Gönderen Konu: 2015 Auris 1.33 Life Almayı Düşünüyorum  (Okunma sayısı 20826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 41 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2015 Auris 1.33 Life Almayı Düşünüyorum
« : Şubat 20, 2015, 20:32:30 »
Merhaba arkadaşlar.

Ben Toyota hayranı birisiyim. Şöyle bir düşüncem vardı:

"Beni 4-5 yıl idare edebilecek bir araba alayım. Sonra ilerde borcum harcım bitince en son tam donanımlı (sanırım Premium'a tekabül ediyor bu), bazı arkadaşların Full+Full dediği bir Corolla alır, evlâdiyelik binerim."

Bu şekilde düşünüyordum. Haziran ayında 0 km Seat Ibiza ST Style almayı düşünüyordum. Sonra, ekstra donanımlarla 45.000 TL'yi bulan Seat yerine, bu fiyata hangi araçları alabilirim diye araştırdım ve Hyundai i20 1.2, Ford Fiesta, Opel Corsa'dan sonra Toyota Yaris ve Auris'i gördüm. Ben de, başka bir araç alıp sonradan Toyota'ya binmektense, neden ilk arabam da Toyota olmasın dedim. :) Yardımlarınızla kafamdaki bazı sorulara cevap bulurum nasipse.

İlk ricam, sıraladığım ekstra donanımların fiyatlarını biliyorsanız paylaşır mısınız rica etsem?

-Araç İçi Aydınlatma
-Park Destek Kiti
-Alarm Kiti
-Sis Lamba Kiti
-Kauçuk Paspas Seti, Siyah
-Yan Cam Rüzgarlığı, Ön Arka Set

Şu soruları da cevaplamanızı istirham ediyorum:

1-Aracı karartılmış cam özelliğiyle alabiliyor muyuz? Ekstra ise fiyatı nedir?

2-Park Destek Kiti neleri içeriyor? Eğer ön-arka park sensörü ise yalnızca arka park sensörü taktırabiliyor muyuz?

3-Ekstra donanımlar arasında kauçuk/halı paspas seti de var. Aracın standartında paspas yok mu?

4-Ekstra donanım fiyatları her bayii/serviste standart mıdır?

5-Araç özelliklerinde "Elektrikli Ön Cam" yazıyor. Bundan kasıt ön cam ısıtma sistemi mi? Arka camlar elektrikli değil mi? Emin olmak için soruyorum.

6-İç dizaynda (torpido vs) alternatif renkler seçilebiliyor mu? Yoksa standart siyah mı? Seçilebiliyorsa ekstra ücrete mi tabi?

7-Aracın özelliklerinde adı geçen Otomatik klimadan kasıt dijital klima mı? Emin olmak için soruyorum.

8-Motor bildiğim kadarıyla LPG uyumlu. Sıfır alırken LPG taktırmak ne kadara mal olur? Hangi marka tercih ediyor Toyota? Motor garantisini bozuyor mu? Servilerinizde sorun çıkarıyorlar mı LPG'li araçlara? Seat LPG'li araçlara servislerde bakmıyor mesela. Motorun garantisi de ölüyor.

9-Aracın standartında "Hız Sabitleme" ve "Hız Kontrol" var mı? Eğer yok ve ekstra ise fiyatları nelerdir?

10-Yan aynalar elektrikli katlanabilir özelliğe sahip mi? Değil ise ekstra seçeneklerde mevcut mu ve fiyatı nedir?

11-Karter Koruma ve Motor Koruma uygulaması var mı? Fiyatları nelerdir?

12-Camlar açık iken aracı kilitlediğimizde, kendiliğinden kalkıyor mu? Ya da taktırılan alarm kitinde, kumandadan kapatma özelliği mevcut mu?

13-Ön ve arka kapı camları otomatik mi? Yani bazı markalarda 2015 modellerde bile arka kapı camları manuel, kollu. Sanırım Ford Fiesta'larda böyleydi.

Seat ile tüm araştırmalarımı yaptım. Bayiide gidip gördüm, eşime gösterdim. Ama Auris fikrimi değiştirdi. Yardımlarınızla nihai karar varacağım inşaAllah. Şimdiden sabırla sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

2015 Auris 1.33 Life Almayı Düşünüyorum
« : Şubat 20, 2015, 20:32:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Auris 1.33 Life Almayı Düşünüyorum
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2015, 21:17:23 »
1- karartılmış cam özelliği yanlış bilmiyorsam active donanımdan itibaren alınıyor
2-Park sensörü istediğiniz gibi yapılabiliyor ki genelde pazarlıkla alırken hediye oluyor :)
3-Araçta halı paspas mevcut geliyor (bizde öyleydi, hatta geneli öyle) kauçuk paspas ve bagaj havuzuda alırken hediye alınabiliyor :)
4-değil, şu açıdan, fiyatlar bayi ile pazarlığınıza da bağlı
5- auriste arka camlar 1.33 te manuel. Yani kolu döndüre döndüre açacaksınız.
6- alternatif yok ancak üst donanımlarda fark oluyor
7- evet elektronik klima. Trajikomik bir durum var: 1.33 corollada 4 cam otomatik manuel klima, 1.33 auriste otomatik (elektronik) klima ama 2 cam otomatik :)
8- lpg size kalmış birşey ama bayiler arasında lpg şirketleri ile anlaşmalılar var ( mesela bursa çavdarlı lpg ye şiddetle karşı ama bursa akkoyunlu bayiden çıkmadan lpg taktırıyor)
9-1.33 lerde hız sabitleme takılabiliyor ama eksik bir kablo var diye biliyorum
10- aynalar katlanmıyor 1.33 te, ekstra imkanı yok malesef,çok masraf çünkü
11- karter koruma ülkemizde yok yabancı forumlarda takıldığını gördüm. Motor korumadan kastınız anlayamadım
12- hayır, alarm kiti ayrı, cam kaldırma modülü ayrı satılıyor toyotada. Kit olarak satılıyor araçta böyle özellik yok. Hareket edince kapıları kilitlemez mesela
13- arka camlar manuel

Ben olsam Seat alırdım, ama benzinli mi Seat onu yazmamışsınız.
Dizel İbiza ST çok güzel olurdu ama :)
Bence daha dolu araç :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2015, 21:44:25 »
Cevabınız için teşekkür ederim. Seat Ibiza ST 2015 1.4 85 HP Benzinli / Manuel. :)

Arka cam kolu içimi ezdi resmen.  :argh:

Detaylı olarak döneceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2015, 21:53:44 »
Cevabınız için teşekkür ederim. Seat Ibiza ST 2015 1.4 85 HP Benzinli / Manuel. :)

Arka cam kolu içimi ezdi resmen.  :argh:

Detaylı olarak döneceğim.

Bekir bey bence fiyat aralığınız gereği B segment sıfır km yada C segment ikinci el düşük kilometreli yada D segmnet yüksek kilometreli bir araç alabilirsiniz gibime geliyor.

ancak nacizane görüşüm hiç kasmayın bence.tanışma bölümünde yazdığınız bir cümle dikkatimi çekti.
"ev alma niyetimiz var" yazmışsınız.

bence bu parayı araba ile heba etmeyin.çünkü arabayı alınca inanın yok lpg yok vergi-kasko yok bakım parası derken köşeye ev alacak kadar para biriktirmek için zorlanabilirsiniz.
ev kolay alınmıyor.arabayı her zaman alırsınız bana göre.

yinede karar sizin.şimdiden hakkınıza hayırlısı olsun.

ancak bu parayı hele hele 1.33 motora asla vermezdim onuda belirteyim.

heleki İzmir gibi yokuşları bol olan bir şehir için.(memleketimdir o yüzden iyi biliyorum)

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2015, 22:05:29 »
Bende alacak olsam Avensis alırdım makyajsız bir tane bulup alırdım 1.6 LPG li . Hem daha konforlu hemde daha iyi.
Ev alma niyetiniz kafanızda varsa sıfır araç bakmayın bence
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2015, 23:25:18 »
Ev alma niyetiniz varmış okuduğum kadarıyla, ve de ilk otomobiliniz olacakmış.
Eğer büyük bir aile değilseniz ve bagaj ihtiyacınız olmuyorsa 2. el nispeten daha ucuz bir b sınıfı ile başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü 2. el olduğundan olası bir çizmede içiniz acımaz, daha rahat olursunuz ve öğrenirsiniz. Ayrıca b sınıfı araçlar daha küçük olduklarından şehiriçinde avantajı çok fazladır. 90 km/saat sabit hızla yaptığınız şehirlerarası yolculuklarda da ettiğiniz yakıt tasarrufu cabası. Haliyle MTV'si de az oluyor. Tavsiyem 2007-2008 2. kasa Yaris almanız. 2007-2008 olmasının sebebi motorunun 1.3 olması 6 aylık MTV'si 115 tl. 2009 itibariyle 1.33 motor kullanılmaya başlandı yariste ve maalesef bir üst dilimden vergi ödüyor. Yaris sağlamdır, az yakar, lpg ile yakıtı koklar. Bagaj sıkıntısı vardır ama ben şöfor arkasındaki kısmı da kullanarak sorunumu hallediyorum, yoksa 1 bavul+2-3 sırt çantası sığabiliyor bagaja arka yolcu koltukları en geride iken (arkada oturanlar koltuklar bu konumdayken bacak bacak üstüne atabilir.) ya da arka yolcu bacak mesafesini azaltarak bagaj hacmi kazanabilir size kalmış.

Ekleme: yazdığınız şeyler zannedersem istediğiniz şeyler. bunlar çok zor değil. araç içi aydınlatma, park destek, sis lambası kiti sonradan taktırılabilir. eliniz yatkınsa siz bile takabilirsiniz. yan cam rüzgarlığı ve paspas setlerini ise online bulma imkanınız var, hatta 3d havuz paspas setleri var, daha kullanışlı. Cam karartma yerine bod perde ya da güneşlik ile arka ve arka yan camları karartabilirsiniz. arkada siz oturmuyorsunuz, arka elektrikli olsa nolur, kollu olsa nolur (bence) Otomatik klima da teknolojik bir görünüm katıyor kesinlikle, fakat ısınıncaya kadar ful fan, ısındıktan sonra da 2. seviye fan ile sabit sıcaklığı bir noktada yakalarsınız. ayrıca ne kadar çok elektrikli aksam o kadar çok sıkıntı çıkarma ihtimali.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2015, 00:09:03 »
Bekir bey bence fiyat aralığınız gereği B segment sıfır km yada C segment ikinci el düşük kilometreli yada D segmnet yüksek kilometreli bir araç alabilirsiniz gibime geliyor.

ancak nacizane görüşüm hiç kasmayın bence.tanışma bölümünde yazdığınız bir cümle dikkatimi çekti.
"ev alma niyetimiz var" yazmışsınız.

bence bu parayı araba ile heba etmeyin.çünkü arabayı alınca inanın yok lpg yok vergi-kasko yok bakım parası derken köşeye ev alacak kadar para biriktirmek için zorlanabilirsiniz.
ev kolay alınmıyor.arabayı her zaman alırsınız bana göre.

yinede karar sizin.şimdiden hakkınıza hayırlısı olsun.

ancak bu parayı hele hele 1.33 motora asla vermezdim onuda belirteyim.

heleki İzmir gibi yokuşları bol olan bir şehir için.(memleketimdir o yüzden iyi biliyorum)
Uğur Bey,

Şöyle düşünüyorum açıkçası: Adanalıyım. 2 ayda bir haftasonları memlekete gitmek istiyorum. Ana ocağı. Bir yandan ilçedeyim, merkezde değil. Ödemiş-İzmir arası trenle 2.5 saat, otobüsle 2. AÖF öğrencisiyim, sınavlarda ulaşım rezalet ötesi. Haftasonu gezmeye niyet ediyorsun, yeni evliyim, motosikletle yaz-kış çıkamıyorsun.

Dediğiniz gibi ikinci el almaya niyet ettim. Çok afedersiniz ikinci el piyasası çakal dolu. Ancak bildiğiniz bir tanıdığınız temiz araba satıyor olacak da öyle güvenip alacaksınız. Biraz da ikinci ele kızıp sıfıra niyet etmiştim.

Ev almak da şöyle. Daha yeni memur oldum ben de eşim de. Gurbette olduğumuz için araç şart oldu. Hani sıfır alıp 3 yılda borcunu bitirsem, sonra ev peşinatı olarak onu kullansam diye düşündüm açıkçası. Bu arada da arabasız kalmazdık.

Ancak araç ile ilgili yorumunuzu dikkate alacağım. Teşekkür ederim. Bu arada bir yandan da ikinci eli takip ediyorum, yaza kadar temiz bir araç bulursam düşünürüm inşaAllah.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 21, 2015, 00:14:22
Bende alacak olsam Avensis alırdım makyajsız bir tane bulup alırdım 1.6 LPG li . Hem daha konforlu hemde daha iyi.
Ev alma niyetiniz kafanızda varsa sıfır araç bakmayın bence
Kaan kardeşim, dediğim gibi yukarıda, ikinci ele kızıp sıfıra niyet ettim biraz da aslında. :) 24000'e 98 GLİ olur mu yahu? Adam selden araba çıkarmış, "Nokta Hatasız" diye ilan vermiş. :) Buna kızmayıp da ne yapayım.

Geçen hafta arkadaşa Palio almak için İzmir'e (merkeze) gittik, iki araç da eksperden döndü. Kazalı çıkan mı arasın, ön kaputu değişen mi? Heba olan zamana mı yanarsın ekspere verdiğin paraya mı yoksa yolda gidip gelirken çektiğin çileye mi? :)

Ödemiş'te tek bir eksper var 150 TL istiyor rakibi yok diye. :) İzmir merkezde tam donanımlı yerler 60-70 TL alıyor.

Anlayacağınız sıfır almak istememin çok sebebi var aslında ama temiz bir ikinci ele de hayır demem. Nasip. Değerlendireceğim yorumlarınızı, çok sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2015, 00:41:05 »
Bir Yarisçi olarak;
Auris life alacağınıza aynı fiyata daha donanımlı Yaris almayı düşünün derim :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2015, 01:06:43 »
Bencede yaris alinabilir ben ekspere araç sokmadan önce saticiyi yoklarim adam arabanin arkasindaysa ona gore konusur  zaten derim aksi biseh cikarsa sen odersin eksperin  parasini ik mik ederse bi dumen vardir yoksa  ayrica 10 yasina gelmiş arabada boya degisene killik yapicak adam benim aracimdan uzak dursun :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2015, 01:07:46 »
Ev alma niyetiniz varmış okuduğum kadarıyla, ve de ilk otomobiliniz olacakmış.
Eğer büyük bir aile değilseniz ve bagaj ihtiyacınız olmuyorsa 2. el nispeten daha ucuz bir b sınıfı ile başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü 2. el olduğundan olası bir çizmede içiniz acımaz, daha rahat olursunuz ve öğrenirsiniz. Ayrıca b sınıfı araçlar daha küçük olduklarından şehiriçinde avantajı çok fazladır. 90 km/saat sabit hızla yaptığınız şehirlerarası yolculuklarda da ettiğiniz yakıt tasarrufu cabası. Haliyle MTV'si de az oluyor. Tavsiyem 2007-2008 2. kasa Yaris almanız. 2007-2008 olmasının sebebi motorunun 1.3 olması 6 aylık MTV'si 115 tl. 2009 itibariyle 1.33 motor kullanılmaya başlandı yariste ve maalesef bir üst dilimden vergi ödüyor. Yaris sağlamdır, az yakar, lpg ile yakıtı koklar. Bagaj sıkıntısı vardır ama ben şöfor arkasındaki kısmı da kullanarak sorunumu hallediyorum, yoksa 1 bavul+2-3 sırt çantası sığabiliyor bagaja arka yolcu koltukları en geride iken (arkada oturanlar koltuklar bu konumdayken bacak bacak üstüne atabilir.) ya da arka yolcu bacak mesafesini azaltarak bagaj hacmi kazanabilir size kalmış.
Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağıma emin olun. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2015, 01:08:48 »
YARIS sizi LPG yi dusunecek kadar yakitta uzmez bence bu sorularida kafanizdan cikarir..
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2015, 06:50:32 »
YARIS sizi LPG yi dusunecek kadar yakitta uzmez bence bu sorularida kafanizdan cikarir..

buna katılamıyorum, auris corolla nın da yakıt tüketimleri yakın. fakat soğuk havalarda ya da kısa mesafe git-gellerde yakıt tüketimi artıyor. şehiriçi yarisle şu an 9-10 lt arasında geziyorum. işim sabah yokuş aşağı 8 km, akşam dönüş 8 km yokuş yukarı. haliyle artıyor. lpg sayesinde insan daha rahat gaza basıyor. fakat en önemli husus iyi bir ustada taktırılmış olması.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 146 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 21, 2015, 16:28:13 »
buna katılamıyorum, auris corolla nın da yakıt tüketimleri yakın. fakat soğuk havalarda ya da kısa mesafe git-gellerde yakıt tüketimi artıyor. şehiriçi yarisle şu an 9-10 lt arasında geziyorum. işim sabah yokuş aşağı 8 km, akşam dönüş 8 km yokuş yukarı. haliyle artıyor. lpg sayesinde insan daha rahat gaza basıyor. fakat en önemli husus iyi bir ustada taktırılmış olması.
Mutlu bey hesaplamanizi nasil yapiyorsunuz? Yani tam olarak yonteminiz ne ?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2015, 18:30:25 »
Mutlu bey hesaplamanizi nasil yapiyorsunuz? Yani tam olarak yonteminiz ne ?

Depo bitinceye kadar yapılan km ve o depo doldurulduğunda verilen fiyat üstünden. Şehiriçi şu anda 23 kuruş yakıyorum. 2.26 dan aşağı yukarı 11 lt lpg eder. Benzinde de 9-10. Lt yakardım. Şehiriçi benzinin litresi 5 tl iken 50  tllik benzinle 100km üstüne çok nadir çıkmışımdır.
Uzun yolda da 27 kuruş yakardım benzin 5 tl iken, aynı 90 km hız ortalamasıyla geçen gün 13 kuruş yaktım lpg 1.89 ile.

Bu arada benzindeyken eskiden yakıt tasarrufu yapacam diye akla karayo seçerdim. Lpg densonra istesen de bir noktadan fazla yakamıyorsunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 21, 2015, 18:54:39 »
Yaris olur başka bir model olur ama ben sizin yerinizde olsam 1.3 yada 1.33 arabaya para verip paramı ziyan etmem türkiye yolları inişli çıkışlı rampası boldur 1.6 dan aşağı atmosferik bir araca binerseniz sizi her zaman üzer saygılar
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 146 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 21, 2015, 19:24:26 »
Depo bitinceye kadar yapılan km ve o depo doldurulduğunda verilen fiyat üstünden. Şehiriçi şu anda 23 kuruş yakıyorum. 2.26 dan aşağı yukarı 11 lt lpg eder. Benzinde de 9-10. Lt yakardım. Şehiriçi benzinin litresi 5 tl iken 50  tllik benzinle 100km üstüne çok nadir çıkmışımdır.
Uzun yolda da 27 kuruş yakardım benzin 5 tl iken, aynı 90 km hız ortalamasıyla geçen gün 13 kuruş yaktım lpg 1.89 ile.

Bu arada benzindeyken eskiden yakıt tasarrufu yapacam diye akla karayo seçerdim. Lpg densonra istesen de bir noktadan fazla yakamıyorsunuz :)
Tabi herkesin hesaplamasi kendince dogrudur. Ayni arabayi kullandigimiz icin bilirsiniz benzin isigi yandigi anda depo fullendiginde 32 lt civari aliyor. Ben Istanbul ici ve trafigin yogun oldugu saatlerde de kullanarak ortalama 430 km gidiyorum. He bu 400 de olabilir sonucta etkenler degisken. Bu durmda 7-8 lt yaktigim ortaya cikiyor. Ama sizin bahsettiginiz gibi 10 lt yaksam max 320 km gidebilirm. Simdiye kadar ki araba sifirken bile hic boyle olmadi. Bende olmadigi gibi takip ediyorum yazismalari bu kadar yuksek degerler verenide gormedim.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2015, 20:06:21 »
Tabi herkesin hesaplamasi kendince dogrudur. Ayni arabayi kullandigimiz icin bilirsiniz benzin isigi yandigi anda depo fullendiginde 32 lt civari aliyor. Ben Istanbul ici ve trafigin yogun oldugu saatlerde de kullanarak ortalama 430 km gidiyorum. He bu 400 de olabilir sonucta etkenler degisken. Bu durmda 7-8 lt yaktigim ortaya cikiyor. Ama sizin bahsettiginiz gibi 10 lt yaksam max 320 km gidebilirm. Simdiye kadar ki araba sifirken bile hic boyle olmadi. Bende olmadigi gibi takip ediyorum yazismalari bu kadar yuksek degerler verenide gormedim.

İstanbulda köprü trafiği dahil ben de o civarlardayım (4 kere köprü trafiğinden geçmiştim geçen aylarda gelişimde), fakat yollar düz, ana arterlerde yokuş çok az. Yaşadığım yer ile işyerim arası öyle değil ama, dedim ya sabah soğuk motor ve 8 km yokuş aşağı gidiyorum, 2-3 km gittikten sonra ısınıyor motor. dönüşte ise 8 km yokuş yukarı. şehirlerarası yol olsa da ve de 3 şeritli düzgün yol olsa da eğimli yollar, haliyle gaza basmaya acımıyorum dönerken.

Ayrıca sizin araç yeni kasa 1.33 motor 99 beygir. daha verimli, yakıt tüketimi daha düşük. Benim araç 2. kasa 1.3 motor 87 beygir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 146 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 21, 2015, 22:34:29 »
İstanbulda köprü trafiği dahil ben de o civarlardayım (4 kere köprü trafiğinden geçmiştim geçen aylarda gelişimde), fakat yollar düz, ana arterlerde yokuş çok az. Yaşadığım yer ile işyerim arası öyle değil ama, dedim ya sabah soğuk motor ve 8 km yokuş aşağı gidiyorum, 2-3 km gittikten sonra ısınıyor motor. dönüşte ise 8 km yokuş yukarı. şehirlerarası yol olsa da ve de 3 şeritli düzgün yol olsa da eğimli yollar, haliyle gaza basmaya acımıyorum dönerken.

Ayrıca sizin araç yeni kasa 1.33 motor 99 beygir. daha verimli, yakıt tüketimi daha düşük. Benim araç 2. kasa 1.3 motor 87 beygir.
Ayni aractan konustugumuzu zannetmistim ve tabii ki farkli sehir/yol sartlari farkli sonuclara sahip olacaktir. Tecrube ettiginiz degerleru gozonune alinca LPG gundeme gelebilir.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #18 : Şubat 21, 2015, 22:56:09 »
Yaris olur başka bir model olur ama ben sizin yerinizde olsam 1.3 yada 1.33 arabaya para verip paramı ziyan etmem türkiye yolları inişli çıkışlı rampası boldur 1.6 dan aşağı atmosferik bir araca binerseniz sizi her zaman üzer saygılar

Bmwden ya da 2.0 araçtan sonra üzer tabi, ya da yarış performansı bekleniyorsa. Ama ilk araba için idealdir. Ve de %10 eğimli 6 km lik buzlu yollarda dahi 80 altına düştüğümü hatırlamıyorum. Hangi devirde kullanmayı bilmekle alakalı bence. Beklentiye bağlı. At yarıştırmayanlar için (ki bu araçla iki yüz gördüm) ideaL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 22, 2015, 09:36:29 »
Bir kullanıcının yönlendirmesiyle donanımhaber'deki Auris'in Dikmen'deki macerasını okudum. 1.33'ten vazgeçtim. Motor büyüyünce de bütçemi aşıyor.

Hyundai i20'yi bir ara düşündüm ama kronik geri vites sorunu, 20 bin km sonra her yerden ses gelmesi, rampada zorlanması ve servisin çok kötü ve ilgisiz olması sebebiyle vazgeçtim.

İlk düşündüğüm 2015 Ibiza ST 1.4'e geri döneceğim gibi. Toyota bir başka bahara kaldı gibi. Nasip.