0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cevabınız için teşekkür ederim. Seat Ibiza ST 2015 1.4 85 HP Benzinli / Manuel. Arka cam kolu içimi ezdi resmen. Detaylı olarak döneceğim.
Bekir bey bence fiyat aralığınız gereği B segment sıfır km yada C segment ikinci el düşük kilometreli yada D segmnet yüksek kilometreli bir araç alabilirsiniz gibime geliyor.ancak nacizane görüşüm hiç kasmayın bence.tanışma bölümünde yazdığınız bir cümle dikkatimi çekti."ev alma niyetimiz var" yazmışsınız.bence bu parayı araba ile heba etmeyin.çünkü arabayı alınca inanın yok lpg yok vergi-kasko yok bakım parası derken köşeye ev alacak kadar para biriktirmek için zorlanabilirsiniz.ev kolay alınmıyor.arabayı her zaman alırsınız bana göre.yinede karar sizin.şimdiden hakkınıza hayırlısı olsun.ancak bu parayı hele hele 1.33 motora asla vermezdim onuda belirteyim.heleki İzmir gibi yokuşları bol olan bir şehir için.(memleketimdir o yüzden iyi biliyorum)
Bende alacak olsam Avensis alırdım makyajsız bir tane bulup alırdım 1.6 LPG li . Hem daha konforlu hemde daha iyi. Ev alma niyetiniz kafanızda varsa sıfır araç bakmayın bence
Ev alma niyetiniz varmış okuduğum kadarıyla, ve de ilk otomobiliniz olacakmış.Eğer büyük bir aile değilseniz ve bagaj ihtiyacınız olmuyorsa 2. el nispeten daha ucuz bir b sınıfı ile başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü 2. el olduğundan olası bir çizmede içiniz acımaz, daha rahat olursunuz ve öğrenirsiniz. Ayrıca b sınıfı araçlar daha küçük olduklarından şehiriçinde avantajı çok fazladır. 90 km/saat sabit hızla yaptığınız şehirlerarası yolculuklarda da ettiğiniz yakıt tasarrufu cabası. Haliyle MTV'si de az oluyor. Tavsiyem 2007-2008 2. kasa Yaris almanız. 2007-2008 olmasının sebebi motorunun 1.3 olması 6 aylık MTV'si 115 tl. 2009 itibariyle 1.33 motor kullanılmaya başlandı yariste ve maalesef bir üst dilimden vergi ödüyor. Yaris sağlamdır, az yakar, lpg ile yakıtı koklar. Bagaj sıkıntısı vardır ama ben şöfor arkasındaki kısmı da kullanarak sorunumu hallediyorum, yoksa 1 bavul+2-3 sırt çantası sığabiliyor bagaja arka yolcu koltukları en geride iken (arkada oturanlar koltuklar bu konumdayken bacak bacak üstüne atabilir.) ya da arka yolcu bacak mesafesini azaltarak bagaj hacmi kazanabilir size kalmış.
YARIS sizi LPG yi dusunecek kadar yakitta uzmez bence bu sorularida kafanizdan cikarir..
buna katılamıyorum, auris corolla nın da yakıt tüketimleri yakın. fakat soğuk havalarda ya da kısa mesafe git-gellerde yakıt tüketimi artıyor. şehiriçi yarisle şu an 9-10 lt arasında geziyorum. işim sabah yokuş aşağı 8 km, akşam dönüş 8 km yokuş yukarı. haliyle artıyor. lpg sayesinde insan daha rahat gaza basıyor. fakat en önemli husus iyi bir ustada taktırılmış olması.
Mutlu bey hesaplamanizi nasil yapiyorsunuz? Yani tam olarak yonteminiz ne ?
Depo bitinceye kadar yapılan km ve o depo doldurulduğunda verilen fiyat üstünden. Şehiriçi şu anda 23 kuruş yakıyorum. 2.26 dan aşağı yukarı 11 lt lpg eder. Benzinde de 9-10. Lt yakardım. Şehiriçi benzinin litresi 5 tl iken 50 tllik benzinle 100km üstüne çok nadir çıkmışımdır. Uzun yolda da 27 kuruş yakardım benzin 5 tl iken, aynı 90 km hız ortalamasıyla geçen gün 13 kuruş yaktım lpg 1.89 ile.Bu arada benzindeyken eskiden yakıt tasarrufu yapacam diye akla karayo seçerdim. Lpg densonra istesen de bir noktadan fazla yakamıyorsunuz
Tabi herkesin hesaplamasi kendince dogrudur. Ayni arabayi kullandigimiz icin bilirsiniz benzin isigi yandigi anda depo fullendiginde 32 lt civari aliyor. Ben Istanbul ici ve trafigin yogun oldugu saatlerde de kullanarak ortalama 430 km gidiyorum. He bu 400 de olabilir sonucta etkenler degisken. Bu durmda 7-8 lt yaktigim ortaya cikiyor. Ama sizin bahsettiginiz gibi 10 lt yaksam max 320 km gidebilirm. Simdiye kadar ki araba sifirken bile hic boyle olmadi. Bende olmadigi gibi takip ediyorum yazismalari bu kadar yuksek degerler verenide gormedim.
İstanbulda köprü trafiği dahil ben de o civarlardayım (4 kere köprü trafiğinden geçmiştim geçen aylarda gelişimde), fakat yollar düz, ana arterlerde yokuş çok az. Yaşadığım yer ile işyerim arası öyle değil ama, dedim ya sabah soğuk motor ve 8 km yokuş aşağı gidiyorum, 2-3 km gittikten sonra ısınıyor motor. dönüşte ise 8 km yokuş yukarı. şehirlerarası yol olsa da ve de 3 şeritli düzgün yol olsa da eğimli yollar, haliyle gaza basmaya acımıyorum dönerken. Ayrıca sizin araç yeni kasa 1.33 motor 99 beygir. daha verimli, yakıt tüketimi daha düşük. Benim araç 2. kasa 1.3 motor 87 beygir.
Yaris olur başka bir model olur ama ben sizin yerinizde olsam 1.3 yada 1.33 arabaya para verip paramı ziyan etmem türkiye yolları inişli çıkışlı rampası boldur 1.6 dan aşağı atmosferik bir araca binerseniz sizi her zaman üzer saygılar