0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bakım sonrası motorun tepkisi daha hızlı olduğundan yakıt artışı olabiliyor, ama uzun yol yaptığınızda aslında yakıt tüketiminin düşmüş olduğunu görürsünüz.
40bin km bakımında bujiler de değiştiyse motorun tepkisi daha da çok artıyor yalnız.
Güç artışı olmaz arkadaşlar yapılan işlemlerin güçle bir alakası yok.
Güç değil ortalama yakıt tüketimindeki artışı sormuştum Sercan Bey.
Konudaki yorumlara ithafen yazdımYakıt artışı benimde dikkatimi çekti ama biraz km yaptıktan sonra normale döndüğünü fark ettim.
Merhaba;Ankara Efe Plaza'ya 40000 bakımı için gittiğim zaman Intercooler değişimi ve ECU update'i ile ilgili de çalışma yapılacağı söylendi. Ben de kabul ettim. Değişim ve bakım için arabayı bir gün orada bıraktım. Ertesi gün teslim aldıktan sonra ortalama yakıt tüketiminde 7 küsürleri gördüm. Önceden 6 yı geçmiyordu. Güzergahlarım aynı, sürüş stilim aynı.Servisi aradığımda ECU update edildikten sonra motor sıfırmış gibi sürücüye alışana kadar normal dediler. Sanırım ateşleme zamanı ve hava emiş süresi vs. kullanım tarzına ve şoföre göre kendini ayarlıyormuş. Bu konuda bilgisi olan ve bu değişimlerden sonra yakıt tüketimi artan oldu mu?Teşekkürler.
birader DPF temizliği 3000 devirde 20dk'da falan aracı kullanınca otomatik olarak yapılyor diye biliyorum. sırf bu yüzden haftada bir çevre yolunda 3000 devir yaptırıyorum araca. ancak değişen bir şey olmuyor.
birader ben de ikaz lambası hiç yanmadı. belki gerek te olmadı bilemem. ancak şu an kış ayındayız ve 6,8lt tüketim var. geçen sene yanı güzergah aynı sürücü aynı kullanım ile 6,3lt iidi tüketim.sizin tüketim kaç lt şu an?