0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
doğru olan 600 yıllık kültürümüzün devam ederek reform hareketleri yapmak mıydı yoksa devrim yaparak baştan bir millet yaratmak mı ?
Atatürkten sonra, Türkiye çok zaman kaybetti.Atatürk daha uzun yaşayabilseydi, avrupayı kabaca bir kaç 10 yıl içinde yakalayabilirdik oysa bugün 100 yıllık fark var.
önemli olan avrupayı teknolojik açıdan yakalamak değildir zaten Atatürk 10-20 senede yaşasaydı bu mümkün olmayacaktı çünkü avrupanın gelişmişliği sömürge işgal ve gözyaşı üzerine kuruludur, biz her ne kadar avrupaya özensekte avrupa şuan itibariyle aile yapısında erozyon ve çok büyük bir ahlaki çöküntü yaşamaktadır osmanlı döneminde ecnebilere benzemek onlar gibi yaşamak gayreti içinde olan yoktu osmanlıda islami hayat tarzı benimsenmişti, ne zamanki osmanlı yıkıldı cumhuriyet kuruldu bizde bir avrupalılaşma sevdası başladı, kanunlar avrupadan, yaşam tarzı avrupadan olunca ortaya böyle ne asyalı ne avrupalı bir ülke çıktı
Şaka mı bu Hakan? Görüşe saygı duyarım ama bilgi yanlış.Bunun tarihini araştırabilirsin, çünkü gerçek bu yazdığından farklı sen de biliyorsun ki. Umarım böyle bilgiler, yanlış şekilde yayılmıyordur. Zaten bu yüzden Milli Eğitim gereklidir, Tevhidi Tedrisat gereklidir. Bunlara uyulmadığı için bu derece geriledi bazı şeyler. Yalnız şu nüansa aynen katılıyorum, çok önemli bir detay aslında. ''Osmanlı yıkıldı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu''. Sorun Arap, Avrupa ya da orası değil, neyi aldığın, neyi almadığın. Bizim atalarımız ''İlim Çin'de de olsa gidin'' demiş, çok da güzel demişler. Özünü kaybetmeyeceksin, ilim için de dünyadan yararlanacaksın.
Osmanlı ve Çin hanedanlıklarının yıkılma sebebi aynıdır.. halktan haberi olmayan, halkı kendi kölesi zanneden, eğitime önem vermeyen, dünyaya kapalı, ülkenin sahibinin kendisi olduğunu düşünen dünyadaki yönetim biçimlerinin hepsi yok olmuştur.Atatürk, avrupadaki teknolojiyi yakalamak için bazı sözler etmiştir, gerekli atılımlarıda yapmıştır, ama oradan kültür ve medeniyet aktarmaktan söz etmemiştir.Daha o günlerde, o imkanlarla yapılan şeyler, bugün aynı oranda gerçekleştirilemiyor.Çünkü Atatürk, halkın %100'üne yakınını arkasına alabilmiş, Osmanlının yaptığı din sömürüsüne son vermek için de Kur'anı Türkçeye tercüme ettirmiştir, halka yaşadığı toprakların Vatanı olduğu fikrini aşılamış ve sahibinin de kendisi olduğunu insanların kafasına sokmuştur.Bugün buralara kadar ulaşabildiysek, Atatürkün çok sağlam temeller atmış olmasındandır.Umarım kültür erozyonumuz daha fazla sürmez.Şu yazıyı sabırla okuyunuz;https://groups.google.com/forum/#!topic/adzo/ySHnx8Awm48
ayrıca avrupadan kültür ve medeniyet aktarımından söz etmemiştir demişsiniz peki eğitim ve öğretimin, alfabenin giyim kuşam tarzının, kanunların nerden alındığına bir cevap verebilirmisiniz.
Peki arkadaşlar, hiç bir taciz vb olaya denk geldiniz mi? Geldi iseniz nasıl bir tutum sergilediniz siz ya da çevredekiler?
Sıkıntılı bir soru.
Aslında trafikte bile bu oluyor bazen, değil mi?
Bu konuda benim İstanbul trafiğindeki tavrım net ! taciz eden araca direk vuruyorum, araçtan inince Allah beterinden saklasın diyorum. Belki doğru bir hareket olmayabilir ama başka türlü ne baş edebiliyorum, ne de içime sindirebiliyorum. Sağdan girip sola kırmalar, Soldan girip sağa kırmalar, emniyet şeridinden yola dalmalar, sinyalsiz hareketler vs. vs.
Bunun benzerini benim arkadaş yapar(güreşçidir ), trafikte kavşakta dönüş yapacak olanların, aralardan girip, gidemeyeceği halde önünü kapatana denk geldiğinde tamponu o araca dayar (otomobilin tamponunu) ve hafif hafif ittirmeye başlar...