Gönderen Konu: Ø  (Okunma sayısı 4651 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Ø
« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2015, 14:31:53 »
doğru olan 600 yıllık kültürümüzün devam ederek reform hareketleri yapmak mıydı yoksa devrim yaparak baştan bir millet yaratmak mı ?

O reformlar zaten defalarca denenmişti, benzer yaklaşımlar yüzünden onlar net başarı sağlayamadı. Ayrıca o tarihin çok daha eskilere dayandığını düşünüyorum. Hatta kökü MÖ lere gidiyor. Zaten Osmanlı o tarihe sahip çıktığında yükselmiş, kaybettiğinde ve başka değerleri benimsediğinde çökmüş görünüyor.

Şimdi insan düşününce çok güzel bir tespitte bulunabiliyor, Atatürk ve beraberindekiler ''Ben başardım'' demek için yapmadı hiçbir şeyi, hep bu milleti yüceltmek, refah, bilim, inanç seviyesini yükseltmek için yaptı!.
 Şimdi ise bireyler bile tek tek kendi derdinde, toplumsal düşünce zayıf.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2015, 14:31:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 23, 2015, 14:41:01 »
Atatürkten sonra, Türkiye çok zaman kaybetti.

Atatürk daha uzun yaşayabilseydi, avrupayı kabaca bir kaç 10 yıl içinde yakalayabilirdik oysa bugün 100 yıllık fark var.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Şubat 23, 2015, 14:56:00 »

Atatürk daha uzun yaşayabilseydi, avrupayı kabaca bir kaç 10 yıl içinde yakalayabilirdik oysa bugün 100 yıllık fark var.
Aslında bu konuya iktisadi ve kültürel açıdan girilse çok şey var Tekin abi.
Örneğin zamanında bir uzun dönem simülasyon çalışması yapmışlardı yanlış hatırlamıyorsam, 1923 ile başlayan kalkınma hamleleri aynı şekilde devam etseydi, 2000'ler itibari le dünyanın en büyük 2. ekonomisi olabilirdi Türkiye'nin ekonomisi, üstelik gerçek rakamlar ile.

Kültürel açıdan nedense dışarıyı çok eleştiriyoruz ama biraz da ülke olarak kendimize bakmamız lazım, son günlerde yaşanan Özgecan vb olaylar(aslında bir süredir bu tarz olaylarda artış var) ne durumda olunduğunu ortaya koyuyor. Bu duruma tepki gösterenlerin olması sevindirici ama tepkisiz kalanlara anlam vermek güç. Oysa kapı komşumuz Yunanistan ve kimi ülke halkları nasıl da bir araya gelebiliyor o toplumda travma yaratacak olaylara karşı.

Bu arada bizler hala motorların kaç silindirli, bilmem kaç cm küp vs olduğunu tartışalım, üstelik bizlerin de olmayan. Değerler yer değiştirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 23, 2015, 15:19:00 »
Bilgiye yatırım yapmayan, dinini anlamadan inanıp yaşamaya çalışan toplumlar hep aynı duruma düşüyorlar.

Umarım bizlerde bu kısır döngüden bir an evvel kurtuluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 23, 2015, 15:40:35 »

Bu Ülke için bir şeyler yapan veya yapmaya çalışan kim olduysa hepsinin ipi çıkarcılar tarafından ya çekildi yada al lem edip kendi bünyelerine kattılar.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 23, 2015, 15:42:30 »

önemli olan avrupayı teknolojik açıdan yakalamak değildir zaten Atatürk 10-20 senede yaşasaydı bu mümkün olmayacaktı çünkü avrupanın gelişmişliği sömürge işgal ve gözyaşı üzerine kuruludur, biz her ne kadar avrupaya özensekte avrupa şuan itibariyle aile yapısında erozyon ve çok büyük bir ahlaki çöküntü yaşamaktadır osmanlı döneminde ecnebilere benzemek onlar gibi yaşamak gayreti içinde olan yoktu osmanlıda islami hayat tarzı benimsenmişti, ne zamanki osmanlı yıkıldı cumhuriyet kuruldu bizde bir avrupalılaşma sevdası başladı, kanunlar avrupadan, yaşam tarzı avrupadan olunca ortaya böyle ne asyalı ne avrupalı bir ülke çıktı
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 23, 2015, 15:50:50 »
önemli olan avrupayı teknolojik açıdan yakalamak değildir zaten Atatürk 10-20 senede yaşasaydı bu mümkün olmayacaktı çünkü avrupanın gelişmişliği sömürge işgal ve gözyaşı üzerine kuruludur, biz her ne kadar avrupaya özensekte avrupa şuan itibariyle aile yapısında erozyon ve çok büyük bir ahlaki çöküntü yaşamaktadır osmanlı döneminde ecnebilere benzemek onlar gibi yaşamak gayreti içinde olan yoktu osmanlıda islami hayat tarzı benimsenmişti, ne zamanki osmanlı yıkıldı cumhuriyet kuruldu bizde bir avrupalılaşma sevdası başladı, kanunlar avrupadan, yaşam tarzı avrupadan olunca ortaya böyle ne asyalı ne avrupalı bir ülke çıktı
  :alkis: :alkis: :alkis: tespitin çok güzel olmuş. Biz avrupaya neden bu kadar meraklıyız, bende bunu anlamıyorum.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Şubat 23, 2015, 15:59:10 »
 Şaka mı bu Hakan? Görüşe saygı duyarım ama bilgi yanlış.
Bunun tarihini araştırabilirsin, çünkü gerçek bu yazdığından farklı sen de biliyorsun ki. Umarım böyle bilgiler, yanlış şekilde yayılmıyordur. Zaten bu yüzden Milli Eğitim gereklidir, Tevhidi Tedrisat gereklidir. Bunlara uyulmadığı için bu derece geriledi bazı şeyler.

Yalnız şu nüansa aynen katılıyorum, çok önemli bir detay aslında. ''Osmanlı yıkıldı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu''.

Sorun Arap, Avrupa ya da orası değil, neyi aldığın, neyi almadığın. Bizim atalarımız ''İlim Çin'de de olsa gidin'' demiş, çok da güzel demişler. Özünü kaybetmeyeceksin, ilim için de dünyadan yararlanacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 23, 2015, 16:22:36 »
Osmanlı ve Çin hanedanlıklarının yıkılma sebebi aynıdır.. halktan haberi olmayan, halkı kendi kölesi zanneden, eğitime önem vermeyen, dünyaya kapalı, ülkenin sahibinin kendisi olduğunu düşünen dünyadaki yönetim biçimlerinin hepsi yok olmuştur.

Atatürk, avrupadaki teknolojiyi yakalamak için bazı sözler etmiştir, gerekli atılımlarıda yapmıştır, ama oradan kültür ve medeniyet aktarmaktan söz etmemiştir.

Daha o günlerde, o imkanlarla yapılan şeyler, bugün aynı oranda gerçekleştirilemiyor.

Çünkü Atatürk, halkın %100'üne yakınını arkasına alabilmiş, Osmanlının yaptığı din sömürüsüne son vermek için de Kur'anı Türkçeye tercüme ettirmiştir, halka yaşadığı toprakların Vatanı olduğu fikrini aşılamış ve sahibinin de kendisi olduğunu insanların kafasına sokmuştur.

Bugün buralara kadar ulaşabildiysek, Atatürkün çok sağlam temeller atmış olmasındandır.

Umarım kültür erozyonumuz daha fazla sürmez.

Şu yazıyı sabırla okuyunuz;

https://groups.google.com/forum/#!topic/adzo/ySHnx8Awm48

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 23, 2015, 16:31:26 »
Şaka mı bu Hakan? Görüşe saygı duyarım ama bilgi yanlış.
Bunun tarihini araştırabilirsin, çünkü gerçek bu yazdığından farklı sen de biliyorsun ki. Umarım böyle bilgiler, yanlış şekilde yayılmıyordur. Zaten bu yüzden Milli Eğitim gereklidir, Tevhidi Tedrisat gereklidir. Bunlara uyulmadığı için bu derece geriledi bazı şeyler.

Yalnız şu nüansa aynen katılıyorum, çok önemli bir detay aslında. ''Osmanlı yıkıldı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu''.

Sorun Arap, Avrupa ya da orası değil, neyi aldığın, neyi almadığın. Bizim atalarımız ''İlim Çin'de de olsa gidin'' demiş, çok da güzel demişler. Özünü kaybetmeyeceksin, ilim için de dünyadan yararlanacaksın.

hangisi şakamı üstad anlayamadım ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2015, 16:36:29
Osmanlı ve Çin hanedanlıklarının yıkılma sebebi aynıdır.. halktan haberi olmayan, halkı kendi kölesi zanneden, eğitime önem vermeyen, dünyaya kapalı, ülkenin sahibinin kendisi olduğunu düşünen dünyadaki yönetim biçimlerinin hepsi yok olmuştur.

Atatürk, avrupadaki teknolojiyi yakalamak için bazı sözler etmiştir, gerekli atılımlarıda yapmıştır, ama oradan kültür ve medeniyet aktarmaktan söz etmemiştir.

Daha o günlerde, o imkanlarla yapılan şeyler, bugün aynı oranda gerçekleştirilemiyor.

Çünkü Atatürk, halkın %100'üne yakınını arkasına alabilmiş, Osmanlının yaptığı din sömürüsüne son vermek için de Kur'anı Türkçeye tercüme ettirmiştir, halka yaşadığı toprakların Vatanı olduğu fikrini aşılamış ve sahibinin de kendisi olduğunu insanların kafasına sokmuştur.

Bugün buralara kadar ulaşabildiysek, Atatürkün çok sağlam temeller atmış olmasındandır.

Umarım kültür erozyonumuz daha fazla sürmez.

Şu yazıyı sabırla okuyunuz;

https://groups.google.com/forum/#!topic/adzo/ySHnx8Awm48

din sömürüsü yaparak mı 600 yıl ayakta durdu eğer öyleyse demekki din sömürüsü faydalı birşey  :D ayrıca avrupadan kültür ve medeniyet aktarımından söz etmemiştir demişsiniz peki eğitim ve öğretimin, alfabenin giyim kuşam tarzının, kanunların nerden alındığına bir cevap verebilirmisiniz.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 23, 2015, 16:59:14 »
ayrıca avrupadan kültür ve medeniyet aktarımından söz etmemiştir demişsiniz peki eğitim ve öğretimin, alfabenin giyim kuşam tarzının, kanunların nerden alındığına bir cevap verebilirmisiniz.

Kara çarşaf Türk kültürü, geleneği yada adeti değildir.

Bugün, doğumuzda kalan Türki cumhuriyetleri ve Çin sınırları içinde kalmış Uygur Türklerini, Rus sınırları içindekileri saymıyorum, incelerseniz, giyim kuşamımızın nereden geldiğini kolayca anlayabilirsiniz.

Kanunlar elbette toplama alındı ve hala bize özgü düzenlenmeye çalışılıyor.

şeriat yada islam demiyorum, sizce suudilerde din sömürüsü varmıdır? adamların kendi lisanları.
Bizim ana dilimiz Türkçe değil mi?
Avrupada da latince incil kullanılarak din sömürüsü yapılıyordu, alman rahip Martin Luther incili kendini ana diline çevirdi ve diğer avrupa ülkelerininde kurtulmasını sağladı. Orta çağdan çıktılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Şubat 23, 2015, 17:09:50 »
 Karşılıklı yazışmaya özellikle dönmesin konu, herkes fikrini kaliteli şekilde dile getiriyor ve devamında da getirecektir.

''aile yapısında erozyon ve çok büyük bir ahlaki çöküntü yaşamaktadır osmanlı döneminde ecnebilere benzemek onlar gibi yaşamak gayreti içinde olan yoktu osmanlıda islami hayat tarzı benimsenmişti, ne zamanki osmanlı yıkıldı cumhuriyet kuruldu bizde bir avrupalılaşma sevdası başladı''

Bu bölüm özellikle Hakan.
 Bence Osmanlı çok önemli şeyler başarmıştır, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerini bilmek insanları Osmanlı düşmanı da yapmamalı, bunun tam tersi de geçerli olmalı. Yani bunlar en başta alternatif değil, birlikteliktir, tıpkı Selçuklu, Hun, Göktürk vb leri gibi. 16 yıldız beraber anılmalı.
 Avrupalılaşma akımı Osmanlı'da başlamıştır ve maalesef geç ve şekilsel olarak olmuştur bu. Cumhuriyet ile beraber ilim vb şekillerde bu gelişmeye çevrilmeye çalışılmıştır. Dikkat edilirse Osmanlı'da üst rütbeli kimi subaylar bile Avrupa'dan idi. Ayrıca Boğaz sefhaları ya da Lale Devri de ayrıca incelenebilir. Demiryollarının kimi bölümlerinin isimleri araştırılabilir.
 Hepsinin yanında, Osmanlı'nın son dönemlerinde Avrupa'ya eğitim vb için gönderilmiş kişilerin dönüşlerinde ortaya koydukları tespitler araştırılabilir, gerçekten çok ilginç şeylere ulaşabilir herkes.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Şubat 25, 2015, 13:28:14 »
 Peki arkadaşlar, hiç bir taciz vb olaya denk geldiniz mi? Geldi iseniz nasıl bir tutum sergilediniz siz ya da çevredekiler?

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 25, 2015, 13:30:19 »
Peki arkadaşlar, hiç bir taciz vb olaya denk geldiniz mi? Geldi iseniz nasıl bir tutum sergilediniz siz ya da çevredekiler?

Sıkıntılı bir soru.   :P
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #34 : Şubat 25, 2015, 13:33:41 »
Sıkıntılı bir soru.   :P
Yok canım, herkes de artık o kadar medeni cesaret vardır.
 Aslında trafikte bile bu oluyor bazen, değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 25, 2015, 13:44:26 »
Aslında trafikte bile bu oluyor bazen, değil mi?

Bu konuda benim İstanbul trafiğindeki tavrım net ! taciz eden araca direk vuruyorum, araçtan inince Allah beterinden saklasın diyorum.

Belki doğru bir hareket olmayabilir ama başka türlü ne baş edebiliyorum, ne de içime sindirebiliyorum. Sağdan girip sola kırmalar, Soldan girip sağa kırmalar, emniyet şeridinden yola dalmalar, sinyalsiz hareketler vs. vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Şubat 25, 2015, 13:56:46 »
Bu konuda benim İstanbul trafiğindeki tavrım net ! taciz eden araca direk vuruyorum, araçtan inince Allah beterinden saklasın diyorum.

Belki doğru bir hareket olmayabilir ama başka türlü ne baş edebiliyorum, ne de içime sindirebiliyorum. Sağdan girip sola kırmalar, Soldan girip sağa kırmalar, emniyet şeridinden yola dalmalar, sinyalsiz hareketler vs. vs.
Bunun benzerini benim arkadaş yapar(güreşçidir :) ), trafikte kavşakta dönüş yapacak olanların, aralardan girip, gidemeyeceği halde önünü kapatana denk geldiğinde tamponu o araca dayar (otomobilin tamponunu) ve hafif hafif ittirmeye başlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 25, 2015, 14:27:50 »
Bunun benzerini benim arkadaş yapar(güreşçidir :) ), trafikte kavşakta dönüş yapacak olanların, aralardan girip, gidemeyeceği halde önünü kapatana denk geldiğinde tamponu o araca dayar (otomobilin tamponunu) ve hafif hafif ittirmeye başlar...

Benim "ittirmek" gibi bir şansımda yok abi, arabanın dört yanı 42mm çelik boru ile çevrili :) ittirmeye kalktığımda karşı araç perte ayrılıyor :)