Gönderen Konu: Yeni yaris alıyorum.  (Okunma sayısı 5412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yeni yaris alıyorum.
« : Mart 03, 2015, 10:23:17 »
Forum üyelerine saygılar

1.33 fun special mds skypack 2015 modeli 50 bin tl ye satın almak üzereyim. Aklıma takılan birkaç soru var.

1-Satın alırken promosyon olarak ne istemeliyim ?
2-Aracın kullanım klavuzunu veriyorlar mı bize acaba ? (özetle ne veriyorlar anahtar dışında, eksik birşey kalmasın diye soruyorum )
3-Sıfır toyota alanlar Toyota Kasko dan mı kasko yaptırıyorlar yoksa dışarısı daha mı avantajlı ? (ilk defa sıfır araç alıyorum )
4- Aküsü kaçlık akü acaba ?  Daha üst bir akü taktırayım mı acaba dışarıdan satın alıp ?

yanıtlarınıza çok ihtiyacım var.

Toyota Club Türkiye

Yeni yaris alıyorum.
« : Mart 03, 2015, 10:23:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni yaris alıyorum.
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2015, 10:27:07 »
1. Promosyon olayı sizin pazarlık gücünüze kalmış. Park sensörü,trafik sigortası, paspas, sis farı gibi aksesuarları talep edebilirsiniz.
2. Yedek anahtar ve kullanma kılavuzu verilir.
3. Toyota kasko dan yapılacak diye bir şey yok. Fiyat araştırın daha uygun fiyatlı poliçeler mutlaka bulursunuz.
4.Büyük ihtimal 45 amperdir. Sıfır aracın aküsünü niye değiştireceksiniz gerek yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2015, 10:29:50 »
koskoyu bence dışarda yaptır iyice fiyat araştır
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2015, 10:51:45 »
koskoyu bence dışarda yaptır iyice fiyat araştır

hocam daha güçlü bir akü ile sorun yaşamayayım istiyorum. 45 lik oldukça küçük değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2015, 11:25:20 »
hocam daha güçlü bir akü ile sorun yaşamayayım istiyorum. 45 lik oldukça küçük değil mi ?

Fazla amper ile aracın tüm elektronik sistemlerine zarar verebilirsiniz. Bu araçlar 90'lı yılların araçları değil. Çok daha fazla elektronik devre ve hat içermekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2015, 11:28:44 »
Fazla amper ile aracın tüm elektronik sistemlerine zarar verebilirsiniz. Bu araçlar 90'lı yılların araçları değil. Çok daha fazla elektronik devre ve hat içermekte.

boyle birsey mumkun degil , bilginiz olmadan yorum yapmayin lutfen, aku isterseniz 200 amper takin yinede hicbirsey olmaz. aku 200 amper diye 200 amper vermez sistem akuden kac amper ihtiyaci varsa okadarini ceker . evinizdeki musluk gibi, el yikarken az acarsiniz, kova doldururken sonuna kadar acarsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2015, 11:32:53 »
Paspaslari yan sanayi veriyolar dikkat edin baya başina gelen kişiler vardi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2015, 11:33:25 »
bilginiz olmadan yorum yapmayin lutfen,

Pekala sizinle hiçbir şekilde polemiğe girmeyeceğim. Bu sizin bu şekildeki ilk yaklaşımınız değil, ifadelerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2015, 12:40:35 »
Yapmayın etmeyin 50.000 tl yaris için çok yüksek rakam. O fiyata dıfır 2014 corolla var. 55.000 e 12 tsı golf var 50.000 ford focus var. Var da var. Yaris kötü demiyorum ama 50.000 çok para.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2015, 13:07:03 »
Kesinlikle, illaki cvtli modelini almak istiyorsanız 2012 model sonrası 2. ellere bakın. yazık günah o paraya.

Akü konusunda da en büyük hata xx Amper demek, amper saat o Ah simgesi. Saatte verebileceği maksimum amperi belirtir. Akünün kapasite göstergesidir. Büyük kapasiteli akü de taksanız, küçük kapasite de taksanız hiç bir sıkıntı olmaz araçta, ama orijinal aküsü gayet de yetiyor. Sanki araçtaki elektronikler hep mi çalışıyor? Işık açık unutursanız 45 Ah lık akü de sabah bitmiş olacak, 60 Ah lık akü de bitecek.
Trafik ilk yardım seti gibi şeyler de isteyebilirsiniz. Ama dediğim gibi o parayla c sınıfı alınabilir. İlla mds istiyorsanız da 2. el bakın derim. İlk araç olacaksa yaptığınız ufak hatalarda boya çizildi diye içiniz çok acımaz en azından.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2015, 13:44:53 »
Arkadaşlar bende biliyorum 50.000 tl çok para ama bir de dinleyin ondan sonra karar verin.

İkinci elde dönen çakallıklar
Yalan söyleyen ustalar  işin bir boyutu.

senede 5.000 km kullanılacak maksimum.
10-15 sene kullanmayı düşünüyorum. Aldım sıkıldım satayım olayı yok
Vergisi malesef yüksek ama tüketim değerleri katalog değerlerine yaklaşık seyrediyor. Bu durum oldukça iyi çünkü belkide benim gibi senede 5 bin km yapanlar ( maksimum 5 bin ) için tasarruflu diye düşünüyorum.
Üç arkadaşım auris aldı farklı zamanlarda 60 küsür verdiler 9-10 lt yakıyor lpg taktıracaklar.  Şimdi şartları zorlasam 60 bin e auris alsam bende mecbur lpg taktıracağım. Senede 5 bin km içinde c , d ya da suv/crossover sınıfı almak yerine şehir içinde manevra kabiliyeti yüksek bir b sınıfı araç almak çok önemli.

İlaveten bagaja nerdeyse ihtiyacım yok. 3 kişilik bir aileyi taşıyacak.

herkesin araçtan beklentileri farklı , benim en önemli kriterim ise "sorunsuzluk" . Polo da 48-50 civarında. Bende biliyorum 50 ye polo vb araç almayı. Ama aldıktan sonra "rahat" hissedemeyeceğim dsg den ötürü. clio da turbo motor yağ yakar mı diye düşünmek, i20 de şanzımanı sorunsuz da olsa araç 10-15 yıl kondisyonu dayanabilecek mi diye hesap etmek istemiyorum. Kafam rahat olsun istiyorum. 
İç alan genişliği olarak kimse birşey diyemez sanırım yarise. Mesela Polo da uzunluk/genişlik/yükseklik  3.97/1.68/1.45 .  Yariste ise 3.95/1.69/1.52
Belkide yanlış düşünüyorum. Bu ilk sıfır aracım. İlk alım maliyeti çok yüksek ama 10-15 yıl kısmet olursa kullanım için oldukça makul bir seçenek bence. Ayrıca yeni aracımda olmasını istediğim en önemli özellik cam tavan idi. ( i20 de parçalı var beğenmedim, polo da görmedim, kimi o.klima ister kimi başka şey. yaris bana tam istediğim gibi komple açılmayan cam tavan sunuyor )

İkinci elde auris de var 50 bin civarına ama 50 bin verdikten sonra hep acaba diyeceğim. Ne yapayım ?

Hala siparişi vermedim. Herkesin fikirlerine açığım. Bu kadar şey yazdım, yanlış mı düşünüyorum acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2015, 13:50:11 »
İki adet Yaris sahibi biri olarak o fiyatı verirken tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca mutlaka test sürüşü yapın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2015, 14:00:32 »
Ahmet bey haklısınız ama bagaj ihtiyacı olabilir mi olabilir, 2 kişilik bir aile olmama rağmen yetmiyor bazen.
Otomatik ve 0 istiyorsanız zaten vergi avantajı olmayacak. Ancak 2012 model alırsanız 3-6 yaş aralığına girdiğinden vergisi yarıya düşecek. İçinize sinen bir aracı toyota yetkili servisine göstererek alabilirsiniz bence.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2015, 14:05:27 »
İki adet Yaris sahibi biri olarak o fiyatı verirken tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca mutlaka test sürüşü yapın.

hocam zahmet edip pm de göndermişsiniz. size yanıt vermeyi beceremedim bir türlü özel mesaj yoluyla.
söylediklerinizi belki onlarca kişiden duydum.  kesinlikle haklısınız. test sürüşüne de gittim. eski aracım tork konv lü tam otomatik eski polo idi. Polodan sonra biraz garip hissettim.  Vites yok gibi. Dediğiniz gibi 7 lt lik tüketimi var şehir içi. Bu da benim gibi aracı asla sıkıştırmayan biri için oldukça iyi bir değer. çok teşekkür ederim ilginiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2015, 14:12:36 »
Ahmet Bey Selamlar,
Benim ilk sıfır aracım deneyimim 2011 model Yaris d-4d ile oldu. Alırken yine sıfır en donanımlı auris ile arasında yine 10 bin TL fark vardı.
Bu 10 bin TL fark için o zaman Yaris'i tercih ettim. 4 sene 65 bin km yol yaptım ve Yaris'im ile Türkiye'nin hemen her yerini gezdik ailecek bu süreç içinde.
Yaklaşık 1.5 ay önce Yaris'imizi aldığımız fiyattan daha iyi bir fiyata sattık ve yine sıfır 2014 model Auris Active MDS aldık. Auris benzinli bildiğiniz gibi ve şehiriçi 9 lt/100 km bir tüketimi var.
Uzun yolda ise 6lt/100 km'ye rahatlıkla düşürebildim.
Eski bir Yaris, yeni bir Auris kullanıcısı olarak size tavsiyem, kesinlikle eğer imkanınız varsa 10 bin TL fazla vererek Auris'i tercih etmeniz olacaktır.
Üstelik sizin alacağınız Yaris de benzinli olacak. Aradaki 10 bin TL her kuruşuna değer benim fikrime göre tabi ki Auris lehine.
Motor, Donanım, Konfor, Yol tutuş, GÜVENLİK, Dış görünüş gibi kesinlikle kıyas kabul etmeyecek avantajlarınız olacak eğer Auris tercih ederseniz.
1,33 MDS Yaris ile yapacağınız yakıt tasarrufu 1,5-2 lt/100 km'yi geçmez sanırım. Yılda 5 bin km yapıyorsanız ortalama yılda 75-100 lt (350-500 TL) daha fazla yakıt masrafınız olacak anlamına gelir en kötü ihtimalle ki bence bu kadar bile olmaz.
Sıfır araç alındığı esnadaki heyecanınızı çok iyi anlıyorum umarım sizin için en hayırlısı olur.
Aldığınız arac ne olursa olsun sağlık ve huzur içinde kullanırsınız ailenizle inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2015, 15:15:53 »
Pekala sizinle hiçbir şekilde polemiğe girmeyeceğim. Bu sizin bu şekildeki ilk yaklaşımınız değil, ifadelerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Girmenize gerek yok zaten, ben size kötü bir şey söylemedim, bilmediğiniz bir konuda yanlış yorum yapmışsınız , bende sizi bilgilendirdim.

daha önce nasıl bir yaklaşımda bulundum size Mustafa bey ? rica etsem gösteririmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 19 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2015, 15:16:44 »
Bence hyundai i20 ye bi kez daha bakin derim 1.4 otomatikleri basarli geldi bana hem 5 yıl garanti var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2015, 16:55:50 »
Girmenize gerek yok zaten, ben size kötü bir şey söylemedim, bilmediğiniz bir konuda yanlış yorum yapmışsınız , bende sizi bilgilendirdim.

daha önce nasıl bir yaklaşımda bulundum size Mustafa bey ? rica etsem gösteririmisiniz

Mesut Bey -Bilginiz olmadan yorum yapmayın- kelimesini söylediğiniz kişi; tırtıllı araç teknisyeni (tank teknisyeni) olarak görev yapmış, sizin aracınızın ağırlığı kadar olan transmisyonları sandıklayarak fabrikaya göndermiş, yaklaşık 4,5 tonluk (motor+transmisyon) güç gurubunu vinç vasıtasıyla indirmiş, onarmış, bakımını yapmış, yağını değiştirmiş, kompresyon testine tabi tutmuş, o motoru çalıştırmak ve marş motoruna gücün doğru iletilmesi için 6 adet 125Ah lik karatip eski tip akünün bağlantısını yapmış, çim biçme makinası dahil onlarca arazi aracının motorunu görmüş ve eğitimini almış birisine "bilmediğiniz konuda yorum yapmayın" kelimesini kullanmanız doğru değildir. Ben kimin neyi ne kadar bildiğini bulunduğum yerden yeterince biliyorum ve sadece gülüyorum. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 03, 2015, 17:14:13 »
Maalesef b segmenti bir araca 50 bin vermeye mecbur ettiler bizi.Siz kararınızı vermişsiniz ahmet bey bence gönlünüzce olsun hiç kararınızı sulandırmayın güzel bir mavi renkten geçin bir sipariş sonrasında keyfini sürün.Birde bu işler nasip işleri sorunsuz diye çok büyük beklentilere girmemekte fayda kendimden biliyorum çünkü..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 03, 2015, 18:02:25 »
Arkadaşlar alacağım aracın showroomda sergilenen teşhir malı olup olmadığını nasıl anlarım ?

Aranızda sıfır yaris teslim edilen oldu mu hiç ?
Kotuklarda  ya da bazı markalarda olduğu gibi sağda solda poşetli yeri var mı ?
Aracı nasıl teslim aldınız ?

Neyine dikkat etmeliyim ?

Km si kaç olur sıfır aracın acaba ?