Gönderen Konu: ContiPremiumContact 5, Goodyear EfficientGrip Performance, Kumho KH27  (Okunma sayısı 7725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Merhabalar.

Aracımın üzerinde şu an kış lastikleri var fakat bu ay yaz lastiklerini takacağım ve PIRELLI CINTURATO P6 yaz lastiklerimi değiştirmek istiyorum.
Lastiklerin diş derinliği çok iyi, abartısız 50.000 KM gidecek gibi duruyor, altta da fotoğrafını göreceksiniz zaten. Lastik yol yaptıkça resmen kendini yeniliyor. Üretim tarihi 2011'in 40. haftası.
Fakat, ben bu lastiklerden hiç memnun değilim, arabamdan soğuttu. Sertleşmiş, yol tutmayan, yol sesi alan, verimsiz, ABS'yi ufak bir sert frende devreye sokan lastikler.
Aşağıda da lastik etiketi var, ne kadar rezil bir lastik olduğunu kanıtlar nitelikte.

İşin özetine gelirsek, mümkün olan herkesten tecrübe ve bilgi toplamaya çalışıyorum. Başlıkta belirttiğim lastikleri araştırdım.
Aracımızı genelde uzun yolda kullanıyoruz. Şu ana kadar 20.000 KM yaptık, 13-14.000 KM'si belki de daha fazlası şehirlerarası yoldur.

Continental için çok fazla eksi bir yorum yok,
Goodyear'ın ise çok yumuşak olduğu ve ömrünün çok kısa olduğu SÖYLENTİSİ var. 30.000 KM kullanıp atmak istemem.
Kumho'lar için bir kaç kişiden "Yeniyken çok güzel ama zamanla sertleşme yapıyor" geridönüşünü aldım.

Sizlerin bu konuda fikirleri nelerdir ? Lastik çapım  195/60/15, lastik başına maksimum verebileceğim ücret 200,00 TL.
Önceliğim konfor, sonrasında uzun ömür ve zaman geçtikçe özelliğini yitirmeyen bir lastik.

Continental ortalama 185,00 TL, etiket değeri

YAKIT C -  ISLAKTA YOL TUTUŞ A - YOL SESİ 71 DESİBEL

Goodyear ortalama 180,00 TL, etiket değeri

YAKIT B - ISLAKTA YOL TUTUŞ A - YOL SESİ 68 DESİBEL

Kumho 125-150,00 TL arası, etiket değeri

Şu aki lastiklerim olan PIRELLI CINTURATO P6 lastik etiket değerleri

Lastiklerin son durumu, bu yıl kış lastiklerini takmadan 1 gün önce çekmiştim.

1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
babamın araçta goodyear egp kullanıyoruz 1 yıldır herhangi bir sorun yok lastik sesi azaldı lastik yeni olduğu için yakıt düştü yol tutuş ve frenleme belirgin derecede farketti.Tabi bir yıllık bir izlenim bunlar ilerki zamnlarda ne olur bilemem
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Kumho al geç Yüksel, eskidikçe yenilersin. 4 lastikte 1 lastik bedavaya geliyor diğerlerine göre. Hem değerleride çok güzel, desibeli az. Desibel ile suda kaydırmazlık ters orantılı :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
babamın araçta goodyear egp kullanıyoruz 1 yıldır herhangi bir sorun yok lastik sesi azaldı lastik yeni olduğu için yakıt düştü yol tutuş ve frenleme belirgin derecede farketti.Tabi bir yıllık bir izlenim bunlar ilerki zamnlarda ne olur bilemem
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

İşin aslı Goodyear'ın herşeyinden eminim de çabuk aşınmasından korkuyorum.
Aşınma durumunu takip edebildiniz mi peki ?

Kumho al geç Yüksel, eskidikçe yenilersin. 4 lastikte 1 lastik bedavaya geliyor diğerlerine göre. Hem değerleride çok güzel, desibeli az. Desibel ile suda kaydırmazlık ters orantılı :)
Abi, o fikir aklımdan geçmiyor değil. Sonuçta bir lastiği kullanabileceğimiz 5 yıl veya 60.000 KM.

Ama işte olay şu, 1 yıl sonra KUMHO'lar, CINTURATO'lara döner mi, dönmez mi ? :)  Yoksa şu an CINTURATO'lar ömür olarak çok iyi durumdalar,
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Dönmez bence dönse bile zaten desibel değeri aşağılarda her yıl bir desibel artsa 4 yılda senin lastiklere denk gelir :) Boşver bence çok para vermeye değmez, hele hele Türkiye yollarında
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Dönmez bence dönse bile zaten desibel değeri aşağılarda her yıl bir desibel artsa 4 yılda senin lastiklere denk gelir :) Boşver bence çok para vermeye değmez, hele hele Türkiye yollarında
Yaklaşımın doğru abi.

Şöyle birşey var zaten, bu 3 lastikten hangisini takarsam takayım farkı çok bariz hissedeceğim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Yüksel eğer uzun ömürlü lastik arıyorsan Continental öneririm.

grup olarak Continental Premium Contact 5 serisi derim.

yada Nokian'ların modellerine bakabilirsin.Nokianlarda aşınma durumunu gözlemlemek için patentli bir gösterge çizgisi var.

http://www.lastiknokian.com/urungrup.aspx?URUNGRUPID=1&mevsim=summer

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/otomobil-lastikleri/yaz-lastikleri/contipremiumcontact-5.html

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
@Yüksel IŞIK (26882) Kumho al derim Yüksel, fiyat avantajı var üstelik etiket değerleri iyi görünüyor.@Ogün Cetinkaya (29657) kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam memnundu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Kaliteli yumuşak ürün mü istiyorsun? Continental (Alman)

Bir düşük kalite yumuşak ürün mü? Sava (Fransız)

Kumho = Pirelli
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
avensiste contisportcontact 5 kullanmış biri olarak continental öneririm. premium modeli hakkında bilgim yok,
lastik değişim zamanı geldi yine continentale gideceğim ama corollada sport modeli yok premium var zannedersem.

ayrıca good year, continental karşılaştırmasına kumhoyu eklemeniz saçma olmuş biraz
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ

Kumho = Pirelli

Kumho bence Pirelli'nin üzerinde bir lastik abi. Pirelli'nin sadece takvimi asılır duvara. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
Kumho bence Pirelli'nin üzerinde bir lastik abi. Pirelli'nin sadece takvimi asılır duvara. :)

p zero serisini kullanan araçları biliyorsunuz değil mi :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
p zero serisini kullanan araçları biliyorsunuz değil mi :)

Büyük ebatlı performans lastiği idi galiba onlar. Normal skalada bir lastik değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
Büyük ebatlı performans lastiği idi galiba onlar. Normal skalada bir lastik değil.

adamların performans lastikleri güzel aslında, kumho pirelliden iyi denilmez bence
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
adamların performans lastikleri güzel aslında, kumho pirelliden iyi denilmez bence

Kastım normal kullanıcı lastikleri tabiki. Farklı üst segmentler değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Cevaplarınız ışığında %90 Continental PremiumContact 5'te karar kıldım.
Tecrübelerinizi ve birikimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Bu ayın sonlarına doğru lastikleri taktırmış olurum, yorumlarımı yazarım.

Yüksel eğer uzun ömürlü lastik arıyorsan Continental öneririm.

grup olarak Continental Premium Contact 5 serisi derim.

yada Nokian'ların modellerine bakabilirsin.Nokianlarda aşınma durumunu gözlemlemek için patentli bir gösterge çizgisi var.

http://www.lastiknokian.com/urungrup.aspx?URUNGRUPID=1&mevsim=summer

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/otomobil-lastikleri/yaz-lastikleri/contipremiumcontact-5.html
Cevabın için teşekkürler Bekir abi.

Abi, Nokian hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim. TR'de de diğer lastikler kadar tutulmadığı için gözüm kapalı girmem gerekiyor. :)

@Yüksel IŞIK (26882) Kumho al derim Yüksel, fiyat avantajı var üstelik etiket değerleri iyi görünüyor.@Ogün Cetinkaya (29657) kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam memnundu.
Cevap için teşekkürler abim.
Abi, düşünüp taşınıyorum da, kafamda soru işareti kalmasını istemiyorum. Hele ki bu bir lastikse...
Kendini kanıtlamış bir marka almak istiyorum.

Nette maalesef uzun dönemli Kumho KH27 kullanan yok, Kumho'nun başka modelini kullanıp da memnun kalmayanlar mevcut. KH27'nin uzun dönem inelemesi olsa fikrim yine değişebilir ama riske girmek istemiyorum.

Mantığım, "Para yalan söylemez"

Kumho = Pirelli
1. seçenek daha çekici Tekin abi.

Teşekkürler.

avensiste contisportcontact 5 kullanmış biri olarak continental öneririm. premium modeli hakkında bilgim yok,
lastik değişim zamanı geldi yine continentale gideceğim ama corollada sport modeli yok premium var zannedersem.

ayrıca good year, continental karşılaştırmasına kumhoyu eklemeniz saçma olmuş biraz
Cevabınız için teşekkür ederim.

Sport'lar 17 inçten başlıyormuş, benimkisi ise 15 inç.

Kumho'yu kullananlar mevcut forumda, kendileri lastiklerden çok memnunlar, KH27'nin etiket değerleri de mükemmel.
Ona istinaden eklemiştim. Kumho'ya şans vermek istedim ama maalesef olmuyor.

Başlığa Kumho'yu da eklememdeki maksat önyargılarımı yıkabilecek birşey olma ihtimaliydi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi

Kendi aracım Yaris Hybrid'e 1 hafta sonra,
Babama aldığım Corolla Advance CVT'ye bayiden çıkmadan taktığım Continental PremiumContact5 serisi mükemmel.

Arkadaşımın C180'e bir kaç hafta önce lastik ebadından dolayı SportContact aldık, muadili Michelinden daha yumuşak yanaklı.

Bridgestone performans lastiği, kaymak asfalt sever falan, hikaye. Dünyanın en iyi yollarına sahip almanlar yine kendi yollarına uygun yüksek performans ve konfor üreten Continental üretiyorlar. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Continental ve Michelin ikisinden birini alabilirsiniz. Bu ikisinden birini alınca kafanız rahat eder.Ben de lastik alacağım. Hesaplı diye barum sipariş verdik sonra vazgeçtim bir kaç güne Michelin takacagim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Bir lastik karsilastirilmasi yapiliyorsa oncelikle cesitlerine gore yapalim. Kh27 ekonomi ustune cikarilmis spor bir lastik.direk bir spor lastik degil.once bunu belirleyelim. Bu arada ben kumho kh27 turkiye distirib. Ile goruserek 2saate yakin sohbet ederek aldim.ve lastigin suanki rakibi sadece goodyear egp serisi.cok cok detay vermek istemiyorum ama acikcasi artik kore mali anlayisini gecme vakti geldi. Niye acaba volvoya hala kotu gozle bakilmiyorda kumhoya hala oyle bakiliyor. Volvoda cinlilerin biliyorsunuzki. Etiketlere yumusakliklara ve testlerdeki basarisina bakilicak olursa gayette karsilastirilabilir bir lastik. Babamin mali degil ama on yargiyla bakmak yanlis. Urisde mustsfs tek biseyden sikayetci yagmurda biraz kayiyormus. Ben onu aurisin malum arkayi savurma durumunun olmasina bagliyorum.ben yagmurda bile ne sikintili durumlsrdan kurtuldum cok sukur. Ben memnunum acikcasi.en ufak sikayetim yokki fiyat olarak kalitesi cok daha iyi.

Diger iki lastik asla kotu degil. Kendini kanitlamis lastikler ama kumho cok degisti ve gelistirdi.sessizligi yol tutusu ekstradan yanak korumasi  yagmurdaki basarisi frenlemesi ve tasarrufu gayet guzel.guzelce sakkiyorum suan.yaz geldiginde gene ayni guzellikte kullanirim.

canimizi teslim ediyoruz diyip yuksek fiyatalra lastik alan ama hiz sinirlarina uymayan bir milletiz.yarisa gitmiyorsak cok cokda frene kotu duruma gerek kalmaz.takip mesafesi korunur kurallara uyulursa.
2002 corolla sol vvt-i