0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Esat tetik almak için modülün yanında gelen 2 tane sıkıştırma aparatı gelicek bunlar içinde sol tarafta ayak dayamanın yanında bulunan kapağı çıkardığında merkezi kilit ve kontak kablolarını görüyorsun şuanda şirkette olduğumdan resim koyamıyorum müsait zamanda resim çeker ve kablo renklerini iletirim.
kolay gelsin ben ayna modülü aldım takmak istiyorum ancak bu Tetik alacak kabloların renklerini bilmiyorum o iki kabloyu hangi kabloyla bağladığınızı söyleyebilir misiniz birde resim olsa harika olur.
[attach=6][attach=7][attach=8][attach=9][attach=10][attach=6]Merhaba Ahmet Bey,Akşam size resim olarak gönderebilirim.Şuan işteyim Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2015, 19:35:09 !!!Merhaba Arkadaşlar ,Aşağıdaki resimlerde sırasıyla belirtmiş olduğum gibi sökmeniz gerekmektedir.1.Kapı basamağını bagaj kapağı jiklesinin oradan çekerek tırnaklardan kurtararak çıkartmanız gerekmektedir.2.Sol ayak dayamasının yanında bulunan resimde belirttiğim plastik vida sökülerek kapak aynı şekilde çekerek çıkarılır.3.Sağ üstte görülen jack tırnağına basılarak çıkarılır ve koruma kılıfı açılır.4.Modülden gelen yeşil kablo kahve rengi ile gelen aparat ile sıkıştırılmalı.Kırmızı kablo ise gri kablo ile sıkıştırılarak koruma tekrar izole edilerek jack yerine takılır.5.Modülü yanında gelen 3M çift taraflı bant ile sabitlediğim bölgenin resmidir.Modülü sabitlemeden montajı yapın ve en son modülü sabitlemenizi tavsiye ederim aşağıda işlem yaparken kablo uzunluğu açısından rahat çalışabiliyorsunuz. 6. Demonte etmiş olduğunuz parçaları yerli yerine takarak hayırlı günlerde kullanabilirsiniz.Umarım anlatımım faydalı olur
Hayırlısı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle montaj aşamasında yardımcı olabilceğim bişi olursa olaşmanız yeterli
Mesut bey ayna modülünün montajını adım adım çok güzel anlatmışsınız. Kırmızı ve yeşil kabloları rahatlıkla bağlarım ancak,Kusura bakmayın ben bir türlü becerip de 3.maddedeki jak yerini göremedim. Çıkarılışını biraz daha anlatabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
çok faydalı ve açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Bu tarz resimli bir anlatımı cam modulünün montajı için de yapabilirseniz çok makbule geçer.
Merhaba Hüsamettin Bey,Jakın iç kısmıntaki tırnağı basarak biraz sert şekilde çekmeniz gerekiyor.Fakat çıkartmadan üzerindeki kılıfı sıyırarak montajını gerçekleştirebilirsiniz.Ben rahat çalışmak açısından ve hangi kablo demeti olması gerektiğini gösterebilmek adına çıkarttım ve adıma ekledim. Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 21:05:56Merhaba Esat Bey,Montaj sırasında resim çekmediğim için tekrar kapıyı sökmem gerekicek dediğiniz işlem için vakit bulabilirsem söker resimleri çekerim.Fakat Cam modüllü tamamen jaklardan oluşuyor sorunsuz şekilde yerleştiriyorsunuz
Merhaba,Zahmet vermek istemem. tekrar sökmenize gerek yok, sadece kapıyı nasıl sökeceğimi ve sökerken nelere dikkat edeceğimi yazsanız yeterli olur. bir de takip numarası olmayan ürünlerde dağıtım sırasında evde olmazsak ürünün geldiğinden nasıl haberdar olabiliriz? Bu konuda bilginiz var mı?
Merhaba Esat Bey,Kapıyı sökerken dikkat etmeniz gereken husus öncelikle cam tuşlarını sökebilmeniz için arkasında bulunan parçayı tornavida ile hafif kastırdığınızda çıkarabilirsiniz.Arından cam tuş takımını söküp alt soketini çıkartınız.Ayrıca kapı tutamacının altında 1 adet vida mevcut bunu sökmek için tutamacın kenarından plastik sivri bir aparatla üst parçayı çıkarmanız ardından vidayı sökmeniz yeterli olacaktır.Kapının altına spatulanın ucuna kumaş geçirerek alttan kastırarak sökme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Mesut bey merhaba. Anlatımınız ve paylaştığınız resimler sayesinde 15-20 dk içinde ayna modulünü taktım ve çalıştı. Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. çalışma alanının darlığı ve benim acemiliğim olmasa 5 dakikada bitecek bir işmiş. kendi kendime "iyi ki elektrikçiye gitmemişim." dedim. kapıyı da bu rahatlıkla sökersem cam modulünü de kolayca hallederim Allah ın izniyle. Tekrar teşekkürler.
Rica ederim.Hayırlı günler de kullanmanız dileğiyle cam modüllü konusundada problem yaşamanız durumunda yardımcı olabilirim görüşmek üzere...
sağolun, modulü kapıda koyacak yer konusu beni çok uğraştırdı. bilseydim başlamadan size sorardım 3-4 sefer tak çıkar yapmak zorunda kaldım. bende kumandadan açarken sadece şoför camı açılıyor. bir de ayna modulünü taktıktan sonra park sensörü sapıttı hata verip kapandı şimdi açılmıyor. modül ile ilgisi var mı bilmiyorum yarın servise göstereceğim.
Merhaba Esat Bey,Uzaktan camları açarken sol cam iner 2-3 sn sonra sağ ön inmeye başlar bilginiz olsun kontrol edebilirsiniz.Eğer olmuyor ise satıcı ile görüşmenizi öneririm.
Mesut Bey iyi akşamlar. Ayna modülüm sizin soket resimlerine göre, cam modülüm de (Arabam 2015 Toyota Corolla Advance. Araç emisyonu 1.4L . Sürücü pencere camı otomatik olarak yapılır. Diğer pencere camı otomatik değildir. Uygun pencere açma kapama modülü gönderiniz.) mesajıma göre gönderildi. 10-15 güne kadar elime geçer sanıyorum. umarım Esat Bey'deki sorun oluşmaz. 4 camı da açabilecek modül yollamışlardır. Sizce açıklamam yeterli midir?
Merhaba Esat Bey,Pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama park sensörü kablosunun tetik aldığı kablo mevcut ise oynamış olabilir kontrol edebilirsiniz.Uzaktan camları açarken sol cam iner 2-3 sn sonra sağ ön inmeye başlar bilginiz olsun kontrol edebilirsiniz.Eğer olmuyor ise satıcı ile görüşmenizi öneririm.
Böyle paylaşımlar gerçekten çok yararlı oluyor hem madden hemde manen. Ellerinize emeklerinize paylaşımlarınıza sağlık. Sizin modüller iyiymiş, direk tak çalıştır.Ayna modülü park sensörü ile alakalı değil ama belki sizin işlem yaptığınız yerlerden kablosu geçiyordur yada ters taktıysanız belkide sigortası atmıştır.