Gönderen Konu: Auris Hava Emiş Kampanyası Sonrası Yakıt Tüketimi Artışı  (Okunma sayısı 6028 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Hava Emiş Kampanyası Sonrası Yakıt Tüketimi Artışı
« Yanıtla #20 : Aralık 27, 2015, 10:19:56 »
kolay gelsin,

araç yakıt tüketiminin artması üzerine geçen hafta 2. bir  toyota servisine götürdüm aracı. bir kontrol yaptılar ve herşeyin normal olduğunu söylediler. Ben de Toyota merkeze mail attım sorun ile ilgili. Perşembe günü Toyota Çavdarlı aradı beni, dün için randevu verdiler. Aracı götürdüm, turbosu, enjektörleri, intercoolerı, bağlantı hortumlarını, dpf filtresini ve en son da klimayı kontrol ettirdim. yazılımı bir daha yüklettim. bakalım ne olacak. biraz daha kullanıp yakıtı takip edeceğiz. eğer hala düzelme yok ise arada merkezden uzmanlar geliyormuş onlar geldiğinde sizi çağırır ve onlara da aracı gösteririz dediler. bakalım bir iki hafta içinde ne olacak.
Hocam dpf yaklaşık kaç kmde bir temizlik yapıyor.  Bende ortalama 120-180 km de bir temizlik oluyor.  Işık yanmıyor sadece rolantinin 1000 devirde sabit kalması ve ayak gazdan çekildiğini zaman tüketim 1.4 lt seviyesinde kalıyor.  Tabi birde normalde 5 yakan yolda 7 falan gösteriyor anlık tüketim
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 27, 2015, 10:19:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 28, 2015, 22:36:30 »
aracı daha çok eşim kullandığı için tam olarak ne kadar zamanda bir yandığını bilmiyorum. ben genelde hafta sonları daha uzun mesafelerde araç kullanıyorum. bugüne kadar dpf ile ilgili bahsettiğiniz durumlara şahit olmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 29, 2015, 21:16:47 »
dpf tıkalı olabilir bu bir.ecu update ile beraber turbo 1400 rpm de güce ayarlandı aracın gaz tepkisi değişti bu 2.ama aracın yağı fazla dikkat fazla ise normalden dpf niz yanmak istiyor 22 km de yanamıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2016, 17:58:09 »
bugün aracı bursa içi, hafifi trafikte kullandım. yakıt 7.3 gösteriyor. geçen seneye göre 1lt civarında artış var. bir depo fulleyip kontrol edeceğim eğer hala düşmezse bakacağız artık.

DPF tıkalı değil. uyarı ışığı yanmıyor. ayrıca geçen servise gittiğimde gösterdim ustaya sorun yok dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 09, 2016, 20:33:59 »
arkadaşlar kolay gelsin,

bu araç yakıt tüketimi şu aralar 6.8lt'de takıldı kaldı. değişik firmalardan yakıt alıyorum, Shell, BP, Opet. ancak değişen bir şey yok. Defalarca servise aracı kontrol ettirdim, farklı serviste de kontrol ettirdim. Her şey normal sıkıntı yok diyorlar. bugün 50b bakımı için tekrar serviste idim. oradaki usta ile görüştük bana M/M şanzımanlı araçların da o civarda yaktığını yakıtın normal olduğunu söyledi, M/M şanzumanların 1lt kadar fazla yakatığını cümle alem biliyor. kendi ağzı ile benim manuel aracın fazla yaktığını itiraf etmesine rağmen hala normal olduğunu iddia ediyor.

Neyse kısa bir bilgiden sonra asıl konuya geleyim. 2007-2012 dizel auris aracı olanlar şehir ortalama hız, yakıt değerlerini burada paylaşabilir mi? Benim için çok önemli, paylaştığınız değerlere göre Toyotra genel merkeze baş vuracağım. resmen arabadan soğudum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2016, 18:54:00 »
beyler yok mu yardımcı olabilecek birileri. araç yeni bakımdan çıktı yakıt 7,3lt oldu. araç habire yakıt tüketimini arttırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 22, 2016, 20:12:22 »
beyler yok mu yardımcı olabilecek birileri. araç yeni bakımdan çıktı yakıt 7,3lt oldu. araç habire yakıt tüketimini arttırıyor.

Erol bey merhaba. 4 yıl 2011 model auris dizel düz vites kulladım.aracım 1 kez yağ eksiltmişti, bakıma 1000 km kadar kaldığında. o zaman serviste piston,segman,turbo değişmişti. sonrasında 18000 km kadar sorunsuz kullandım. bakıma son 2000 km kala yine yağ eksiltmişti. sonrasında serviste bu hava emiş kampanyası uygulandı. yağ eksiltmesinin kesin olarak kesildiği söylendi. fakat araçtan soğuduğum için o zaman aracı satmıştım. yani bu dediğim kampanya yapıldıktan sonra 2000-3000 km kadar aracı kullandım. farkettiğim şey benim aracımda kesinlikle yakıt tüketimi azalmıştı. ayrıca gaz tepkileri, performansı arttı.

ben size öncesi ve sonrası şeklinde yakıt tüketimimi yazıyorum.
1. piston,segman v.s değişmeden önce normal kullanımda,aracı çok zorlamadan, uzun yolda 6-6,5 arası. şehiriçi 7 litre civarı.
2. piston,segman değişiminden sonra normal kullanımda şehirdışı 5,5-6 litre arası, şehiriçi 6-6,5 arası oluyordu.
3. hava emiş kampanyasından sonra şehiriçi-şehirdışı yakıt tüketiminde minimal bir azalma oldu fakat performansta belirgin artış oldu.

merak ettiğiniz şeyler varsa cevaplayabilirim.

Bir düzeltme: intercooler değişiminden önce mesela 2.viteste kavşaktan dönerken araba gaz yemiyordu. 1. vitese alıncada yığılıyordu. hal böyle olunca mümkün olduğunca kavşaklara girerken hızımı vitese göre ayarlamaya çalışıyordum. değişimden sonra 2.viteste araç daha iyi gaz yediği için kavşaklara daha rahat giriyordum. yani bir nevi gaza daha az yükleniyordum. bu gibi durumlar yakıt tüketimini azaltmış olabilir.
Trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 23, 2016, 16:25:42 »
Yorum için teşekkürler,

En son 3 hafta önce Akkoyunlu servise götürdüm arabayı. Aracın tüm verilerini tekrar incelediler bilgisayara bağlayıp ve her şey uygun dediler. Aracın yaptığı km'yi gösterdim bir de bilgisayarda kalan km'yi. Araç şehir için daha önce kullanılan ve 5,8 (yaz) -6,3lt (kış) yakan güzergahta tamamen aynı kişiler tarafından kullanılmasına rağmen şu an 6,8 (yaz)-7,6 (kış) gösteriyor ve km hesabı yapınca da bir depo ile 550km civarında (ki yol bilgisayarı tarafından gösterilen rakam da aynı, depo hesabı da) yol yapıyor idi. Km hesabına göre şehir içi yakıt tüketimi 8,2lt civarı ki bu değer zaten anormal.

Sorun şu ki araç daha önce aynı şekilde kullanıldığında şehir içi 700-760km uzun yolda 800-980km (Bursa Zonguldak Bursa, Bursa - Ankara - Bursa) yapıp km'de yaklaşık 5,0-5,5 yakarken şu an (Bursa-Zonguldak-Bursa) 6,0lt altına düşmüyor. En son geçen hafta Zonguldak'a gittim tekrar ve bir depo ile yaklaşık 740km yol yaptı araç. Bu da zaten 6lt gibi bir rakama denk geliyor. Ki eskiden otobanda falan daha hızlı giderdim şimdi 120km'yi aşmıyorum. Yani bu kullanışla aracın 5,5lt değil 5,3 falan yakması gerekir.

Uzun bir inceleme ve servis Müdürü ile görüşme sonrası hatanın nerede olduğunu bilmediklerini, kendilerinin bilgisayar verisine istinaden herhangi bir müdahalede bulunamayacaklarını ancak merkezden ekip talep edeceklerini bir kaç haftaya kadar aracın inceleneceğini söylediler. Şimdi bu ekibi beklemekteyim. Gelsinler de aracı bir incelesinler. Göreceğiz bakalım ne olacak.

Gaz tepkilerine gelince, özellikle dik yokuşlarda araç bayılıyor ve 2. vites 1500devir gibi ise 2000 devre gelene kadar araç bayaa bir uğraşıyor. 1. vitese atıp çıkaya çalışınca tamam devirleniyor ama 2'ye atınca tekrar bir kösülme mevcut.