine oranla %10-15 lt olarak fazla yaktığı hesabından (5,5 * 15/100)+5,5= 6,32 lt LPG ye denk geliyor. 6,32 * 2.40= 150 kuruş çıkıyor. Ben bu ince hesabı yapmadan 160 kuruş tahmin etmişim ki daha gerçekçi bir değer.
3 aylık 2014 Corolla 1.6' advance arabama 4000 Km.de Bugün Lavota OBD II lpg kiti taktırdım. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. 3 aylık ortalama yakıt tüketimim benzinle 100 km'de şehir içi ortalama 8.2 lt idi. Ocak ayında 8.7-9 lt gibi değerleri gördüm. Havaların biraz ısınması ve arabamında rodajını tamamlaması ile birlikte 8 lt civarında gezinmeye başladı. Bugün Lovatonun 2 yıl önce çıkan OBD kitini 1700 Tl'ye taktırdım. Depoyu Stepnenin yerine, simit tercih ettim. Sabah aynı araçtan montaj yapmışlardı, onda depo bagajda idi. 47Lt simit tank takıldı. Zemine tam oturdu. Az önce depoyu full doldurttum. 38 lt aldı. 2 lt'de içerisinde tahmini gaz olduğunu varsayarsak depo 40 lt alıyor. Ne yaktığını önümüzdeki günlerde buradan yazacağım. Stepneyi eve çıkardım, Llastik basınç uyarı ışığı yanmadı, buna çok sevindim. Forumda uyarı ışığının yandığını okumuştum. Ya Toyota stepneden sensörü iptal etti, ya da başka bir sebepte olabilir. Ama iki duruma da çok sevindim. LPG arıza ışığı falan yakmadı. Enjektör sesini de içeriden duyamadım. Tüketim değerlerini çok merak ediyorum, önceki aracımda 1.6 Corolla idi. LPG 2.50-2.60 iken 2.40 yakıyordu şehir içinde. Bu modelde 2.20 elde ederim diye düşünüyorum. Shift ışığı ilk anda çalışmadı fakat 1-2 km gidince normal olarak çalıştığını gördüm. 1800 d/d civarı vites istemeye devam ediyor. Ayda 1200 km civarı yapıyorum ilerleyen günlerde deponun bitmesini beklemeden gaz alıp yakıtı hesaplıycam. Fotoğraf çekemedim, eve gelmem geceye kaldığından, yarın montaj fotoğraflarını eklerim. Şimdilik bu kadar.
Mehmet bey ilginç gerçekten. Teşekkür ederim öncelikle. Stepne evde, Uyarınız için sağolun gerçektende evden en fazla 12-14 km uzaklaştım son 6 günde. Umarım yanmaz böyle gayet iyi.
Durum eğer bu şekilde ise programda 20-25 km gibi bir km yapılana kadar uyarı verdirmiyordur, menzille alakalı değildir.
Peki şu küçük stepnelerden alsak, stepnedeki sensörü küçük stepneye takabilirmiyiz. Hem yolda stepnemiz olur hem de uyarı ışığı söner.
Hayır, o zaman lastiğin havası iner sensör uyarmaz. O araçlarda sistem resetlenmiyor. Torpidodan resetlemeyi deneyin , sonra tekrar yorumları alalım
Haklısın Kaan belki yedek lastik için böyle bir tanımlama vardır
Kaan bey sonuç nedir şimdi? Işık yanacak mı ileri de belli bir km'den sonra.