0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seçim is coming
Biz Ford İnönü fabrikamızda Cargo için 30 yıldır motor üretiyoruz zaten.
2003 yılından beri %100 yerli üretim ve Arge ile Eco Torq motor üretimi yapıyoruz. İsim lisansı Ford ancak Arge dahil tüm üretim ve parçalar yerli.
Evet Gökhan Bey şimdi ben kendi uzmanlık alanımdan gireyim. Segmanın yerli olması imkansız çünkü yerli olmuş olsaydı Türkiye de tek yerli üretici olan bizden alıyor olurdunuz. 27 yıldır segman üretimi yapıyoruz. Sanırım yerli segmandan kasıt Adapazarındaki ; eski sahibi Alman,yeni sahibi Amerikan Federal Mogula ait olan Goetze Sapanca Fabrikasından bahsediyorsunuz.Ama dediğim gibi yerli değil.
Yusuf Bey, sektörde olduğunuz için sizden Goetze ile ilgili bilgi almak istiyorum. Başlık da motorla alakalı zaten, çok fazla konu dışına çıkmamış oluruz.Aracımda Goetze'nin piston-segman takımını kullandık. Bu ürünler hakkında ne diyebiliriz ? Rektefiyecim bu markayı tavsiye etmişti.
Blok , kafa, krank,kam,biyel ve volan tarafımızdan imal ediliyor. Ben uzmanı değilim
Çok doğru. Kabataş yalanıyla devam ediliyor, petrol de fışkırmaya başlar yakında, uzaya da çıkarız evelallah, olmayan pilotlarımızla.Türk Traktör zaten yıllardır kendi motorunu, şanzıman, şasesini üretiyordu. Yerli motor yapıyoruz denmiyordu. Motor piston, gömlekleri üretiliyor. Altay Tankı'nın motoru yerli olacak, Tübitak projesi olarak geliştiriliyor. Niye şimdi gündeme getirmeye başladılar. Düşen petrolle düşmeyip, artan dolarla artacak benzin, mazot fiyatlarını, fatura fiyatlarını söylesinler.
Paylaşım için teşekkürler Mustafa. Açıkçası haber kaynağı haberin kendisinden daha fazla şey anlatıyor bu gibi durumlarda. Kısaca; bahsedilen anlamda, çok uzun süredir yerli motor üretiyoruz zaten.
Bu konuda bilgili insanları bulmuşken sorayim. Bir ürüne mesela motor parçaları diyelim, yerli üretim diyebilmemiz için ne olması gerekiyor ?
Aslında haber kaynağından ziyade motor ilgi alanım olduğu için nerede yeni bir gelişme görsem öğrenmeye ve paylaşmaya çalışıyorum. Ancak konjektörel haberlerin yapılabildiği de bir gerçek. Dizel motor esasında askeri anlamda da üretiliyor diyebiliriz. Bir çok araca yerli parçalarla müdahale edilebiliyor ve motor yenileme süreci başarı ile gerçekleştiriyor. Asıl olan Ülke olarak markalaşarak otomobil ya da ticari ihraç eder hale gelmemiz gerekliliğidir.Yıllar önce Dünya'nın en lüks otomobil markalarından Maybach markasının da izolasyon malzemesi olarak Bursa'da bir firma ile anlaştığı haberi hatırıma geldi. Otomotiv konusunda çok tecrübeliyiz aslında ancak hem devletin hem de müteşebbislerin kendilerine özgü politikalarının olması ve ısrarla bunun mücadelesini vermeleri gerekmekte.