0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese paylaşımları için öncelikle teşekkür ederim Dizel konusunda araç sahibi ile kardeşim görüştü .Kendisi yeni bir araç almadan bunu satamam demiş iş ciddiye binince biraz kıvırdı gibi .Fiyat bana da iyi geldi açıkçası benim aracıma 32-33 bin zaten şu an veriyorlar elime para bile kalır düşüncesindeydim bakalım sahibine gene dedik satarsan müşteriyiz diye.Bir arkadaşımda gene dizel araç var aynı araçtan onunla da konuştum oda 2007 sol dizel 325 binde kardeş dedi 2 hafta önce daha yeni turbosu sorun çıkardı 600 tl ye yaptırdım canavar gibi oldu devam dedi.Çok bilindik araba olmadıkça 100 bin üzeri dizele gene tereddütlü yaklaşıyorum .Bahsi geçene aracıda almadan kapsamlı kontrol ettiririm zaten yoksa almama bende şöyle bir mantık vardır 1-2 fazla veririm ama sanayilerde uğraşmam.Quadro garaj ı biliyorum namını duymuştum dörtnal sadık ustada söylemişti .Ama ben Lpg olayına sıcak bakmıyorum .Lpg ile göreceğim herşeyi gördüm o yüzden 3 yıldır benzinli araca biniyorum sanayi yüzü görmedim .Hem şöyle söyleyim bilindik bir marka 2 bin tl ye maal oluyor .Benim aracım 32-33 ettikten sonra o parayı üstüne katarsam hem model yükseltir hemde dizele binerim lpg ile uğraşmam depomu dolduruu 1000 km yoluma bakarım diye düşünüyorum .
100 binler de d4d e12 cok zor
Arkadaşlar kötü niyetler yazmıyorum yanlış anlaşılmasın ama bu tarz yorumların kimseye faydası yok.... Ya da ben baya malım ben yorumun bu kısmından birşey anlamadım? Zor olan ne ? alması mı? binmesi mi? bakımı mı? masrafı mı?
Ayni motorlu araci bende kullandim abi.Masrafi falan da yok ayrica bulmasi.Temizini ve az km bulmasi cok demek istedim.100 bin km altinin bulunmasinin zor oldugunu soyluyorum.
Yağ eksiltme olayı 2009 sonrasındaki 105 bg lik motorlarda varmış .90 bg 2005-2008 arası olan motorlarda yokmuş. Beni en cezbeden tarafı Toyota dan vaz geçmeden hem de yakıt tasarrufu olan bir araç olması .Devir tasarruf devri ben 200 liralık benzinle 500 km gidiyorsam dizel 800-900 km re gidiyor. Açıkçası araç benzinli olunca gidilecek mesafe uzunsa insan düşünüyor ne yakar acaba diye .Birçok kişi taktır lpg keyfine bak diyor ama ben o işe hiç mi hiç bulaşmak istemiyorum
Bir tane corolla veya auris D4D al ve keyfine bak yücel'cim. Yağ eksiltme olayı da 2010 model ve sonrasında mevcut. O da şu an sorun değilzaten servisler geri çağırıp o işi hallediyorlar.. Lpg işine hiç girme derim yine
Bakalım nasibimizde ne var .Yaza doğru dizel olayını hızlandıracağım diğer markaların reno- Hyundai- pejo gibi dizelleri için 100 binden sonrası sorun çıkarabilir diyorlar ama Toyota d4d çok farklı diyorlar .Ustamla da konuştum km bakımları düzenli ve orijinal parça ile yapılırsa 350 bine kadar sıkıntı çıkaranını görmedim diyor .200 liraya 500 km gitmektense -900 km girmenin keyfi eminim çok farklı oluyordur