0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rav4 dual değil normal vvti..o halde sübap ayarı için silindir conta'ya kadar açıyorlardır, eğer üst kapak taşlanıyorsa.. ne gerek varmış ya ayar için kapak açmaya, taşlamaya... en üst kapak açılır diye bilirdik .. şimdi ana kapak açıldığını da öğrenmiş olduk
Eğer bir aracın contası açılırsa, sıfır conta takmak gerekir. Çoğu tamirci, eski contayı takarak riske girmek istemez.Ki subap ayarında sadece külbütör kapağı alınıyor ve üst kapaktan ölçüm yapılıyor. Silindir contasına kadar inerseniz, motorun yarısını indirmiş oluyorsunuz. Bunun da özel serviste işçilik maliyeti ortalama 4000,00 TL- 500,00 TL civarı.
sentilli ölçüm yapmak için en üst külbütör kapağı açıyorlar. plastik conta olan yeri. sonra ayar yapmak için taa motor bloğunu mu açıyorlarmış? size söyleyen kapak taşlanması lazım demiş ya... taşlancak tek bir kapak biliyorum ben o da üst blok kapağı. külbütör kapağı taşlanmaz heralde...bu durumda size söyleyen doğru diyorsa araç yarım rektifiye edilmiş oluyor küçücük bir ayar için..taşlandıktan, conta değiştikten sonra oldu olacak gömlek piston değişimi de yapalım komple çözelim işi bi subab ayarı yaptırmak için ) ben pek inanamadım subab ayarı için blok açılması gerektiğine ya. çok sürüncemedeyim
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56553.0