Gönderen Konu: Otomatik Cam Kilitleme Düğmesi  (Okunma sayısı 10412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Cam Kilitleme Düğmesi
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2015, 09:27:56 »
Kişiselleştirme seçeneği bulunmuyor. Sanayide bir elektrikçinin 10 dk da yapabileceği bir durum. Ancak bu bir montaj hatası ise kafamda daha ciddi yerlerde ne gibi bilmediğimiz hatalar olabilir diye soru işareti oluyor. Bu işin bir tanımı vardır.

Üretim hattında çalışan operatörün 15 sn içerisinde bu modülü ve bir kaç aparatı araca yerleştirerek yürüyen banttan gelen yeni araca geçmesi gerekiyor. Bu aşamada yanlış parça kullanımı veya yanlış bağlantı yapmasının önüne geçmek için hata önleme sistemleri vardır.

Diyelimki yanlış işler yapıldı ve araç montajı bitti. Son işlemlerde tüm fonksiyonlar kontrol edilir. Buradan kaçanlarda bize denk gelir. Seri üretimde herşey olabilir. Hiçbir zaman 100% hatasız araç üretilemez.

Gökhan Bey, kalite kontrol ciddi bir prosedür ve eksiksiz uygulanıyordur. Bu durumu Toyota merkeze aktarıp geri dönüşün beklenmesi gerek. Mantıklı bir açıklaması vardır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2015, 09:27:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2015, 09:43:26 »
Merhaba,

Aracımı Ekim 2013 de almıştım, benim aracımda da kilitleme düğmesine basıldığında sürücü camı dahil tüm camlar kilitleniyor.
Alışamadığım diğer Toyota tarzı davranışlardan birisi galiba diyerek üzerinde durmamıştım :)

20.000 bakımına gittiğimde servise bir sorayım bakalım ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2015, 09:44:56 »
Bende 2006 Corolla var kızlarımın yaşı ufak oynamayı seviyorlar .O yüzden sürekli cam kontrolü kapalı durur faka ben bütün camlara müdahale ederim zaten bence olması gereken bu şoför herşeye hakim olacak .Bu düğmeye basınca bütün sistemi pasifize etme olayı saçma geldi bana ayrıca bizim araçlarda bütün camalar çift tetikli yani otomatik yeni araçlarda sadece şöför camı otomatikmiş benim bildiğim gün geçtikçe geliştirilir teknoloji Toyota tam tersine işliyor. Birde olayın şu boyutu var 1997 den beri Toyota sahibi olarak insanlar eskiden araç özellik aramazdı hani az yaksın sorunsuz olsun yeter algısı vardı .Ama şimdilerde orta segment araçlarda bile üst segment araçların özellikleri bulunuyor ki bu bayrak yarışında Toyota hep geriden geliyor.Ya da bizim ülkemizde satılan modelleri böyle yurt dışlında ki araçları ok farklı bir yerde görmüştüm 1997 model efsane kasa yurt dışı versiyornu dedim bu araba efsane kasa mı inanılmaz donanımlar vardı 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2015, 10:17:22 »
Gökhan Bey, kalite kontrol ciddi bir prosedür ve eksiksiz uygulanıyordur. Bu durumu Toyota merkeze aktarıp geri dönüşün beklenmesi gerek. Mantıklı bir açıklaması vardır.

Toyota merkezi aradım. Sorun hakkında şikayet kayıt altına alındı. Pek memnun edici bir konuşma olmadı açıkçası.

Aracımız budur ve bu şekilde kullanabilirsiniz. Biz gerekli değerlendirmelerde bulunup bundan sonraki üretim sürecinde daha dikkatli olunması yolunda adımlar atacağız. Denildi.

Neyse yapacak bişey yok. Sütten ağzım yandı.

Go Further...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2015, 10:54:40 »
sizin arabanız modeli nedir acaba?
2015 advance bu gün düğmeye tekrar bakacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1800
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 26, 2015, 00:20:35 »
2014 advance aracımda cam kilitleme düğmesine basınca şoför camı hariç diğer 3 cam kilitleniyor. Buraya kadar bir sorun yok. Saçma olan şoför olarak ben de cam kilitleme düğmesine basınca diğer 3 camı ana kumandadan açamıyorum. Sonuçta cam kilit düğmesi ana kumanda harici kullanılmasını engellemek için olmalı. Ana kumandadan (şoför tarafından) aç - kapa yapması lazım değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 26, 2015, 08:59:01 »
2014 advance aracımda cam kilitleme düğmesine basınca şoför camı hariç diğer 3 cam kilitleniyor. Buraya kadar bir sorun yok. Saçma olan şoför olarak ben de cam kilitleme düğmesine basınca diğer 3 camı ana kumandadan açamıyorum. Sonuçta cam kilit düğmesi ana kumanda harici kullanılmasını engellemek için olmalı. Ana kumandadan (şoför tarafından) aç - kapa yapması lazım değil mi?

Dediğin gibi olması en mantıklısı. Ancak bizdeki sorun mantıksızlığın mantıksızlığı gibi. Yani bu kilitle bütün camlar off durumuna geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 27, 2015, 01:57:47 »
Bugün baktım T27 2010 Avensiste cam kilit butonuna basıldığında sürücü tarafından diğer 3 cam açıp kapatılamıyor. Sadece sürücü camı açıp kapatılabiliyor.
Hoşuma giden detay ise kilit aktifken sadece sürücü cam butonunun ışığı yanarken diğerleri yanmıyor. Kilit pasifken 4 butonun da ışığı yanıyor. ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 27, 2015, 08:54:52 »
Bütonlarda ışıkmı var? Siz uzay aracınamı biniyorsunuz? Bizde bütonların ne olduğu bile belli değil. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #29 : Şubat 27, 2015, 08:56:35 »
Bugün baktım T27 2010 Avensiste cam kilit butonuna basıldığında sürücü tarafından diğer 3 cam açıp kapatılamıyor. Sadece sürücü camı açıp kapatılabiliyor.
Hoşuma giden detay ise kilit aktifken sadece sürücü cam butonunun ışığı yanarken diğerleri yanmıyor. Kilit pasifken 4 butonun da ışığı yanıyor. ::)

Butonlarda ışık mı bir yanlışlık olmasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 27, 2015, 09:26:30 »
Butonlarda ışık mı bir yanlışlık olmasın :D

Aytaç neden şaşırdın ki benim Avensistede aynı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 27, 2015, 09:35:32 »
Artık gereksiz görülerek kaldırılmış sanırım. 100 sene çalışsa belki 1Kw harcayacak aydınlatma belkide tasaruf sayılmıştır. Ama en önemlisi en çok sattığın araçta bunun gibi bizim görmediğimiz yüzlerce iyileştirme yapılarak üretim maliyetinin düşürülmesi sonucunda müşteri memnuniyetide düşüyor. Ben çok açık söylemek isyiroum daha 2000km yapmadım ama bir sonraki aracım kesinlikle Corolla olmayacaktır. Sinek küçüktür ama miğde bulandırıyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #32 : Şubat 27, 2015, 09:37:53 »
Aytaç neden şaşırdın ki benim Avensistede aynı.

Henüz bir üst sınıfa atlayamadığım için Ahmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 27, 2015, 09:40:42 »
Henüz bir üst sınıfa atlayamadığım için Ahmet.

Bence 2 sınıf atlamalısın Corolla'da aynı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #34 : Şubat 27, 2015, 09:45:15 »
Bence 2 sınıf atlamalısın Corolla'da aynı :)

Kastım Avensis ti tabiki. Al Corolla'yı vur Auris'e. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 27, 2015, 10:02:56 »
Artık gereksiz görülerek kaldırılmış sanırım. 100 sene çalışsa belki 1Kw harcayacak aydınlatma belkide tasaruf sayılmıştır. Ama en önemlisi en çok sattığın araçta bunun gibi bizim görmediğimiz yüzlerce iyileştirme yapılarak üretim maliyetinin düşürülmesi sonucunda müşteri memnuniyetide düşüyor. Ben çok açık söylemek isyiroum daha 2000km yapmadım ama bir sonraki aracım kesinlikle Corolla olmayacaktır. Sinek küçüktür ama miğde bulandırıyor malesef.
+1 corolla benim toplamda 6. sıfır olarak aldığım 3. aracım. ilk defa bir markada "bir daha almam" diyorum o da corolla oldu maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Şubat 27, 2015, 10:10:06 »
Ben Toyota olarak genellemiyorum durumu. Corolla olarak yeni kasa için söylüyorum. Memnuniyet olarak iyileştirme yaparlar yeni bir Corolla çıkar beğenir alırım. Ben alternatif bulamadığımdan aldım Corollayı. Ama bu sene alternatifler çıkacak gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 27, 2015, 10:15:11 »

Ve bizde ki siyah, ışıksız, figürsüz ve kap kara cam düğmeleri Japonyada'ki Corolla ile de aynı. Yani Japonlar ile aynı dertten muzdaribiz. Şahsen sürüşü etkileyen bir unsur değil bana göre. Elini koyunca zaten kapıya parmakların otomatikman gidiyor butona. Geçen Talat kardeş sayesinde aldığım krom şapkalar ile görsel anlamda şık durdu. Zaten burada benim değindiğim nokta görsellik. Figürlü ve ışıklı olsaydı daha şık olurdu ve zengin görünürdü.

http://www.toyota-global.com/showroom/vehicle_gallery/result/corolla/
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #38 : Şubat 27, 2015, 10:23:31 »
Temel felsefe güvenlik ve sağlamlık. Bu felsefeyi benimseyen üreticiler için o detayların fazla önemi yok. Yoksa bu eksikleri gidermek çok kolay. 2-3 senede eline alacağın motor ve arabanın her yeri şakır şakır parlasa  ne yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 27, 2015, 10:23:53 »
Ve bizde ki siyah, ışıksız, figürsüz ve kap kara cam düğmeleri Japonyada'ki Corolla ile de aynı. Yani Japonlar ile aynı dertten muzdaribiz. Şahsen sürüşü etkileyen bir unsur değil bana göre. Elini koyunca zaten kapıya parmakların otomatikman gidiyor butona. Geçen Talat kardeş sayesinde aldığım krom şapkalar ile görsel anlamda şık durdu. Zaten burada benim değindiğim nokta görsellik. Figürlü ve ışıklı olsaydı daha şık olurdu ve zengin görünürdü.

http://www.toyota-global.com/showroom/vehicle_gallery/result/corolla/

Burak bey,

Sadece ışıklandırma değil konu. Detaya girersem Toyotayı kötülemek istemiyorum ama sürüşü etkileyen ve test sürüşünde farkedemediğim bazı hususlardan dolayı soğudum. Allahtan ben sadece haftasonları kullanıyorum. Hafta içi eşim kullanıyor. Bu yüzden o böyle şeyleri pek kafasına takmıyor :)