Gönderen Konu: ContiPremiumContact 5, Goodyear EfficientGrip Performance, Kumho KH27  (Okunma sayısı 7724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ogün Bey dedikleriniz doğru.Kumho büyük bir gelişim içerinde ancak üst kalite lastiklerle diğerleri arasında fiyat aralığı çok az.205 55 16 için söylüyorum.Kaliteli meşhur marka 185,az bilindik veya bilinmedik 150 lira.5 yıl kullanılsa 4 lastik için fark 140 lira. 140 lira/5=28 yıllık maliyet farkı değer mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Hiz yapan biri degilim takip mesafi ayarlar min fren yapar zevkime arac kullanirim ben. 35×4 yaparsam 140tl para yapar 2depo lpg parasi. Benim icin iyi para niye dicek olursaniz en az 300 km yapsamki ustunde yapiyorum tek depoyla.600km yol yaparim o paraya ben.aslinda o kadarda kucuk farklar yok. Artik cok cok kotu lastik kalmadi kalanlarda ucuz zaten.bi de degermi derken kastiniz ne? Kurallara uyuyorsam Allahdan bir mani yoksa kaderimiz degilse takip mesafemi ayarliyorsam birkereden ne olur yakin takip ediyim demiyorsam hiz kurallarina uyuyorsam sorun olmaz diye dusunuyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Aradaki rakamlar büyük değil.Daha kaliteli olanı almak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Kalite anlayisida goreceli bir kavramdir etiketler gostergedir. Kanit olsaydi sanirim bu konuyu tartismazdik diye düşünüyorum.  O sizin gorusunuz saygin sonsuz. Ama iki depo lpg parami bos yere (sahsi dusuncem bu benim) baska yere vermem
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Aracımdaki 4 lastiğin 3 ü farklı marka. Bana yavaş gidip yakıt tasaarufu yapmayı, takip mesafesini korumayı öğretti. Değiştirip hem para harcamayın hemde yakıt tasarrufu yaparsınız ayrıca jantım da yamuk olduğu için 90-100 km hızın üstüne çıkamayıp radar cezasındanda yırtıyorum. Bu anlattıklarım şaka değil bu arada :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ogün bey nokıan H leri 2 yıldır kullanıyorum çok çok memnunum. sessizlik + konfor çok yüksek
Bundan önce Mıchelin kullandım 2 yıl michelında iyiydi fakat km ilerledikçe ondada setleşme oluyor lastik kalkışlarda patiye düşüyor frelerde ABS devreye giriyor du diş derinliği yarıya indiğinde michelınları verip NOKIAN aldım 2 yıl bitti en ufak sıkıntı yok yumuşaklık aynı sessizlik michelından 1 tık iyi bence 
Eski corollamda da Mİchelın vardı ondada 2 yıl sonra pati ve frenleme sorunu oldu. birde çok çabuk yanak şişiriyor michelınler. Fiyat olarakta çok ekonomik diş derinliğini milim milim gösteren rakamlar var 3 milim yazısından sonra su damlası şekli koymuşlar yani bundan sonra lastik suda kızaklar diye uyarı var Birde Fillandiya malidır Çin değil. Araçlarımız aynı olduğundan da  Ben kullanım deneyimlerimi paylaştım gerisini Sİz bilirsiniz tabi :)
http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-195-60-r15-88h-nokian-line-lastik-uretim-yili2015/productDetails.aspx?productId=otkmt428302&categoryId=259720&SKU=OTKMT428302
http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?urunId=13
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Bülent Bey,Nokıanla ilgili görüşleriniz doğru, Mıchelin kişisel.Arabamda 5 yıllık mıchelinler var bu sorunlar yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Bulent bey tesekkur ederim. Lastik bolumunde zaten konum var tum firmalarin encok tercih edilenleri ve etiketleri diye. Orda da yazmistim nokian dikkat cekici diye. Sahsi dusuncemdir benim gozumde michel a3 desenlerinden sonra bitmistir. Ben sevmem zaten. Ama kendini ispatlamis bir marka.kesinlikle merakediorm nokiani ben.ama lastijlerim daha yeni bidahakine dusunceler arasina alabilirim.dedigim gibi kotu urun zaten kalmadi artik bu sektorde diger sektorlerde oldugu gibi.kotulerde zaten belli. Bence fazlasiyla yeterli nokian kumho gibi firmalar orta sinif kullanilan arac icin.sahsi dusuncem sadece
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Michelinle ilgili olsun Nokıanla ilgili olsun hepsi benim kişisel görüşlerimdi arkadaşlar.
Hakan bey daha yumuşak araba kullanmanızdan yada kullanım tarzı farklılığından dolayı olabilir.
Bu arada brigestone turanza 300 , prelli vs de kullandım ama Nokıanla Michelin yakın lastikler diye kıyasladım.
Continantal iş yerimde iki arkadaşta vardı 30 bini görmedi lastikler. Goodyer eficin larda aynı yumuşak ama 20 küsür binde lastikler bitik ye yılgın duruyor.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Kardeşimin aracına geçen yıl 4 adet Goodyear efgrip perf. serisi aldık .Ondan önce bristone b250 vardı lastikler de diş olmasına  rağmen yol tutuş ,frenaj , ıslak zemin hakimiyeti  , yol sesi  aklınıza gelebilecek bütün olumsuzluklar vardı .Goodyear aldıktan sonra yol tutuş, inanılmaz derece iyileşti virajlarda çok başarılı ıslak zeminde bir sıkıntı yaşamadık yol sesi çok minimize oldu gerçekten çok sessi bir lastik .Zaten yuvarlanma direnci en düşük lastik seçilmiş bir lastik o sebepten yakıt tasarrufu da hat safhada .Bu arada yıpranma olayına gelince efgrp lastiğin ilk seri üretiminden çabuk eriyor şikayetleri gelmiş ve bir sonraki sene üretimleri performans serisinde bu tip bir şikayet olmamış bizde alırken araştırmıştık şu ana kadar kardeşim çok memnun hem yumuşak hem sessiz hem ıslak zemin performansı iyi bence şu an hem fiyat hem performansns açısından tercih edilebilecek tek lastik .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Bende 5000km kadar on lastiklerim egp kullanicisiyim. Arkalarda bridgestone turanza er300  var. Arabayi her savurdugumda(el freni cekme veya arkanin virajlarda kaymasi) on lastiklerimle cok rahat bir şekilde topluyorum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
ContiPremiumContact 5, Goodyear EfficientGrip Performance, Kumho KH27
« Yanıtla #31 : Mart 03, 2015, 16:00:52 »
Continental ve Michelin kullandım, 15 jantta ikisini de alabilirsiniz. energy saver fiyatlar ıda uygundur,3 yıldan beri aracımda kullanıyorum sertleşme belirtisi yok,45.000km yaptım
Goodyear kullanmadım. birşey diyemeyeceğim.
Pirelli 17 janttan düşük lastikleri (pzero ) alınmaz. çok sert 10 yıl kullansan diş derinliğini bitiremezsin ama lastik taş gibi olur,yanları çatlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Goodyear egp nin. AA etiket degerine sahip lastikleri geliyormus bu arada.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ogün abiden 1 hafta önce kh27 aldım çok memnunum bütün yaz kullandım.Kış gelince kumho kw 22 modelini kullanıyorum.Aşırı ses var ama frenaj hakimiyet gibi konularda çok iyi.Havalar ısınıyor kh27 leri geri takacağım bakalım birşeyler değişecek mi ben çok memnunum sessizlik fren mesafesi gibi konularda.Umarım değişmez sertleşmez.Tek sıkıntım yağmurlu havalarda saçma sapan bir kayma gösteriyor tabiki limitleri zorladığımda
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: ContiPremiumContact 5, Goodyear EfficientGrip Performance, Kumho KH27
« Yanıtla #34 : Haziran 04, 2015, 23:33:37 »
Pazartesi günü ContiPremiumContact 5'leri taktırıyorum, izlenimlerimi paylaşırım.

Arabanın üzerindeki Cinturato P6'ları Continental'leri taktıktan sonra tek tek tekmelemeyi düşünüyorum.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 04, 2015, 23:46:51 »
Cinturato P6'nın etiketini görünce Pirelli mühendislerinin bu lastiği tasarlarken alem yaptıklarından emin oldum. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 04, 2015, 23:49:31 »
Cinturato P6'nın etiketini görünce Pirelli mühendislerinin bu lastiği tasarlarken alem yaptıklarından emin oldum. [emoji4]
Otomatik vites bir araçta kesiciye kadar patinaj çekmekle ünlüdür kendileri.
Üstelik patinaj çekme gibi bir amacım yokken, sadece gaza biraz fazla yüklenmiştim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 04, 2015, 23:51:39 »
Otomatik vites bir araçta kesiciye kadar patinaj çekmekle ünlüdür kendileri.
Üstelik patinaj çekme gibi bir amacım yokken, sadece gaza biraz fazla yüklenmiştim.
Pirelli'ler zaten zor ısınan lastiker, soğukken sabun kadar tutunuyordur herhalde. Continental'e geçtikten sonra çağ atlamış gibi hissedebilirsiniz. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 04, 2015, 23:53:01 »
Pirelli'ler zaten zor ısınan lastiker, soğukken sabun kadar tutunuyordur herhalde. Continental'e geçtikten sonra çağ atlamış gibi hissedebilirsiniz. [emoji4]
5 yaşında kendine ışıklı ayakkabı alınan çocukların ayakkabılarını bir an önce giyme isteği gibi ben de lastikleri bir an önce taktırmayı istiyorum. :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 04, 2015, 23:55:20 »
5 yaşında kendine ışıklı ayakkabı alınan çocukların ayakkabılarını bir an önce giyme isteği gibi ben de lastikleri bir an önce taktırmayı istiyorum. :)
Ben de izlenimlerinizi merakla bekliyorum, malum bizde de senelerdir kullanılmaktan peynir bidonuna dönmüş 4 tane kauçuk var.  [emoji4]