0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kişiselleştirme seçeneği bulunmuyor. Sanayide bir elektrikçinin 10 dk da yapabileceği bir durum. Ancak bu bir montaj hatası ise kafamda daha ciddi yerlerde ne gibi bilmediğimiz hatalar olabilir diye soru işareti oluyor. Bu işin bir tanımı vardır. Üretim hattında çalışan operatörün 15 sn içerisinde bu modülü ve bir kaç aparatı araca yerleştirerek yürüyen banttan gelen yeni araca geçmesi gerekiyor. Bu aşamada yanlış parça kullanımı veya yanlış bağlantı yapmasının önüne geçmek için hata önleme sistemleri vardır.Diyelimki yanlış işler yapıldı ve araç montajı bitti. Son işlemlerde tüm fonksiyonlar kontrol edilir. Buradan kaçanlarda bize denk gelir. Seri üretimde herşey olabilir. Hiçbir zaman 100% hatasız araç üretilemez.
Gökhan Bey, kalite kontrol ciddi bir prosedür ve eksiksiz uygulanıyordur. Bu durumu Toyota merkeze aktarıp geri dönüşün beklenmesi gerek. Mantıklı bir açıklaması vardır.
sizin arabanız modeli nedir acaba?
2014 advance aracımda cam kilitleme düğmesine basınca şoför camı hariç diğer 3 cam kilitleniyor. Buraya kadar bir sorun yok. Saçma olan şoför olarak ben de cam kilitleme düğmesine basınca diğer 3 camı ana kumandadan açamıyorum. Sonuçta cam kilit düğmesi ana kumanda harici kullanılmasını engellemek için olmalı. Ana kumandadan (şoför tarafından) aç - kapa yapması lazım değil mi?
Bugün baktım T27 2010 Avensiste cam kilit butonuna basıldığında sürücü tarafından diğer 3 cam açıp kapatılamıyor. Sadece sürücü camı açıp kapatılabiliyor.Hoşuma giden detay ise kilit aktifken sadece sürücü cam butonunun ışığı yanarken diğerleri yanmıyor. Kilit pasifken 4 butonun da ışığı yanıyor.
Butonlarda ışık mı bir yanlışlık olmasın
Aytaç neden şaşırdın ki benim Avensistede aynı.
Henüz bir üst sınıfa atlayamadığım için Ahmet.
Bence 2 sınıf atlamalısın Corolla'da aynı
Artık gereksiz görülerek kaldırılmış sanırım. 100 sene çalışsa belki 1Kw harcayacak aydınlatma belkide tasaruf sayılmıştır. Ama en önemlisi en çok sattığın araçta bunun gibi bizim görmediğimiz yüzlerce iyileştirme yapılarak üretim maliyetinin düşürülmesi sonucunda müşteri memnuniyetide düşüyor. Ben çok açık söylemek isyiroum daha 2000km yapmadım ama bir sonraki aracım kesinlikle Corolla olmayacaktır. Sinek küçüktür ama miğde bulandırıyor malesef.
Ve bizde ki siyah, ışıksız, figürsüz ve kap kara cam düğmeleri Japonyada'ki Corolla ile de aynı. Yani Japonlar ile aynı dertten muzdaribiz. Şahsen sürüşü etkileyen bir unsur değil bana göre. Elini koyunca zaten kapıya parmakların otomatikman gidiyor butona. Geçen Talat kardeş sayesinde aldığım krom şapkalar ile görsel anlamda şık durdu. Zaten burada benim değindiğim nokta görsellik. Figürlü ve ışıklı olsaydı daha şık olurdu ve zengin görünürdü. http://www.toyota-global.com/showroom/vehicle_gallery/result/corolla/