Gönderen Konu: Ø  (Okunma sayısı 4650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ø
« : Şubat 20, 2015, 13:49:01 »
 Selam herkese;
Konuya bir başlık belirlemedim, sizlerin de paylaşımları ile bunu belirleriz. Bunca geyik ya da gündelik sorunların yanında, asıl konunun burada, düşünceli, çevresinin farkında olan herkes tarafından ortaya konacağından eminim. Son günler ve gelecek düşünüldüğünde konu ve başlığı belirlemek sizlere kalmış.

Toyota Club Türkiye

Ø
« : Şubat 20, 2015, 13:49:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ø
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2015, 14:57:18 »
Son Günler özellikle altını çizdiğim şu cümle o kadar çok içerik ifade ediyor ki sayfalarca yazabilirim. Bir kaç konu üzerinden gitmek gerekir ise;

- Sevgi, şefkat ve merhametimizi kaybettiğimiz şu dönemlerde eğilimlerimizin tümü ŞİDDET olarak gün yüzüne çıkmakta. Biz sadece aynanın bizi gösteren tarafına bakıyoruz. Arkasında ne olduğunu kimse bilmiyor ve sadece medya ya yansıyan kısmını biliyoruz. Ya yansımayanlar ?
"İyi günde ve kötü günde"  diye başlayan meşhur cümle, biri kabre diğeri hapishanede bitiyor son günlerde.
Hani TÜRK insanı merhametliydi, şefkatliydi, dürüst, yardımsever ve saygılıydı ? Ben göremiyorum. Lütfen son günlerde görenler beni aydınlatsın.
- Üç kuruş maaşımdan kesilen bir buçuk liramı vergi olarak alan büyük DEVLETİM bunu değerli MİLLET VEKİLİ sıfatında olan ama bunu taşıyamayan mahlukatlara maaş v.b olarak verilmekte. Peki  onlar ne yapmakta son günlerde. Benim paramla bana hava atmak onlarda, siyaset adı altında kardeşlik naraları atıp ÜLKEMİ VE BİZLERİ bölmeye çalışmak onlarda, TBMM ismini Türkiye Büyük Boks salonu adına çevirmek üzereler son günlerde.
- Ayırt etmeksizin tüm Devlet dairelerinin vatandaşı yolunacak kaz haline getirme çabaları içinde olmalarına ne demeli?
-AR-GE çalışmalarına önem vermeyip TÜKETİCİ DEVLETİ olmamızı belkide liste başı yapmalıyız son günlerde. Her şeye gizli zam gizli vergi. Kazancın % 53 resmi % 18'nide dolaylı yoldan alan Maliye Bakanlığımıza Teşekkürlerimi sunarım son günlerde.
- Kraldan çok Kralcı olan şakşakçı ağabeylerimi ve ablalarıma en içten saygılarımla.
- Ağaçlarımızı kesiyorlar diyerek milleti galeyana getirerek konuları farklı yöne saptıran ve kardeşi kardeşe düşman edebilmek için gelinden geleni ardına koymayan mahlukatlara teşekkürlerimi arz ederim.
- Zekasını Devletinin ve Milletinin Bekası yerine Arsızlık, hırsızlık, dolandırıcılık yaparak kullanan mahlukatları kutlamayı unutmayalım lütfen.
- Üç kuruş için anasını danasını, bacısını satan, gözünü kırpmadan 70 yaşındaki kadını - erkeği dövebilen şerefli mahlukatları yıldızlı pekiyi ile ödüllendiriyorum.
- Kendisi zevk-i Sefa içerisinde olup bir gecede milyarlar harcayan fakat yanında çalışanına  zam yapmamak için elli takla atan, kendisi tok iken komşusu aç yatan, onu bu dünyaya getiren bu yaşa getiren Anasını - Babasını gözünü kırpmadan huzur evine yerleştiren, Vergi kaçırmak adına her şeyi yapabilen, kendi kazancını kaybetmemek için ticaret ahlakının sınırlarını aşan Değerli, Şerefli, Namuslu İş Adamlarını ve Zenginleri katkılarından dolayı teşekkür ederim.
- Parası olan yaptığında "PLAYBOY" olan, gariban yaptığında "SAPIK, TECAVÜZCÜ" olarak bizlere lanse eden YANDAŞ medyaya onur belgesi ile ödüllendirmek benim için şereftir. Unutmadan olmayanı olmuş gibi göstermek, ömrünün at sırtında geçiren ecdadımızı Kadın düşkünü olarak lanse etmelerini vicdanınıza bırakıyorum.
- Kız çocukları okumasın diye bir yerlerini yırtıp sonrada hastaneye gittiğinde eşi, bacısı, anası için bayan doktor isteyenleri alınlarından öpüyorum.
- Eğitim sistemimizi düzenlenmek, geliştirmek, teşvik etmek, sınırları kaldırmak, desteklemek yerine köstekleyen Tüm devlet Ahalinin ellerinden öperim.
Bu kadar söylendikten sonra gelelim en altta yatan nedene;
BİZLERİZ. Çünkü benciliz. Hep bana diyoruz. Saygı yok, Sevgi yok, Hoşgörü yok, Anlayış Yok, Yoklar içinde var olan bizler.
Bencil Vatandaş = Bencil Devlet !

Birilerine kızıp söylenmekle, yaptırım yada ceza uygulamakla, idam etmek ile, oturduğun yerden naralar atmakla yada klavye delikanlılığı yapmakla  hiçbir yere varamayız.
Değerlerini yitirmiş bir devlet, kendisinden başkasını düşünmeyen siyaset, bencil olan vatandaş = Yok olmaya hazır sınırlar.

Edit: Sözüm meclisten dışarıdır. Hiç bir şahsı ve kuruluşu kast etmemekle birlikte sadece aniden zihnimde parıldayan cümlelerdir. Lisan-ı sürç ettiysek affola. 

Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2015, 15:01:56 »
bir sonraki hamle için bugünlerde çıkacak yasa çok önemli.

kim itiraz ederse etsin , öyle veya böyle yasa çıkacak. sonrasında anayasa değişikliği , özerklik belki tek adamlık olacak.

en çok beni düşündüren ise (bence) bilgisi , görgüsü , dünyaya bakışı sorunlu Bir kişinin bizi yönetecek olması ve gelecek konusunda ağzından çıkana göre doğru veya yanlış gidecek olmamız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2015, 15:09:05 »
 Şiddet, soysuzluk, kabalık almış yürümüş...
 Toplumlar maalesef kendi kaderlerini çizerler ve kurunun yanında yaş da yanar. Tabi kim ne kadar yaş onu bilmek bizim yeteneğimiz değil.
 Olanlar karşısında ses çıkarmamak da şeytan ile ortaklık olmaz mı!? Tabi insanlar da çeşitli şekillerde pasifize ediliyor. Peki amaç uzun süre yaşamak mı, onurlu yaşamak mı!?

Türkler'de bir töre varmış, yaşlılıktan ya da yatarken vs ölmek onursuzluk, savaşarak ölmek gurur sebebi imiş.
 Bunun günümüz dünyasında karşılığı, hak, adalet için çaba göstermek olarak düşünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2015, 15:13:32 »
(alıntıdır)

Durum pek parlak görülmüyor... Yolcu sarhoş, hancı sarhoş...

Devlet korkunç zelzeleler, krizler içinde sarsılıyor...Terör yangını bacayı sarmış...Terörist başı İmralı cezire-i humayunundan tebaasına sere serpe emir ve talimat veriyor... Edebî, zengin, yazılı Türkçe can çekişiyor...Yeni nesiller, atalarının mezarlarındaki Türkçe kitabeleri okuyamayacak kadar kara cahil... Kokuşma yaygın, yoğun, ve genel...Bedevî ve kırsal kesim kültürü hükümran olmuş...Ülkede kirlenmedik kurum kalmamış...Devleti, halkı, ülkeyi ayakta tutan değerler yürürlükten kalkmış... Hedonizmin ve materyalizmin en bayağısı, en süflîsi, en çirkin hayat felsefesi halini almış...
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2015, 15:14:08 »
Bir noktayı atlamışım;

Dini siyasete alet etmek,
Dini terör yanlısı göstermek ve bunun için her türlü planların yapılması. Kendi sınırlarımıza değilde başka sınırlara fanatikliğimizin olması.
Her konuya holiganca yaklaşımlarımızı saymıyorum bile.
Her şeyin en iyisini ben bilirim demek var ya bitiriyor beni >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2015, 15:23:28 »

Bir yandan kardeşimiz, yavrumuz, yeğenimiz insanların başına gelen vahşet, diğer yandan sözüm ona eğitimcinin kızları kıyafetlerinden dolayı taciz edebilirsiniz söylemi. Bunlar normal bir insanın zor inanabileceği şeyler, gerçek olmaları insanlık dışı. Yine kar topu nedeni ile hayatı alınanlar. Bunlar lokal olaylar değil, tüm toplumun sorumluluğunda ve tüm topluma etkisi olan şeylerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2015, 15:35:25 »
cehalet mutluluktur. a hbr kanalını izle mutlu ol.

bu seferde sümeyye hanıma süikast düzenlenecekmiş. paralel balyoz oda tv ergenekon hepsi bitti şimdi kılıçtaroğlunun kasedine geldik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2015, 16:37:51 »
hainlerin ve kahramanların bu kadar hızlı değiştiği ikinci bir ülke yoktur yeryüzünde bir dönem malum cemaat lideri kahraman, ergenekon davası nedeniyle bazı askerler hain ilan edilirken, şimdi bunun tam tersi oldu kimin hain kimin kahraman olduğunu kim belirliyor yada neye göre kime göre değişiyor
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2015, 16:43:54 »
Bu konu patlama yapar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2015, 16:46:56 »
 Nereye bakılsa hoş olmayan şeyler, sanki toplum özellikle çirkinleştirilmeye çalışılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2015, 16:52:56 »
cehalet mutluluktur. a hbr kanalını izle mutlu ol.

bu seferde sümeyye hanıma süikast düzenlenecekmiş. paralel balyoz oda tv ergenekon hepsi bitti şimdi kılıçtaroğlunun kasedine geldik.
:alkis: a haber :))) zapping yaparken ne varmış diye bakmadan direk atladığım kanal
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2015, 19:07:10 »
Foruma bak herkes birbirine paralel   :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2015, 19:21:34 »
Ben çok  mutluyum.Faizler düşük,dış ticaret açığı yok,dogan her bebek payına düşen milli gelirden çok iyi pay alıyor.İc ticaret canlı,sanayimiz muhteşem ve ihracatımızda çok iyi noktalardayız.Turizm muhteşem durumda urfaya ve mardine kültür turları düzenlenirken,bursada kayak yapılırken tekirdağda kanyak içiliyor.
Trafik sorunumuz zaten hiç olmadı.Yurtta barış cihanda barış şiarı temel yasamız ve yaşam tarzımız.
Toplumsal şiddet yok.Her taraf yemyeşil. Kadınlar gecenin 3 de bile çok rahat sokakağa çıkabiliyor. Ve ben daha ne kadar saçmalayabilirim bilmemekteyim... Mutluyum yani; akıllı olan siz düşünün gerisini....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 20, 2015, 19:23:53 »
çok beğendiğim için bir forumdan (ç)alıntıladım  :lol:

Meclisin'de siysetinde şiddet olan bir ülkenin bu şiddet'i diğer halk katmanlarına sirayet etmemesi mümkünmüdür..? Özgecan ve kartopu oynayan gazetecinin kalbinden bıçaklanması şiddet'in geldiği tahammülsüz boyutu görmek için yeterli değilmidir.

Meclis'te iç güvenlik yasasını görüşmelerinde birbirlerine saldıran millet vekilleri sanki karşısındak yunan millet vekiliymiş hırsı ve hıncı ile haraket etmekteydi. Vee Oktay saral aldı meclis TOKM'AKını 5 muhalefet millet vekili nakavt.

Futbol sahalarımız'a gelecek olursak maçı 11 kişi bitirebilen takım yok ne yazıkki, Aziz yıldırım 10 yılda 875 gün hak mahrumiyeti almış 1.5 yıl ceza evinde yatmış, çiçeği burnunda trabzonsipor başkanı daha yeni 180 gün hak mahrumiyeti aldı. Deplasmana taraftar götürmek yasak derbi maçlarda, maçlardan önce yapılan aramalarda en çok yakalanan şey döner bıçağı iyimi..? Sokaklar'ımızda omuz atma yan bakma kavgalarında kaybettiğimiz vatandaşlara en son kar topu kavgasında bir gazeteciyi kurban verdik, gerisini yazmaya gerek varmı..? Trafik'te yol vermeme kavgalarına girip canınızı sıkmayayım. Hastahanelerimiz'deki olan bitenlere gelince oralardaki şiddeti yazmazsam hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan doktorlarımıza saygısızlık olur. Hastahanerinde hastahanelik olan ve morgun yolunu tutan doktorlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır Elhamdülillah. Okullardaki geçmişte olup bitenleri gölgede bırakacak bir hadise yaşandı Ağrı'da 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi arabayı çaldı silahla sınıfa daldı okul arkadaşı kız'ı kaçırmaya yeltendi, başka söze gerek varmı..? Afrika'da ve dünyada Türk okulları açmaya talip olanların okullarımızın içler acısı halini, bonzai tüketimindeki patlamayı ne ben yazayım nede siz okumayın. Bilgeköy katliamında köyün yarısı öldü, kalan yarısı mapusa düştü. Birlikte çalıştığı personeli Milli piyango müdürünü ganimeti paylaşmada adaletli davranmadığı için makamında öldürdü. Geçen yıl Doçent prof'un karnını deşti. Şiddetin sahfa safha yayıldığını insanların birbirlerine tahammülü kalmadığına kanii olmak için çok şey yazmaya gerek yokki. Daha dün adam 17 yıllık eşini doğrayıp çöp konteynerine attı. Şiddetin bu kadar yaygın olduğu bir yerde ecel ile ölebilmek nerede ise imkansız gibi bir şey.. Ben yazıyı bitirmek üzere iken Hatay'da 14 yaşındaki kız otobüste tecavüze uğramaktan son anda polisler kurtardılar, birileri bu şiddeti durdursun yoksa memlekette taş taş üstünde kalmayacak. Eee tam yazıya noktayı koyacaktımki Sümeyye erdoğan'a suikast planı haberi geldi, hadi hayırlı olsun plan tutarsa devlet bu şiddeti durdurmaya dört elle sarılır, ama bence bu Sümeyye'yi önce millet vekili sonrada Başbakan yardımcısı yapma planıdır suikast muikast fasa fisodur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2015, 08:51:01 »
Ben çok  mutluyum.Faizler düşük,dış ticaret açığı yok,dogan her bebek payına düşen milli gelirden çok iyi pay alıyor.İc ticaret canlı,sanayimiz muhteşem ve ihracatımızda çok iyi noktalardayız.Turizm muhteşem durumda urfaya ve mardine kültür turları düzenlenirken,bursada kayak yapılırken tekirdağda kanyak içiliyor.
Trafik sorunumuz zaten hiç olmadı.Yurtta barış cihanda barış şiarı temel yasamız ve yaşam tarzımız.
Toplumsal şiddet yok.Her taraf yemyeşil. Kadınlar gecenin 3 de bile çok rahat sokakağa çıkabiliyor. Ve ben daha ne kadar saçmalayabilirim bilmemekteyim... Mutluyum yani; akıllı olan siz düşünün gerisini....
Şuna benziyor sanırım;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2015, 10:54:30 »
doğru olan 600 yıllık kültürümüzün devam ederek reform hareketleri yapmak mıydı yoksa devrim yaparak baştan bir millet yaratmak mı ?

ben ateist olduğum için belki sorunun yanıtını çok kolay veriyorum. siz ne düşünüyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2015, 11:22:02 »
doğru olan 600 yıllık kültürümüzün devam ederek reform hareketleri yapmak mıydı yoksa devrim yaparak baştan bir millet yaratmak mı ?

ben ateist olduğum için belki sorunun yanıtını çok kolay veriyorum. siz ne düşünüyorsunuz ?

600 yıllık kültürü modernize edip reform hareketleri yapmak daha mantıklı gibi görünüyor günümüz şartlarına kıyasla!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2015, 11:23:19 »

abi müthişşsin  :rofl: :rofl:
please seat belts