0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kısa farlarımda mercek var dediğim gibi ampul taktırdım ama pek hoşuma gitmedi,o yüzden xenon taktırmaya karar verdim. İstanbul'da ikamet ediyorum
kısalarda mercek varsa problem olmaz philips 4300K xenon 375 TL Bursada ürün orjinal
Xenon yerine güçlü halojen taktırmanızı tavsiye ederim Osram veya Philips diamond olabilir.
Ama Okan, gerçekten kazaya sebebiyet verebilecek seviyede olabiliyor. Hiç unutmam, Zonguldak'tan Ereğli'ye gidiyorum, yollar zaten kötü, git gel tek şerit mi ararsın, uçurumlar mı ararsın, çukur mu ararsın hepsi var. Üstüne bir de yağmur yağmıyor mu. Farlarımdan o gün nefret ettim, hiç bir şey göremedim karşıdan gelenlerin ya çakma xenonlar takılı, ya da sislerini açmışlar, gözlerimi kör etti. 3 defa da virajları görmediğimden kaza tehlikesi atlamıştım. O gün eve vardığım gibi Philiips Xtreme Vision ampulleri sipariş ettim. Ama sırf sislerini ve çakma zenonlarını açanlar için, zenon sis taktırıp onlarla karşı karşıya geldiğimde sonuna kadar yakmayı çok istiyorum.
4300k denilen sarı bir ışık olur eğer biraz rengi değişsin şekil olsun diyosanız 8000k tavsiye ederim illaki görüş mesafeniz azalacaktır ama öyle ahım şahım da bi fark olmaz
Oyle durumda genelde şehir ici cok sik karsilasiyorum halojenlerin gorus mesafesi kisa buna katiliyorum keske mercek olsa xenon taksak baktim xenonlu mu geliyor sis+ uzunlari yakiyorum hemen selektor atiyorlar ama kapamiyorum biriyle tartistim hatta niye aciyon uzunlarini dedi durdu dedim çakma xenonun gozumu aliyor bişey diyemedi ki dese bile 5 kişiydik herhalde sorunu çozebilirdik
4300k tam sarı değildir, sarı beyaz arasıdır ve fabrika çıkışlı xenonlarda kullanan ampul sıcaklık değeridir. asıl sarı 3000K dır. 6000K da beyaz, 8000K da mavimsi bir görünüm elde edip, yağışlı havalarda çok belirgin bir şekilde aydınlatmanız azalır, ayrıca da diğer sürücülerden dolayı kulaklarınızın çınlaması da cabası olur. Ayrıca şekil olup olmaması da göreceli bir kavram. çakma xenonların şekil olduğunu hiç bir zaman görmedim. çoğu küfür yemiştir benden. fabrikasyon xenonlar ise başka ama (gereksiz uzunları çakan bi-xenon kullanan sürücüler dışında, ki bunlar da küfrü yiyor.)Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2015, 00:28:58Şehiriçi neyse Okan, aydınlatma direkleri her yerde artık sağolsunlar. ama uzun yolda hele de yağışlı havada artık gece yola çıkmıyorum. Eskiden çok severdim gece yolculuğunu sakin olduğundan ama xenonlar soğuttu. en güzelini yapıyorsun, bende de sadece uzunları açma imkanı oluyor, acımıyorum kimseye hakediyorlar.
Siz küfür etmeye şartlamışsınız kendinizi ayrıca sarı dediysem sapsarı değil bahsettigim teknik bir açıklama yapma gereğine girmenize gerek yoktu bilgi paylaşılır amenna ama karşıdaki hiçbirşey bilmiyormuş gibi değil siz öldürüp mezara koymuşsunuz beni