Gönderen Konu: 2013 auris 19'' vossen jant lastik  (Okunma sayısı 5820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 auris 19'' vossen jant lastik
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2015, 14:45:19 »
citroen c5ler falan nasıl geçiyor :D
Abi onlar fabrika çikişi range rover da var onlarda geçiyor sonradan yaptiranlar  çikarmak zorunda kaliyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2015, 14:45:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2015, 14:45:55 »
Evet arkadaslar spor yay akıl isi degil..ben daha onceki 3 arabamda press uygulattim..cok cok ii oldu..ne bi riski var ne de zarari 250 tlye filan halledilir
Abi bazilari çok karsi cikacaktir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2015, 14:48:23 »
Abi onlar fabrika çikişi range rover da var onlarda geçiyor sonradan yaptiranlar  çikarmak zorunda kaliyor
Valla okancim karsi cikanlara denicek tek sey var bu durum tecrubeyle sabit..hem virajlar hem goruntu hemde rahatlik hepsini 3 arabamda yasadim..yeterki fazla basilmasin 3 cm ile 5 cm arasi uygulanirsa cok tatli duruyo ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2015, 14:48:42 »
Yay presletmek sadece kendinizinkini değil milletin canınıda riske atmak demektir ! Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım.

http://4.bp.blogspot.com/_GIcfuqa9pDM/TMUFON9HDVI/AAAAAAAAAAo/yrapOuaTdQk/s1600/08252007%28001%29.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2015, 14:50:03 »
Valla okancim karsi cikanlara denicek tek sey var bu durum tecrubeyle sabit..hem virajlar hem goruntu hemde rahatlik hepsini 3 arabamda yasadim..yeterki fazla basilmasin 3 cm ile 5 cm arasi uygulanirsa cok tatli duruyo ;)
Ben yapmadigim icin kesin birşey soylemek istemedim çevremde yapan var onlarda sizin gibi ayni tepkiyi veriyor spor yaya  herkesin kendi tercihi tabi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2015, 14:52:14 »
Yay presletmek sadece kendinizinkini değil milletin canınıda riske atmak demektir ! Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım.

http://4.bp.blogspot.com/_GIcfuqa9pDM/TMUFON9HDVI/AAAAAAAAAAo/yrapOuaTdQk/s1600/08252007%28001%29.jpg
Gokhuncum yanlisin var..gel bence sen test etmeden soyleme boyle..preslenmis yayin 6 yil boyunca ne bana nede baskasina gram zarari olmadi..hem ben hemde cevremde belki 10 arkadasim hala cok memnun..10 bin tl lik araba da memnun 130 bin tllik audi kullanan arkadasim da memnun..hatta adam 700 tllik spor yaylari cikarsdi 250 tlye hayat bu olaydaymis dedi..sana tavsiyem guzel kardesim..gel bi dene gor oyle kotu yorum yap..yine canin saolsun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2015, 14:59:32 »
Presslendiğinde eski mukavemetini koruyamacağı aşikar olan bir ürün. Sağlıklı olmayacağı besbelli. Bence işi bitiyor.

Herkes istediğini kullanmakta özgür tabii ki. Parama geçer sözüm, riske atacak canım yok.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2015, 15:03:36 »
Yuksel bey bu dediginiz uygulamanin ankara versiyonunda eger alcaklik veya yukseklik hosunuza gitmezse tkrr eski haline getirebiliyorsunuz..ve yay bi parca eski halinden ödün vermiyo..ben suan burda bunu deneyen baya baya kullanan biri olarak yaziyorum ogrenmek isteyen arkadaslara faydasi olur diye tavsiyede bulunuyorum..olurmus olabilir belki olur heralde falan filan gibi bi cumlem yok mesela..herkesin kendi arabasi isteyen yapar istemeyen yay alir arabayi ziplatir fazla para cikarir cebinden..amac tecrubeyi anlatmak..bos konusmak veya insanlari yanlisa kotuye olumsuza yonlendirmek degil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2015, 15:04:05 »
Gokhuncum yanlisin var..gel bence sen test etmeden soyleme boyle..preslenmis yayin 6 yil boyunca ne bana nede baskasina gram zarari olmadi..hem ben hemde cevremde belki 10 arkadasim hala cok memnun..10 bin tl lik araba da memnun 130 bin tllik audi kullanan arkadasim da memnun..hatta adam 700 tllik spor yaylari cikarsdi 250 tlye hayat bu olaydaymis dedi..sana tavsiyem guzel kardesim..gel bi dene gor oyle kotu yorum yap..yine canin saolsun ;)

emrah bey plakanız da çok güzelmiş. hatırlamıyorum ama daha öncede böyle bir mesaj atmış olabilirim. hayalimdeki plakadır. 34AEK34. ismimin baş harfleri olurlar kendileri ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2015, 15:04:37 »
Bence yepyeni arabada hiç o riske girmeyin.
Presletmenin 200,00 TL civarı bir maliyeti oluyormuş, riski de cabası. Üzerine biraz daha koyup, riske girmezsiniz.
Yüksel maliyeti için değil sonuçta ortalama 400 TL'ye güzel bi yay alirsin. Çevremde de press yapan oldu yaya göre daha konforlu olduğunu soyluyorlar. Bi arkadaşımda Corsa var 2 yıldır bu şekilde geziyor hiçbir sorun sıkıntı yasamadi.
ama tabi iyi araştırmak lazım sonuçta orjinalligi bozan degisik bi uygulama
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 25, 2015, 15:05:36 »
Konustuk enescim konustuk hatirlamazmiyim :) ins sana da almak nasib olur..bu bnm 3. Aek plakam sonlari 99 07 ve 37 ...bakalim bi sonraki nasib olursa ne olacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 25, 2015, 15:07:00 »
Yüksel maliyeti için değil sonuçta ortalama 400 TL'ye güzel bi yay alirsin. Çevremde de press yapan oldu yaya göre daha konforlu olduğunu soyluyorlar. Bi arkadaşımda Corsa var 2 yıldır bu şekilde geziyor hiçbir sorun sıkıntı yasamadi.
ama tabi iyi araştırmak lazım sonuçta orjinalligi bozan degisik bi uygulama
Aynen boyle olay eyup bey katiliyorum size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 25, 2015, 15:08:24 »
Birşey olmadığı olmayacağı anlamınada gelmiyor.

Yayları kesmekte zararlı fakat pressletmekten bile daha iyidir... En azından yayın yapısıyla oynamıyorsunuz ( ısıtmak vs vs )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 25, 2015, 15:10:34 »
Birşey olmadığı olmayacağı anlamınada gelmiyor.

Yayları kesmekte zararlı fakat pressletmekten bile daha iyidir... En azından yayın yapısıyla oynamıyorsunuz ( ısıtmak vs vs )
Tmm sen oyle yaptirabilirsin olur biter..burda kimseyi yaptirin diye zorlamiyoruz hani sen de anlarsin..garantici insansin anladim..sen ve senin gibi kullanicilara da saygi duyarim..bnm olayim yasanmis gercekleri kapsiyo..gerisi farazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 25, 2015, 15:11:42 »
Aynen benim cevremde yapan insanlarin parasi yok degil birinde 2012 polo var yay takti sekiyor konfor yok diye yayi pressletti ve ayni emrah abinin dediklerini söyledi  konforu çok iyi sekme hiç bi şekilde yok dedi  ha riski nedir bilmiyorum 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 25, 2015, 15:12:02 »
Konustuk enescim konustuk hatirlamazmiyim :) ins sana da almak nasib olur..bu bnm 3. Aek plakam sonlari 99 07 ve 37 ...bakalim bi sonraki nasib olursa ne olacak :)

vallahi doğrudur. her gördüğümde içim gidiyor inşallah bir gün bana da nasip olur diye. hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Şubat 25, 2015, 15:14:45 »
AEk adaşım sen gel ankaraya yaptiririz beraber :) guzel de bi yemek ismarlarim tanisriz gidersin sonra..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 25, 2015, 15:16:31 »
Yuksel bey bu dediginiz uygulamanin ankara versiyonunda eger alcaklik veya yukseklik hosunuza gitmezse tkrr eski haline getirebiliyorsunuz..ve yay bi parca eski halinden ödün vermiyo..ben suan burda bunu deneyen baya baya kullanan biri olarak yaziyorum ogrenmek isteyen arkadaslara faydasi olur diye tavsiyede bulunuyorum..olurmus olabilir belki olur heralde falan filan gibi bi cumlem yok mesela..herkesin kendi arabasi isteyen yapar istemeyen yay alir arabayi ziplatir fazla para cikarir cebinden..amac tecrubeyi anlatmak..bos konusmak veya insanlari yanlisa kotuye olumsuza yonlendirmek degil..
Hocam, durum vaziyet buyken, bu manzaraları gördükçe neden bile bile güzelim orijinal yaylarımın canına okuyayım ?
Dediğim gibi, kişiden kişiye değişir. Bana "Pressletelim, boşver yayı falan" diyenler de oldu, 2-3 ay sonra geçecek bir heves için profesyonel bir uygulama yapmayacağım, arabamın yürüyen aksamını bozacağım, orijinale dönmek istesem iki katı fiyat vereceğim... Paran olursa, bastırırsın parayı alırsın yayı. Ben olaya böyle bakıyorum, kusura bakmayın.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 25, 2015, 15:18:13 »
Hocam, durum vaziyet buyken, bu manzaraları gördükçe neden bile bile güzelim orijinal yaylarımın canına okuyayım ?
Dediğim gibi, kişiden kişiye değişir. Bana "Pressletelim, boşver yayı falan" diyenler de oldu, 2-3 ay sonra geçecek bir heves için profesyonel bir uygulama yapmayacağım, arabamın yürüyen aksamını bozacağım, orijinale dönmek istesem iki katı fiyat vereceğim... Paran olursa, bastırırsın yaparsın. Ben olaya böyle bakıyorum, kusura bakmayın.
Est est ne kusuru..tabiki isteyen istedigini yapar..bnmki sadece tavsiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 25, 2015, 15:26:02 »
Yaylar en başa yapılırken herşey hesaplanarak yapılıyor. Yani bunu bilmek için illaki denemek gerekmiyor. Fizik kuralları diye birşey var abi. O yayın bir direnci var. Siz onu pressleyince ısıtınca kesince vs tüm hesapları bozuyorsunuz. Olay bundan ibaret. Riske girmek isteyen bunları göze alan yapabilir... ;)

Burada araç sekiyor. Fakat yay kırıldığında daha farklı şeyler olur. Bu kaza küçük yani...

http://youtu.be/ZeedfHy4mng