Zor bir dil olduğundan "derdinizi anlatacak kadar" bilmeniz zaten 6 ayı bulur diyorum. Leicth zu bekommen. [emoji4]
Rammstein, In Extremo ve Falco falan dinleyebilirsin İlke, kulak aşinalığı için iyi olur.

Özellikle Falco'dan Jeanny 'nin almanca versiyonunu dinle.
Gündelik konuşmada, temel kullanılan cümleleri her gün tekrar etsen, gidene kadar derdini anlatacak duruma gelirsin. 6 ay kalırsan ve bu sürede türkçe konuşmazsan, gelince türkçe konuşmada sıkıntı çekersin bir süre.
Mesaj Birleştirildi: 17 Mar, 2015 11:22
Bir grup daha var da onun ismini yazmayacağım, farklı anlama geliyor.
Abi ne yaptın yaaa,
Falco dinleyip bunalıma girecek Ilke, zaten sorunlar var.
Rammstein, In Extremo ve Falco falan dinleyebilirsin İlke, kulak aşinalığı için iyi olur.
Özellikle Falco'dan Jeanny 'nin almanca versiyonunu dinle.
Gündelik konuşmada, temel kullanılan cümleleri her gün tekrar etsen, gidene kadar derdini anlatacak duruma gelirsin. 6 ay kalırsan ve bu sürede türkçe konuşmazsan, gelince türkçe konuşmada sıkıntı çekersin bir süre.
Mesaj Birleştirildi: 17 Mar, 2015 11:22
Bir grup daha var da onun ismini yazmayacağım, farklı anlama geliyor. 
Verdigin bilgiler icin tesekkurler abim. Yalniz soyle bir sorunum kulaklarimda belli bir duzeyde isitme sorunum var bundan dolayi muzik icindeki cumleleri anlamakta zorluk cekiyorum. (Türkçe müziklerde dahil)
Geçmiş olsun İlke. En azından telaffuzlara aşina olmuş olursun. Çünkü bazı dillerin ses yapısı farklı oluyor. Sıkılmadan o dilin telaffuzuna alışmanın en kolay yolu herhalde müzik olur.
Rammstein biraz sert gelebilir
Rammstein biraz sert gelebilir
Vosvosun son hızına +20km/s ekliyormuş duyduğuma göre.

Bu arada bölge belli mi İlke?
Vosvosun son hızına +20km/s ekliyormuş duyduğuma göre. 
Bu arada bölge belli mi İlke?
Henuz belli degil abi. Ama kiel olursa iyi olur

Tanidigim Türkler var en azindan

Daha Almanya ya gidecegimde kesin degil abi bu arada
Henuz belli degil abi. Ama kiel olursa iyi olur
Tanidigim Türkler var en azindan 
Daha Almanya ya gidecegimde kesin degil abi bu arada
Konuyu hortlatayım, ne oldu sizin Almanya işi? [emoji4]
Kiel'i severim, Samsun ile kardeş şehir ne de olsa, yarı memleketim sayılır. [emoji14]
Konuyu hortlatayım, ne oldu sizin Almanya işi? [emoji4]
Kiel'i severim, Samsun ile kardeş şehir ne de olsa, yarı memleketim sayılır. [emoji14]
Görüşmeler yapılıyor hala. Bende ingilizceye sardım biraz.
Görüşmeler yapılıyor hala. Bende ingilizceye sardım biraz.
Life is too short learn German... [emoji4] Bu işin şakası tabi, artikelleri öğrendikten sonrası çok zevkli gibi duruyor, ama onlar da üç silahşorlar gibi mübarek. [emoji4]
Life is too short learn German... [emoji4] Bu işin şakası tabi, artikelleri öğrendikten sonrası çok zevkli gibi duruyor, ama onlar da üç silahşorlar gibi mübarek. [emoji4]
Aslında Almancaya hiç bulaşmak istemem ama mecbur kalcaz bu gidişle. Bu üniversite bana bildiğim ingilizcemide unutturdu...
Aslında Almancaya hiç bulaşmak istemem ama mecbur kalcaz bu gidişle. Bu üniversite bana bildiğim ingilizcemide unutturdu...
Ben biraz çalıştım, zevkli dil aslında. Öğrenmesi İngilizceden tabi ki daha zor ama kullanımı daha kolay gibi. Örnek verecek olursak İngilizce akademik makale yazmak için envai çeşit kelime bilmeniz lazım, ama Almanca'da Hochdeutsch seviyesine gelen birisi bunu yapabilir sanırım.
Bir de Fransızca var, onu konuşmak için dil değil gırtlak lazım. [emoji4] Almanca'yı mumla arattı, ama ne yalan söyleyeyim hem İngilizceden hem de Almancadan çok daha elit bir dil olduğu ortada.
Ben biraz çalıştım, zevkli dil aslında. Öğrenmesi İngilizceden tabi ki daha zor ama kullanımı daha kolay gibi. Örnek verecek olursak İngilizce akademik makale yazmak için envai çeşit kelime bilmeniz lazım, ama Almanca'da Hochdeutsch seviyesine gelen birisi bunu yapabilir sanırım.
Bir de Fransızca var, onu konuşmak için dil değil gırtlak lazım. [emoji4] Almanca'yı mumla arattı, ama ne yalan söyleyeyim hem İngilizceden hem de Almancadan çok daha elit bir dil olduğu ortada.
Birde vakit lazim biliyormusunuz

Is hayatimdan dolayi nerdeyse hic bos vaktim yok. Oldugu zamanda yorgunluktan uyuyorum
Birde vakit lazim biliyormusunuz
Is hayatimdan dolayi nerdeyse hic bos vaktim yok. Oldugu zamanda yorgunluktan uyuyorum 
O zaman işte Almanca konuşmanız lazım, bu da mümkün değil. [emoji4]
Hangi şehrine geleceksin Bende çok ugrastim zamanında biraz ogrendikten sonra çizgi filmleri tavsiye ederim yardimci oluyor ben Frankfurt a yakın oturuyorum gelirsen yardimci olabileceğim birsey olursa seve seve
Cok tesekkur ederim. Siemensin merkezinden alinacak gibi eğitim.
Cok tesekkur ederim. Siemensin merkezinden alinacak gibi eğitim.
Siemens'in iki merkezi vardı galiba, biri Berlin'de diğeri München'te idi yanılmıyorsam.
Siemens'in iki merkezi vardı galiba, biri Berlin'de diğeri München'te idi yanılmıyorsam.
Çok uzak berlin bana 700km 800 km