0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abilerim mezun olduktan bir sure sonra almanyaya bir cihaz hakkinda 6 ay boyunca teknik egitim alma durumu gözüküyor. Bu almanların ingilizcesi iyi değil. Gercı benimde iyi degil ingilizcem ama konu bu değil Onumde yaklasik 3 4 ay var. Bu sure zarfinda almancayi az cok ogrenmeliyim. Cunku orda 6 ay yalniz basima gecinmeliyim Telefondan veya pcden pdf vs formati seklinde elinizde yardimci kaynaklar varsa yardimci olursaniz sevinirim.İs kesin olsa kaynaklari parasiyla satin alip calisirim fakat kesin değil. Not; Almancayı hiç bilmiyorum
Valla bende alamanca birşeyler var ama VHS kaset video player bulman lazım
İngilizcedeki kelimelerin okunuşuna benzer yazın yeter. Function yerine funktion gibi. [emoji4] Şaka bir yana İngilizce'den çok daha zor bir dil.He bir de okunuşta "r" harfi yok gibi bir şey. [emoji4] Telaffuzda r harfini kullanmıyorlar nerdeyse.
Kardesim daylight cd var 28 bolum.Hoca direk ders anlatiyor videoda.Internette taratirsan bulabilirsin.Tavsiye ederim.pdf formati birseylerde var bende ama nasil ulastirabilirim bilmiyorum.
Nasıl iyi değil? Almanların ingilizcesi İngilizlerden bile iyidir muhtemelen
Teknik kelimelerin cogu ingilizce.Bence hic zorlanmazsin.
Ilke,Benim ingilizce çogu Ingilizden daha iyi. Özelliklede 0-3 yaş grubu Ingilizlerden.Bu vaziyette bile Almanyadan geçerken 70lik görevli anlaşabildik.Ama fena fırçaladı beni.Önce Almanca sorular sordu eleman, ben ingilizce cevap verdim.Sonra eleman pasaport' vurarak;Do you speak Germany?No.(Pasaporta vurarak ağırıyor bu sırada) But you was burn in Germany!!!
İlke toparlayayım. Haber veririm. Sonra gönderirim.
huhhahahahscvmbçjgb yaaa richhtiggg oder falschhhh
Ja naturlich schnell schnell kommst du
Gençliğimizde hep gördüklerimiz duyduklarımız sert lehçeydi Yahu İlke dert ettiğin şeye bak, elin cahili gidiyor bir ayda bülbül gibi şakıyor, sen okumuş çocuksun. Yabancı dil zaten öyle kursla mursla öğrenilmez. İlla tapan sıkışacak yada bir hatun bulacaksın öyle öğrenilir.
Biz biraz sonraki nesil oldugumuzdan schnell schnell den davay davaya kayıyor abi Bir ingilizce ögretmeni olarak, dil dile değmeden dil ögrenilmez der kaçarım
6 ayda öğrenirsin baya İlke. İşin içinde makine varsa, belli düzeyde dahi olsa almanca bilmek gerekiyor, verstehen sie? Harflerin ve kelimelerin telaffuzuna kulak aşinalığın yoksa biraz daha zor olur ama orada alışırsın, sadece türkçe konuşmamaya çalış mümkünse. Diğer yandan Alper'e katılıyorum, şive konusunda bence ingilizceyi en güzel Almanlar konuşur denebilir. Bu arada, genel anlamda 3 farklı lehçe vardır, kimisi kibar, kimisi biraz daha serttir.
Gençliğimizde hep gördüklerimiz duyduklarımız sert lehçeydi Yahu İlke dert ettiğin şeye bak, elin cahili gidiyor bir ayda bülbül gibi şakıyor, sen okumuş çocuksun. Yabancı dil zaten öyle kursla mursla öğrenilmez. İlla tapan sıkışacak yada bir hatun bulacaksın öyle öğrenilir.Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2015, 11:17:18Ja naturlich schnell schnell kommst du
Bir ingilizce ögretmeni olarak, dil dile değmeden dil ögrenilmez der kaçarım
İlke buradan okuduklarınla hava alanında inipte sapık gibi saldırma sakın
O kadar da kafaya takılacak bir durum değil.Kaldı ki 6 ayda ancak günlük konuşmalar ve bazı teknik terimleri öğrenirsin.Teknik terimleri zaten istemesen de öğreneceksin.Kalır günlük konuşmalar,onları da 300 400 kelime ile çözersin. O kadar takma kafaya yani
Yaklaşık 3 yıl Almanlar ile İngilizce anlaşarak çalıştım. Gerek yazarak gerek konuşarak gayet iyiler. Tabi öncesinde Singapur' da çalışan bir Hindu ile İngilizce konuşmaya çalışmamın da etkisi vardır sanırım. :DKaldı ki başka dillerden gelen fiillerin sonuna -ieren eki getiriliyor ve Almanca oluyor. AktüalisİEREN gibi.
Başlangıçta, almanca gramer yapısı ingilizceye biraz benzer olsada derinleştikçe zorlaşır, En basitçe yapabileceğin şey, google tercümeden kelimeleri duyarak telaffuz etmek ve bolca kelime ezberlemek.