0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bilemedim ki. bence yapılmaz diyipkestirip atıyorlar gibime geliyor.ayarlanmayan subab boşluğu olamaz ki. ama öyle ama böyle sentille aradaki boşluk ölçülür. o ölçülen boşluk da bir şekilde ayarlanır.. yeni bir teknoloji değil ki. üst kapağı açınca karşımıza çıkan miller fincanlar her arabada üç aşağı beş yukarı aynı. ayarlanmaz değil de, zor ayarlanır diyebiliriz belki. eski araçta sadece üst kapağı çıkarıp ayarlanıyorken, vvt-i motorda yan triger setini gergilerini de sökmek falan gerekiyordur belki. ama ayarlanır her türlü...yetkili bir abi varsa buna bi açıklık getirse keşke.. internette özellikle bir sürü "vvt-i valve adjustment", "valve clearance" videosu, resmi, yazısı var...
vvti motorlar sübap ayarı istiyor dörtnaldan sadık abi dedi bana bunu. kendim civic kullanıyorum 5-6 ay kadar önce dörtnalda yaptırdım lpg li ise her 20.000 km de yapılması gerekiyor. yaptırınca motordaki titreme kesiliyor araç daha istekli gidiyor ve sessiz çalışıyor. yaptırın bence farklı bir arabaya binmiş gibi olacaksınız. şu an 14.000 km kadar oldu rölantide hafif sarsıntılar başladı yine 20.000 olunca tekrar yaptırmaya gideceğim.
daha dün öğlen sadık usta ile telefonda görüştüm. abi yapılmaz vvti motora dedi...
Simdi Bursa toyota çavdarlı Ersin usta ile görüştüm.Dual vvt i olanlara yapılmıyor.Normal vvt i olanlarda sadece lpg kaynaklı bozulma yapıyor bazen ayar için motor üst kapak taşlanmayada götürebiliniyor , iyi tespit edilmeli her ustaya inanmamalı dedi
valla bana yapılır dedi. yarın birgün giderim yanına soruyum tekrar