Gönderen Konu: Kullanıcı ve Bilenlerden D4D Bilgisi Rica Ediyorum  (Okunma sayısı 10453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar 2006 model 89 binde terra sedan benzinli Corolla aracım var arabamdan memnunum fakat yakıt fiyatları ve büyük şehirdeki trafik durumu göz önüne alınınca yakıt konusu biraz sıkıntı oluyor .Mevcut aracımı satıp 1.4 d4d dize motorlardan almak istiyotum.Öyle aşırı hızlarla işim yok genel kullanıcı yorumları performansın tatminkar olduğunu söylüyor .

Bu kapsamda kardeşimin iş arkadaşında 2007 model sol d4d hb bir araç var 128 bin de imiş 26-27 bin civarı bir para istiyormuş kardeşim dediğine göre sağlam bir temizlik ve ufak tefek lokal boyalar gerekiyor diyor ondan sonra rahat rahat binersin diyor motoru gayet iyi sessiz ve seri diyor .Bilmiyorum bu konuda biraz kararsızım bu km de dizel alınır mı alınırsa ileriki tarihlerde başımı ağrıtır mı .

Şimdiden şunu belirteyim LPG işine hiç girmek istemiyorum daha önce çok başım ağrıdı aracın fabrikasyon yakıt sistemi ne ise onu kullanmayı tercih ediyorum.3 yıldır benzinli araca biniyorum şu kadarını söyleyim bakım dışında sanayiye hiç uğramadım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: Kullanıcı ve Bilenlerden D4D Bilgisi Rica Ediyorum
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2015, 10:21:12 »
Yücel ben de 2005 1,4 terra benzinli corolla vardı.5 sene kullandım hiç başım ağrımadı,bende benzinli kullandım lpg olayını sevmem..
Daha sonra aracımı satıp 2009 Auris D4D aldım,çok memnunum. Dediğin araç için ise, sedan/hb tercihini sen bilirsin. Bana sorarsan 30000TL üzerine çıkabilirsen, en azından 2007-2009 civarı corolla/auris bakmanı tavsiye ederim.
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2015, 10:26:29 »
1.4 d4d iyi bir motor. Ben keyifle kullandım. Aracı ilk hareket ettirmeye alıştıktan sonra süper bir motor. Yağ eksiltme durumu var bazılarında ama bana sorarsan sorun değil. :)
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2015, 10:43:51 »
Yağ eksiltme olayı 2009 sonrasındaki 105 bg lik motorlarda varmış .90 bg 2005-2008 arası olan motorlarda yokmuş. Beni en cezbeden tarafı Toyota dan vaz geçmeden hem de yakıt tasarrufu  olan bir  araç olması .Devir tasarruf devri ben 200 liralık benzinle 500 km gidiyorsam dizel 800-900 km re gidiyor. Açıkçası araç benzinli olunca gidilecek mesafe uzunsa insan düşünüyor ne yakar acaba diye .Birçok kişi taktır lpg keyfine bak diyor ama ben o işe hiç mi hiç bulaşmak istemiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2015, 14:12:33 »
105Hp lik değil onlar Yücel. Farkları; eskileri konvansiyonel tip turbo ve 190Nm tork, sonrakiler değişken geometrili turbo ve 205Nm tork.
Yücel, bu arada senin teşekkür tuşu çalışmıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2015, 14:48:34 »
Hakan abi yeni fark ettim desem se söyleyince ekranın sağına soluna baktım daha yeni fark ettim orda teşekkür ikonu olduğunu :D cahillik zor zanaat

Dizel işini iyiden iyiye düşünüyorum bakalım hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2015, 14:53:06 »
Bir tane corolla veya auris D4D al ve keyfine bak yücel'cim. Yağ eksiltme  olayı da 2010 model ve sonrasında mevcut. O da şu an sorun değil
zaten servisler geri çağırıp o işi hallediyorlar.. Lpg işine hiç girme derim yine :):)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2015, 15:00:47 »
@YÜCEL AYDOGAN (13179) Fazla yol yapıyor veya yapmayı düşünüyorsan dizele geçmen doğru olur. 2. el dizel alırken bakımlarının düzgün yapılmış olanlarını tercih et, mümkünse az km yapmış olanı tabi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2015, 15:24:03 »
Hakan abi yeni fark ettim desem se söyleyince ekranın sağına soluna baktım daha yeni fark ettim orda teşekkür ikonu olduğunu :D cahillik zor zanaat

:) Estağfurlah, tam tersine çok güzel paylaşımlarınla hepimiz fayda sağlıyoruz. Bilmenin ise sonu yok.

Dizel bir yana, artık farkında isen atmosferik benzinli sayısı da azalıyor. Aşırı besleme verimi arttırıyor. Diğer yandan güncel araç ister dizel, ister benzinli olsun artık sanayide herhangi bir ustanın(bu da ayrı konu) bakması pek olası değil. İyi özel servis ya da yetkili servis en sağlıklısı.
 AŞırı beslemeli motor kültürü henüz ülkemizde tam oturmadı maalesef, daha kullandığı aracın dizel mi, benzinli mi olduğunu bilmeyenlere denk gelinebiliyor. Peki bu bilinç ne farkettiriyor? Aşırı beslemeli araçlarda bildiğin gibi bazı dikkat edilmesi gereken ayrıntılar var. Kullanıcı bunlara dikkat ediyor, yeterince titiz, bakımlarını aksatmıyor ve yakıta dikkat ediyorsa, ekonomik bir şekilde, uzun süreler araç kullanılabilir. Yani hep dediğim gibi araçtan önce kullanıcısına bakmak lazım, sonra aracı inceleyebilirsin.
 D4d motorlar, Auris ve Corolla'da oldukça sessizdir, performansları, hacmine göre iyidir. Özellikle ara hızlanmalar, rampa çıkışları gibi durumlarda rahatlık sağlarlar. Sakin kullanımda tüketimleri de iyi seviyededir. Bence bakımları da takip edilip, alınabilecek araçlardır.
 Diğer yandan yakıt aldığında yakıt fişlerini saklamanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2015, 15:25:30 »

bende uzun süre benzin lpgden sonra dizele geçtim . en güzel tarafı depoyu dolduruyorum 1000 km benzinciye uğramıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2015, 15:58:40 »
2009 1.4 D4D dizel corolla sedan aracım var daha önce 1996 corolla XLİ vardı sattım bu aracı aldım. bu güne kadar rutin bakımları dışında arıza vermedi,2010 da 33.000 km de aldım şu anda 64.000 de aküyü bile yeni değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2015, 16:55:28 »
Yücel hocam 9 sene 1.6 Corolla Sedan terra araç kullandım bir kez yolda bırakmadı akü kesmesi dışında tabi ;) şimdi 1.4 d4d dizel otomatik aldım yakıt ibresi bakmayı unutuyorsunuz bir yerden sonra tavsiye ederim. Bahsi geçen araç için mutlaka servise muayene ettirin en iyisi sonucu onlar söyler. Benzinden dizel geçince performans olarak biraz alışmak zaman alsa da benim gibi sakin bir şoför iseniz çabuk alışirsiniz. ;)
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2015, 17:12:40 »
Daha öncede dediğim gibi aracımdan memnunum ama yakıt ve tasarruf konusu işin içine girince orada anlaşamıyoruz.Perfomans konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum niye derseniz Ankara da zaten araç fark etmeksizin hız yapılamıyor Çevre yolunda da ailemi düşündüğüm için ideal hızların üstüne çıkmam az yakıt tüketen bir aracım olursa ailemi daha çok farklı yerlere gezmeye götüreceğim benim için en büyük artısı bu olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2015, 17:25:09 »
Kesinlikle Yücel hocam bende sizin gibi düşündüğüm için dizel tercih ettim. Eski aracım da sorun yaşamadıgim için yine Toyota yi tercih sebebim oldu. Size de dizel tavsiye ederim eminim memnun kalacaksınız.
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2015, 17:38:35 »
Bu kmde dizel alınır mı demişssiniz? Yücel bey sahibinden de 2007terralar geneli 200binde ve fiyatları 28-30bin tl. 128.ooo km sıfır denilebilr bu araba için bu sene olmazsa seneye 1. 4d almayı düşünüyorum rakiplerine göre 205 tork düşük ama bende performans derdinde degilim. Sessizliği herkesten duydugum özellik. 2007 terra yada sorunsuz e14 kasa olabilr.o kmde bir arabayı kaçırmayın. Sol versiyonları hb sedan kasa yok diye biliyorum.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2015, 19:53:57 »
Hacı abiiii valla arac dediğin gibi ise şu an kalk koşa koşa git al 2007 hemde temiz sol olacak o paraya gram düşünme...

D4D için tavsiye istiyorsanda şuan 2,0 D4D yi 1 yıldan fazla süredir kullanıyorum aracın üzerinde orjinal turbosu var daha ilk defa geçen ay revize gördü hee kmsi mi 345.000 :lol: :lol: :lol:

Yakıt mı? Şehirlerarası 3.2L/100KM tek deneme degil defalarca deneme...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2015, 20:23:06 »
2007 benzinli sol u 26-27 vermiyorlar.Gerci km si cok ta fazla degil.zaten ilk 1.4 dizelde 2005 te geldi.Araba gercekten oyle ise arkadas aldigu fiyati soylemistir.Piyasadan haberu yoktur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2015, 22:21:44 »
Merhaba arkadaşlar 2006 model 89 binde terra sedan benzinli Corolla aracım var arabamdan memnunum fakat yakıt fiyatları ve büyük şehirdeki trafik durumu göz önüne alınınca yakıt konusu biraz sıkıntı oluyor .Mevcut aracımı satıp 1.4 d4d dize motorlardan almak istiyotum.Öyle aşırı hızlarla işim yok genel kullanıcı yorumları performansın tatminkar olduğunu söylüyor .

Bu kapsamda kardeşimin iş arkadaşında 2007 model sol d4d hb bir araç var 128 bin de imiş 26-27 bin civarı bir para istiyormuş kardeşim dediğine göre sağlam bir temizlik ve ufak tefek lokal boyalar gerekiyor diyor ondan sonra rahat rahat binersin diyor motoru gayet iyi sessiz ve seri diyor .Bilmiyorum bu konuda biraz kararsızım bu km de dizel alınır mı alınırsa ileriki tarihlerde başımı ağrıtır mı .

Şimdiden şunu belirteyim LPG işine hiç girmek istemiyorum daha önce çok başım ağrıdı aracın fabrikasyon yakıt sistemi ne ise onu kullanmayı tercih ediyorum.3 yıldır benzinli araca biniyorum şu kadarını söyleyim bakım dışında sanayiye hiç uğramadım
Ankarada quattro garageyi öneriyim abi arabana tüp taktır gül gibi arabanı satma 26-27 bin liralık e12 dizelden hayır gelmez demedi deme
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2015, 23:29:37 »
Seçkin'e katılıyorum, Quattro Garage Bekir beyi tavsiye ederim. Çok ilgililer, hiç düşünmeyin memnun olduğunuz aracınızı lpg ile kullanmaya devam edin. Kısa mesafeli sürüşlerde dizel benzinli motora göre geç ısınır, aynı şekilde dur kalklı trafikte de. Bu nedenle daha az sorun çıkartan benzinli motora lpg tavsiye ederim. Dizel olsa 2. elde sorun yaşayabilirsiniz, bir enjektörü arızalansa bin tl den fazla.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 07, 2015, 09:09:06 »
Herkese paylaşımları için öncelikle teşekkür ederim

Dizel konusunda araç sahibi ile kardeşim görüştü .Kendisi yeni bir araç almadan bunu satamam demiş iş ciddiye binince biraz kıvırdı gibi .Fiyat bana da iyi geldi açıkçası benim aracıma 32-33 bin zaten şu an veriyorlar elime para bile kalır düşüncesindeydim  bakalım sahibine gene dedik satarsan müşteriyiz diye.Bir arkadaşımda gene dizel araç var aynı araçtan onunla da konuştum oda 2007 sol dizel 325 binde kardeş dedi 2 hafta önce daha yeni turbosu sorun çıkardı 600 tl ye yaptırdım canavar gibi oldu devam dedi.Çok bilindik araba olmadıkça 100 bin üzeri dizele gene tereddütlü yaklaşıyorum .Bahsi geçene aracıda almadan kapsamlı kontrol ettiririm zaten yoksa almama bende şöyle bir mantık vardır 1-2 fazla veririm ama sanayilerde uğraşmam.

Quadro garaj ı biliyorum namını duymuştum dörtnal sadık ustada söylemişti .Ama ben Lpg olayına sıcak bakmıyorum .Lpg ile göreceğim herşeyi gördüm o yüzden 3 yıldır benzinli araca biniyorum sanayi yüzü görmedim .Hem şöyle söyleyim bilindik bir marka 2 bin tl ye maal oluyor .Benim aracım 32-33 ettikten sonra o parayı üstüne katarsam hem model yükseltir hemde dizele binerim lpg ile uğraşmam depomu dolduruu 1000 km yoluma bakarım diye düşünüyorum .